מק
כי זה חשוב!!

שאלה נוקבת אליכם

ודווקא על עצמכן. מקריאת ההודעות כאן אני מבינה שרובכן בעד חינוך ביתי, ורבות מכן מיישמות זאת הלכה למעשה. אתן משקיעות את כל כולכן בילד, נעלבות כאשר מישהי מציינת שלה קשה להיות אך ורק עם ילדה כל היום, שהיא חייבת גם חברת מבוגרים. אתן ישנות עם הילד, אתן חיות את הילד. בקיצור, החיים שלכן סובבים אך ורק סביב הילד (הכל כמובן בהכללות, לא כולן כאן כאלו). הכל טוב ויפה כעת, כאשר הילד קטן. אך האם חשבתן מה יקרה כאשר הילד יתעופף מהקן? מה יקרה כאשר מרכז החיים שלכם יחתוך אתכן מעולמו? אתן יכולות לצאת לידי חובה בתשובה כעוסה כלפי, בתשובה שהילד הוא אכן מה שהכי חשוב לכן ואתן תקריבו בשמחה את חייכן עבורו. ועדיין, אני נתקלתי בכל כך הרבה נשים שמוקד העניין היחיד שהיה להן הוא הילדים. כאשר הילדים בגרו ולהן כבר לא היה חלק פעיל (במקרה הטוב היה להן חלק סביל) בחיים שלהם, הם נותרו9 משועממות ומתוסכלות מהחיים. קל להגיד למצוא תחביב, לחזור לעבודה. ברוב המקרים זה לא עובד. לעבודה קשה מאוד (כמעט בלתי אפשרי) לחזור, וגם התחביבים לא בדיוק ממלאים את החור שנפער. הנשים יושבות משועעמות בבית, מחכות לבעל שיחזור מהעבודה ויעניק להן מעט עניין בחיים. הבעל העייף לא מבין מדוע אשתו חונקת אותו, מצפה שהוא ימלא את עולמה, ופעמים רבות פשוט נמאס לו מהאשה המשעממות והמשועממת, והוא עוזב. האשה נותרת כעת משועממת יותר מאי פעם. נכון, תרחיש קיצוני, ועדיין, לא כל כך רחוק מהמציאות. נתקלתי בנשים רבות העונות על התיאור הנ"ל. כמו כן, כאשר הילד מרגיש שהוא מרכז עולמכן, זה מטיל עליו לחץ גדול מאוד. הכל קשור אליו, האושר של האמא תלוי בו. הרי גם בני זוג לא ישרדו את הלחץ כאשר בן זוג אחד משדר לשני שהוא מרכז עולמו והוא מוכן להקריב את הכל עבורו. זה יוצר לחץ עצום אצל בן הזוג, הוא לא מעוניין להיות מרכז העולם עבור אדם אחר. בדרך כלל זה מוביל לגירושין. אשמח אם תתייחסנה ספציפית לנקודות שהעלתי, ולא תתקופנה אותי על הדעות.

1234ab

New member
בוקר טוב לך...

מאפרה מרוקנת - אהבתי את השם שלך.. אני מצטרפת לדיעה שלך, כל הורה הוא קודם כך אדם בפני עצמו עם צרכים, רצונות משלו, החיים לא אמורים להתנהל סביב הילד, נכון שהילד קטן הוא זקוק לאימו יותר מאשר ילד בוגר אולם גם האימא צריכה "זמן" לעצמה וזה אומר לדעתי לישון לבד, לקחת שמרטף ולצאת לשתות קפה עם חברה,וכמובן לשלוח אותו למסגרת של גן/בית ספר עם ילדים נוספים, גירויים נוספים להיפתח לדברים חדשים וכך גם לאימא יש את הזמן שלה עם עצמה היא יכולה להחליט אם היא יוצאת לעבודה או נשארת בבית ועושה כל העולה על רוחה העיקר הוא להיות עם עצמך בלי הילדים, די האמת כמה אפשר להיות איתם כל היום! אני גם בעד חינוך אחר לא ביתי אלא אחר וישנם מסגרות שנותנות מענה לחינוך זה כמו בית ספר פתוח או אפילו גן בסגנון פתוח, הילד שלי נמצא בגן כזה והוא פורח אז למה שלא ילך לגן ויהנה עם שאר החברים לי נראה שזה הרבה יותר מענין מאשר להיות עם אמא בבית וכך גם לאותה אמא יכולה להנות מהזמן בו הילדים קטנים, נכון בחרנו להביא ילדים לעולם ואנו מאוד מאושרים ושמחים אבל...גם לנו יש חיים מעבר לילדים. זו דעתי שיהיה לכולנו יום טוב מלא הנאה ושמחה

לא נוקבת, ולא מחייבת חינוך ביתי

זה עניין של אופי, בעיקר. אני מחנכת בבית, ועם זאת, מאוד אינדיוודואליסטית, ועסוקה בתחומי העניין שלי. הבן שלי בבית, כמו בחופש הגדול, וכך גם עיסוקיו. אני מתערבת בחייו פחות מכל אימא ממוצעת, ונותנת שירותים רגילים של אוכל וכביסה. אני עובדת, מדברת בטלפון, גולשת באינטרנט ובכלל... כן, יש זמנים שאני כולי שלו: כשנלחמתי עם המערכת, כשהוא חולה, ובזמנים מיוחדים שמוקדשים לו. קיום חינוך ביתי נותן לי מבחינות מסויימות יותר חופש ממה שהיה לי קודם, כשהוא היה במערכת. הגיוני, לא הגיוני - עובדה!

