מרגישה כל כך חסרת אהבה

מירב189

New member
היי תודה לך, אני יודעת מבת דודה שלי שזה חוק כי החתן שלה

בעלה של הבת שלה, קרה מקרה דומה והיא אמרה שזה חוק והוא קיבל את הבית וכן מעוד אנשים.
ללכת להתייעץ פנים מול פנים אין לי את האומץ כרגע שהם בחיים, כי זה ממש לא אנושי לשאול שאלה כזו שהם עדיין בחיים.
אך כרגע שלחתי הודעה ל2 פורומים שונים העוסקים בעריכת דין ירושה, מקווה שאקבל מענה לעזרתי.
תודה לך מכל מקרה על הכל.
&nbsp

מירב189

New member
לקבל זכאות על דירה ביררתי צריך לפנות למשרד השיכון אבל זה

בתשלום וההנחה בין שמונה מאות לאלף מאתיים, אך עדיין זה הרבה וגם מלחיץ.
אני הרחבתי את השעות בעבודה שבוע שעבר בעקבות המריבה עם אבי כך שבקושי אהיה בבית, אלא יום אחד לא עובדת וכל יום אני עובדת ולפעמים עבודה של בוקר ואחר כךצהריים ואחרי זה אני הולכת לקניון, כך שזה בסדר יחסית.
אין לי חיי חברה, אז זה מקשה קצת, אבל אין ברירה מסתגלים לכל מצב.

מירב189

New member
עכשיו קיבלתי תגובה אחת מפורום שכתבתי לעורך דין מדיני משפחה

הוא כתב לי שאם לא יהיה רשום בצוואה שהבית שלי, אזי אין לי זכות יתר על האחים שלי.
ממש מכה גדולה.
לא יודעת מחכה לתגובה מפורום אחר, נראה מה אעשה כי בת דודה שלי ממש עמדה על זה שיש לי זכות כי לחתנה קרה אותו מקרה ואמרה לילי להתייעץ עם עו"ד ושאני לא אפחד.
כי היא יודעת כמה אני משקיעה בהורי ואחים שלי ממש לא.
מכה גדולה, מוזר.
אבל עדיין אין לי את האומץ לעזוב כי אני רוצה קודם כל יציבות כלכלית, כרגע קשה לי מאוד.
&nbsp

מירב189

New member
ממש לא, זה נורא כי היחסים עם האחים שלי, הם לא יחסים של אח

ואחות אין ליכוד ביננו בגלל שבאנו מבית מאוד אלים ותוקפן ומן הסתם אין יחסים ביננו, כאילו זרים, אלא אם נפגשים לעיתים, אך כאילו זרים, אך זה לא היה ממש מפריע לי שהיה כותב תצוואה כי לא מרגישה שהם האחים שלי.
אני בטוחה שהורי ילכו לעולמם לא יהיה קשר בכלל ביננו.
לא יודעת עד כמה זה נכון מה שהוא אמר, אני צריכה לבדוק עם עוד עוד כי אנשים ממש אומרים שכן, אז אינני מבינה שהוא אמר שלא.
דירה קטנה זה ממש לא יעזור, עצם העובדה שמסלקים אותך מדירתך לטובת אנשים שבכלל לא מעניין אותם מההורים שלי, אלא אני זו שהייתי כל הזמן לצידם אם לקחת אותם למיון ולטפל בהם ולהיות בקשר עם המטפלים שלהם, אז זה באמת מאכזב.

מירב189

New member
עו"ד מפורם מסויים אמרה שעקרונית אין החוק מגן על בדירת הורי

אבל אפשר להגיש תביעה משפטית וזה צריך עו"ד והיא לא יכולה לתת ייעוץ משפטי ללא תשלום.
המליצה לי לפנות לסיוע המשפטי ללא תשלום בתל אביב, כנראה אלך, רק לדעת הכל.
מה שבת דודה שלי אמרה לי שאם אדם סעד את הוריו עד מותם ואף פעם לא עזב את הבית, אזי אי אפשר לסלק אותו מהדירה.
נראה לי הגיוני, אשאל בסיוע המשפטי, לעורכת הדין שכחתי להגיד את זה, אבל כתבתי לה בהודעה שרק אני מטפלת יחידה.
לטענתה זה שאני מוכרת בביטוח לאומי, אינו מקנה לי זכות לדירה הזו משלי.
בתקווה שיהיה טוב.
לחצתי קצת על אבא שלי היום, פתאום הוא טוב אלי, אבל אל יודעת אם יעשה זאת, גם שיחקתי לו על הרגש שמי שסעד את הוריו מגיע לו את הדירה והאחים שלי לא באים אפילו לבקר אלא מתי שיוצא להם.
ראיתי שהוא לקח לתשומת ליבו, אבל לא יודעת אם באמת יעשה משהו.
&nbsp

