מרגישה מנוצלת

מרגישה מנוצלת

התקלקל לי הברז תקח את אחיך לטייל כאילו לנו אין חיים רק היא והיא והיא נסענו לסופש באילת לא התקשרה לשאול אם הגענו איך היה וכו או איך אמא שלך הסתדרה הרי לא רצית לשמור עליהם לפחות טלפון אני כבר לא יודעת איך להתנהג אני עצבנית חמתי מתקשרת רק שהיא צריכה משהו לך תביא את אמא שלי לך תחזיר

נומלה

New member
תחליטי מה את רוצה

אם את רוצה שהיא תעזוב אותך במנוחה, עיזבי עם ציפיות שתתקשר לראות איך הגעת לאילת. אם את רוצה שהיא תתערב אל תתלונני שהיא מתנהגת כאילו אין לך חיים. בקיצור תבררי לעצמך בדיוק מה את רוצה (את ! לא היא!) ותנהגי בהתאם. מותר לומר "לא מתאים לנו עכשיו". מותר להרים טלפון מאילת ולהגיד "רק למקרה שאתם דואגים הגענו בשלום" תנהיגי את את הדרך שאת רוצה ללכת בה.

תקשיבי לא ייתכןשרק שהיא

תרצה משהו היא תתקשר לפעמים צריך לדעת ולקבל ולתת לא יתכן שרק לקבל הצרות שלה הרצון שלה ומה עם שלנו מיןהנימוס לשאול אותי אם הגעתי לאילת בשלום זה הבן שלה מה היא לא דואגות ועם הצרות שלה אנחנו מתייצבים טוב לא מבקשים ממנה הייהיבחטר

נומלה

New member
אני רק משקפת לך מה שיכול להתפרש

כמסרים סותרים מצידך. אין לי דעה על מי דואג ומי לא.ומה התן וקח אצלכם. אצלי במשפחה כשהורי היו מבוגרים ויותר דואגים היינו מתקשרים כל פעם כשהגענו כי ידענו שהם דואגים.הרי הם לא יכולים לדעת מתי בדיוק הגעת. נכון? לכן הגיוני בעיני שאתםתתקשרו אליהם. (בעצם שהבן יתקשר לאימו. לא ברור לי למה את בלופ הזה). אבל זו לא הנקודה בכלל. הנקודה היא שאת מרחיקה ביד אחת ומקרבת ביד השניה. זה גורם לאדם שמולך להיות לא בטוח באשר מה את מצפה ממנו. אם הציפיות שלך יהיו עקביות יהיה לך יותר קל להנהיג את היחסים ביניכן לכיוון שאת מעונינת בו.

פרצלה

New member
למה את מרגישה מנוצלת?

הרי היא פונה בן שלה ומבקשת את עזרתו ומצד שני היא לא מתענינת האם הוא הגיע לאילת בשלום(ואני מניחה שגם הוא לא מרים טלפון להגיד הגענו לאילת הכל בסדר) כל אילו הן בעיות של בעלך עם אימו ולא שלך. אם היא תפנה אליך ותבקש את עזרתך זכותך לא לעזור לה אם לא בא לך

נכון אבל ככה

היא מתקשרת לך צביא את סבתא רלענו ותחזיר אותה תקחו את האח שזה גיסי לטייל מה אני צריכה חקחת לטייל להחזיר זה ניצול לכי איתו לרופא תעזרי לו ואני בחיים לא בעקשתי בייביסעטר או צשמרי לי וכו

פרצלה

New member
אז בעלך צריך להחליט מה הוא עושה עם כל הבקשות

האלו. אגב,מה זאת אומרת קחו אותו לטיול או לרופא,מדובר בילד קטן?

מדובר בגבר בן36

הנה היא מתקשרת לפלאפון וקוראת לי שקרנית זה של השם של בעלי היא אומרת ומנתקת תקשיבו אמא שלי מתקשרת 10פעמים ביום ומה עם הבנות ומה איתך והכל בסדר והגעתם בשלום לאילת יש דברים שלא מקובלים מה לעשות שיחה כבר כמה יעלה לא הבנתי למה היא לא צריכה להתקשר ושהינה הבן שלה בבת חולים היא אומרת עשיו תכזרו מה יש לעזור אני לא עובדת סוציאלית עכשיו במחלקה סגורה צריך ללכת לבקר אז לנה שלא תגיע לשמור ואני ילך לבקר כי אין לה שכל

אימא שלך היא אימא שלך ואימא שלו היא

אימא שלו- מה את משווה בכלל? אימא שלי גם רוצה שנתקשר כשאנחנו מגיעים ליעדנו וההורים שלו לא מתקשרים ולא מדברים. אם יקרה משהו- הם כבר ידעו.

