מראות וחוסר שינה...

S1123

New member
מראות וחוסר שינה...

שלום לכם, קודם כל, אציין שאני חסר כל רקע בפיסיקה. תתחשבו בי.... שנית, אספר לכם כי הגעתי לפורום במטרה לענות על שאלה שמטרידה את מנוחתי בימים האחרונים. אני מקווה שתצליחו להשיב לי את שעות השינה החסרות. וכעת, לשאלה: נציב שתי מראות במקביל - זו מול זו. נניח שהיינו יכולים להביט בהשתקפות שבמרכז המראות ובניצב להן, מבלי לתקוע את הראש ולראות את עצמנו... - מה נראה? מה "תציג" כל אחת מהמראות? תודה!

יש משהו כזה בטכנודע

אם תשים משהו בין המראות, נגיד כדור אדום קטן, מה שתראה יהיה שורה של כדורים אדומים קטנים שהולכת לאינסוף. ממש כאילו באמת סידרת כדורים במרווחים שווים על קו ישר. יש מתקן כזה בדיוק בטכנודע בחיפה. הם לקחו שתי מראות, העמידו אותן במקביל ועשו באחת מהן חור קטן כדי שתוכל להציץ פנימה. שעות של הנאה

S1123

New member
אבל...

את זה אני יודע... אני אפילו זוכר שעות של הנאה (בלי מרכאות!) כשאני עומד בין שתי דלתות ארון הבגדים, על הדופן הפנימית של כל-אחת מהן מראה, ומביט באינספור "עותקים" של הפרצוף שלי. אבל, השאלה היא מה אם "אין כלום" בין שתי המראות? נראה לי שזו שאלה תיאורטית, כי אם אנחנו רוצים להתסכל בניצב למרכז המראה, חייב להיות שם מהשו (שיראה...). ובכל זאת?

S1123

New member
מה זה לראות כלום?...

מה זה לראות כלום?... אני ממש מוטרד, וגם הלילה לא ישנתי. עזרו לי!

הבנתי אותך

אתה מוטרד מזה שאם אין כלום בין המראות מה תראה.. אתה תראה במראה שמולך את המראה שדרכה אתה מסתכל .. ז"א אתה תראה במראה אחת , את המראה השניה, מראה אני מניח שראית פעם בחיים .. אם נניח ששתי המראות בגודל אינסופי (לא חובה אינסופי , פשוט גדולות מזווית הראיה שלך) , ז"א אין להן שוליים .. או שאתה לא רואה את השוליים, ואין שום חפץ בינהם .. אני מניח שאתה תראה חושך , האור יוחזר כמה פעמים בין המראות עד שהוא ידעך או שאני טועה , ובגלל שהוא חוזר כמה פעמים תקבל מנה גדולה של אור וסתם תסתנוור כמו מפנס ..

שמע

חשוך , מה ציפית ? לבואו של האל ? אין שום מקור אור באמצע שום חפץ שיחזיר אור, מן הסתם יהיה חושך. אם יהיה פנס באמצע ,האור יוחזר הרבה פעמים ויסנוור אותך.

amir_aikido

New member
לא יסנוור יותר - אין פרפטום מובילה

פנס לא יסנוור לאחר מראות מקבילות יותר משהו סינוור במבט ראשון, אלא פחות וזאת משום חוק שימור אנרגיה וטבעו של האור להתפזר (לא זוכר את שם החוק הזה).
אם יש שתי מראות האחת מול השניה, מקבילות בדיוק ואין שום דבר באמצע, אז גם אין מי שיראה ...
אם עושים חור באחת המראות, אתה תראה שם השתקפות של השתקפות של השתקפות ... של השוליים ומה שיש מחוץ למראות. המראות עצמן רק מחזירות אור והאובייקטים שרואים נמצאים אי שם מחוץ להן. (נזכור גם שקרן הניצבת בדיוק בין המראות לא נראה לעולם, העיין שלנו בולעת אותה). אמיר

S1123

New member
עוד קצת...