מירב189

New member
הוא לא קולט שהוא לא בסדר, הוא אומר לי שכל המחלות שלו ממני

אדם תוקפן ושתלטן אף פעם לא יודע או לא יודה שהבעיה אצלו ולא אצל אחרים.
אבל לא נראה לי שהוא יעשה משהו בקשר לדירה, אולי אחרי שהראיתי לו שזה לא הוגן לא לתת לי את הדירה לאחר שאני זו שמטפלת בהם. כי הוא אמר לי שזה לא הגיוני שאני אהיה בדירה של 4 חדרים והם לא יקבלו כלום. אמרתי לו אני גם לא רוצה להיות בכלא של 2 חדרים ואני זו שמטפלת בכם והם לא.
אז הוא אמר טוב, עזבי עכשיו.
&nbsp

מירב189

New member
דירה חדר וחצי שני חדרים, רק שזה לא יהיה במקום שאני גדלתי בו

כל החיים אלא כנראה במקום נידח, כי היא מחולקת הדירה לשלושה נפשות ויותר מזה לא אפשרי.
לא מתחשבנת מי קיבל יותר, אך אני חושבת שאני זו שמטפלת בהורים שלי והם בכלל לא, בקושי באים לבקר אותם, אז אני חושבת שזה לא מוסרי לא רק שהם כפי שאומרים יש להם את החיים שלהם ואין הם יכולים לטפל או לעזור לההורים שלי, אלא גם הדירה תהיה מחולקת בינינו ואני אהיה מסולקת ממנה.
&nbsp

מירב189

New member
כמובן, תודה לך יקירה

כמו אבי

הוא אומר לי " אתה הסרטן שלי" " אתה הכבשה השחורה" " איך הבאתי יצור כמוך לעולם חבל שלא השפ** לקיר"
" מתי כבר תמוות, שתמות אני יביא חברה נעשה מסיבה חגיגה היה פה", תמיד חשבתי על זה כאלו בצחוק, שאני
רואה סרט או סדרה על הורים שמחבקים, שאומרים מילים חמות: אני צוחק, אני אומר על מה הוא בוכה? ולמה
היא מחבקת אותו? אני לא מבין את זה, כי לעולם לא קיבלתי חום, ולא מילה טובה, זה מאוד מאוד זר לי באופן כללי.
ואני גם כזה. ואחי בכלל אין לו אפילו שמץ של בעיה להפך הוא מחבב את זה זה לא מפריע לו והוא חיי כרגיל, עובד
יש לו חברה, לומד, היה בכיתה טובה היה מצטיין, יש לו אחלה חיים, כאלו הוא חיי את מה שיש, כולם לא הזיז לו
זה מאוד מפליא, כנראה זה בלב אבל כלפי חוץ נאדה: זה מצחיק אותו שאבי משתולל, או גם שהוא היה צועק על אמא
וזורק דברים, והכל נפל עליה, ואיים עליה שיעזוב והיא כמו האמא המזורגגת שלה, וקללו מי פ ה ועד הודעה חדשה.
לי זההיה קשה בתור ילד, אחי כלום חיי בעולם משלו, הוא אומר כך " האמא שלך השרמוטה מבזבזת לי
את כל הכסף, כמה מטומטמת היא יכולה להיות" בזמן שהיא חכמה פי מאה ממנו, אשת ספר מלומדת, והוא
איזה בן של משפחה פשע, נוכלים, ומשוחתים, שמתדברים במה שהם עשו למדינה, ומהכסף המטונף שלהם.
כי לאמי יש משפחה פי מאה יותר חזקה,אבל הם לא קרשורם ולא מתערבים, אבל הוא מנצל את זה, שסבי הוא
השולט ,והוא הבנק, וכל הכסף אצלו, והיא אומרת " אני אוהבת אותו מבט ראשון" מה יש לאוהב אני לא מבין.
אנשים חלשים נדבקים חזקים, לא מבין האיש לא למד כלום, היא למדה פרויד שהייתה ילדה נערה יותר נכון.
הוא בא משפחה כזאת, וידעו מי הוא והיא נכנס לתוך הבור הזה, לפעמים אני מאוד כועס עליה, וגם היא נהייתה
רעה, וחסרת רגש, גפ ככה היא לא מראה שום חיבה, אמא שלא ומרת לבן שלה שלום, לא חיבוק, לא נשיקה.
לא אכפת לה, אוטיסטית למופת, זהו גם אני פרקתי, מצטער שזה בשרשור שלך הייתי חייב להוציא את זה מהבטן.

