מראה חיצוני

מראה חיצוני

לפעמים אני מרגיש שזה הדבר היחיד שדופק לי את כל מה שאני רוצה בחיים שלי. יש כאלה שאומרים שאין לזה משמעות וזה רק מה שאני חושב על עצמי, ופה ושם אני פוגש כאלה שחושבים/ות שאני נראה טוב. אבל בסופו של דבר אני לא ממש מאמין להם כי עמוק בפנים אני חושב שאם הייתי נראה באמת טוב כמו שאני חושב שאני אז התוצאות שלי בחיים לא היו נראות כמו שהן נראות. הרבה פעמים אני מרגיש שאיך שאני נראה מבחוץ ומה שאני משדר בכלל לא משקף את מי שאני ומי שאני יודע בפנים שזה האני האמיתי. ואנשים שמגיבים אלי מבחוץ.. או יותר נכון לומר .. לא מגיבים כלל, כאילו לא רואים את מה שהייתי רוצה שיראו והתחושה הכללית היא תסכול עמוק ומתמשך שכבר למדתי לחיות איתו כחלק אינטגרלי מהחיים שלי. אז כמה לדעתכם המראה משמעותי?

בסופו של דבר כולם מזדקנים ומתקמטים

ומשתנים והיופי לא נשאר לעולם, האופי האמיתי כן נשאר. מכאן- דעתי די ברורה: יופי ומראה זה לא הכל בחיים, ומי אמר שאתה לא נראה טוב
היופי הוא בעיני המתבונן.

כמה שזה עצוב

אני חושבת שיש לזה חלק נכבד בחיים. וככה זה, לא משנה כמה נגיד שהבפנים קובע, ורק הבפנים חשוב כולנו או רובנו מתנהגים אחרת..וזו עובדה! וככה זה עכשיו בתקופה זו של חיינו. מישהי ממש מכוערת לא תקבל עבודה אם תתחרה מול מישהי מדהימה כי המקום לא ירצה לשים אותה לעייני הציבור ויעדיף את הכוסית והיפה.. כמה שזה נורא זו האמת וככה אני רואה את זה! [מה לעשות..אני גם נדפקתי עם המראה שלי..חיים.]

אז היית אומרת

שכוסית יותר שמחה בחיים שלה? יש לה פחות בעיות בגלל איך שהיא נראית? כי אם רוב האתגרים שאני עובר בחיים הם בגלל פרט מפגר כמו הנתונים הפיזיים שלי, אז זה ממש מטופש! עלק להבין תובנות ולחקור רוחניות..

kopel eliezer

New member
אני דווקא חושב שהיופי כן חשוב

אתה מדבר, אותיות, על הדימוי העצמי שלך. אתה רואה את עצמך לא יפה ואולי עוד כמה לאיים (לא חכם?, לא כשרוני? לא חזק?, לא אדם טוב?) אני גיליתי שבהרבה מהמיקרים הקולות המזלזלים הללו הם לא רק פרי הדימיון אלא יש להם אחיזות במציאות בעבר הרחוק. לעיתים הורה ביקורתי או דוחה, לעיתים יחסים בין אחים קשים. אני הייתי ממליץ ללכת לטיפול ממוקד בתכנים האילו.

מראה חיצוני

מראה חיצוני זה בהחלט גורם משפיע, בתקופתנו, לא חושבת שאפשר להתכחש לזה. אבל, מבחינת השפעה מכרעת והכרחית, המראה החיצוני תופס בעיקר בתקשורת. זה אומר שיש עוד מליון תחומים שבהם המראה לא כ"כ חשוב, או לא חשוב בכלל. על אילו תוצאות בחיים אתה מדבר, שהתפיסה שלך את עצמך מונעת ממך? האם היית רוצה שיבחרו בך רק בגלל מראה חיצוני?
וברוך הבא לפורום, אגב

magenta73

New member
תקשורת בין אישית...

ובגדול, אני לא חושבת שנכון להאשים את הכל אך ורק על המראה החיצוני... ממש לא.

magenta73

New member
מראה חיצוני

בהחלט משפיע בימים אלו. הוא פותח דלתות. אנשים שנראים טוב יכולים להצליח יותר מאלו שנראים פחות טוב. בוא נגיד שיש להם יותר אפשרויות ודלתות נפתחות להם ביתר קלות. אני הורדתי 12 קילו לפני 3 שנים. ואני יודעת את ההבדל, לפחות שאני מקבלת, ברחוב. לא רק שמתחילים איתי יותר, אלא גם מסתכלים עלי אחרת - התקדמות בעבודה וכן הלאה. וזה לא קשור רק למה משדרים, כי אני, בעיני, עדיין אותה בחורה עם ה12 קילו יותר... א-ב-ל. זה לא אומר שאם אתה בחור/ה יפה טוב לך יותר בחיים. או שאין לך בעיות/רצונות שלא מתממשים, חוסר בטחון וכן הלאה. כל אלה לא קשורים רק למראה, אלה גם לאיך גדלת, כמה ביקורת ספגת כילד, כמה אהבה וכו'... אני מכירה נשים מהממות ביופין שהבטחון העצמי שלהם שואף לסוליה של הנעל שלי, ונשים שנראות הרבה פחות טוב והבטחון העצמי שלהן בשמיים. והן מקרינות את זה החוצה. אני חושבת שיש כאן נקודה יותר מרכזית ועמוקה, וזאת העובדה שאתה סגור ולא נפתח לאנשים.

