אל תקנה מק"מ ישירות,אלא תעודת סל..למה?..מק"מ
אם אני רוצה להשקיע כסף במק"מ לשנה, הכי מומלץ שאקנה את המק"מ לינואר 2012? יש אופציות יותר טובות?
סל, או קרנות מקמיות ?אל תקנה מק"מ ישירות,אלא תעודת סל..למה?..
בגלל צפי לעליית ריבית.התעודה משקיעה כללית בכל סוגי המק"מ.ואם תקנה מק"מ ישירות תפסיד את עליית הריבית... capish?
תודה רבה על הטיפאל תקנה מק"מ ישירות,אלא תעודת סל..למה?..
בגלל צפי לעליית ריבית.התעודה משקיעה כללית בכל סוגי המק"מ.ואם תקנה מק"מ ישירות תפסיד את עליית הריבית... capish?
אם כך כדאי קרנות כספיותאל תקנה מק"מ ישירות,אלא תעודת סל..למה?..
האם החשבון מתנהל בבנק?מק"מ
אם אני רוצה להשקיע כסף במק"מ לשנה, הכי מומלץ שאקנה את המק"מ לינואר 2012? יש אופציות יותר טובות?
ממש לא, במיטבהאם החשבון מתנהל בבנק?
אם כן ולא קיבלת הנחות מתעריף הבנק אל תקנה תעודות סל, העמלות יאכלו לך את כל הרווח.(0.7% עמלת קניה , כנ" מכירה ועוד 0.5% דמי שמירה לשנה). בנוסף יש קצת דמי ניהול של מנהל תעודת הסל. במקמ"מ עמלות הקניה והמכירה הם בדרך כלל בסביבות 0.1% עד 0.2%. יתכן שהפתרון בשבילך הוא קרן מקמית, חפש קרן שאין בה שיור הוספה ודמי הניהול והנאמנות ביחד פחות מחצי אחוז
יש תחליפי מקמ שיניבו לך רווח גבוה משמעותיתמק"מ
מה זה פועלים 7?יש תחליפי מקמ שיניבו לך רווח גבוה משמעותית
מפועלים 7 שניתן לרכוש בתשואה של 2.75% בדרכ עד מובנים כמו עצמון 5 ושחרית 42 (שניהם לטווח של כ 3 חודשים) שנותנים כרגע תשואה של 4% לערך יש לציין שיש חשיבות שהעמלות לא יחרגו מהעמלה שאתה משלם על מקמ. בכל מקרה עדיף לרכוש מקמ שנה על תעודת סל בשל דמי הניהול של התעודה. לגבי הפסד ההון של מקמ שנה במקרה של העלאת ריבית מפתיעה- לא נראה כרגע שתהיה העלאת ריבית כה חדה שתגרום להפסד הון כזה שיהיה גדול יותר מההפסד בתעודת סל.
להלןמה זה פועלים 7?
זה אג"ח של בנק הפועלים? אני מחפש השקעה סולידית לחלק מהכסף שלי, אג"ח מדינה/מק"מ ואני לא מכיר את שחרית זה קרן? תעודת סל?
לגבי תחליפי מקמ:להלן
פועלים 7 זה אגח לשנה של בנק הפועלים. יותר סולידי מזה זה מקמ אבל האם באמת פועלים לא מספיק סולידי בתקופה של צמיחה ושגשוג כלכלי? שחרית 42 (עדיף יותר) ועצמון 5 הם אגחים שמגובים ע"י בנקיפ גדולים מאד מחול. שניהם מדורגים גבוה מאד כך שאין חשש ממשי מהמנפיקים עצמם. האגחים הנל הונפקו עם תנאי לתשלום הריבית - תנאי שריבית התלבור תהייה נמוכה מ 6.5% (כרגע 2.35 להערכתי לערך) ואין שום סיכון שהרף יהיה רלוונטי בשנתיים הקרובות ועל כן צפויים האגחים הנל לפדיון מוקדם במהלף מרץ(עצמו) ותחילת אפריל(שחרית 42). לכן שניהם מהווים תחליף מצויין למקמים קצרים וארוכים גם יחד בשל התשואה הגבוהה שלהם ובשל האפשרות הסבירה שיהיה ניתן להשקיע את הכסף שנית במרץ אפריל ובתשואות גבוהות יותר מתשואות השפל כיום. לשם הגילוי הנאות אני סוחר בשלושת האגחים הנל ולאחרונה מצאתי את עצמי מוכר יותר מאשר קונה בהם.(לא שזה צריך לשנות לך - שיקולי שונים לחלוטין מהשיקולים של לקוח סולידי גדוגמתך)
אתה צודק שזה לא רחוק. רק כפול . בגלל הריביתלגבי תחליפי מקמ:
קרנות מקמיות עם שער קניה=מכירה הן לא אופציה יותר טובה? ל3 חודשים - נניח עם 0.1% עמלה (ס"ה - 0.2%) ותשואה של 1% של שחרית זה כבר לא רחוק מתשואת מק"מ, עם עמלות של 0.05% , לא ?
לא התייחסת לנושא חלופת הקרנות (שללא עמלות)אתה צודק שזה לא רחוק. רק כפול . בגלל הריבית
הנמוכה זה אכן לא יוצא. אבל עדיין כפול.
קרנות מקמ ללא עמלות? אל תהיה נאיבילא התייחסת לנושא חלופת הקרנות (שללא עמלות)
לדעתי - כן, ישקרנות מקמ ללא עמלות? אל תהיה נאיבי
יש דבר כזה?
העמלה העיקרית שפוגעת בתשואה היא עמלת דמילדעתי - כן, יש
כמובן שמדובר על עמלות קניה מכירה (שער קניה-שער פדיון) , לא על דמי ניהול... למשל זו - http://finance.themarker.com/f/fundQuote.jhtml?secCode=5105994 אני טועה ?
מי משלם דמי ניהול?העמלה העיקרית שפוגעת בתשואה היא עמלת דמי
הניהול. רב המקמים בתשורות של 2.25 ועם עמלת ניהול של 0.5% בלבד ישארו רק 1.75% שנתי. אז מה יש לחפש שם? שחרית 42 יתן כאמור תשואה כפולה מזאת ולכן אין טעם להתעסק עם מקמים כרגע.
נכון לעכשיו - כנראה אתה צודקהעמלה העיקרית שפוגעת בתשואה היא עמלת דמי
הניהול. רב המקמים בתשורות של 2.25 ועם עמלת ניהול של 0.5% בלבד ישארו רק 1.75% שנתי. אז מה יש לחפש שם? שחרית 42 יתן כאמור תשואה כפולה מזאת ולכן אין טעם להתעסק עם מקמים כרגע.
אז רגעאתה צודק שזה לא רחוק. רק כפול . בגלל הריבית
הנמוכה זה אכן לא יוצא. אבל עדיין כפול.
כפי שרשמתי לך עדיפים התחליפיםאז רגע
מה עדיף, תעודת סל על מק"מ או קרן? ובכלל, כאחד שמחפש השקעה סולידית שלא תפסיד לו כשהוא ימכור אלא בעיקר תיתן ריבית/דיבידנד נחמד מה עדיף? תעודת סל על מדד אג"ח/מק"ח, קרן נאמנות או לקנות ישירות אג"ח/מק"מ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.