התשובה שלי

הילד שלי הוא הדבר החשוב ביותר בחיי ואם אצטרח אתן את חיי עבורו אבל כדי לתת לילד ביום יום צריך שיהיה מי שיתן. כדי שיהיה מי שיתן צריך להיות אדם חושב פעיל ועם עיסוקים עצמאים שאינם קשורים לילד שלו. בזה אנחנו מסכימות לחלוטין. לי יש ילד עם איחור בדיבור מה שאומר שאני צריכה להשקיע יותר זמן מהורה ממוצע. ובכל זאת אני עובדת במשרה מלאה, קוראת עוסקת בתחביבים משקיעה זמן במערכת היחסים שלי עם בעלי וחבריי. בעלי שהוא קצת יותר אמא של יותם עבד (חוץ מעכשיו שהוא לא מוצא עבודה וזה ישתנה עוד 4 חודשים), לומד, עוסק בתחביבים פוגש אנשים. אנחנו שנינו ההורים של יותם אבל אנחנו שנינו קודם כל אנשים מלאים בפני עצמנו. יותם יודע שאנחנו עשויים לענות רק רגע אמא/אבא באמצע אני כבר התפנה. יותם יודע להעסיק את עצמו ואנחנו יודעים למצוא זמן שהוא רק שלו ועדיין למצוא זמן להיות יחידה עצמאית. יש מחיר אני לא אומרת שיש ויש דברים שוותרתי עליהם אבל אי אפשר לעשות הכל. למשל ויתרתי על בהיה בטלבזיה לא מאד מרגישה שחסר לי, אבל לא על סרטים בוידאו... דרך אגב בין מכרי ואני לא אציין שמות אני מכירה אנשים שהילד הוא הכל בשבלהם כמו שאת מתארת ובכל זאת לא עושות חינוך ביתי. הן מעורבות בבית הספר הן מנקות ומבשלות בבית. הן חיות בשביל המשפחה שלהן והן נשארות לבד בלי הילד - כל זה עם חנוך בבית הספר (שצריך לזכור שתופס בערך 4-5 שעות מילד ממוצע...). ובאופן כללי יותר: הפורום הזה מורכב מכל כך הרבה אנשים שונים שאני לא בטוחה שניתן לעשות הכללות כאלה. אני חושבת שבאת עם רעיון מסוים ולא ממש פתחת את עצמך לראות את כל מה שאנחנו אומרות. לדוגמא האמא שאמרה שהיא עייפה. אני לקחתי חלק בשרשור הזה וכולן בלי יוצא מן הכלל אמרו שזה מוצדק להיות עייפה מוצדק לרצות זמן פרטי וכי ילד דורשני במצב כזה קשה להתמודד איתו אבל צריך כי גם אמא יכולה להיות עייפה. לא היתה אפילו אחת שטענה את צריכה להכריב את עצמך על מזבח ילדיך, קומי ועבדי. הומלץ על מנוחה קצרה על שיתוף בני זוג על הסבר לילד על פעילות קלה יותר אבל לא על ביטול עצמי. זה קשה להיות עייף ולא מסוגל לתת לילד כשהוא רוצה אבל זה כואב גם לתת אמא/אבא עייפה עצבנית עם שצועקת וכועסת ולא ממש מגיבה... בבקשה תצטרפי, תעלי שאלות נוקבות ותחשבי. חינוך ביתי לא נועד למי שאומר אמן אחרי המערכת ודורש הרבה כוח רצון ידע הוחלטיות מההורים. ענת בן-צבי

anat1963

New member
תוכן לחיים

עבודה, התנדבות, ילדים ובעל וכל דבר דומה לאלו אצלי לפחות חלקם חשובים יותר וחלקם פחות, אבל ... תמיד יש דבר אחד שחשוב לי יותר, וזו אני עצמי. אני יודעת שאם לא אקדיש לעצמי אז אהיה אומללה וזה יקרין לרעה על כל החשובים לי. ברגע שאני מוצאת דרך למלא את עולמי (גם כעת כשאני לא עובדת ולא עוסקת בהתנדבות כלשהי), אז גם אם חלילה יקרה משהו ביני לבין בעלי, גם כשבתי (ואחיה או אחותה אם יהיו) יעזבו את הקן. תמיד יהיה תוכן לעולמי ולעולם לא אהיה משועממת. אז היום אני מפנה חלק מזמני ליקרים לי, חלק ניכר מזמני, ועושה זאת בהנאה גדולה. אבל תמיד יש לי במה למלא את החלל לכשיווצר אם יווצר. זה בדיוק אותו המצב כמו שהיה לי לפני שהכרתי את בעלי בגיל 34 וחצי.

