מק"מ

מק"מ

שלום. אני מעוניין להשקיע במק"מ. רציתי לשאול מה דעתכם על המק"מ כהשקעה לטווח קצר ומהן העמלות והמסים שיש על ההשקעה הזו. תודה.

kobimori26

New member
ענייני מק"מ

הבחירה במק"מ תהיה כדאית (לעומת פק"מ חודשי למשל) כאשר אתה מתכוון להשקיע סכום בסדר גודל של יותר מ15000 ש"ח. אני לא יודע בדיוק כמה העמלה אבל קח את זה בחשבון: תשואה של 4.7% תהיה לאחר קיזוז מס ועמלות 3.8%. תעיין בטבלאות השונות בעיתונים וחפש את קטגורית המק"מ. בהצלחה.

shay6748

New member
בעיקרון אם זה לטווח קצר מאוד

עדיף פקדון בבנק. בד"כ פחות משלושה חודשים כבר לא כדאי - נגזרת של העמלות

shay6748

New member
עמלות

קניה/מכירה/פדיון 0.1%-0.11% (תלוי בבנק). עמלת דמי משמרת 0.125%-0.150% לרבעון (קשה לעקוב, תלוי בבנק) בעקרון תוכל לקבל עמלות טובות בהרבה בחדרי עסקאות פרטיים דוגמת טלנירי

אם רק יורשה לי להדגיש

לגבי עמלת קניה ומכירה- היא איננה תלויה בבנק, היא 0.1% תמיד ולפי החוק בישראל אסור מפורשות לגבות יותר מכך.

shay6748

New member
אם אני לא טועה בדיסקונט לוקחים

0.11 אבל מוקדם מידי בבוקר בשביל לבדוק את זה

shay6748

New member
קניה/מכירה מק"מ - עדכון

בבנק דיסקונט לוקחים 0.11 סעיף 4.1.5 מרוב העלאות העמלות כבר קשה לעקוב...

../images/Emo45.gif צודק, הם העלו את זה ל 0.11%

זה היה 0.1% עד לא מזמן, כל הכבוד על הבדיקה היסודית! מעניין אותי לבדוק בהזדמנות את הנקודה הזו, כי החוק לא הרשה לגבות מעל 0.1%, אז או שהחוק שונה בינתיים או שיש כאן "קייס" מעניין, אני אנסה בהזדמנות ראשונה לבדוק את הענין...

קרלטון

New member
לפני כמה חודשים שאלתי בבנק לאומי

אם הם יכולים לתת לי עמלות של מתחת ל-0.1 אחוז במק"מ. יועץ ההשקעות כולו נרעש ונזעק! פחות מ-0.1?? "אולי במניות, אם תסחור דרכנו, נוריד לך מ-0.7 (??!!) למשהו נמוך יותר, אבל במק"מ??!! 0.1 זאת העמלה המינימלית!" שאלתי אותו: "באמת, מינימלית? אולי מקסימלית???" החוכמולוג עונה לי: "מינימלית, ומקסימלית!"

kobimori26

New member
איך אנחנן מרשים לעצמנו?...

.....להיות כאלה פראיירים... בואו נתאגד, כל חברי הפורום נתפוס בנק ובבת אחת נבוא למשוך את הפקדונות שלנו, זה לא יצליח להפיל את הבנק אבל בהחלט יגרום למנהל קצת להזיע.

shay6748

New member
זה לא פקדונות

זה ני"ע ולא נראה לי שמישהו יזיע חוץ מאיתנו שנחכה שעה וחצי בתור.

חוץ מזה

מישהו פה ציין את חדרי המסחר הפרטיים... אפשר קצת יותר פירוט על זה? מה זה אומר איך סוחרים שם ומה צריך לעשות כדי להתחיל לסחור...

shay6748

New member
מידע בסיסי

חדרי המסחר הפרטיים הם בעצם סוג של מתווכים פיננסיים בינך לבין חברי הבורסה. הכסף מופקד אצל חברי הבורסבה (גופים כמו מגדל, הראל וכלל) ואתה מבצע עסקאות דרך החדר עסקאות. צריך לפחות 10K בשביל להתחיל לסחור שם, לרוב יש מערכות מסחר מקוונות ו... זהו. עמלות נמוכות מאוד, בלי דמי משמרת.

ShaySimon

New member
נצל"ש - מק"מ וירידת הריבית

האם בעקבות הורדת הריבית ב- 0.5 אחוז, גם הריבית על המק"מ תרד בשיעור דומה? ואם כן, מהם אפיקי ההשקעה הסולידיים המומלצים לטווח של 9 חודשים? תודה מראש

falash

New member
../images/Emo2.gif מה פתאום?? להפך הרוויח

מי שקנה אתמול הרוויח היום (כמה שאפשר כבר להרוויח במק"מ ) - התשואה במק"מ תרד, וזה אומר שערך המק"מ יעלה - כי במק"מ תמיד מקבלים 1 ש"ח על כל יחידה בסוף התקופה. בכלל למי שקנה אתמול, שלשום או לפני חודשיים ויחכה עם המק"מ עד לפרעונו הריבית תשאר זהה לריבית שבה הוא רכש את המק"מ. ולגבי עמלות אצלי בבנק הועילו להוריד את עמלת הרכישה והמכירה על מק"מ ל- 0.05%

למעלה