מקרה שקרה אמש:

מקרה שקרה אמש:

זה קרה בערך ב- 01:30. צוות משא"ז (משמר אזרחי) נקרא בקשר לאירוע של הקמת רעש בגן-ציבורי, הצוות הגיע כדי לפזר את ההמולה וביקש יפה להתרחק מהאזור, חבורת הנערים בני ה-14, 15 לערך צחקו על הצוות ואמרו מה תעשו כולה מתנדבים. המתנדב המבוגר ביותר יצא מהאוטו ואמר בצעקות את המילים האלה "אני מתנדב, נכון אבל קריאה קטנה בקשר ואני מעיף מפה את כולכם, אני רק אומר שתקפתם אותי ושוטרים שוברים לכם ת'עצמות, מה תגידו עכשיו יאללה תעופו" חשוב לציין שהמתנדב לא פעל באלימות הסביר לי שהם ממש לעגו לו בצורה איומה. אני לא הייתי ברגע שלעגו לו, לכן לא יכולתי להגיד את דעתי. הנערים התקשרו למשטרה ואמרו שמתנדבים איימו עלייהם והוקפצה לאירוע ניידת (ניחשתם נכון) שוב של מתנדבים, באופן מקצועי המתנדבים לא יודעים לטפל באירוע כזה ולכן אני זה שצפיתי באירוע ירדתי מהאוטו והתחלתי לגשר בין המתנדבים לנערים והעניין חזר לסורו.

...

נכון יש מתנדבים שחושבים שהם יכולים הכל ויש כאלה שלא מקצועיים אבל לא כולם כאלה. יש המון מתנדביים סבלניים ומקצועיים שמטפלים באירועים בצורה מקצועית ביותר. אתה לא מתנדב כבר די לזרוע מרירות ושליליות.

נכון שאני כבר לא מתנדב

אבל במקרה הייתי שם אתמול. ובמקרה עזרתי ולא זרעתי שלום בין המתנדבים ולא מעצרים מיותרים.

Super Go

New member
אמרת הכל... לא יודעים לטפל...

והכוונה פה היא לא לזלזל במתנדבים - צריך ללמד אותם! ללמד להתמודד ואת הטריקים הקטנים האלה שעוזרים להתמודד. דו"חות הקמת רעש מתנדב לא יכול לתת, אבל לזהות בן אדם הוא יכול לדרוש. ובמידה והאדם מסרב הוא גם רשאי לעכב אותו, ובמידה וסירוב לא מושג הוא רשאי לבצע מעצר. ככה שילד אומר למתנדב "אתה כולה מתנדב מה אתה יכול לעשות לי?" בתגובה "נכון, אני מתנדב, תן לי בבקשה תעודת זהות" סביר להניח שהילד יצחק ולא יתן, ובתגובה יתבצע עיכוב ובסופו של דבר גם מעצר יכול להתבצע. כמה פעמים כאלו וילמדו לא להתעסק - אבל! גם כשמבצעים את העיכוב והמעצר חשוב שידעו את כל הסמכויות כי אפשר להתסבך בקלות.

לא כדאי

ברגע שיש לך קטינים לא כדאי להסתבך בעיכוב , עם כל הכבוד למתנדבים הם לא יודעים את כל סמכויות המעצר לגבי קטינים ואת כל החובות שלהם כלפי הקטינים בעת המעצר (סמכויות מעצר שונות לקטינים בני 12 עד 14 , ומ- 14 ומעלה.. חובת דיווח לאיש רווחה \ חוקר נוער, חובת הודעה להורים איסור כבילה מגיל מסויים ועוד סעיפים קטנים וחשובים כאלו ואחרים, לדעתי באירוע עם קטינים כדאי פשוט לעלות מול ק.יחידה ולהגיד לו שמדובר בקטינים ולבקש סיוע.. ככה לא תסתבכו סתם

צודקת !

אבל ידוע מה המתנדבים מרגישים שנערים שקטנים מהם בכמה שנים משפילים אותם בריאת גנאי כאלו ואחרות, המתנדב התעצבן וצעק כמו משוגע. התערבתי במהירות שזה לא יגלוש לאלימות מצד המתנדב או הנערים.

שבוע טוב ליטל, עיכוב זה מיותר...