אהלן מאפרה ! ../images/Emo13.gif

ראשית- ניסיתי להיזכר מתי אני (או אחרות) נעלבתי כשמישהי ציינה שקשה לה להיות רק עם הילד כל היום... אולי זה קטנוני, אבל גם לצורך הוכחת נקודה כדאי לדייק!. בפירוש יש פה לגיטימציה גם למי שזה לא מתאים לה, ולרבות זה לא מתאים. אני יכולה להודות שזה זר לי כי לי היה כייף ונפלא להיות בבית שנתיים וחצי עם בתי. אבל אני בהחלט מכבדת גם את מי שלא. כנ"ל לגבי "חיים שסובבים סביב הילד"- מרכז חיי היא בהחלט אלה. ההחלטה להיות אמא שלה וכל נסיבות היותי אמא לא מובנות מאליהן ויש לזה עבורי משמעות גדולה. היא בהחלט הדבר החשוב ביותר בחיי וזה דבר שאני גאה לומר ולא מרגישה שהוא לא נורמלי או מוגזם. עם זאת, יש בחיי עיסוקים שלא כוללים אותה ואני מאמינה שהם יגדלו כשהיא תגדל ותצטרך אותי פחות. המצב אצלנו כרגע הוא, שאני מגדלת אותה לבד וללא עזרה (אין בייביסיטר) ולכן באופן טבעי מרבית זמני "הפנוי" הוא איתה. למרות זאת, סיימתי לימודים בקצב איטי אך החלטי בזמן שהיא כבר היתה בחיי, אני נפגשת עם חברות ומארחת, ובין העבודה לשעות הגן יש לי קצת זמן פנוי, כמו גם בימי שישי. משהיתה תינוקת מאוד הקפדתי לאפשר לאלה עצמאות ועולם משלה, ואכן היום אני כבר רואה תוצאות. רוב הזמן היא עצמאית, דעתנית ומסתדרת מצויין לבד. כך שאני לא חושבת ש"הידבקות לילדים" קשור בהכרח לחינוך חלופי אלא יותא לאופי של אמא. לגבי אספקט בן הזוג אין באפשרותי להגיב, אין במשפחתנו דמות אבא ולא היה כך שקשה לי לדמיין אם דברים היו אחרת. אני מקווה שלא. והערה אחרונה וכללית- אני רוצה לקוות שלא מתקיפים פה על דעות שונות. אני מוצאת את עצמי מתגוננת ולא סותמת את הפה רק לגבי ניסוחים פוגעים ופחות לגבי דעות שונות. אלה, בעיני, מוזמנות תמיד. וכמובן- ברוכה הבאה לפורום!!

דליה.ד

New member
אני מסכימה עם ההערות והשאלות

שנשאלו. אותי מקומם כאשר קוראים להשארת הילד בבית "חינוך ביתי" כאשר מה שהוא עושה זה לרבוץ מול הטלויזיה ולישון עד מאוחר. לא ללמוד, לא להיות בחברת בני גילו (וכן צעירים ממנו וגדולים ממנו שגם חשוב), ועוד לקרוא לזה "חינוך" - זה לא חינוך, מה לךעשות. מפריע לי שמגדלים ילד "בר" בלי באמת לתת את הדעת על הצרכים שלו, כילד, אלא שועים יותר לצרכי ההורה. חלק חשוב מהיותינו הורים הוא לדעת לוות על הצטורך שלנו ולחשוב על טובת הילד. טובתו הפיסית, הרגשית והנפשית. אני יודעת שיש כאן הורים שנתקלו בקשיים במערכת החינוך והעדיפו להוציא א הילד. היו כאלה שלא ניסו מלכתחילה (וזה שהם היו במערכת לא קביל בעיני) והם שופטים את המערכת מבחוץ. לפי דעתי האישית, חשוב שילד ילמד בבית ספר. יש הרבה דברים שבית הספר מספק וכמה שינסו להמעיט בחשיבות העניין זה עדיין יפגע בילדים. בינתיים, אני מוצאת עצמי מתגוננת לא פחות כאן בפורום, מכיוון שאני רק מורה "קונווינציונאלית" "נאיבית" "ומערכתית" (אני עדיין לא כיניתי אף אחד כאן בשמות!). אוקיי, אף אחת כאן, עדיין לא הוכיחה לי בבירור במה החינוך הביתי שהיא מעניקה לילדיה טוב יותר מהחינוך הממוסד שאני מעניקה לילדי. העובדה שהם, למרות הקשיים שיש להם, מצליחים בבית הספר, גורמת לי גאווה. העובדה שאני מבצעת שינוי מבפנים ולא רק מעבירה ביקורת מבחוץ - גורמת לי גאווה. העובדה שאני מצליחה לגדל ילדים חייכניים, מנומסים, מוכנים לעזור, מתמודדים, בעלי סובלנות, סבלנות ורגישות - גורמת לי גאווה. העובדה שילדי גדלים כשווים, רוכשים השכלה טובה, מיומנויות חשובות ועוברים חוויות מחשלות - גורמת לי גאווה. העובדה שאני פורשת בפניהם אפשרויות לעתיד - ללימודים גבוהים, קריירה וכו' - גורמת לי גאווה. מה לעשות, אני לא מרגישה עצמי הורה סוג ב', אני לא מרגישה שאני גורמת עוול לילדי במערכת החינוך הישראלית, על הטוב והרע שבה.