ואני לא מבין למה אנשים רבים על דירה

ועל כסף, לי זה לא ברור, אני מצידי תנו לי לגור באיזה חדר, מיטה ,טלווזיה, מחשב, וזהו זה מספיק לי
שהיה הרבה ספרים, אוכל מבחוץ וזהו. אני לא חושב למשל שאצלנו היו רבים על כסף, זה לא מעניין אותי
גם אמרתי לאחי שאם סבתי תמוות אני יקנה לו בכסף שתתן לי -מכונית בשבילו, ובשאר יקנה -רמקולים
בעני ריב על דירה זאת טעות. לפחות כך אני רואה את זה.

מירב189

New member
מרגישה כל כך חסרת אהבה

לפתע פתאום התחושה שהציפה אותי שאינני שווה כלל וחסרת ערך, כל כך עצומה
זה התחיל על ידי משפחתי כאשר אבא שלי כל הזמן הכתיב לי מה לעשות בתקופה האחרונה
עד אשר אמר שאם לא תעשי מה שאני אומר לך, אזי תצאי מהבית
הרגשתי כל כך עזובה, נטושה, חסרת אהבה והחזיר אותי לילדות כי זה לא פעם ראשונה שהוא אומר את זה
הוא פשוט יודע את החולשות שלי וכל הזמן שהאחים שלי גם היו אומרים את זה, אזי הרגשתי רע
ניסיתי לעזוב, ארזתי את החפצים שלי ויצאתי מהבית, נסעתי באוטו ואינני יודעת לאן ללכת...
תחושה שאני בודדה בעולם ורוצה לדבר עם מישהו ואין עם מי לדבר
בסוף נכנעתי והתקשרתי למוקד העירוני וביקשתי את העוסית התורנית
העוסית התקשרה אלי לאחר לקיחת פרטים של המוקדן
שאלתי אם יש סיוע בשכר דירה כי אני רוצה לעזוב את בית הורי ואינני רוצה הוסטל
אמרה המקום היחיד זה "גגון" שהערייה נותנת להומלסים אבל היא חושבת שזה לא בשבילי וזה רק יזיק לי
תחילה רציתי, אך לאחר הבהרתה הבנתי שלא, ניסתה שאני אפנה לעוסית במחלקה במרכז לבריאות הנפש
ואמרתי לה שאני מאוכזבת שם מהשירות אך אמרה תנסי והיא מאחלת לי לילה שקט
סיימתי את השיחה שלי בהרגשה שדי אין לי כח יותר לכלום
וחזרתי הביתה אל אותו המקום שכל כך הכאיב לי שנים רבות מהילדות ועד עכשיו
התקשרתי למחרת בבוקר וביקשתי מהמזכירה שהעוסית תתקשר אלי בדחיפות
להפתעתי התקשרה מיד וזאת בגלל מכתב שכתבתי לפני כן לרופא שלי על האכזבה ממנו ומהצוות ושאני רוצה לעבור רופא
סיפרתי לה את הסיפור והיא אמרה שאין מה לעשות אלא או הוסטל או סומך שיעזור לי לחפש דירה אבל צריכה לפנות למשרד השיכון או לרווחה
פניתי לרווחה וכן נתנה לי כתובות אך אמרה לי שהסיוע הוא לא בהרבה ובסוף סיימתי את השיחה אך לא רציתי כי אין לי את הכוחות לפעול לבד
וגם אין מספיק כסף והמשכתי בחיי, בלנסות לראות את האור, הרחבתי את שעות העבודה שלי לעוד מטופלות כך שזה יצר שחוץ מיום אחד
אני עובדת כל יום ולפעמים בוקר וצהריים ומילא לי את הבדידות והעשייה הפסיקה את החרדות