ב"ה שבוע טוב, עיכוב בכלל, ובפרט של קטינים מיותר וגורם עומס רב על המערכת. לתחקר אותו זה רק חוקר נוער, לכן אין טעם להביא אותם לתחנה. אפשרי להבהיל אותם בשטח. "בוא אתה מעוכב - תקבל רישום פלילי אח"כ נראה אותך גיבור גדול" הם שומעים את זה ומתחילים לזמר אחרת. לא הולך? אין בעיה, יד על הכתף, הכנסה לניידת (וגם כאן יש בעיה כי קטין שמעוכב צריך להיות מובל ברכב בלי סממנים משטרתיים עליו - לדוגמה רכב של בילוש וכו'). בניידת/רכב הוא יתחיל לבכות ולהתחנן שאמא שלו תרצח אותו, ושאבא שלו יהרוג אותו. או אז, תגיד לו "הפעם אסלח לך, פעם הבאה אתה תחטוף גם על הפעם הזו" ולהוריד אותו רחוב או שניים ליד, הוא ישוב "לחברים שלו" ויספר להם "איזה גבר הוא היה וכו'" אך בסתר ליבו יתחיל להיות בן אדם אחר. זה בדוק :) שבוע טוב

שבוע טוב גם לך..

קודם כל....... לשים יד על כץף של קטין ולקחת אותו "כאילו" לניידת זה שימוש בכוח ושימוש בכוח זאת סמכות נילוות למעצר אז ככה שאנחנו עוברים פה עבירה. לגבי לקיחת קטין בניידת כחולה אתה צודק , אבל אם אתה מגיע לאירוע תגובה (מוקד , יומן וכו') יש לך סמכות לקחת כל קטין בניידת כחול לבן. לגבי זה שלקחת אותו ברכב שתי רחובות קדימה ולהוריד אותו אני מכירה את השיטה הזאת היא עובדת , לא תמיד . בכל זאת היא לא חוקית אסור לך להעלות אדם לניידת למטרת עיכוב \ מעצר לתחנה ואז לשחרר אותו ברחוב כי ויתרת לו אתה לא שופט, וברגע שהוא בניידת חובה עליך למלא עליו ניירות דוחות עיכוב וכו'. הוא יכול לספר לחברים שלו שהרבצת לו מכות רצח בניידת ואז שתגיע התלונה עליך , לא יהיה דוח עיכוב ופעולה ואתה לא מכוסה בשום צורה!! ועדים שהכנסת אותו לניידת יהיו ככה שאתה אוכל אותה בכל הבחינות. ועוד משהו שילמדו אותי בקורס שוטרים אל תאיים על אזרחים באיומים שאתה לא יכול לקיים אל תאיים על קטין שאתה תעכב אותו אם אין בסמכותך או ביכולתך כי אחר כך הוא יכול להגיד לך תעכב אני שם זין , ואם נפלת על אחד כזה שבאת שם זין אתה בבעיה

זה לא שימוש בכוח!! חד וחלק!!!

ב"ה תראי, בפול דברים לא נוהגים לפי הספר ולפי החוקים. תאמיני לי, שאף אחד לא יצעק עלי אם הגעתי לזירת אירוע, אמרתי למישהו שהוא מעוכב, ולא הבאתי אותו לתחנה בגלל סיבה כזו או אחרת. בחיי שאף אחד לא יתעצבן ולא יכעס. צריך לדעת מתי לעגל קצוות. נכון, זה לא תמיד "לפי הספר" אך לפי הספר יש עוד אלף דברים שצריך לעשות... יספר שהרבצתי לו מכות רצח בניידת? נו באמת, יש עוד שני מתנדבים איתי בג'יפ, כל חוקר מתחיל במח"ש שיתחקר את הילד, יבין שהוא שקרן. מה גם, שהיה לי פעם סיפור כזה. אחד טען שהצוות שלי הרביץ לו מכות. הייתי שם, מכות לא היה שם. בתחנה שהוא "הגיש תלונה" - אמרתי לראש משמרת, הוא מגיש תלונה על תקיפה של הצוות, קח ממנו בבקשה תלונה, והצוות שלי רוצה להגיש תלונה נגדו על סחיטה באיומים. שהעצור (מבוגר! עם פול תיקים) שמע את זה הוא אמר, אני לא אמרתי שהרביצו לי, ולא מגיש תלונה... עם פושעים, תעבוד כמו קרמינל, בהפוך על הפוך. השיטה היא כזו: פושע סוחט אותך? אין בעיה, בתחנה נתחשבן ועד הסוף!

i need money

New member
כנסו לפה ותלמדו.....

