מרגלים במכון

פירוט קורות חיים

כשאני מקבל חניך חדש לאימון ניסיון, אני שואל אותו אם יש לו רקע כלשהו. אני לא עושה את זה כדי שבאימון אני אוכיח לו שמה שהוא למד עד היום לא שווה, אלא להפך: כדי לא להתעלק עליו עם הסברים על דברים שיכול להיות שהוא יודע טוב, ואולי אפילו יודע טוב ממני. אם מגיע מישהו אלינו לאימון ניסיון בג'ו-ג'יטסו עם רקע של מס' שנים בג'ודו, אז אני יודע שאין לי צורך להתעכב איתו על לימוד של בלימת נפילות וגילגולים. אם הוא מגיע עם רקע באיגרוף תאילנדי, אני יודע שאין לי מה להעיר לו על איך שהוא נותן אגרופים ובעיטות (גם אם הוא עושה את זה בצורה שונה מאיך שאנחנו מלמדים) וכדומה. כשאני מגיע לאימון ניסיון במקום שאני שוקל ללמוד בו באמת (בשונה ממה שמתואר בהודעה הפותחת, שם הגיעו מדריכים תחת זהות בדוייה, הציגו את עצמם כתלמידים מתחילים, ובסוף האימון אמרו שהם יחזרו למרות שלא היתה להם שום כוונה כזו מלכתחילה), אני מציג את עצמי בפני המורה, אומר לו מי המורים שלי, מה למדתי וכמה, מבקש את רשותו להצטרף לאימון, שם חגורה לבנה ועולה למיזרון. אני לא מפרסם בריש גלי בקבוצה, אבל כן מיידע את המורה. זה נכון שהיחס אליך יהיה שונה, אבל היה ונרשמת, במוקדם או במאוחר הידע שלך יתגלה, והיחס אליך יהיה שונה בהתאם לידע הקודם שלך. אם אין לך כוונה ללמוד שם מעבר לאימון הנסיון, אז אולי לא צריך לפרט את קורות החיים שלך אם לא נשאלת. אבל מצב בו אתה הולך לאימון ניסיון (שלא על מנת להירשם אלא רק על מנת להתרשם באופן חד פעמי) אצל מורה שאין לו איתך שום דבר, שונה ממצב בו אתה הולך לאימון אצל מורה שלא ממש ביחסים טובים עם המורה שלך, ואתה עושה זאת על מנת לרחרח מסביב תוך הסתרת הזהות שלך. אולי לא תלמד הרבה מזה, אולי אותו מורה שזה קרה לו צריך להתייחס לזה כאל מחמאה, אבל עדיין זכותו של אותו מורה להתרגז על כך, וזכותו להחליט שאימוני ניסיון הוא נותן רק לתלמידים שמתכוונים באמת לבוא ללמוד, ולא למדריכים שאין להם כוונה כזו. זכותו גם לא לקבל תלמיד בתשלום (במידה ואותם מדריכים של המורה המתחרה היו מציגים את עצמם באמת ומציעים לו להירשם לחודש אימונים). רן.

ועוד דבר

סליחה על הבוטות, אבל אם אני הייתי מרגיש שיש לי בעיה שכזאת, הדבר הראשון שהייתי עושה זה להתקשר לאותו מאמן ולשוחח עימו, בטונים נחמדים ולהבין מה הקטע, לפני שהייתי הולך לפוצץ את כל הסיפור בפומבי.... אבל שוב, זה רק אני.

boazjkd

New member
תגובה לכל הכותבים

דבר ראשון אותו מורה שעליו דיברתי כבר זכה להתארח אצלי במכון אבל כמה ימים אח"כ הודבקו מודעות שלו על דלתות המכון שלי, על זאת לא הגבתי אך הפעם האחרונה היתה די מרגיזה. 2. לכל המורים החושבים שהם היחידים שמאמנים בירושלים ות"א אז לידיעתכם המורה הספציפי הנ"ל בכלל לא מופיע ושייך לפורום ולכן הרשיתי לעצמי לכתוב עליו. 3. לכל אלו שעדיין חושבים שזה הם . בJKD ישנם טכניקות של אגרוף תאילנדי, BJJ, לחימה פיליפינית, ווינג צ'ון,אגרוף קלאסי.... 4. דבר אחרון, תיארתי לעצמי לאחר שכתבתי שהדבר יהיה נפיץ. ולמרות פנייתי למנהל הפורום מס' דקות אחרי השליחה להסיר את ה"ידיעה" , לא זכיתי לכל התייחסות. 5. לכל המורים שבטעות הרגישו את עצמם נפגעים כמו גונג פו, ו- ארניס עמכם הסליחה בודאי שלא מדובר בכם.

בעז, לא חשבנו כי מדובר בנו ../images/Emo140.gif

כך שחלילה לך מלהתנצל
לחימה פיליפינית אנו כבר די יודעים ול- JKD יש לנו את גרודי... פשוט: העלית נושא מעניין באופן כללי - וככזה הוא זכה להתייחסות. שלך, יובל.

הנושא לא נמחק בגלל שהתפתח דיון

מעניין. זה נכון שהנושא נפיץ לאור הרמזים שפוזרו, אבל הנושא בכללי מעניין, ולשמחתינו הוא לא התפתח לכיוונים של הכפשות אישיות מעבר לרמזים בהודעה המקורית, וטוב שכך. התפתח דיון מעניין וחבל היה למחוק אותו.

ניסיתי לחשוב כמה אפשר כבר ללמוד

בשיעור ניסיון אחד "גנוב" ? "כל התורה על רגל אחת " ? אנחנו מדברים כאן על "שנות אימונים" כדי ללמוד שיטה או דרך , אז לא ממש ברורה לי הבעיה עם שיעור או יותר של ניסיון . גם אם מגיע חניך/מאמן משיטות אחרות למרות כל נסיונו הדרך לשליטה מוחלטת ברזי השיטה היא כל כך ארוכה שלא מובנת לי התגובה . מעבר לכך , האימונים אצלי די פתוחים לכולם ואני יותר משמח לארח אצלי באימונים כל מי שמעוניין (בגבולות "הכשר" כמובן ) לצפות/להתאמן או רק לחות אימונים. תלמיד/מאמן יכול להגיע כשכולם יודעים על בואו או לשמור על פרטיותו אבל אני סבור כי מהר מאוד , יבחינו כי אתה "יודע משהו" הם הרי מנוסים מספיק כדי לדעת שמולם עומד אדם מיומן גם אם מעט במיוחד אם ברמת מאמן. אגב, ישנם כמה דרכים לא מקובלות לדעתי בקבלת "אורח" כשמנסים להראות לו "מי בעל הבית ושלי... " אז אצלינו הדבר לא מקובל מאוד ואפילו נאסר , מעבר לכך אני יותר משמח שכל אורח מגיע עם דרגתו משיטת האימון שלו (ענייני כבוד וכו'... הוא הרי עבד בשביל זה ) . תהנה מהתחושה שמגיעים אליך ללמוד גם אם הדבר נעשה מתוך ריגול , לך תדע אולי תמצא חן בעיניהם והם יעברו אליך .

למעלה