anat1963

New member
דליה, לטעמי את ממש טועה

מנסיוני כתלמידה, אין דבר קל ונוח יותר להורים מאשר לשלוח את ילדם לבית הספר. אם כובדת יכולה בקלות לעבוד מחוץ לבית, אם שאינה עובדת יכולה להקדיש את הזמן לטיפולמ בבית ולבילוי עם חברות ללא כל הפרעה. אבל מה עם התועלת לילד? מבחינה חברתית? אני כבר רואה איך ילדים מוצאים חברה מתאימה בצורה הרבה יותר נכונה כאשר אינם כבולים למסגרת מוגדרת. מבחינה לימודית? בית הספר מלמד אותך לשנן חומר שהמורה מלמד, חינוך ביתי מאלץ את הילד ללמוד שיטות ללימוד עצמי, ובכך הידע גם נשאר עם הילד גם לאחר שהוא מסיים את כל המבחנים (אם יבחר לגשת להבחן) בעוד שמרבית התלמידים בחינוך הממוסד למחרת המבחן כבר לא זוכרים כלום מהחומר. חינוך לערכים? בבתי הספר כבר מזמן שכחו את המושג הזה, את זה הילד ממילא לומד רק מסביבתו החברתית (בראש ובראשונה משפחתו) ומהטלביזיה. יתכן שבבתי הספר הלא קונבנציונלים המצב טוב יותר, אבל אותם אני לא מכירה. כפי שכבר כתבתי, אם אצא לעבוד מחוץ לבית אז אבדוק את האפשרות הזאת. אבל בית ספר רגיל ...? אני לא רואה איזו תועלת הוא מקנה לילד, אבל אני בהחלט רואה את התועלת להורים שיש מי שישגיחי להם על הילדים למספר שעות כל יום וישחרר אותם מ"העול" הזה.