מתנדבים לפי נוהל שניפק קצין אק"מ מהמטה הארצי אין אישור לאף מתנדב ביחידה קלאסית לטפל באירועים של הפרעות מנוחה.. וכן הם לא יודעים לטפל האירוע כזה פשוט בלי הרבה חוכמות הנערים סירבו להתפנות ולעגו קח מכשיר תעלה מול הקצין דווח שהנערים מסרבים ללכת ואף לועגים והם כבר יוציאו כסף מכיסם במקרה הטוב של העניין ואין דבר כזה ללמד אותם תפקידם הוא אך ורק סיורים למניעת עבריינות ופח"ע הגדרה קטנה לעבריינות: מניעה של פריצות ומקרים כאלה או אחרים ע"י הפגנת נוכחות ולא ע"י מרדפים רגליים אחר פורצים ומרדפים רכובים זה לא המטרה אז לכל המורעלים שבינכם הנה לכם קצת חומר למחשב ביום שתיהיו שוטרים לכל דבר תעשו כבר מה שבא לכם....

דיברו על אירוע קיים

על מצב שכבר המתנדבים נמצאים באירוע ומתקשים לטפל בו. לא דיברו על לקיחת אירועי הפרעת מנוחה שהמתנדבים מושכים אליהם.. בכל מיקרה אני שותפה לדעתך שמתנדבים שלא עברו הכשרה או קורס מסויים ישלחו לאירועים , גם אני לפני שעברתי ממג"ב לכחולה לא הייתי יודעת לטפל באירועים כאלה ואחרים.

UTM

New member
רגע של עברית

"ולכן אני זה שצפיתי באירוע ירדתי מהאוטו והתחלתי לגשר בין המתנדבים לנערים והעניין חזר לסורו חזר לסורו = חזר להתנהגותו השלילית, שב לעשות מעשים רים (רב מילים ח-ל) אתה בטח מתכוון ל"חזר לתיקנו" (וסליחה על "התקפת הבצפריות")

benpual

New member
רועי.........

האמת אתה צודק , מתנדבים לא יודעים מה לעשות בזמן אירוע של הפרעות מנוחה. אך אין מה לעשות , עד שידפקו להם מכות מתי שהם נכנסים נגיד לאירוע קטטה בלי לדעת כלום , ואז יבינו ראשי אק"מ שזה מה שקורה בארץ הזאת. אני מציע שהמתנדבים צריכים בכלל לעבור קורס של פח"ע מלא , וקצת על פלילי.

סלח לי המתנדב "המבוגר" ילד...

ב"ה מתנדב לא צריך לתת "רזי" מקצוע, ולבלבל את המוח. וכן, בהחלט זה איום. יורדים, אומרים לאחד "מראשי החבורה" "אתה חכם? בוא, אתה מעוכב - תעלה איתי לניידת" איך שהוא ישמע את זה, הוא יתחיל "אחי, עזוב, זה לא אני, אני ילד טוב, אני אקח אותם מפה". צריך לדעת לעבוד עם מופרעי רחוב. היה לי ניסיון רע ומר איתם, ועם אחד שניסה לחטוף נשק לצוות אחר. שהגעתי למקום וראיתי את הג'ורה שהוא פותח, אמרתי לו "בוא, אתה מעוכב" הוא ניסה להגיד "פ'חחחח מה תעשו לי?" וששמתי לו יד על הכתף, לקחת אותו לגי'פ. (היינו צוות מג"ב) הוא התחיל לזמר אחרת. "לא התכוונתי, תשמע אחי.. וכו' וכו' וכו'". טיפה להפעיל ראש, בלי אלימות בלי כלום. מספיק לקחת אותו להכניס לניידת, ולהוריד אותו רחוב ליד כי הוא "התחנן" על נפשו וכל השאר ידעו לא להתעסק עם "המתנדבים המשוגעים שלא רואים בעיניים". ולעולם, אבל לעולם, צוות לא רב עם צוות אחר, זה כלל ברזל. גם אם בצוות השני יש בן-אדם שאתה לא סובל, תתחשבן איתו בתחנה אח"כ. בשטח גיבוי מוחלט לכל אדם שנמצא איתך במשמרת, ויהי מה! שבוע טוב :)

אז יש לי שאלה..

