מרגלים במכון

Tonjin

New member
ואם אתה יודע שעצם ההזדהות תגרום

לך לקבל יחס שונה או מנה שונה? האם לשף מוכר אין את הזכות לצאת ולסעוד במסעדה שאינה שלו מבלי להודיע למטבח ולבעלים של אותה מסעדה על הביקור והרקורד שלו? וגם אם נתקל אותו שף במנה או בקונספט מעניין בביקור שלו באותה מסעדה והחליט להעתיק אותו או להשתמש בו (ולא נשנה כרגע אם זו הייתה מטרת הביקור המקורית או לא) - האם יש בכך פסול? זוהי הרי דרישת בסיס להפרייה הדדית, התפתחות ותחרות בריאה והרי שף כמו גם אמן-לחימה לא נמדד באוסף המתכונים המקוריים שלו אלא ביכולת להוציא אותם מן הכורח אל הפועל (ממחברת המתכונים הפרטית שלו לצלחת של הסועד) באותה רמת ביצוע ודיוק, עשרות פעמים ביום, לילה אחר לילה לאורך שנים... כמובן שתמיד יהיה מי שיפגע ויחוש מרומה או מנוצל, לעומת זאת יהיה מי שיחייך יגיד סחטיין ואולי אפילו ירגיש מוחמא או מוחנף.. נחש איזה סוג של אנשים אני מעדיף?

זו בעיתו של המבקר לדעתי

אם השף מוכר, אז הוא מוכר גם בלי שיזדהה בכניסה. אין פסול בהעתקה של מנה ע"י שף אם הוא מוצא אותה מענינת, כמו שאין פסול באימוץ טכניקות שבמקור הגיעו משיטה / מורה אחרים. אני גם לא חושב שאני מעדיף אנשים שונים מאלה שאתה מעדיף. העניין הוא שאני מאמין בזכותו של אדם לקבוע מי האנשים שהוא מוכן שיבקרו אצלו בבית, ובזכותו להרגיש מרומה ומנוצל אם מתברר לו שאנשים שהוא לא מעוניין שיבואו אליו או אנשים שהוא היה מעוניין שיזדהו לפני שהם באים, באים אליו בזהות מוסתרת.

האם היתה כוונת זדון, זאת השאלה

ע"פ תאור הפרטים ע"י boazjkd נראה שהמורה-המרגל(?) ניצל את טוב ליבו של כותב ההודעה, ובנוסף להשתתפות בשיעור הדביק מודעות פרסומת על דלת הדוג'ו כדי לצוד לקוחות פוטנציאלים. כלומר ברור מהשלתשלות האירועים שמטרת אימוני הניסיון(והדבקת מודעות הפירסומת) היתה זדונית בבסיסה ובהמשכה. שליחת שליחים למורה המתחרה, בהקשר שתואר כאן, הוא ניסיון להכשיל אותו. הוא אולי אמור להיות מוחנף שהוא משמש תחרות למורה אחר, אבל הוא גם אמור להסתייג מהדרך האווילית של תליית מודעות פירסומת של מורה מתחרה על דלתו, ולהיות מספיק פרנואיד(בצדק) כדי שפרנסתו לא תיפגע.

Tonjin

New member
קרא שוב, אני לא כ"כ בטוח שאירוע

"ההדבקה" והביקור קרו באותו זמן, וגם אם כן זה לא ממש רלוונטי לשאלה שלי.. ושאלה אחרת, ברשותך.. מהי "כוונת זדון?", זו מילה קצת חזקה, לא? האם לבוא לראות איך מתנהלים דברים בשיטה דומה או אפילו חס וחלילה אצל "המתחרים", זו כוונת זדון? אתה יכול להסביר לי איך שליחת תלמידים שלך לאימון אצל מישהו אחר הוא בהכרח "ניסיון להכשיל אותו"..?

כוונת זדון היא כשאתה רוצה להזיק

אם הוא מבצע ריגול תעשייתי, שולח אליו שליחים כדי להבין דבר מה, וזאת תוך כדי מאבק על אותו פלח שוק בדיוק, לדוגמא-פלח השוק של השכונות הצפוניות בכרמיאל, הוא עושה זאת כדי להכשיל אותו, כי על ידי הכשלתו הוא מתחזק. אם הוא עושה זאת כדי להרחיב אופקים ומתוך סקרנות צרופה ושיתופי פעולה בעתיד, זאת סיטואציה אחרת שכולם יכולים להרוויח ממנה. התחרות הדורסנית, שאנחנו נתקלים בה לעיתים בעולם העסקים, אשר מטרתה הרס היריב והשפלתו, היא תחרות חזירית של אנשים תאבי כוח, שבה כולם מפסידים(גם המנצח, כי הוא קונה לו הרבה שונאים שמחכים לו בפינה). גם תחרות אחד בשני ראוי לעשות בהגינות, בלי להכשיל ובלי רמייה, בלי התפתלויות ובלי תחמנות. אני לא מוציא מכלל אפשרות שבועז הבין לא נכון מהלכים שנעשו, אני מדבר ברמה התאורתית.