הבה נבהיר דברים שאולי לא עברו ברור

החינוך שאני מעניקה ליהותן בבית, טוב יותר מהחינוך הממוסד שהוא קיבל בעבר, והיה ממשיך לקבל אילו נשאר במערכת. אף אחד כאן לא אמר: דליה, מה שאת עושה עם ילדייך לא טוב. אף אחד כאן לא אמר: דליה, את צריכה להוציא את ילדייך מביה"ס. להפך, קיבלת המון פירגון על אימהותך, ואפילו על ביה"ס. הדיונים כאן, עד כמה שאני יכולה לשלוט בהם, אינם אישיים, למרות שהסיפורים הם בהחלט כן!! את משליכה מניסיונך ומביתך, ואפילו מאופייך, על אחרים כאן, וכל פעם שאת עושה את זה, את מותקפת וממהרת להתגונן. נכון, לא מלמדים את הילדים בבית, אבל... אני לא יודעת למה את מבינה שהילדים לא לומדים. הבן שלי למד לקרוא, ואף אחד לא לימד אותו. אני מתענגת מהנאה. את כותבת: העובדה שאני מצליחה לגדל ילדים חייכניים, מנומסים, מוכנים לעזור, מתמודדים, בעלי סובלנות, סבלנות ורגישות - גורמת לי גאווה. גם לי! אבל אני הכנסתי ילד שהיה כזה למערכת והוצאתי ילד שלא היה כזה. היום, בחינוך הביתי, אחרי המון סבל לכל הסובבים, כמו גם לילד עצמו, הוא חוזר להיות כזה. מה זה אומר לך? מלבד העובדה שאת שולחת ילדים למסגרת ממוסדת, ואני משאירה את הילד שלי בבית, אנחנו מעניקות לילדינו את אותן ההזדמנויות - כל אחת על פי תפיסתה. את לא הורה סוג ב', ואת תפסיקי לחשוב שאנחנו חושבים שאת, ברגע שתפסיקי לחשוב שאנחנו כאלו. מה שאת חושבת, זו דעתך, זו לא עובדה או הכרח המציאות. ממש כמו שדעתי היא דעתי בלבד. כנערה חשבתי שביה"ס הוא מקום נורא לילדים, וכאימא חוויתי את זה בצורה הנוראית ביותר האפשרית את רוצה התבטאות חריפה? תוקפנית? - הנה דוגמא: משפט כמו: מפריע לי שמגדלים ילד "בר" בלי באמת לתת את הדעת על הצרכים שלו, כילד, אלא שועים יותר לצרכי ההורה. מגרה אותי לספר לך על חוסר האחריות ועל האדישות של הורים שמפקירים את ילדיהם לחסדי המערכת. יש לי גם התבטאויות קשות יותר. אני נמנעת כאן (בפורום) מהקצנות מתוך הבנות שונות 1. שכל הורה עושה הכי טוב שהוא יודע. 2. שאנשים גדולים וקטנים שונים זה מזה, ולכן גם הצרכים שלהם שונים 3. הקשבה ובדיקה עצמית רק יכולים לשפר את תיפקודי כאימא וכאדם 4. סובלנות לאנשים שחושבים אחרת. למרות שאנחנו מנסים להעביר לגולשים מה קורה בחיי הילדים שלומדים בבית ומפתחים מיומנויות, פי כמה ממה שהמערכת יכולה ומאפשרת, את נשארת עם הראיה שלך, החיצונית. על בסיס מה את קובעת: להשארת הילד בבית "חינוך ביתי" כאשר מה שהוא עושה זה לרבוץ מול הטלויזיה ולישון עד מאוחר. לא ללמוד, לא להיות בחברת בני גילו (וכן צעירים ממנו וגדולים ממנו שגם חשוב), ועוד לקרוא לזה "חינוך" - זה לא חינוך, מה לעשות ?????????? ומי שם אותך סמכות עליונה על החינוך של ילדינו? שימי לב!!!!!!!! אף אחד לא מפקפק בחינוך הטוב שאת נותנת לילדייך, למרות שהם במערכת. זו את שתוקפת אותנו. אנשים שבוחרים בחינוך ביתי חושבים על חינוך ילדיהם, משקיעים מאמצים ובודקים את עצמם יותר מהורים שילדיהם בכל מסגרת אחרת!! את בכלל לא מתחילה להבין עד כמה האחריות כאן גדולה. הפורום הזה נפתח לאנשים שזו דרכם, לאלו שבודקים את הדרך, ולאלו שרוצים להבין אותה. את מרגישה מתגוננת על דרכך? אני עושה זאת עם דרכי כל הזמן, עם כולם, בכל מקום. כאן, בית הזה, הוא שלנו: כאן, החינוך הביתי או החלופי הם ה"טוב" המוצהר. כאן, בפורום הזה, כל השאר זה התפשרות.

../images/Emo24.gif תודה נאוה

אני מסכימה. אני ממש לא רואה כאן בפורום אף הורה ותהיה תפיסתו החינוכית שמזניח את ילדיו. העובדה שאנחנו פה אומרת שאנחנו מחפשים תמיכה עזרה ולומדים ברצינות. אל דבריך לדליה אוסיף רק: אני ועדו בעלי התחלנו לחשבו על חינוך ילדנו שנים לפני שנפגשנו. סוגיית חינוך הילדים הוא אחד מאבני הבסיס למערכת היחסים שלנו. אנחנו עוסקים שנים ביחד ולחוד בחינוך במסגרות פורמליות ולא פורמליות כמו גם פעילים בנושא חינוך מיוחד בבתי ספר ובאוניברסיטה. אנחנו עובדים מתוך המסגרת ומחוץ לה ואנחנו לומדים כל מה שאפשר ללמוד בנושא. אני חושבת שמעט מאד הורים יכולים ''להתפאר'' ברקורד כזה של עניין בחינוך ילדיהם. אין לנו שום כוונה לגדל ילד בר. להיפך אנחנו עושים הכל כדי לתת לילד שלנו את מה שהוא צריך ועוד.

בורות היא בעייה קשה...

