מרגישה אשמה

crema2

New member
מרגישה אשמה

במהלך העבודה שלי ניגשתי לרכב של העובד השני שהיה עם רכב אחר .
אצלנו נהוג שכשמדובר במזומן העובד ליד או לא ליד הרכב לגשת ולסמן שזה מסומן .
בד"כ אני שואלת אם הלקוח שילם וככה גם את המתדלק , אך הפעם לא נהגתי ככה . ראיתי שהעובד השני לא הסתכל אפילו לכייון ואף ניגש לרכב אחר ולא קפץ ישר על המכונית שהייתי לידה.
טוב הלקוחה שיימה לתדלק 200 שח, אני בתום לב לא שאלתי(אני מצטערת עך ככה מאוד ומרגישה אשמה), היא ביקשה להמשיך לתדלר באשראי בלי להזכי את עניין המזומן.
אחרי כמה דקות ניגש אלי המתדלק אחרי שנסעה ואחרי שעשה בדיקות כסף ושאל אם הלקוחה שילמה לי 200 שח, הוא אמר שהוא לא היה בטוח אם היא שילמה לו או לא , שהוא ראה אותה בהתחלה מוציאה 200 ש"ח בתחילת התדלוק אך לא זכר ולא היה בטוח. הוא ניגש למנהל ניסינו לאתר את האישה דרך כרטיס ההנחה שלה שיש בה טלפון שלה כדי לחזור אליה, היא חברה בתחנה אך ענה איש אחר שיענו זה לא קשור אליהם הטלפון.
גם במצלמה לא רואים ברור אם היא שילמה או לא וככה יוצא המצב באוייר.
אני מרגישה מצד אחד אשמה בכך , שבאמת לא שאלתי והסתמכתי על ככה שאם היא חייבת הוא ישר ירוץ כמו שהתרגלתי עד כה מהמתדלקים, והוא אפילו המשיך לתדלק כרגיל רכבים בלי להראות לי חוסר וודאות.

עכשיו לפני שהלכתי הביתה כולם לוחצים עליו (ללא מנהל הוא דווקה לא מתערב כי מי שהעביר את התדלוק בכרטיס עובד היה העובד השני והוא היה אמור להיות אחראי אליו).
הום אומרים לו שהוא פראייר ושאני ישלם לו 200 שח.
הוא דווקה בחור מאוד נחמד ולא אמר לי מילה על ככה שאני ישלם.
אני מוכנה לשלם חצי מחיר כלומר לשלם לו מכספי 100 וששנינו נספוג את החוסר , בכל זאת זאת גם אחריות שלו בסופו של דבר.
זה כמו נניח והוא היה מתדלק לקוח בעצמו ולא היה בטוח אם הוא שילם או לא ובסוף היה הלקוח נוסע . במקרה הזה קל להפיל עליי תיק ואולי בצדק..
מה דעתכם?
מה אני אומורה לעשות במקרה הזה ? בטח מחר יציקו לי העובדים ואני יהפוך לרעה , אך אני בטוחה שאם זה היה הפוך לא היו באים לקראתי כנראה..

אני חושבת שהכי כדאי לסגור את זה מול

העובד השני ולהסביר לו שאת מוכנה לחלוק איתו את הנטל ולספוג ביחד איתו את החוסר על ידי כך שאת תתני חצי-בהחלט נשמע פתרון פייר.

קודם כל לוודא שבכלל חסר כסף!

עושים את זה על ידי ספירת קופה בסוף היום.(את עובדת כבר הרבה שנים במכירות ואת לא יודעת?) אין לכם נהלים ברורים לגבי מי נושא בהוצאה במיקרים כאלה?
האין זה אחריות של מי שהתחיל לטפל בלקוח שגם יסיים עם התשלום? שיטה הכי טובה להפסיד כסף זה כשכמה אנשים מטפלים באותו לקוח בו זמנית.

crema2

New member
חסר כסף בוודאות

הוא עשה בדיקה והיה מבואס כל המשמרת .
זאת הפעם הראשונה מזה כמה שנים שאני נתקלת במצב כזה שיש למישהו חוסר בגללי.
אני בד"כ שואלת את הלקוח וגם את העובד אם הלקוח שילם לא אבל עם הזמן הורדתי במינון רק מתוך ידיעה שאם העובד לא מעיר לא כשאני ניגשת ללקוח שלו(והוא ראה שאני ניגשת אליה) סימן שלקח את הכסף מראש.
גם לי היו מלא פעמים מסיימים תדלוק שלי העובדים ולא שואלים, ואני תמיד דאגתי שהכסף יגיע אלי, רק כי זה האחריות שלי בסופו של דבר!!

אז כנראה להתחלק זה פטרון מתאים.

אבל אני ממש לא מחבבת מקומות עבודה שמשלימים חסרים מכיסם של העובדים שלהם.

למעלה