מרגלים במכון

boazjkd

New member
מרגלים במכון

לאחרונה זכיתי לביקור של מס' מדריכים משיטה שטוענת את עצמה למתחרה שלי. המדריכים הציגו את עצמם כתלמידים שמחפשים ללמוד אומנות לחימה ולאחר השיעור הם אמרו שהם יחזרו בקרוב. זו כבר לא פעם ראשונה שאותו מורה בירושלים ות"א שולח אליי מדריכים שלו כדי שיבדקו את סגנון הלימוד כמו גם את מי מתלמידיו שפרש ממנו ועבר אלי. ריגול הוא בד"כ תופעה של פחדנות. במקום לשתף פעולה ולהזמין את עצמך לצפות בשיעור של פרטנר , כמו שגם אני עושה. ואני מכיר לא מעט מדריכים שבאו אליי ואני אליהם עם רצון להוסיף יידע באמנויות לחימה וטכניקות כמו גם במוטודיקה של שיעור. אשמח לקבל תגובות על התופעה המבזה הזו.

הופה הופה הופה.... נשימה עמוקה

לשרשור הזה יש פוטנציאל להפוך לנפיץ, אז אני מבקש דרך ארץ ואורך נשימה. בועז, האם החומר שאתה מלמד סודי? האם לא ניתן "ללמוד" אותו, או לראות אותו על ידי רכישה של קלטות/ספרים וכו'? מה אתה חושב שמטרת ה"ריגול" הזה? ללמוד את הסודות שלך? לדעתי, גם אם מה שאתה אומר הוא נכון, מדובר בסך הכל בנסיון לראות מי אתה ומה אתה. אני אישית הלכתי ללא מעט מורים, ללא כוונה ללמוד אצלהם, רק כי עניין אותי לראות מי הם ומה הם. בחלקם הזדהתי כתלמיד ארניס, ובחלקם לא. האם ריגלתי אצל אילו שלא? שתי הסנט שלי האפור

../images/Emo45.gif מסכים עם האפור...

לדעתי גם אם מרגלים אצלך זה צריך להיות מחמאה גדולה עבורך! כנראה שיש משקל רב למכון שלך ולידע שלך. יניב פישר

ש מים

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם יניב

גם אני כבר ניתקלתי בתופעה, אבל אין לי תלונות. להיפך, בסבבה!! (אולי מכיוון שאני לא מתפרנס מזה...): אני תמיד שמח לשת"פ ולהעשרת מידע ואין לי בעיה עם זה. לך תדע, אולי יצמח מכך איזה משהו מועיל (שידוך, עיסקה
). אני גם בטוח שמי שבא לשיעור חד-פעמי, או "צפיה חד-פעמית" לא יוכל ללמוד ולדעת כלום על: "עקרונות הלימוד", "עקרונות השיטה" ועוד כהנה וכהנה. כדי להבין ולרדת לעומקם של כל הנ"ל, יש צורך בתקופת לימודים ארוכה יותר.

מה שאתה כותב אולי נכון לגביכם, אבל

לגיטימי שמורה ידע מי בא ללמוד אצלו, ויחליט בעצמו אם ללמד אותו או לא. אם מדריך (ולא תלמיד מתחיל) משיטה / אירגון מתחרה (ולא משיטה אחרת או אירגון לא מתחרה) מגיע ולא מזדהה כמדריך שבא רק לאימון בודד כדי להתרשם בלבד ולא כדי להירשם, יש בזה טעם לפגם. זה אולי באמת מראה על חשיבותו של המורה ש"מרגלים" אצלו, אבל באותה נשימה זה לא מוסיף כבוד ל"מרגלים" ולשולחיהם
. אין לדעתי בעיה עם תלמיד משיטה דומה שמבקר אצל מורים אחרים, או למורים שמבקרים אצל עמיתיהם משיטות אחרות, אבל איך שזה מוצג כאן (גם אם זה לא קרה באמת אלא רק דיון היפותטי) יש בזה טעם לפגם.

Giyora68

New member
פלאפל גוטמן

דיון מקורי . 1.להיות עירני זה חשוב בכלל ולריגול בפרט , אבל למי שיש אישיות , ידע ומומחיות אין מה לחשוב. 2. פלפל שעונה לשם פלפל גוטמן לא יחזיק כאן חודש מעמד , אולי בחו"ל...

המרגל שאהב אותי ../images/Emo11.gif

בודדים הם האנשים שאני לא רוצה לראות אצלי... בסה"כ: אין לך מחמאה גדולה יותר ממורים הבאים ללמוד אצלך לתקפוה כזו או אחרת. זה מעיד על גדלות נכונתם ללמוד - אם הם באים בגלוי, אבל גם אם מדובר באספיונאג' - אני מקווה שהם יישמו את מה שהם למדו...

מה זה אספיונג'?