וזאת הבעיה שאני מאבחנת בהודעתך. ילד בחינוך ביתי הוא אוטומטית אחד שרובץ כל היום מול הטלויזיה, לא עושה כלום עם עצמו, אין לו חברים, אם אני מסיקה נכון מדברייך- חסרי ערכים בסיסיים כמו נימוס, מוכנות לעזור, סובלנות ורגישות. כמובן שאין להם שום סיכוי או שאיפה להגיע, חס ושלום, ללימודים גבוהים או חיים ערכיים משלהם. על הסבת גאווה להוריו כמובן שאין מה לדבר. כמה עצוב ומדהים לקרוא את הדברים. קראתי את ההודעה בצהריים והתלבטתי ארוכות באיזה אופן להגיב. אבל אם כבר קראת הודעות אחרות שלי בנושאים שונים, אני לא משתייכת למשכנעים. ממש לא חשוב לי לשכנע אנשים בטעותם או להוכיח להם אחרת. אני שמחה לענות, לשתף ולהתלבט. אבל אחרי ההודעה שלך, רתחתי. האם יש לך מושג קל שבקלים איזו אחריות אדירה זאת לא לשים ילד במערכת? אפילו "רק" עצם ההחלטה!! זאת התמודדות שלעולם לא נגמרת!! הכי פשוט בעולם (אם כי נורא והרסני) זה לתקוע אותו שם ולהכניס לעצמך בראש שככה זה והוא כבר יסתדר איכשהו. אני מזועזעת מהזלזול שאת מפגינה כלפי תחום שברור שאין לך בו מושג קלוש! (רק הרעיון שלך ש"חינוך ביתי" הוא רביצה עצלה כל היום). אולי אם אשתף אותך קצת על מאחורי הקלעים של הפורום, תתחילי להבין את קצה קצהו של הענין. הפורום נועד לתת מענה למתעניינים ומתלבטים וגם כאלה שכבר נמצאים בענין וצריכים משוב, מקום להתבטא בו או עזרה מכל סוג. חלקנו כבר ותיקים בפורום "באופן טבעי" והמחשבה שעמדה מאחורי הקמת הפורום ב"תפוז" היתה פשוט- להגיע לציבור רחב יותר. אני תמהה מה עושה מישהי שכל כך מתנגדת ותוקפת את הדעה שלנו- אצלנו בפורום. נהנית ממלחמות? מנסה לשבור את מי שמתלבט??. אני שואלת בלי ציניות! אני באמת מנסה להבין!!. אף אחד כאן לא תקף בשום מקום את החלטתך לשלוח את ילדייך לבי"ס! אנו חוזרים ומדגישים שכל דעה, גם אם היא מתנגדת לדעות אחרות שהועלו, היא מבורכת כל עוד הכותב לא פוגע באף אחד ויש כבוד ודו שיח אלמנטרי. את היית בין אלה שבלטו מבחינת הכבוד שרכשו לך אחרים! קיבלת מחמאות מרובות על גידול ילדייך, על המערכת שבה הם לומדים (שאגב, גם היא אינה "קונבנציונלית" כך שאינה דוגמא טובה כל כך לבי"ס קלאסי עליו אנו מדברים). מישהו כינה אותך הורה סוג ב'? מישהו אי פעם התקיף דברים שכתבת? (חוץ מהודעתי הנוכחית) מישהו אמר שאת גורמת עוול לילדיך? אלה שלי עדיין לא הגיעה לבי"ס וגם לא תגיע. הנסיון שלי כתלמידה, עבורי הוא קביל. הרע שם מכסה על מעט הטוב שיש. ואת הטוב הזה אוכל אני לפתח בדרכים שנראות לי הרבה יותר. לא מעניין אותי לשכנע אותך או לספק לך הוכחות למה הדרך שלי טובה משלך, מסיבה פשוטה מאוד: זאת לא מטרת הפורום. אני לא מתכוונת להתנצל או לשכנע פה אף אחד. מי שיש לו ענין בחינוך לא קונבנציונלי מוזמן להיות פה איתנו. אני מודעת לכך שההודעה יצאה לי קצת נסערת ואולי אף בוטה. ייתכן שברגע שהיא תישלח כבר אתחרט, אבל יש דברים שצריכים להיאמר. ובאמת שההודעה שלך הרתיחה אותי.

יונת ש.

New member
חגית, דליה היא מאוד חשובה

היא אומרת בקול מה שהרבה אחרים חושבים בלב, וכך היא נותנת לך ולי הזדמנות להתעמת עם תפיסות שגויות לגבי חינוך ביתי. אני מבינה שזה לפעמים מרגיז, אבל אני חושבת שלדברים שהיא כותבת יש ערך רב לדיון כאן. (ונאוה, תרגישי חופשי למחוק את הודעתי זו אם מסיבה כלשהי את מוחקת את ההודעה שאני מגיבה לה.)

