מק"מ

מצב
הנושא נעול.

matanbil

New member
אז אתה לא מסכים עם המגיב bubking1?

אין גבר כזה
יש נכסים טובים, יש אגחים טובים אבל תעודת סל טובה- אין בנמצא בשל ההגבלות החלות עליה.
אפשר לינק לעצמון, פועלים ושאר ההמלצות שלך? לפי מה מצאת שלא כדאי להשקיע בחלק מהן?

חגי

New member
אני מחשב את התשואה לפדיון באקסל

אפשר לינק לעצמון, פועלים ושאר ההמלצות שלך? לפי מה מצאת שלא כדאי להשקיע בחלק מהן?
אני מחשב את התשואה לפדיון באקסל
בקיצור- רק שחרית 42 רלוונטי ברמת 101.3 -101.31 . יותר מזה לא כדאי כרגע.

bubking1

New member
חגי שאלת תם:פועלים 7 נותן 2.7% ברוטו,נכון?..

יש תחליפי מקמ שיניבו לך רווח גבוה משמעותית
מפועלים 7 שניתן לרכוש בתשואה של 2.75% בדרכ עד מובנים כמו עצמון 5 ושחרית 42 (שניהם לטווח של כ 3 חודשים) שנותנים כרגע תשואה של 4% לערך יש לציין שיש חשיבות שהעמלות לא יחרגו מהעמלה שאתה משלם על מקמ. בכל מקרה עדיף לרכוש מקמ שנה על תעודת סל בשל דמי הניהול של התעודה. לגבי הפסד ההון של מקמ שנה במקרה של העלאת ריבית מפתיעה- לא נראה כרגע שתהיה העלאת ריבית כה חדה שתגרום להפסד הון כזה שיהיה גדול יותר מההפסד בתעודת סל.
איך אני מקבל 0.7% נטו..?!..בהנחה שאני מקזזז עמלות ומס... משהו נראה לי לא סביר בעניין הנטו... מודה לך בוב..

חגי

New member
תשואה נטו לא מחושבת הכון. זאת עמודה לא

איך אני מקבל 0.7% נטו..?!..בהנחה שאני מקזזז עמלות ומס... משהו נראה לי לא סביר בעניין הנטו... מודה לך בוב..
תשואה נטו לא מחושבת הכון. זאת עמודה לא
רלוונטית. היא מתחשבת במס שתשלם על הריבית ללא קיזוז עם הפסד ההון שיהיה לך בפדיון.

gogoland1

New member
סליחה על השאלה. אבל....

מק"מ
אם אני רוצה להשקיע כסף במק"מ לשנה, הכי מומלץ שאקנה את המק"מ לינואר 2012? יש אופציות יותר טובות?
סליחה על השאלה. אבל....
מה הקשר בין עליית הריבית למקמ?

gogoland1

New member
הכוונה היא..

יש השפעה בדרך
אם מחר הריבית במשק עולה ל 10 % באיזה מחיר תהיה מוכן לקנות מקמ ל10 חודשים ?
הכוונה היא..
הכוונה שבאפיק של פקמ או משהו דומה אני ירוויח יותר בגלל הריבית הגבוהה?

אלוני.

New member
לא

הכוונה היא..
הכוונה שבאפיק של פקמ או משהו דומה אני ירוויח יותר בגלל הריבית הגבוהה?
לא
הכוונה היא שאם תקנה מקמ לשנה , בהנפקה, בריבית הנקובה מובטח לך שאם תחזיק אותו עד תום התקופה תקבל תמורתו את הריבית שהייתה נקובה כאשר הכוונה היא למעשה שמחיר המקמ בעוד שנה ידוע וסופי. נניח לשם קלות החישוב שקנית בהנפקה מקמ לשנה במחיר של 97, המקמ נסחר ואתה יכול למכור אותו בשוק ומכאן ששערו עולה בבמעט מדי יום ונניח שהכל אידיאלי ורגוע אזי הוא אמור לעלות כך שבמשך השנה יגיע עד לשער 100 . אחרי חצי שנה נניח שערו 98.5 (עולם אידיאלי ) ואז הנגיד מעלה את הריבית ומנפיקים מקמ לשנה 90 (שזה יותר מ 10% לשנה ) . נראה לך שמישהו יסכים לקנות המקמ שלך ביותר מ95 ? נכון שאם תחזיק עד הסוף תקבל את הריבית שייחלת לה אבל ברור לך שלו לא הייתי אוחז בהשקעה הזו והיית רוצה לרכוש מקמ לחצי שנה בשוק לא היית משלם, כמו גם כל יתר הסוחרים, יותר מ 95.

matanbil

New member
אז יש המלצה אחידה?

לא
הכוונה היא שאם תקנה מקמ לשנה , בהנפקה, בריבית הנקובה מובטח לך שאם תחזיק אותו עד תום התקופה תקבל תמורתו את הריבית שהייתה נקובה כאשר הכוונה היא למעשה שמחיר המקמ בעוד שנה ידוע וסופי. נניח לשם קלות החישוב שקנית בהנפקה מקמ לשנה במחיר של 97, המקמ נסחר ואתה יכול למכור אותו בשוק ומכאן ששערו עולה בבמעט מדי יום ונניח שהכל אידיאלי ורגוע אזי הוא אמור לעלות כך שבמשך השנה יגיע עד לשער 100 . אחרי חצי שנה נניח שערו 98.5 (עולם אידיאלי ) ואז הנגיד מעלה את הריבית ומנפיקים מקמ לשנה 90 (שזה יותר מ 10% לשנה ) . נראה לך שמישהו יסכים לקנות המקמ שלך ביותר מ95 ? נכון שאם תחזיק עד הסוף תקבל את הריבית שייחלת לה אבל ברור לך שלו לא הייתי אוחז בהשקעה הזו והיית רוצה לרכוש מקמ לחצי שנה בשוק לא היית משלם, כמו גם כל יתר הסוחרים, יותר מ 95.
אז יש המלצה אחידה?
נחזור שוב על הנתונים יש לי חשבון במיטב, עמלת קניה 0.09% אז אני יכול להרשות לעצמי תעודת סל יש תעודת סל מומלצת? הבנתי שיש כאלה שגובים יותר דמי ניהול מהאחרים

שפתון

New member
בשבוע שעבר הנפיקו בכלל פיננסים תעודות סל

מק"מ
אם אני רוצה להשקיע כסף במק"מ לשנה, הכי מומלץ שאקנה את המק"מ לינואר 2012? יש אופציות יותר טובות?
בשבוע שעבר הנפיקו בכלל פיננסים תעודות סל
מעניינות ביותר על מדד הסחורות, הזהב והמק"מ. שילוב טוב שיכול לענות על צרכים מגוונים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה