מק לתכנות

choo

Active member
מעולם לא סחבתי יותר מקלסר עם דפים ל"הרצאות היום"

&nbsp
שהכיל רק את הדפים האחרונים שכתבתי בכל מקצוע. כל השאר היה מתויק בבית, וגם ספרים היו משהו שהיה צורך בו רק לפעמים.

תלוי מה אתה הולך לתכנת

אם זה אפליקציות במערכות מידע, שם כמעט הכל חלונאי ואתה צריך חלונות ולו רק כדי לבדוק. אם זה דברים "תעשיתיים" למינהם, אז לינוקס שולט באופן גורף.

royagol

New member
כן, אבל זה עשוי להסתבך

לא הייתי ממליצה על מק, אני זוכרת שכמעט בכל קורס היו מוסיפים פסקה נפרדת המיועדת למי שמתכוונים להכין ש"ב (בתכנות) על מק, כלומר, זה יוצא דופן וכשזה יוצא דופן אז כל בעיה הכי קטנה יכולה להפוך לבעיה גדולה כי מעט מאוד אנשים יוכלו לעזור לך להתגבר עליה והמרצה/מתרגל גם לא תמיד יוכלו לעזור בזה.
בגדול אני ממליצה לקנות כל רכיב חומרה רק בארה"ב. לא בגלל מחיר אלא בגלל הטמנות (FOTA וכאלו), כל חומרה שנשלחת לאזור EMEA מסומנת ונעקבת, אבל האמריקאים כמובן חרדים לפרטיות של עצמם לכן מה שמיועד לשם יהיה ללא מעקב.

user32

Well-known member
מנהל
הטענה האחרונה שלך הזויה

מלבד העובדה שאני בספק אם זה נכון, האמריקאים מאזינים יפה מאוד גם לאזרחים שלהם כפי שנחשף לא פעם. אמנם התקנה שאפשרה את זה פקעה לפני כמה ימים אבל כל ההערכות הן שהיא תתארך.
כך או כך, אני לא מאמין שהאמריקאים פותחים כל מוצר של אפל שמגיע לאיזור ומטמינים בו אמצעי מעקב. היה פעם תמונה שהראו פתיחה של משלוח נתבים של סיסקו בשביל הטמנה כזו וזה יותר הגיוני כי המארזים גדולים וקל לפתוח ולהשתיל בהם וגם כי מן הסתם יש הרבה פחות מהם וכל אחד משרת תעבורה של אלפי משתמשים אז אולי יש הצדקה למאמץ.

royagol

New member
בכלל לא "טענה", אגדה אורבנית או תאוריית קונספירציה

וכן, גם אני כששמעתי בפעם הראשונה שבכל התחום יש יד מכוונת הייתי באותו שוק וחשבתי שזה הזוי ושבטוח עובדים עליי, ואז בדקתי את זה עם 2 מומחי הטמנות וכשהם סיפרו לי אותו הדבר כבר הלכתי לגוגל וגיליתי שאכן יש סדרות מוצרים שמופצות אצלנו ואינן מופצות בארה"ב ולהיפך.
זה לא שהם "פותחים" כל מוצר, זה קו ייצור: עכשיו אתה מרכיב אייפון 6 מסדרה A1586 שמיועד לאירופה, אז אתה מוסיף בכל הקו הזה FOTA.
לעומת זאת, אתה משבית את החלק הזה בקו הייצור כשאתה מוציא סדרה שמיועדת לארה"ב.

ולגבי האזנה לאזרח אמריקאי- ברור שמאזינים להם, אבל זה אינדיבידואלי ולפני שאתה מאזין לאזרח אמריקאי אתה צריך אישור מגבוה, עם סיבה ובטכנולוגיה אחרת (לרוב אמצעי האזנה קונבנציונאליים).

vinney

Well-known member
אני לא מבין מה גורם לך לחשוב שאין FOTA בארה"ב

אבל תרשה לי להניח את דעתך: יש FOTA בארה"ב. גם באייפון.

ולגבי השאר - שטויות במיץ עגבניות. אם הסינים רוצים להשתיל האזנות בקומקומים שנשלחים לארה"ב, אז ישתילו, והדבר היחיד שיעצור בעדם הוא שאמריקאים נוטים שלא להשתמש בקומקומים חשמליים.

royagol

New member
זה לא ש"אין"

אבל זה בהחלט לא נכנס לקו יצור (שבמזרח מפוקחים ע"י האמריקאים), זה בד"כ מודבק לאחר מכן בצורה אינדיבידואלית, תלוי מי הגורם העוקב.
הסינים דווקא עובדים בשיטות מאוד קונבנציונאליות, וכמעט לא משתמשים ב-FOTA.
מי שרק בשנים האחרונות "גילו" את הטכנולוגיה והחלו להשתמש בה בצורה נרחבת אלו הרוסים, שלמרות נטייתם הטבעית לעבוד עם הזרקת כמויות גדולות של מידע ותהליכים ולראות מה הם מצליחים לתפוס, דווקא פה הם עובדים מאוד ממוקד: הם מדביקים מכשירים רק לאחר שהגיעו ליעד אותו הם מחפשים.