תחושתכם אולי לגיטימית,

ואין ספק שברגעים אלו ממש אתם קובעים את המדיניות האמיתי של הפרום. בתור קוראת מבחוץ שהחינוך הביתי מאוד מעניין אותה הפינות שדליה הכניסה אותכם והתשובות הרציניות שניתנו לה ( ז"א לאחר סינון ה"מחמאות") דווקא הם אלו שהצמיחו את הפורום ונתן מענה לפשוטים כמוני שככל הנראה ימשיכו רק להתעניין בחינוך ביתי אך לא לממש אותה באופן מלא. אני חושבת , וזוהי רק דעתי , שכמה שזה מעצבן , דליה משקפת את הרוב בציבור - תקראו לו הרוב הבור , המקובע, הטועה - אבל גם לו מגיעים תשובות לשאלות שנראות לכם טריוואליות . עם כל הערכה והכבוד שיש לי לינוך ביתי ( ותאמינו לי שיש לי!!)יש לי השגות רבות על חינוך ביתי ודליה הציפה חלק מהם - מהתוקפנות הכעס שלכם הצלחתם להרחיק את דליה ואני כבר לא אשאל את השאלות האלה .. אז מה למתנגדים אין פה מקום? זהו פורום תמיכה? כל התנגדות תלווה במחמאות וכעסים מצידכם? אז כמו שאמרתי בתחילת דברי -"ואין ספק שברגעים אלו ממש אתם קובעים את המדיניות האמיתי של הפרום." וכל החלטה שתקבלו - שלכם היא .. בהצלחה יעל

יעל אנחנו ענינו וענינו וענינו

ובכל זאת לא עבר דבר. אנחנו היינו מוכנים לקבל את העובדה שדליה מכירה חינוך אחר ולהעריך אותה שהיא מצליחה לתת חינוך כזה בתוך המערכת אבל.. ההודעות שלה עברו את שלב השאלות והגיעו לשלב קביעת הביקורת..היא לא מוכנה לקבל אותנו. קראי שוב את ההודעה שהתחילה שרשור זה: חינוך ביתי הוא להורים עצלנים שלא אכפת להם מילדיהם. אין לנו זכות לבקר.. וכו וכו. זה אינו דיון ולא שאלות אילו קביעות מכוערות וחסרות ביסוס. כל מה שאני רואה בפורום הזה זה הורים אחראיים שאכפת להם מילדיהם. למה אני יכולה לראות את האכפתיות של דליה ולקבל אותה והיא לא את שלי? זה הבסיס להתמרמרות ולביקורת.

יונת ש.

New member
דליה, מה היינו עושים בלעדיך? ../images/Emo13.gif

כל הכבוד על האומץ! יש לי תחושה שהרבה הורים לילדי בי"ס מאמינים שכל מה שילדים עושים בבית זה לרבוץ מול הטלביזיה, רק שהם לא תמיד מעיזים להגיד את זה. ובאמת, כשילד חוזר מבי"ס, הרבה פעמים הוא עייף גם מבחינה שכלית וגם מבחינה רגשית, ולפעמים גם פיסית. זה לא מפתיע אם הדבר הראשון שהוא יעשה יהיה לשטוף את הראש מול הטלביזיה. ככה שאני בהחלט מבינה למה את מאמינה שילדי חינוך ביתי יעשו במשך כל היום מה שילדי בי"ס עושים כשהם נרגעים מבי"ס. רק שהמציאות שונה. כפי שרוב המבוגרים בחופשה ממושכת לא יושבים כל היום מול המרקע, כך גם ילדים שחיים בחופש – לא חופש זמני אלא חופש קבוע – מעסיקים את עצמם במגוון פעילויות. אני תוהה שכתבת כאן ש"חלק חשוב מהיותינו הורים הוא לדעת לוותר על הצורך שלנו ולחשוב על טובת הילד" בעוד שבכותרת הודעתך כתבת שאת מסכימה עם המאפרה שהילד לא צריך להיות מרכז עולמו של ההורה. כנראה לא הבנתי את כוונך. כמו כן, פגעו בי דבריך הבאים: "יש הרבה דברים שבית הספר מספק וכמה שינסו להמעיט בחשיבות העניין זה עדיין יפגע בילדים." ומוזר לי שאחרי שאת תוקפת אותי וקובעת בפסקנות שאני פוגעת בילדי, את כותבת "בינתיים, אני מוצאת עצמי מתגוננת לא פחות כאן בפורום". לא זכור לי שתקפו אותך כאן. אם משהו מדברי פגע בך, אני מתנצלת, ואשמח אם תאמרי לי מה זה היה כדי שאדע לא לחזור על כך. אני בטוחה שגם שאר המשתתפים כאן חשים כמוני וישמחו לדעת מה פגע בך כדי לא לפגוע בך בעתיד.

על האומץ כן על הנימוס לא!

