דליה, (ארוךךך) לפורום יש כמה מטרות:
1. להיות בית בטוח ונוח למי שבחרו או למי ששוקלים חינוך ילדיהם מחוץ למערכת. 2. להיות במה לדיונים, גם נוקבים בנושאי חינוך ואפיקי חינוך שונים 3. לאפשר למתנגדים מקום בו הם יכולים לברר מה מסתתר מאחורי השד הזה שנקרא חינוך חלופי. לא פעם ציינתי כאן שיש מקום לכל הדעות, גם של המתנגדים החריפים ביותר, ואפשר ורצוי לשאול שאלות - נוקבות וקשות ככל שאפשר. עם זאת, צריך לזכור שזהו גם פורום תמיכה. החינוך הביתי (יותר מזה של בתי ספר חלופיים) הוא חריג בגישתו. הציבור הרחב שופט את החינוך הביתי בחומרה. קל לו לציבור הרחב לקבל חינוך ביתי שמבוסס על מורים פרטיים ומערכת מסודרת, וקל לו לציבור הרחב לקבל בתי ספר חלופיים שמיישמים את רעיון החינוך החופשי, כי לדבריהם: "הילד לפחות נמצא במסגרת" החינוך הביתי החופשי קשה מאוד להבנה ע"י מי שהמערכת זורמת בעורקיו. כל מה שאני מבקשת זה לא לפסול ולא להוקיע. לשאול שאלות, אפילו נוקבות, לקבל תשובות ולעורר שאלות חדשות כשנגמרות השאלות ומתחיל השיפוט, כשמתחיל התיסכול של: "אבל היא לא מבינה...." זה הזמן להפסיק לכתוב - לסיים את השרשור ולבחור אפיק אחר. אנשי החינוך הביתי חשופים לחיצים מורעלים במשפחה, בין השכנים, ובכלל. המקום הזה, אמור להיות להם בית נוח לבטא בו את חששותיהם, דאגותיהם וכדומה החינוך הביתי החופשי הוא תהליך לא פשוט להורה. כל הזמן עולות שאלות: זה טוב? זה לא? צריך / לא צריך להתערב וכדומה... זה לא פשוט להיות כל הזמן בהקשבה לילד, במיוחד כאשר הילד גדל, מתפתח וצרכיו משתנים. יש המון רגעים קטנים של חיפוש דרך אצל הורה שמחנך מהבית.
חשוב לי שאנשי החינוך החלופי ירגישו נוח להעלות כאן את הפחדים, החששות וההתלבטויות שלהם. זה חשוב יותר מכל דבר אחר. אני יודעת שדברייך עוררו מחשבות ותהיות אצל הגולשים. חבל יהיה לי לוותר עלייך. ובהתייחסות עניינית לדברים שכתבת: אמירה כמו:
"אותי מקומם כאשר קוראים להשארת הילד בבית "חינוך ביתי" כאשר מה שהוא עושה זה לרבוץ מול הטלויזיה ולישון עד מאוחר. לא ללמוד, לא להיות בחברת בני גילו (וכן צעירים ממנו וגדולים ממנו שגם חשוב), ועוד לקרוא לזה "חינוך" - זה לא חינוך, מה לעשות. מפריע לי שמגדלים ילד "בר" בלי באמת לתת את הדעת על הצרכים שלו, כילד, אלא שועים יותר לצרכי ההורה. חלק חשוב מהיותינו הורים הוא לדעת לוותר על הצורך שלנו ולחשוב על טובת הילד. טובתו הפיסית, הרגשית והנפשית." הדברים הללו כשלעצמם: הזנחת הילד ואי הקשבה לצרכיו, מקוממת גם אותי. אבל את בדברייך קבעת שחינוך ביתי משמעותו: הזנחת הילד ואי הקשבה לצרכיו. זו לא שאלה נוקבת, זו אפילו לא הבעת דעה אישית. זו קביעה לא מבוססת שנסתרת ע"י כל ההודעות על חינוך ביתי שהיו בפורום מאז הוקם. אני לא מפקפקת לרגע בזה שאת מאמינה לכל מילה שאת אומרת על מערכת החינוך. תשאלי שאלות, תקבלי תשובות. גם אני, וגם יונת מגדלות ילדים בחינוך ביתי, ענינו לך ברצינות ועם לב פתוח. כשאת אומרת לנו שאנחנו מזניחות את ילדינו ולא מקשיבות לצרכיו, אני תוהה מה הבנת ממה שכתבתי, והאם יש טעם להגיב. אין לי ציפייה שתהפכי תומכת נלהבת, רק שתקבלי את זכותי להחליט