Tonjin

New member
טוב שאנחנו לא מסתובבים במעגלים...

"כוונת זדון היא כשאתה רוצה להזיק" - על זה אין לנו ויכוח, אבל השאלות ששאלתי אותך היו אחרות... 1) האם לבוא לראות איך מתנהלים דברים בשיטה דומה או אפילו חס וחלילה אצל "המתחרים", זו כוונת זדון? (האם הצגת הרזומה שלי בכניסה לאימון מקנה לי "מחילה" אוטומטית מכוונות זדון?) 2) האם אתה יכול להסביר לי איך שליחת תלמידים שלך לאימון אצל מישהו אחר הוא בהכרח "ניסיון להכשיל אותו"..? ונניח, שוב הנחה היפוטטית (אני לא מכיר את בועז..) שמורה X שולח תלמידים שלו לראות אימון אצל מורה Y, אני עדיין לא מצליח להבין את המהלכים הבאים... מה קורה שם בדיוק? התלמידים חוזרים למורה X והם יושבים להמציא תרגיל נגד להתקפה הסודית של Y? הם מגלים שהקרוס השמאלי של Y חלש ומספרים את זה לתלמידים פוטנציאלים? אני לא שואל כדי להתחכם, אני באמת לא מבין איך צפייה באימון של מישהו אחר היא "התחרות הדורסנית" שמטרתה "הרס היריב והשפלתו" ולא בטוח שכל מי שהלך לראות אימון של שיטה אחרת (גם אם היא דומה לשלו או שהיא נמצאת באותו מתחם גיאוגרפי) הוא "חזיר תאב כוח"

הכל תלוי במטרה העומדת מאחורי הביקור

הסיטואציות שאתה מתאר יכולות להיות תמימות בהנחה שמטרתן היא הרחבת אופקים, אבל אם הן מיועדות לפגוע במאמן בכל צורה שהיא, אז הן זדוניות. לא כתבתי שהמתואר בדברי בועז מיצג תחרות דורסנית אלא הבאתי את ההיבט הרע של התחרות לעומת היבט טוב שיכול להפרות ולקדם. לי היתה תחושה שיתכן ואפשר לחשוב על המתואר כתחרות בריאה, ולא היא. אני לא מאמין שאפשר מאימון ניסיון אחד להבין משהו מהותי שיפגע אנושות במורה (אפרופו X Y שתיארת), אבל אפשר ליצור יחסים מורעלים עם המתחרה שלך ע"י מתן תחושה שאתה מרגל אחריו.

Tonjin

New member
האמת אכן איפשהו באמצע..

זכותו של מורה להחליט למי להעביר את הידע, זה נכון זכותו של כל אדם לא להציג את "הרזומה הלחימתי" שלו בכל מקום אליו הוא מגיע לאימון ניסיון.. נכון שלא ישר לגמרי לבוא לרחרח כשברור שאתה לא רצוי אך מצד שני לי אישית גם לא מסתדר הקונספט של "לא ללמד תלמידים משיטה מתחרה, אפילו לא לשיעור ניסיון". ובמצב הזה אין לי שום דרך לכמת ולאמת "מי יותר לא בסדר" ואני מניח שזה תלוי בפרטים וברקע של אותו מקרה ספציפי.

Raffael

New member
השאלה היא מה משמעות התחרות

יכולה להיות משמעות כלכלית, אם המורה מתפרנס מעיסוקו. ראה שרשורי הג'ודו לאחרונה. יכולה להיות משמעות בריאותית, אם הוא יוצא לקרבות מול המועדון השכן. אם מישהו מלמד בשביל ללמד, חושב שיש לו מה לתת והתלמידים מעריכים אותו, איזו משמעות יכולה להיות לתחרות?

מרגלים!!!

אני חושב שזו מחמאה גדולה שבאים לרגל אחריך. רצו לתהות על קנקנך ולטעום מהשעור שלך ואני לא רואה בזה פסול. מדיי פעם אני מסתובב במועדונים שאני לא מכיר ומשתתף בשער ללא איזכור של היותי בעל דרגה זו או רקע כזה רק כדי להרגיש מה זה להיות חניך ברמה בסיסית בשיטה שאני לא מכיר. לעומת זאת לפעמים כשאני כן מצהיר על הרזומה שלי היחס הופך ל"דביק" מידיי ולא נותן לי להרגיש את התחושות שבגללן הגעתי. לפני כחודש התחלתי להתאמן קרב מגע אצל מורה בנתניה. הוא מכיר אותי מהמילואים אבל ביקשתי ממנו שאף אחד לא יבין בכלל שאני כזה או כזה וכך היה וזה כיף לאללה לראות איך העוזר מדריך מגיע ליידי ומסדר לי את הידיים והרגליים ומסביר לי לי ומתקן אותי. אגב אותו מורה יודע שאני לא מתכוון להיות תלמידו לנצח כי באתי להשתלמות מיקצועית בלבד. אני חושב שזו מחמאה ענקית כמורה שיבוא לבקר אותי גם מבחינת ביקורת. השעור תמיד צריך להיות סופר מיקצועי כדי שאם יבואו שלא יפסיקו לדבר אחרי זה ובכלל תמיד תהיה מיקצועי גם לעצמך.