אני תמיד מוכנה לשמוע דעות שונות ונהנת לחשוב על הבעיה שהן מציגות אבל אני לא מוכנה שמשהוא יפסול את כל שיטת החשיבה שלי בכמה משפטים מוחצים ולא מנומקים שלא ממש משאירים מקום לדיון. דוגמאות לא חסרות בהודעות הקודומות ועל זה הרוב התקוממו. אני מוצאת משפטים כמו אין לגיטמציה להורים איפלו לא לנסות את המערכת ולשפוט מבחוץ,מקוממים. א. מותר לכל אדם לשפוט בכלים העומדים לרשותו. ב. החוויה שלי עצמי בבית הספר נותנת לי כלי מאד יעיל. הזיכרון שלי מה לעשות לא קצר והזוועות שאני ובעלי עברו שם לא ישנו על בני. ג. הוראה בבית הספר מהווה עוד דרך לפגוש את המערכת ולגבש דעה ואני בפירוש עושה את זה. ד. לא צריך להגיע לבית ספר כדי לצבור חויית שליליות על מערכת החינוך ויעיד על כך בני שמקבל עזרה פסיכאטרית להתמודד עם שהות של חודשים בגן שהתיחס עליו כאוטסיט וגרם לו לנסיגה תפקודית!!! אני לא פוסלת את דרכה של דליה - עבורה. אני שמחה שהיא לא גילתה את העולם המכוער שאני גילתי ושבית הספר שלה נהדר ומדהים. שלי לא היה ולי יש זכות לבחור. אני חושבת שמשפטים כאלה ואחרים בהודעה מקוממים. הורים בחינוך ביתי לא משקיעים, הילדים רובצים מול הטלבזיה, אין הנאה מההשגים שלהם. אני ממש נעלבתי נאוה נעלבה וגם חגית לפי התשובות. זה לא היה הבעת דעות שונות אלא עלבון ישיר בפרצוץ! כשאנחנו מדברים נגד בית ספר אנחנו לא מדברים נגד דליה אלא נגד המערכת בכללי. האם כל כך קשה להפריד? אני מורה במערכת החינוך גם כן ואני יכולה להפריד את התפקוד שלי שם ושל עוד מספר אנשים שאני מעריכה מהסך כל של המערכת.למה להניח שתוקפים אותה? להיפך כולם צינו שוב ושוב עד כמה בית הספר שלה שונה ועד כמה הם חושבים עליו כאופציה חינוכית. אבל כל בית ספר ? זה פורום על חינוך ביתי ומטבע הדברים אנחנו לא מרוצים מהתפקוד של מערכת החינוך אבל את דליה כמורה לא פגשתי. ולמרות שפגשתי אחרות כמוה בדרך כלל הן היו בטלות בשישים לעומת הזן האחר של המורים... ענת

יונת ש.

New member
אני חושבת שזה יעזור לדיאלוג אם תכתב

תכתבי "כשכתבת את המשפט ___ זה פגע בי כי ___". במקום להאשים בחזרה בסגנון כתיבה לא הולם, אפשר לנסות לעזור (לכולנו) לשפר את הדיאלוג.

נורית מ.

New member
למה נעלבת?

אם היו אומרים לבראד פיט שהוא מכוער את חושבת שהוא היה נעלב? אם היו אומרים לאיינשטיין שהוא טיפש את חושבת שהוא היה נעלב?

את שואלת שאלה שאני מתחבטת בה

בזמן האחרון. האם הערכה העצמית שלנו מספיקה כדי למנוע עלבון כאשר אנשים מבטלים את דעתנו או השגנו? תחילתו של הרהור במשהו אחר. הייתי מעומדת למילגה שלא קבלתי. למרות שהיה די ברור ממה שאמרו לי על הבחירה המזכירות ואנשים אחרים ולמרות שהיה לי ברור ששיקולים אחרים שאינם קשורים להשגי קבעו כאן, בכול זאת הרגשתי עלבון ואכזבה. כי אני מעריכה את המוסד שפניתי אליו וראיתי בו בית. כאשר אתה רוצה לכבד את האדם שאתה מדבר איתם כמו האנשים פה בפורום אתה נוטה להעריך את דעתם. כאשר הם פוגעים בך אתה נעלב. אם לא היית לי הערכה לדליה מן הסתם לא הייתי נעלבת.

1234ab

New member
סתם לידע כללי - אבל חשוב

זה משהו שלמדתי מהניסיון שלי ולפי דעתי זה אלף-בית בחיים אין דבר כזה פגעו בי - אני נעלבתי,נפגעתי יש - בחרתי להיפגע, בחרתי להיעלב, הרגשות הן רק שלך ואך ורק שלך את רק צריכה לקחת אחריות עליהן. חברה אומרת לך "מה קרה לך את אוכלת כמו חזיר בזמן האחרון ממש השמנת. את יכולה לבחור להגיב בשני דרכים: אחת - לחייך ולומר לה שאת אוהבת לאכול ושאת מאוד אוהבת "שהתעגלת" קצת בזמן האחרון. השניה- להיסגר ולהיפגע. אולם רק את בוחרת איך להרגיש או איך להגיב. נפגע רק מי שרוצה להיפגע
לא מעצבנים אותך את בוחרת להתעצבן.
ולשאלתך: כן ככל שהערכה העצמית שלנו גבוהה יותר כך נהיה בטוחים יותר במה שאנחנו אומרים,חושבים ומרגישים ושום גורם או דבר חיצוני לא יוכל לערער אותנו או לשנות זאת. מה דעתך
לילה טוב

למעלה