ואם אותו בחור פתאום ילחץ ומהלחץ יוציא סכין ויוקיד לך ארגוף..? ואם אותם חברים שלו בגלל שהם כל כך מזלזלים במתנדבים לובשי האפודות ינסו לתקוף עם כל מה שבא ליד? המתנדבים יכולים להיפצע או להיפגע או כל משהו אחר וזה לא שווה את זה. עדיף לבקש סיוע משוטרים.

^^^^ כנסו ^^^^ כולם ../images/Emo127.gif

רואים את השרשור הזה..? שירשורים בסגנון הזה אמורים להיות בפורום הזה! חשוב לשמר את מטרת הפורום ואת הנושאים שאמורים להיות מדוברים פה. אפשר ללמוד פה הרבה על דרכי עבודה על סמכיות ועל פתרונות מאולתרים שרק מתנדבים\שוטרים בשטח יכולו לתת לנו. אני כותבת את ההודעה הזאת פה כרמז גדול ועצום לכל אנשי הפורום פוליטיקה לא פה!! ריבים ,סכסוכים , דעות כאלו ואחרות על מערכות כאלו ואחרות לא אמורות להיות פה.! שיהיה לכולכם שבוע טוב!!

יוני43211

New member
שלום למתנדבים ../images/Emo13.gif

בס"ד אין פעם שקבלתי אירוע הפרעת מנוחה שהגעתי אליו ומשהו נשאר שמה או ההפרעה נמשכה כנראה מפחדים ממני..
אירוע אחד שהגעתי לתגבר ניידת מתנדבים אחרת לאירוע הפרעת מנוחה הראש צוות השני הצביע לי על בחור הבעייתי נגשנו אליו ביחד קראתי לו לבוא אלי הבחור הפליג ולא התייחס הרמתי את הטון הדיבור שלי ואמרתי לו "מה אתה חירש בקשתי ממך שתגיע אלי" הוא אמר "תגיד על מי אתה צועק מי אתה חושב את עצמך "והתחיל להתקדם אלי ומרחק קטן ממני שלף אלה ברזל ומייד קבל בעיטה לפרצוף שלו( לא ידעתי איך עשיתי את זה) הבחור חרב עולמו ונפל בין רגלי ובאו החברה שלו ברציה אלינו כל הצוות שלי היה מוכן אמרתי לבחורים מי שמתקרב מקבל אותו דבר כמו החבר שלכם עכשיו תיקחו אותו ותעופו מפה ...וכך הסתיים האירוע
אני לא מתחנן לאף אחד אני הבוס של האירוע אני מחליט איך יהיה סופו ... אגב אחרי שבוע אני מקבל אירוע מאותו מקום אני מגיע לשם מזהה אותה חבורה מתי שרואים אותי מרביצים ריצה מהמקום כמובן האירוע נגנז... יוני צוות הרי השוף

Super Go

New member
אז לא היית במספיק אירועים...

בוא נספר לך על אירוע הפרעת מנוחה באזור מרחב יפתח, בו הגיעו שני שוטרים למסיבה בבית - אירוע פשוט וקל. השוטרים דפקו על הדלת של הבית, פתחו להם את הדלת ראו שזה שוטרים, ו-20 איש יצאו אליהם והתחילו להרביץ להם. מיד הזמינו סיוע של עוד ניידות ובוספו של דבר האירוע התפתח לאירוע מחוזי בו ניידות מכל המחוז (יפתח, ירקון, דן, גלילות ואיילון) והגיעו למקום כדי לסייע בטיפול בקטטה שהתפתחה - אירוע של הפרעת מנוחה מדירה הסתיים ב-9 שוטרים בבית חולים ועוד פצועים מאורחי המסיבה ועצורים. צריך להיות תקיף והחלטי, זה נכון אבל לא לשחק אותה עבדי כי תזכור שאתה מייצג משהו ושאתה לא אחד מאותם נערים/עבריינים. באותו מקרה שעשית את הסלטה ודפקת לו בעיטה בראש חבר שלו היה יכול להוציא סכין ואז היית רואה איך אירוע פשוט יכול להתגלגל לאירוע מסוכן.

למעלה