אחרת, ותכבדי את הורותי ממש כמו שאת רוצה שאכבד את שלך. למרות שהודעתך הנ"ל הייתה מאוד לא לרוחי, אצטער מאוד לראותך עוזבת. אני חושבת שאת תורמת בפורום המון!! ומציגה קרן אור שמאפשרת, ולו לרגע, לראות מערכת חינוך אחרת. ובכל זאת, אם את כאן במטרה "להציל את הנפשות" ולהחזירן למערכת, אם את כאן כדי ללומר לאנשים שהם הורים גרועים, אז למרות הצער לראותך עוזבת - אין לזה מקום בפורום. אם את כאן במטרה להבין ולראות אופציות אחרות לחינוך, אם את כאן כדי לעורר באנשים מחשבה שנייה ומעמיקה יותר, כשהם מחליטים אם לשלוח את ילדיהם למערכת או לבי"ס חלופי, או להשאירו בבית, אשמח לראותך נשארת, כי ההחלטה על איזה חינוך מתאים לילדך צריכה להילקח בכובד ראש. את יודעת, אני עוסקת בריפוי ובמודעות עצמית. הפגישה הראשונה שלי עם אנשים היא פגישה קשה. אחד הדברים שאני עושה איתם זה להפחיד אותם ממה שצפוי. למה? כי זו דרך לא קלה, וכי חשוב לי לדעת שהאדם באמת רוצה ללכת בדרך. כך גם עם חינוך. הכי קל זה לשלוח את הילדים למערכת אך האם זה הכי אחראי? האם זה הכי נכון לילד? ואם התשובה שלך היא: כן!! אז... למה? מה עושה את זה הכי נכון? והתשובה צריכה להיות עניינית ולא כמו כמה תשובות שקיבלתי: "אוי, רגע... לא חשבתי על זה אף פעם... אבל... הנה, אני הלכתי לביה"ס, מה? יצאתי כל כך גרוע?" אז אני כן חשבתי, ואני חושבת כל הזמן... וכך גם כל מי שעושים חינוך ביתי (או חולמים עליו) וב- 14 במאי יש יום עיון שנתי של באופן טבעי ויהיו כמה קבוצות שידונו באספקטים שונים של החינוך הביתי - את בהחלט מוזמנת לפגוש את החבר'ה, את מוזמנת לראות / לפגוש את הילדים ולהתרשם. בהודעתך זו שאני מגיבה אליה את כותבת:
'המיעוט הוא זה שאינו מרוצה' לא יודעת על מה את מבססת את זה, אבל אני מכירה הורים, תלמידים, מורים, ומנהלים שאינם מרוצים בכלל - מלאים טענות וביקורת על המערכת. אני חושבת שאת הראשונה והיחידה שאני מכירה, שחושבת שהמערכת 'בסדר'
אותם אלה שטורחים כל כך להשמיצה עוד לפני שילד אחד שלהם ביקר בה....זה לא לעניין, בעיני. איך אתם שופטים מראש לפני שניסיתם בכלל????? משמועות? ממה שאתם יודעים מבחוץ? לדעתי, אנשים שהתחנכו בביה"ס - לא שופטים את המערכת מבחוץ, אנשים שעובדים או עבדו במערכת לא שופטים אותה מבחוץ. אנשים שמתבססים על תוצאות מבחני ידע ארציים של המערכת, והערכות נוספות שנשמעות בתקשורת על עלייה באלימות בבתי הספר, על המיקום הנמוך של ילדי ישראל בין מדינות המערב, בהשוואת ידע והישגים, על צמצום משאבים למרות חוסר שקיים במוצהר, על מלחמות המורים לשכר הוגן, על חשבון הפקרת הילדים שהושמו תחת אחריותם, אפילו אלו לא ממש שופטים את המערכת מבחוץ כי המערכת היא זו שמפרסמת את המידע עליו הם מתבססים. בנוסף, את תוקפת כאן אנשים שלמדו במערכת, על שהם שופטים אותה מבחוץ, וממש בלי משים, שופטת בעצמך את החינוך הביתי, למרות שגם לא התנסית בו בעצמך, וגם לא חינכת בו את ילדייך
על בסיס מה את קובעת מה טיבו של החינוך הביתי? שוב, אשמח אם תבחני שוב את החלטתך לעזוב, ואשמח עוד יותר אם תחליטי להישאר. יש כאן למידה לכל הצדדים, אני מקווה שתבחרי ללמוד איתנו ולעזור לנו ללמוד