מרגיש לא נוכח.

מרגיש לא נוכח.

אינני יודע אם זה הפורום הנכון, ואני מתנצל אם לא, שכן אין בכוונתי להפריע.

אנסה להסביר את כוונתי.

לפעמים אני מרגיש כאילו אני חי בתוך הראש שלי, כאילו אני לא באמת מחובר למציאות שקוראת סביבי. היא פשוט קוראת. חולפת לה לידי.
כאילו אני לא באמת נמצא ברגע. כאילו הכל סוריאליסטי. כאילו אני לא מעכל את הקורה סביבי. כאילו אני כאן אך לא באמת חווה את המציאות.

שמעתי פעם איזה פתגם זן מאד פשוט שאומר: "כשאתה מבשל אורז, תבשל אורז."

כמה פשוט כמה חכמה וכמה אמת.

האין זו לא המשמעות האמיתית של Carpe Diem?

שמעתי פעם גם שכשאלו את בודהה מהי תורתו על רגל האחת הוא ענה: "עשה מעשים טובים והרבה לנקות את הראש" (זה מה שאני זוכר ,סביר להניח שאינני זוכר את התשובה המלאה או המדויקת,) אך הרעיון שאני מדבר עליו שם.

אינני מבין גדול בתורות ובשיטות , ויכול להיות שהמילים שאבחר והמינוח שלי לא יהיו נכונים אז אנא מכם נסו להתחבר לכוונה של הדברים,

חשוב לי להוסיף שאני לא מוצף במחשבות וטרדות כל היום או לפחות לא כאלה שאני מודע להן.

אם אנסה להסביר זו בצורה יותר פרגמטית , מרגיש כאילו אני חי בתוך התודעה שלי, כאילו המיינד שלי באיזהשהו מקום עסוק בתוך עצמוו ובתוך התודעה כך שהינו מתחבר פחות למציאות.

עכשיו לשאלותיי, האם מישהו הבין את כוונתי? מכיר את ההרגשה? האם המדיטציה עזרה לו בוא נקרא לזה "להנכיח את עצמו"? להתחבר למציאות שקוראת הרגע?

בבורותי נראה כאילו מדיטציה היא הכלי הנכון, אך אינני מכיר אותו. לכן אנא מכם העוסקים בתחום השכילו אותי. ואם ביכולתכם אף הציעו לי את המלצותיכם. כמובן שאשמח ביותר לשמוע על נסיונכם האישי.

תודה לעוזרים:)

lightflake

New member
בדיוק הפורום הנכון

בטח שמוכר כל מה שאתה כותב ובטח שמדיטציה מטרתה "להנכיח" (פעם ראשונה שאני שומע על המילה הזו ואהבתי) ולהתחבר למציאות המתרחשת כרגע...

נשמע לי שאתה בכיוון הנכון

כשקראתי את דבריך, נזכרתי במטריקס.

בקטע שבו ניאו שואל את זה שבא לקנות ממנו תוכנה בלתי חוקית: "קרה לך שלא ידעת אם אתה חולם או במציאות?"

בכל אופן, כן, מבין את כוונתך ומכיר את ההרגשה.

כן, התרגול עזר לי "להנכיח את עצמי", לגלות את המציאות המתרחשת כרגע.

"מדיטציה" היא לא בדיוק דבר שקיים. זהו סוג של טריק, להגיד למישהו, "תשמע, שב רגע, תנשום" או כל הצעה אחרת שנשמעת כמו "מדיטציה".

האם יש לכם המלצות בעניין?

יותר מאשמח לקבל אותן.

למשל על מורה טוב, היכן ניתן ללמוד ( אני גר ברמת גן ), על אסכולה מסוימת שמנסיונכם האישי תרמה לכם? בעיקר אם עזרה בתחום עליו דיברתי קודם.

תודה והמשך שבוע נפלא.

lightflake

New member
הדרך ללא דרך

להכנס בשער ללא שער
היא להפסיק לצעוד

יש לך מצפן טוב, הנה אתה כבר מחפש מורה
לא יודע על רמת גן אבל בקישורים תוכל למצוא רשימה של הרבה מורים טובים לדעתי וגם קטגוריה של סטסאנגים (הקלטות של מפגשים עם מורים)
פשוט צלול וסמוך על המצפן שלך

אסף ב6

New member
אני ממליץ לקרוא בהתחלה,

תקרא דברים שאתה מוצא שהם טובים לך, תתעניין בלי להתחייב לכלום, במה שלא דורשים אמונה מעבר להיגיון הפשוט שלך ומה שניתן לבדוק ולראות שהוא עובד כפי מצופה, גישה מדעית...

