מקרן מקוטב

אורן51234

New member
מקרן מקוטב

השאלה הבאה מועלת לאחר ביקור ב-IMAX אילת. על מנת לראות תמונה תלת מימדית חולקו באולם ההקרנה משקפיים. כשהסתכלתי על שעוני דרך המשקפיים, בעין אחת נראה הצג לבן והמספרים בשחור ובעין השנייה הרקע שחור והספרות לבנות.עד כמה שידוע לי מדובר בקיטוב של האור (צגי LCD). ולשאלות: 1. האם המשקפיים באמת פעלו על עיקרון של קיטוב? 2. אם כן, כיצד ניתן לקטב את האור שמוקרן מהמקרן? (האור עובר דרך פילם כמו בקולנוע). 3.ידוע לי שצגי LCD מקטבים את האור שעובר דרכם. האם ניתן להציג תמונה בעלת שני קיטובים שונים בו זמנית? תודה מראש, אורן.

תשובות

חלקיות: 1. נשמע שכן. הייתי בסרט דומה ביורודיסני. שם מייקל ג'קסון (בגרסה השחורה שלו) שיחק באיזה סרטון קצר. 2. אפשר לחשוב על כל מיני שיטות מתוחכמות, כמו מקטב מסתובב ככה שמקרינים 48 תמונות בשניה, 24 לכל קיטוב. אבל אולי פשוט היו שני מקרנים, אחד לכל קיטוב, עם מקטב קבוע.

niv1990

New member
שאלה על קיטוב אחר

למה אור שמגיע מכוכבים רחוקים מקוטב, למרות שהוא לא אמור להיות....

חיפשתי באינטרנט...

... לא מצאתי הרבה התייחסויות. נראה שאם אור של כוכב עובר דרך חומר בין כוכבי, למשל ענן אבק, שהחלקיקים בו מסודרים בצורה לא איזוטרופית, למשל בגלל שדה מגנטי חזק, אז הוא עובר קיטוב חלקי. מעניין.

niv1990

New member
יכול להיות

אבל לפי מה שאני יודע גופים קרובים לכוכב (כוכבי לכת שלו) שנמצאים המרחק זוויתי פצפון מחזירים אור לא מקוטב כמו אצל הכוכב... בכל מקרה אחלה כינוי :)

למעלה