נשמע לי הגיוני שיש קווי ייצור שהתפספסו והמוצרים בהם הודבקו, זה סביר, אבל זו לא דרך הפעולה באופן כללי, יותר כמו שיטת מצליח.

vinney

Well-known member
אני חושב שאיבדתי אותך

FOTA שאני מכיר זה Firmware Over The Air, דהיינו התקנת עדכונים מרחוק. זה קיים בכל המוצרים בארה"ב בדיוק כמו שזה קיים בכל המוצרים מחוץ לארה"ב.
&nbsp
על איזו תיאוריית קונספירציה אתה מדבר פה בדיוק?
&nbsp

royagol

New member
אני חושבת אותו הדבר

הפוך- אין כאן תאוריית קונספירציה (אבל אמרתי את זה לפני 2 תגובות).
FOTA היא טכנולוגיה, אז כן, על כמעט כל סלולארי היא מורכבת ונשלטת מהחברה לצורך התקנת עדכונים ובמקביל סוכנויות ביון (רק האמריקאית עד כמה שאני מכירה) דואגות שתהיה להם את הטכנולוגיה מורכבת על מוצרי מחשוב שמגיעים ל-EMEA.

vinney

Well-known member
מאיפה המידע הזה מגיע?

אפילו בסיפורי סנאודן לא שמעתי על דברים כאלה...
&nbsp

royagol

New member
כבר ציינתי

המנהל שלי אמר לי, לא האמנתי לו אז הלכתי לשאול 2 מומחים להטמנות, שאמרו אותו הדבר ובתוספת עוד כמה אזכורים לכך בHidden Wiki התחלתי להאמין בזה גם.

והאמת- זה נשמע לך מופרך? אני שמעתי תאוריות קצת יותר מופרכות על היכולות שלהם שהתבררו כנכונות ואחת ממש מופרעת שמפחיד אותי לחשוב אם באמת קיימת.
כלומר, אני לא טוענת שמעניין אותם המק עם עבודות התכנות לתואר אבל כן נראה לי שהמק הזה יעניין אותם בעתיד אם היא תתחיל לעבוד במערכת הבטחון או סתם באיזה משרד ממשלתי כלשהו.

vinney

Well-known member
זה נשמע לי לחלוטין מופרך

ולו כי עבדתי בחברה שייצרה מכשירים שייוצאו לכל מיני מקומות ועודכנו בשיטת הFOTA. לא זכורים לי אנשי NSA או CIA שעשו checkin לקוד שלנו.

royagol

New member
אני מניחה שזה בגלל

שאנשי בטחון לא נוטים להסגיר את זהותם או מה שהם מתכוונים לעשות, הנחת העבודה בכל מערכת בטחונית היא שתמיד יש אוזניים לכותל.

vinney

Well-known member
המם... אולי, רק שזה לא מסתדר לי

כי מה לעשות, כשיש לי גישה לכל הקוד במוצר, גם אם לא יסגירו את זהותם - אני אראה קוד זדוני.
&nbsp
בקיצור, יותר מדי סיפורי מעשיות שמעת.

royagol

New member
יותר מדי "סיפורי מעשיות"

מיותר מדי אנשים מוסמכים בתחום.

אילן די

New member
אני חושב שבנוסף ל- FOTA

את צריכה לברר לעצמך מהי תיאוריית קונספירציה.

Korma

New member
מצטרף לחלק ממה שהומלץ כאן: מה שטוב לתעשיה, בטח טוב לסטודנט

אני עובד על לפטופ עם SSD, ולינוקס.
יש שני מעבדים ו-12GB RAM.
&nbsp
מריץ VMs בכל מיני וריאציות: vagrant או סתם qemu-kvm
מקמפל בכל מיני שפות ובכל מיני נפחים.
&nbsp
לא יודע האם שווה לשלם על לוגו, ואצלנו פרט לאנשי מכירות כולם עם אותו המפרט T440s/T540s lenovo
&nbsp
אם כי באופן פרטי הייתי ממליץ על DELL בשל עדויות זוועתיות על מעבדת CPM האמונה על טיפול במחשבי לנובו

Grosseto

New member
זה רק יזיק

במקום ללמוד תהיה עסוק בשטויות
תשמור על הכסף שלך אתה תצטרך אותו

liviur

New member
מתאים , לא תמיד אידאלי

אני העברתי תואר במדעי מחשב על מק לגמרי בתור הלפטופ ופיסי בתור המחשב הביתי.
מדי פעם היו כמה קשיים בקורסים שהייתי צריך לכתוב בעברית (הWord עדיין לא מושלם , יש תחליפים) ובקורסים שדיברו ישירות על .net והסטאק של ויזואל סטודיו (החזקתי מכונה וירטואלית).
&nbsp
חוץ מזה - אין שום בעיה ואפילו אחלה מחשב.
בזמן שלקורס C בסביבות יוניקס כולם קימפלו כמו עגלים על visual studio ולא הבינו למה לא מתקמפל להם בשרת המרוחק - זרקתי את הקוד לXcode או קימפלתי ידנית - והחיים היו יפים :).
&nbsp
That said - אם אתה מתפשר - ברור שיש מחשבים יותר זולים (אבל כמו שנאמר - קשה להגיע לשילוב של משקל , אמינות , ביצועים ומסך , אפילו לא אם אתה משקיע את אותו המחיר כמו מק חדש).
&nbsp
בתעשיה - בחו״ל רואים המון המון מקים (ולא רק לחדרי ישיבות - כמו שנאמר ברוב הגדולים רואים המון מקים). בארץ פחות.
&nbsp
אני משתמש במקים לעבודה (לפתח על פלטפורמות של אפל + רובי וריילס בעיקר ולפני זה קצת ג׳אווה וC++) ב5 ומשהו שנים האחרונות ללא שום בעיה עם הרבה יתרונות לטעמי על Windows.

למעלה