יכול להיות שזו מחמאה לדעתך

(ואולי גם לדעתי) אבל תסכים איתי שזכותו של אדם לא לרצות לקבל מחמאות כאלה, נכון? זכותו של אדם לא לאהוב את זה, וזכותו של אדם לדעת מי בא אליו ללמוד ומה שאיפותיו בתחום. כך גם אתה עשית: באת למורה שמכיר אותך, הבהרת לו את שאיפותיך (השתלמות מקצועית מוגבלת בזמן), קיבלת את אישורו להתאמן והתחלת להתאמן. אם היית הולך למקום שלא מכירים אותך ושהמורה שם היה רואה בך מתחרה לו הזדהית, היית בא לאימון בודד בלבד ודבר הגעתך היה מתגלה לאותו מורה בדיעבד, זכותו להתרגז על כך לא (גם אם לדעתך שלא בצדק)?

Tonjin

New member
אני לא חושב שהדיון עוסק בזכותו של

אדם לרצות או לא לרצות לקבל מחמאות.. וגם לא על זכותו של אף אחד להתרגז - אין ספק שאלו שתי זכויות השמורות לכל-אחד ואחת עמית צודק, בהרבה מקרים אם אתה מצהיר מראש מי אתה ומה אתה, היחס אליך יהיה שונה - לטוב או לרע... גם אתה צודק - ברור שמותר למורה להתרגז או לא לאהוב את העובדה שלא גילית לו מי אתה.. אבל אני בהחלט לא מסכים עם הצורך בהכרח להצהיר על הניסיון והכוונות שלי אם וכאשר אני בא לשיעור ניסיון.. זה שיעור ניסיון לעזזאל - האם אני צריך לנסח הצהרת כוונות לפני שאני טועם מהדגימות של הקלמנטינות בסופרמרקט?, לשלוח את הרזומה שלי כדי להוכיח שאף פעם לא עבדתי בשביל מיקרוסופט לפני שאני מוריד לבדיקה את החבילה החדשה של Open Office?? אם אתה כמורה מאד מודאג ממי שבא לקחת אצלך אימונים, אתה לא חייב לאשר אותם, או שאתה יכול להעביר את התלמיד שאלון או ראיון לפני שאתה מאפשר לו לצפות/להשתתף באימון. זה מקובל בשיטות קוריו ביפן, אבל רובנו לא גרים ביפן ולא מתאמנים בקוריו... במידה ואתה מאפשר לכולם אימון ניסיון ללא הבדל דת, גזע, צבע ומין לדעתי אתה אמור לאפשר אותו גם ללא הבדל ברקע וסוג האמנות...

למה לא להיות ישיר ישר והגון?

שלום, יש לי ניסיון כזה וכזה, אתם מסקרנים אותי ואני רוצה לטעום ממה שיש לכם להציע. בנוסף, אני לא רוצה שכולם ידעו מה רמתי כדי שלא יעשו לי מערוף על כל צעד ושעל וינהגו בי בשיוויון מוחלט. ההתיחסות המורכבת והמסובכת כאילו מדובר במבצע מאחורי קווי האויב לא מובנת לי.

Tonjin

New member
ההתייחסות המורכבת והמסובכת היא

בראש שלך בלבד.. לא מדובר במבצע חשאי ואף אחד לא ממציא לו זהות כיסוי ומגיע לאימון בשם בדוי או בתעודת-זהות מזוייפת... מדובר בסה"כ בלבוא לראות אימון או שיעור ניסיון שאמור עקרונית להיות פתוח לכל אחד ואחד ולא להציג את הניסיון הקודם שלך, מדוע זה לא לגיטימי בעיניך? שים לב שאני לא מדבר על לשקר במידה ונשאלת ואני (כמו שכתבתי לך למעלה) מתייחס למקרה היפוטתי ולא ספציפית לזה המתואר כאן..

אבל כן היה סיפור כיסוי וזהות בדויה

"לאחרונה זכיתי לביקור של מס' מדריכים משיטה שטוענת את עצמה למתחרה שלי. המדריכים הציגו את עצמם כתלמידים שמחפשים ללמוד אומנות לחימה ולאחר השיעור הם אמרו שהם יחזרו בקרוב." המדריכים הציגו את עצמם כתלמידים שמחפשים ללמוד ואמרו שיחזרו, בעוד שהם מדריכים ולא תלמידים מתחילים, ולא היתה להם שום כוונה לחזור מעבר לאימון הניסיון.

Tonjin

New member
הסיפור שמתואר באמת מריח קצת לא

טוב, בגלל זה לא רציתי לדבר דווקא עליו...

למעלה