כאלה שאני מעריך:
בודהה - הרבה ניתן למצוא כאן: http://www.accesstoinsight.org/ , ותחפש ספרי היכרות עם משנתו של בודהה.
ג'ידו קרישנמורטי
ניסרגדטה (אני לא קראתי אותו עדיין)

יש המון קבוצות במרכז, אתה יכול ללכת לעמותת תובנה, קורסים ודברים בבית בהוונא, ויש עוד המון...

דברים שתרמו לי

אקהרט טולה
לימודי קונג-פו (שכוללים מדיטציה)
ספרים ועבודה מעשית איתם
עבודה עם פרטנרים שממוקדים על נוכחות, הארה, מודעות, הכרת עצמי
ועוד..

זה נכון שיש המון.

ממליץ להתנסות בשיעורי התנסות

וכמובן, להמשיך לקרוא דברים שמעניינים אותך.

כשתמצא הדרכה שמתאימה לך, תדע.

בכל דעה ובכל טכניקה, תוכל למצוא גרעין כלשהו של אמת... אם לא יותר מכך.

ובנוסף, אם מעולם לא ניסית "מדיטציה" לפני כן, מדוע שלא תתחיל למדוט כבר בדקות הקרובות?

בשלב כלשהו תגלה שכבר עשית מדיטציה בעבר (גם אם לא ידעת זאת) ושמאז ומתמיד אתה נכנס למדיטציה באופן ספונטני במהלך היום... לשניה אחת או יותר... והגילוי הזה יהווה נקודת ציון חשובה במסע, מפני שהוא יתחיל להראות לך מהי לא מדיטציה... והיכן היא בדיוק נמצאת כבר ברשותך.

בשלב הרבה יותר מאוחר, קרוב לודאי, תגלה שאתה תמיד נמצא במדיטציה, גם אם במידה כה קטנה וכה נסתרת עד שלא שמת לב לכך. בשלב זה סביר להניח שמדיטציה תהפוך בשבילך, בפשטות, פעולה עדינה מאד של זיהוי המדיטציה שכבר קיימת בך. יתכן שתהא זו נקודת ציון די מהפכנית ומשמחת במסעך.

הנתיב של כל אדם שונה, אך ישנם מאפיינים שחוזרים על עצמם אצל רובנו, בגרסה כזאת או אחרת.

המשך שבוע משובח!

יפה. ראייה טובה.

איך הגעת לזה? פשוט פתאום שמת לב שזה כך? קראת ספרים? מסקרן.

neophile

New member
זה כזה קישקוש

היום אחרי שהתעוררתי מהשינה הבנתי שאין התנהגות אנושית שכבר לא הגדירו כהפרעה ולכן הקריטריון העיקרי לזה שיגדירו אותך כמופרע זה אם אתה מסתגל ומשחק לפי הכללים או לא ...

כל מי שלא משחק לפי הכללים הוא מופרע .

ינוקא1

New member
אם זה לא מפריע לבחור

אז זו אכן לא הפרעה.

אך נראה שזה מפריע לו , ולכן צודקים מי שהגדירו זאת כהפרעה.

neophile

New member
כן אבל ההפרעה היא לא רלוונטית

אם אתה לא משחק לפי הכללים או חס וחלילה מרגיש מרד ומיאוס כלפיהם אז אתה מופרע .

לכולם יש את ההפרעות האלה ואכן מה שקובע אם אתה מוגדר כבעל הפרעה - זה אם זה מפריע לך ...לשחק לפי הכללים .. זה הקריטריון לקביעת הפרעה.

כלומר כשקובעים שלמישהו יש "הפרעת קשב וריכוז" נניח אז הבעיה היא לא הקשב והריכוז אלה עצם ההפרעה לסדר הדברים .. למורים לרוב במקרה של ההפרעה הזאת .
כי מאוד יכול להיות שתחת תנאים אחרים לא תהיה שום בעיית קשב וריכוז!

למעלה