ובכן

אני לא חושב שאני סגור ולא נפתח לאנשים.. אולי אני טועה.. אני חושב שבמידה רבה, בחורות יפות למשל.. על אף איזה חינוך שהן לא עברו, הן מקבלות יותר פידבקים מהסביבה.. שהן עוברות ברחוב הנוכחות שלהן יותר מושכת תשומת לב ויותר מבטים .. כשהן מדברות עם אנשים אנשים מתנהגים אליהן בצורה מסויימת.. וכל הדברים האלה חייבים להשפיע על איך שהיא תופשת את עצמה. החוויה של בחור כמוני לעבור ברחוב היא שאף אחד כמעט לא מסתכל רק פה ושם לשניה ושאני מדבר עם אנשים אין להם רצון מיוחד להיות נחמדים יותר ממה שהם צריכים וכו' וכו'..

magenta73

New member
ואתה חושב

שאותה בחורה יפה שמסתובבת ברחוב וכל הזמן מקבלת פידבקים רק על איך שהיא נראית, חוזרת הביתה ואומרת "יששששששששששש!!!!!!!!!!! שלושים גברים הזילו עלי ריר היום!!!!!!!!" שוב... מראה חיצוני זה לא הכל.

ממש לא

למעשה אני חושב הפוך.. אני חושב שבחורה כזאת בשלב הזה בחיים שלה חוזרת הביתה ונמאס לה שכל אחד מזיל עליה ריר.. למען האמת אני חושב שעצם העניין הזה בלבד גורם לה לפתח מנגנוני הגנה לכשהיא הולכת ברחוב או לחשוב פעמיים לפני שהיא מדבר עם מישהו או נחמדה למישהו או כשהיא בפאב וכו' וכו'.. מנגנון הגנה ידוע .. שהרבה מכירים כ "the bitch shield". אבל עדיין אחרי הכל זה כוח .. שהיא יכולה להשתמש בו כשהיא רוצה.. זה צרות של עשירים לפי דעתי .. כמו בן אדם שיש לו מלא כסף ועושר שגם לזה יש מחיר מעצם זה שזה מצב בעולם.. אותו בן אדם יכול לבחור שלא להיות עשיר אם הוא עד כדי כך ירצה בכך. ואותה בחורה יכולה לבחור שלא להיות מהממת .. כל אחת יכולה להתלבש אחרת, להשמין, או להיות מוזנחת.. אבל כל אחת או אחד יכול לבחור להיות עשיר או להיראות טוב ומסובב ראשים. איך שלא תסתכלי על זה זאת פריווילגיה.

לירננה

New member
מסכימה מאוד

זה באמת יותר עניין של בטחון עצמי מאשר עניין של יופי הצלחה בחיים וגם הצלחה אצל בני המין השני תלויה בבטחון העצמי יותר מאשר ביופי. ואני אישית הרבה יורת משתדלת להסתכל על אופי מאשר על יופי כיה יופי יכול נורא להטעות. אני אפילו ארחיק לכת במידה מסויימת ואומר שיופי תלוי גם באיך אתה תופס את עצמך. אם אתה חושב שאת היפה אתה תהיה יותר יפה. למה? לא יודעת. אולי כי אז אתה מקרין משהו. אולי כי אז אתה מטפח את עצמך ונראה טובי ותר. אבל אני חושבת שזה עניין של חשיבה לפעמים.

לדעתי..

או לפחות, אני יודעת על עצמי, שברגע שאני מכירה מישהו מבפנים זה כל כך הרבה פחות משנה. ואני חושבת שככה רב האנשים.. ככה שאולי זו בעיקר הרגשה שלך?
לא יודעת... אני לא חושבת שבסופו של דבר המראה החיצוני שלך משפיע על מי שאתה כמו איך שאתה מרגיש עם עצמך... אתה יודע למה אני מתכוונת? או לפחות, ככה הייתי רוצה לחשוב.. גם לגבי עצמי..

hayapollak

New member
אותיות - מסכימה אתך ש -

המראה הוא משמעותי כאשר האדם מרגיש כך. אם אתה מרגיש (תקופה ארוכה) שזה באמת "דופק" לך את כל מה שאתה רוצה, מה מונע מבעדך לעשות שינוי במראה? (מה שאפשרי כמובן -יש היום כל כך הרבה אפשרויות) למה לסבול אם אפשר לשנות? לפעמים שינוי קטן במראה תורם רבות להרגשה הכללית, לביטחון, ולכל ההערכה העצמית של האדם על עצמו - והשינוי עושה רק טוב.

שזה סתם התקטננות

אין לי באמת שום דבר לא בסדר.. כמו שבמישהי ששוקלת 58 במקום 55 שהיא הייתה רוצה אין שום דבר לא בסדר. זה סתם בראש שלי .. אף אחד לא רואה את זה והאמת שאני גם לא באמת חושב שיש בעיה באיך שאני נראה.. אני אוהב את איך שאני נראה.. אני פשוט מרגיש שאין לי כל כך כוח בעולם בגלל זה לעומת כוסיות למשל שכן יש להן.. ניסיתי להסביר את הרעיון הזה לעומקו במכתב. אני מרגיש שבנות תמיד יעדיפו בנים גבוהים למשל .. ויש לזה עדויות בשטח.. אין עיניים שננעצות בי וכו'. בקיצור אם אני צריך לפתוח דלתות אני צריך איכשהו לעשות את זה במו ידי ולא בזכות שום קלף שיש לי.

למעלה