נכון, היו רגעים שהייתי צריכה חברות, אך התמודדתי איתם
עד ליום חמישי שבה היתה פגישה עם הבוסית שלי, המטופלת שלי והעוסית המטפלת שלה מהרווחה ובן זוגה של המטופלת שלי שגר איתה
חשבתי שהעוסית המטפלת ברווחה תרתם למען המטופלת שלי אך לצערי היא רק עשתה לי בדיקת שפיות כדי לאמת אם הדברים שאמרתי לבוסית שלי קודם הפגישה, נכונים
אך אני לא רציתי, הרגשתי שאני לא חייבת ואמרה גם מתי שבן זוגה הגן על עצמו כדי לא להגיד להם שהוא לא עושה כלום בבית ורק מנצל אותה מכל הבחינות
ובכך שאמר שיש לה בעיה של אפסנות אך כולם יודעים זאת ואילו העוסית ברווחה טענה שהוא בן זוג פוטנציאלי, ניסיתי להמחיש שלא, אך הרגשתי שהקול לא נשמע
והעוסית המטפלת שלהם נתנה למטופלת שלי את כל המטלות בבית חוץ משני דברים לבן זוגה ואני יודעת עד כמה באמת גם את זה הוא יעשה
וכאשר ירדנו למטה אמרתי לה כמה הוא משפיל אותה וצועק עליה ולא עושה כלום, נכון שאמרתי לא עושה כלום הרמתי קצת את הקול, כי הרגשתי שהיא לא מקשיבה לי
והייתי גם מוצפת מאבא שלי והתחושה שהיתה לי שלא שומעים אותי, לא סופרים אותי ושאין מקום בשבילי
ואז אמרתי לה משהו עליו ואז היא אמרה לי משהו אך לא עניתי, כי לא היה לי כבר כח לחקירות הללו ואז הבוסית שלי אמרה בואו נדבר בחוץ והיא ניצלה את ההזדמנות והלכה הביתה
הבוסית שלי ניסתה לקרוא לה אך היא בשלה וניסתה לתת לי תחושה נעימה וגם אמרה לי משהו מעין בדיקת שפיות אך לא התייחסתי לכך
יצאתי מבועסת ולבסוף לאחר כמה שעות כתבתי לבוסית שלי את תחושותיי והיא אמרה שהיא רוצה לשוחח איתי ודברים כאלו לא צריכים להיות בהתכתבות אלא בשיחה
אני ידועת שהבוסית שלי מאוד אוהבת אותי ואמפטית אלי מאוד, אך התחושה שהנה שחשבתי שאני במקום טוב ויש מי ששומע אותי, התחושה עכשיו היא שלא
וגם שאני יודעת שהבוסית שלי רוצה להקשיב לי והיא לא מוכנה לוותר עלי, כפי שהיה פעם קודמת והיא המחישה לי כמה אני שווה
אך עדיין התחושות הן כואבות, כי הם באות אחת אחרי שניה עם האינטרקציה שלי עם האנשים מעין נבואה שמגשימה את עצמה "שאין מקום בשבילי" בחיי
רוצה להאמין שהכל יהיה בסדר ויהיה יום אחד שארגיש שיש לי פינה חשובה אצל האנשים שאני בקשרים איתם מכל סוג שהוא
גם חברתית בודדה אך ההצלחה בעבודה חוץ מהמקרה של הפגישה, נותנת לי את התחושה שאם הצלחתי בזה אזי כל דבר אני אצליח
רק לכל דבר יש את הבשלות שלו
כאובה מאוד, רוצה להיות שייכת, רצוייה, קיימת, האם זה יקרה יום אחד?