את האמת? אימא של בעלי מתקשרת אליו

ואם יש לי משהו הוא מעביר לה. אנחנו מפרידים את יחסי הכוחות. אם היא מבקשת ממנו משהו וזה לא בא על חשבוני או בא על חשבוני אבל לא שווה מריבה עם בעלי ( מנקודת הנחה שהוא רוצה ואז כדי לרצות אותי הוא לא ילך אבל יתעצבן ואז יריב איתי) אז אני לא עושה מזה סרט.

כנראה לא הבנתם

לי כואב שרק שהיא צריכה היא מתקשרת וגם שאת אומרת הילדה חולה היא מתעלמת וממשיכה בשלה אז תבואו תיקחו תעשו והיא בחיים לא תציע אני ישמור רק שאני אומרת ביקשתי מאמא היא אומרת טוב או מתעלמת אם אני יבקש היא תשמור אבל קודם תרכל ותספר לכוךם כאילו מה עשתה זה הנכדות שלה הכאב הגדול שלי זה שהנה הבן שלה שזה גיסי מאושפז בבריאות הנפש אז היא נזכרת בנו שהיינו בסופש היא לא זכרה אותנו לראות אם הגענו ועוד מה אומרת היינו חולעם וטוב שהבנות לא היו אצלי הגדולה בכלל לא רוצה להיות שם אבל סתם תציעי תצאי מידי חובה גם תראי בן אדם שאכפת לו וגם יעריכו אותך אף פעם בחגים לא אמרת לי בואי ושאמרת אמרת לי תביאי מתנה ובימי הולדת אמרת אני יקנה עוגה לקטנה מהקונדיטוריה התקשרת בשישי בצהרים אמרת קניתי עוגת הבית זה ליום הולדת איפה היא חייה רק הבן שלה חשוב אז שתישאר איתו ותעזוב אותי לנפשי

ענית לעצמך-שתישאר איתו ותעזוב אותי לנפשי

בשורה התחתונה, ואמרו לך את זה כאן כמה בנות - תוציאי את עצמך מהמשוואה. שתתקשר לבעלך ושהוא יתמודד איתה. היא לא מתקשרת לא צריך. היא מבקשת דברים את לא יכולה. כי הבת שלך חולה, כי את הולכת לקונדיטוריה לקנות לה עוגה נורמלית, כי את הולכת לבחור לה מתנה.... מה שלא יהיה. מלמדים ילדים קטנים ואת צריכה ללמוד גם : פשוט אימרו לא!

אז אל תתערבי ותכניסי את עצמך

באמצע. אם היא מתייחסת רק כשהבן שלה מאושפז או כשהיא צריכה אז תתעלמי ותתני לבעלך להתמודד.

למה ניצול? אני חושבת על עוד 25

שנים, הבן שלי יהיה בן 26 בעה ואני מקווה שנשוי או בזוגיות מאושרת, ואני לא יכולה לבקש ממנו כלום, כי יש לו חיים??? וכל השנים שאני גידלתי אותו? הענקתי לו? ויתרתי על עצמי בשבילו? זה לא נחשב? יש הרבה דברים שהורים עושים עבור הילדים שלהם וזה לא במסגרת חובתם אלא במסגרת האקסטרא.. תחשבי שכל מה שאת עושה עכשיו בשביל הילדים שלך תוכלי לקטוף את הפירות אחכ...

אם תתנהגי כמו חמתי

לא נראה לי שהבן שלך יתייחס אלייך אם תדאגי רק לעצמך ולולחלק מהילדים שלך וכאילו הוא רק לדברים שהיא צריכה אני מה יש אם היא תתקשר לראות מה עם הבנות כל הזמן רק אמא שלי שומרת עוזרת ונותנת היא חצי לא נותנת ממה שאמא שלי לא כלום היא לא מוכנה לשמור אז אני לא מוכנה לתת ככה זה בחיים

למעלה