הזכרתי כבר בשאלה שזו נראית לי בעיה להסתכל מבלי להשפיע על המצב, ולכן אולי מדובר בשאלה תיאורטית, ובכל זאת... התשובה היא "חושך"? לא נראה כלום? אגב, כשחבתשי על זה עוד קצת, אולי לא מדובר בשאלה תיאורטית אחרי הכל (?) אם נכניס לחלל שבין שתי המראות מצלמה במהירות גבוהה מאוד, מה שהמצלמה תקלוט בחלקיק השנייה הראשון יהיה למעשה תיעוד של המצב לפני כניסתה, הלא כן? כמובן שמהירות "הכנסת" המצלמה צריכה להיות גבוהה מאוד (אני בטוח שיהיו אחרים שיוכלו לחשבה...).

PooKiPsiT

New member
תיעוד של המצב לפני כניסתה?

אולי לא הבנתי את כוונתך, אבל זה נראה כאילו אתה רוצה להכניס את המצלמה בזמן קצר יותר מהזמן שיקח לקרני האור שפגעו במצלמה לפגוע במראות, שזה אומר להכניס את המצלמה במהירות שגדולה ממהירות האור, שזה קצת בעייתי..

ailag

New member
לראות = אור

תחשוב בניסוי שלך מאיפה האור מתחיל את המסלול שלו ובמה הוא פוגע עד שהוא מגיע ל"עין הדמיונית שלא באמת שם" שקבעת. אם עומד מול המראה בנאדם ואתה שואל מה נקלט בעין שלו, מה שנקלט זה אור שפגע במראה וחזר לעיניים שלו. אם זה אור שקודם פגע בחולצה של הבנאדם, האור "קיבל את הצבע של החולצה" ומראה לעין את אותו צבע. במה האור פוגע בניסוי שלך? (זו לא שאלה רטורית, זה מאוד תלוי איך אתה מדמיין את המערכת) (איך שאני מדמיינת אותה - זה כמו שאתה מסתכל במראה ועורך בפוטושופ ככה שלא יראו את ההשתקפות שלך . ואז אותה תמונה בפנים. ואותה תמונה בפנים. וכו')

Ekrembo

New member
ניצלוש על מראות...

-(שאלה)מראות, באיזה צבע הן?
. אין להן צבע, הן מחזירות את האור שפוגע בהן. ועכשיו השאלה הרצינית...
אז למה הן נראות כסופות?

Levos

New member
כי מה שמחזיר אור זה

מתכת מאחורי הזכוכית (עכשיו נראה לי משתמשים באלומיניום). ויש לה גוון כסוף. לא כל האור מוחזר, ומה שניבלע נותן את הגוון.

אמִיר

New member
דרך אגב,

משתמשים בעיקרון הזה של לשים מראה אחת מול השנייה בשביל ליצור מהודים, למשל בלייזרים. אפשר לקרוא כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_resonator (סתם שתוכל לראות משהו אמיתי שעושים עם מראות כאלה)

זה פשוט יותר ממה שאתה מסבך את זה

יש שתי מראות. האחת מול השנייה. השאלה היא .. יש אור בחדר? אם אין אור אז המראות יראו שחור בצורה אינסופית. אם יש אור בחדר אנחנו יודעים שלמראות יש צבע כסוף.. ומה שאתה תראה זה צבע כסוף של המראה כי היא משקפת את עצמה. אם המראות לא אינסופיות אז אתה תראה משהו כמו מראה בתוך מראה בתך מראה בתוך מראה וכו' כי אתה תראה את הגבולות שלה, ואם היא לא אינסופית אתה תראה בדיוק אותו הדבר כמו שתסתכל על זכוכית בצבע כסוף שאינה מחזירה השתקפות.

S1123

New member
מי מסבך? שאלתי פשוט, לא?

נראה לי שקיבלתי תשובה. תודה לכל המגיבים.

למעלה