פתרונות דיור שיותר מתאימות עבורך

למירב שלום,
באמת מצב קשה לא להרגיש רצוייה, שייכת, אהובה.
אני שמח לשמוע שאת עסוקה, עובדת, תורמת, ושיש לך יחסים טובים עם הבוסית שלך.

חשוב לנסות ולחפש פתרון דיור יותר מתאים עבורך, אבל לא בתוך תנאי חירום ולחץ,
אלא כפעולה שבאה מחשיבה ותכנון, ובדיקת אלטרנטיבות.
כתבת שאת לא רוצה להיות בהוסטל,
אבל יש גם מסגרות שנקראות דיור מוגן, ודיור מוגן מתוגבר, וקהילה תומכת.
האם המסגרות האלה מוכרות לך, ומה בעד ונגד מסגרות אלה, מבחינתך?

מירב189

New member
דיור מוגן בבית מגורים משלי אני מכירה, אך עדיין בעיה תקציבית

ופחד שלא אסתדר כלכלית, אולי יהיו מצבים של נשירה של מטופלים המחייבת אותם להיות במסגרת של הוסטל ואז השכר ירד תקופה עד שימצא מטופל אחר.
כמו-כן לפי מה שאמרו לי שאם אני חייתי בבית של הורי כל הזמן ולא עזבתי, אזי מתי שהורי ילכו לעולמם כדרך הטבע וסליחה שזה לא אנושי שאני אומרת זאת, פשוט האחים שלי כל הזמן מדברים על הירושה ואיך לסלק אותי מהבית כדי לקבל את הירושה מתי שהורי ילכו לעולמם שאפילו אבא שלי תחילה אמר שהוא יתן לי את הבית כי אני זו שמטפלת בהם אך לאחר מכן המצפון שלו שהם לא יסלחו לו לאחר מותו או בחייו לא יכל לעשות זאת.
לכן, אני מפחדת גם לפספס את ההזדמנות של בית משלי כי הירושה לא תתפוס בגלל שלא עזבתי מעולם את הבית ולכן אי אפשר לסלק אותי מהבית ולכן הוא שלי.
הפחד שאם תקופה אני אצא ולא אוכל לשרוד, היא תקלקל לי הכל.
גם אם היה לי סיוע של עוסית או אשת מקצוע זה היה תורם, אך אף אחד לא עוזר אלא סומך או חונך, אני אני לא סומכת על אנשים שהם לא בעלי מקצוע וגם מהחשש הכלכלי
לגבי השאר אם הם בשותפות של עוד אנשים, אינני רוצה, לא רוצה לגור עם עוד אנשים.
והבדידות עוד יותר תתעצם, אז אין יציאה מהפלונטר הזה

אם חשוב לך לא לעזוב את הבית

אז עדיף שתשמרי על הכוחות ולא תצאי עם כל הדברים שלך
רק כדי לחזור אחרי כמה שעות.
כשנאמרים לך דברים קשים
תביני שהאומר הוא אדם זקן ולחוץ
ומה שהוא אומר משקף על מי שהוא
ולא עליך.
אז במצבים של מתח את יכולה להתרחק,
לצאת לכמה שעות,
ולחזור אחרי שהרוחות נרגעו.
.

מירב189

New member
כן הוא יודע שזה רגיש לי אז הוא מנצל את זה ובאותו רגע אני

&nbsp
רוצה לא לראות אותו בכלל, כי זה כואב שאבא יודע את כאבי וגם מאחיי והוא מנצל זאת לרעה, למרות שאחר כך הוא מתנצל, אך זה לא עוזר, זה כואב מאוד.
אין מה לעשות, צריך להמשיך לחיות עם אבא תוקפן וכוחני.
&nbsp

מנצל לרעה או נסחף לתגובה

למירב שלום,
כשאת כותבת שהוא מנצל את זה לרעה,
את מניחה שיש לו שליטה בתגובות שלו.
ייתכן שהוא נסחף לתגובות שאין לו שליטה עליהם
(מכירים את המצב של קשיים בויסות רגשי) ,
ואם תאמרי לעצמך שהוא נסחף ולא שולט -
אולי יהיה לך יותר קל לשאת את הפגיעה

מירב189

New member
הוא מתחיל לרדת עלי, לומר שאני משוגעת ולא סתם אני ככה ועוד

עוד מעט גם את העבודה יוציאו אותך שיכירו אותך ואף אחד לא ירצה אותך, הראש לך לא בסדר.
בצרחות, באיומים, בקללות, לפעמים בזריקת חפצים, רק עכשיו איימתי עליו שאם יזרוק עלי משהו, אני ישר מתקשרת למשטרה ולא אכפת לי שאתה לכאורה אבא שלי.
משפיל אותי ליד האחים שלי מתי שבא לו, אך רק מתי שאני רוצה לעזוב את הבית, הם מפחדים לחיי ופתאום יחסם משתנה כלפי.
&nbsp

אותי שרפו במגהץ

כמה פעמים, וגם כולי הייתי כחולים, הכי מצחיק שאף פעם לא הבנתי שזה רע, עד שסבתי אמרה לי להתלונן, ולא
רציתי כי פחדתי שהם יענשו ומה מצחיק? שעכשיו הבנתי שום דבר לא יעזור, לא משננה מה אני יומר, אני מאיים עליו
הוא צוחק לי בפנים, אומר תנסה,זה לא יעזור אני יודה מקסימום הוא ידאג שיעשו אותי לא מודע למעשי ושהיה לי הזיה
הוא גם אמר את זה באופן מרומז, אז ברגע שאביך משתולל תזסימני משטרה, פעם אחת פעעמים אולי הוא ילמד.
והמצב שלך קשה, את אישה מבוגרת, חיה עם הורים, לא מבינים אותך, קשה מאוד, אני סך הכל ילד קאן בן 22
אני מאחל לך בהצלחה, בכל אשר תלכי, בברכה נתנאל.

אני לא מבינה בזה כלום

וזה נשמע נורא קשה. חשבת על עבודות שכוללות מגורים? יש כל מיני עבודות בפנימיות, בבתי אבות, שדורשות התגוררות במקום. לא יודעת אם מתאים אבל סתם רעיון.

למעלה