לפי ההגדרות של חלקכם, אני מרגל דגול, מאחר ובכמה אימונים שהייתי לא התוודתי ישר על ההתחלה שאני תלמיד (ואפילו מדריך זוטר) בארניס. למה לא עשיתי זאת? מגוון סיבות. למשל, באימון אחד שבו הייתי והודתי בשיוכי, המדריך ניסה כמה פעמים להראות איך הטכניקות שלהם "מנצחות" ארניס. האם כך יצא לי לראות אימון "רגיל", שזה מה שעניין אותי (מתוך סקרנות אינטלקטואלית גרידא, או אפילו כי סתם מעניין אותי לדעת מה יש מסביבי ב"שוק"?)? נגיד שבאמת באו וריגלו אצלי, או שאני באתי וריגלתי. מה עכשיו? אני יכול להגיד שאני מדריך בשיטה שאצלה "ריגלתי", שאני יודע עליה משהו שלא יכולתי ללמוד ממקורות חיצוניים? מקסימום אני יכול להגיד ש"ראיתי איך פלוני מלמד/עובד/זז, ולא התרשמתי". את זה אני יכול להגיד בלי לראות אותו, וגם רק מלראות הדגמות שלו באינטרנט. בקיצור, חוץ מהקטע הבאמת קצת מוזר שהם "משקרים" לך, אני עדיין לא מבין מה הביג דיל (במיוחד שאם איני טועה למורה ה"שני" יש כבר שם מכובד, וכמה עשרות תלמידים משל עצמו).

אירגון שמלמד את אותה השיטה

או שיטה דומה, ומתחרה על אותה אוכלוסיית יעד, למשל בגלל שהוא עובד באותו איזור גיאוגרפי (או מתכוון להגיע לאותו איזור גיאוגרפי בזמן הקרוב).

הרחבה של ההגדרה../images/Emo26.gif

ללא קשר לאיזור גיאוגרפי, זה יכול להיות כל אירגון אחר שמדריכיו באו לאותו מורה, ואותו מורה לא מעוניין ללמד את המדריכים של אותו אירגון מסיבותיו האישיות ששמורות עימו. זכותו של כל מורה להחליט שהוא לא רוצה ללמד אנשים מסויימים, והוא לא צריך לתרץ למה.

Tonjin

New member
בהחלט, אבל מצד שני זכותו של אדם

לבוא לאימון ניסיון (במידה ויש כאלו כמובן) ולהשאיר את הרזומה בבית... האין זה כך?

Tonjin

New member
נ.ב

אוהד, (רן) - סוף סוף חזר לי האינטרנט ומכיוון שהלילה צפן בחובו הרבה בירה, בורבון ויין נסך - איתכם במסרים מחר...

האמת כנראה איפשהו באמצע

זה נכון שזכותו של אדם לפרטיות, אבל גם זכותו של מורה להחליט למי להעביר את הידע שלו ולמי לא. יש כאלה שלא מפרטים את מלוא הרזומה בשיעור הראשון,וגם אם הוא עשיר ביותר הם שמים חגורה לבנה ומתאמנים כאחרון התלמידים. אם הסיבה היא מתוך צניעות, כבוד למורה ומטרתם היא לימוד ארוך טווח, אז סבבה. אם המטרה היא לבקר ביקור יחיד תוך שמירה על אלמוניות כדי לראות איך דברים מתנהלים "במועדון היריב", אז זה לא כבר לגיטימי. במקרה כפי שמתואר כאן, נראה כי השמירה על האלמוניות היתה באמת כדי לרחרח מה המצב אצל המתחרים ולא כדי לבוא ללמוד, וזאת מתוך חשש שלו הזהות האמיתית תתגלה, אזי לא תהיה להם אפשרות להכנס לאולם האימונים. לנסות להכנס בגניבה למקום שאתה לא רצוי בו זה לא ממש לב טהור.

למה לא לגיטמי?

אני עובד בדוכן הפלאפל "גוטמן פלאפל ובניו". שמעתי שפתחו פלאפל שישה טעמים על בסיס לבנוני, במורד הרחוב. אם אלך ואבקש מנה תמורת 12 שקל בלי להזדהות כגוטמן מ"גוטמן פלאפל ובניו", האם זה לא לגיטימי? זה לא כאילו אני מסתנן למטבח בכיסוי שבדי למשך שש שנים, ואז הולך לפתוח את הגירסא שלי, נכון?

אם אתה יודע/מניח מראש שלא תקבל מנה

ולכן אתה לא מזדהה, אז זה לא לגיטימי לדעתי. זה לא ששכחת להזדהות או משהו כזה, אלא מראש החלטת לשמור על אלמוניות כדי שלא תסולק. זכותו של בעל בית לדעת מי באים לבקר אצלו ולהחליט את מי לארח בביתו ולתת לו מלחמו ואת מי הוא לא רוצה לארח. מי שמסתנן פנימה בעורמה לא עושה מעשה הגון לדעתי.

למעלה