מקרה מצער... פעם שנייה

מקרה מצער... פעם שנייה

לפני בערך שנה פרסמתי פה סיפור מעניין על מקרה שקרה לי ולחברי בזמן אבט"ש (אבטחת ישוב) (ישוב חרדי קטן שאני לא אנקוב בשמו) ויום אחד באמצע הסיור גילינו אני ושנים מחברי שהמימיות שלנו ריקות... הפלא ופלא! אז עצרנו את הבלייזר ליד אחד הבתים לקחתי את שלושת המימיות וביקשתי מבעל הבית שיועיל בטובו למלא לנו אותן... התשובה שקיבלנו הייתה כזו ואני מצוטט "תתבישו לכם! מסתובבים ללא כיפה! אתם לא יוהדים! אתם לא תקבלו דבר וחצי דבר ממני!" חשבנו "סבבה... זה בטח רק הוא.. לא נורא" אך כשקיבלנו תשובות דומות בשאר בתי הישוב זאת הייתה מכה דיי קשה למורל שלנו שכן אנחנו פה כדי לאבטח את הבתים שלהם והם לא יכולים לתת לנו מים מהברז? מה כבר ביקשנו??? אחרי זה הייתה מהומה קטנה באותו ישוב והכל חזר לקדמותו... חשבנו שהכל הסתדר... בשבוע שעבר היינו שוב מוצבים באותו ישוב והחלטנו לבדוק עם משהו השתנה... אבל זה לא קרה! שוב לא קיבלנו חצי ליטר מים מהברז בשביל למלא מימיה מסכנה!!! וכל זה בגלל שאנחנו לא חובשי כיפות... סיפור מאוד מעניין הלא כן? ומה אתם חושבים? זה מה שנקרא ואהבת לרעך כמוך? כל עם ישראל ערבים זה לזה? מה ששנוא עלייך על תעשה לחברך? מסתבר שאם אני לא חרדי או לפחות דתי "כיפה שחורה" אז אני לא רשאי לקבל קצת מים באותו ישוב...

qwerim

New member
אם המקרה הוא בדיוק

כפי שתיארת אותו, אני מגנה... לא כך היא דרך היהדות...

Dorfl

New member
"דרך היהדות"

גם מסעות הצלב לא היו ברוח הנצרות, אבל הם בוצעו על ידי נוצרים, ונתמכו על ידי הרב המכריע של הנוצרים באותה תקופה. עולה השאלה, מהי בדיוק "דרך היהדות"? האין זו בעצם הדרך שבה נוהגים היהודים של התקופה? הרי דעות שונות על מהות היהדות תמצא אצל אנשים שונים בתקופות שונות, אז מהי בדיוק היהדות? ושוב אנחנו מגיעים למסקנה (אם אנחנו לא יוצאים מנקודת המוצא שהיהדות נמסרה ללא כל ספק משמיים) שאו שהיהדות היא מה שרב היהודים חושבים שהיא, או שאין יהדות, יש רק יהודים.

qwerim

New member
דרך היהדות

הכוונה לדרך התורה, איך שהתורה רוצה שנתנהג, וזה לא קשור לאיך אנשים מתנהגים כשזה לא על פי תורה. ולא, בקשר לעניין הזה לא תמצא שום גוף הלכתי כלשהו שמצדד בהתנהגות זו.

qwerim

New member
בהנחה

שמובן החילוק בין "איך שיהודים\ נוצרים\ מוסלמים מתנהגים בתכלס´ לבין איך שתורתם שלהם עצמה מבקשת.

LSD-J

New member
שאלה לי אליך מר פולק

אולי תפתור לי את החידה שמעסיקה את מוחי כבר זמן מה, ותאמר לי מדוע אתה יכול לשרוף ימים ולילות מול מסך המחשב, אבל לא יכול לתרום שבועיים מזמנך הקדוש למשמר אזרחי?

notafish

New member
תגיד תודה../images/Emo19.gif

שלא זרקו עליך בלון גז, כמו המתנחלת ההיא מחברון...

באמת תודה!

אני ץקוע שם ומגן בגוף שלי על הבתים שלהם שלי אישית כבר עדיף שיפוצצו אותם אחד אחד ואני עוד צריך להגיד תודה שהם לא פוגעים בי??? אתם שמים לב איזה שטויות נאמרות ונעשות במדינה הזו???

[אורן]

New member
הוא היה ציני...

ואתה צודק בהחלט! אחר כך עוד מישהו מעיז לגנות את הסרבנים... נו באמת!

??????

מה בדיוק הקשר פה לסרבני גיוס? זה שיש כמה אנשים במדינה הזו שמתיחסים לא יפה (בלשון המעטה הכי רכה שאפשר) ללובשי מדים זה לא אומר שבגלל זה צריך לסרב להתגייס! זה אפילו לא ציבור שלם זה אנשים ספורים! תחשוב על זה ככה.. אם כולם יסרבו להתגייס ולא יהיה צבא אתה באמת באמת חושב שהמדינה הזאת תחזיק יותר מ24 שעות? (אל תענה על זה כי אתה סתם תתחיל לנסות להוכיח שזה לא נכון! תחשוב על זה בינך לבין עצמך ואולי תבין שסרבני גיוס יותר גרועים מהשהידים עצמם!)

[אורן]

New member
אתה טועה

הסרבנים לא מסרבים לשרת- הם מסרבים להגן על התנחלויות. זה שונה. אם לא נגן על ההתנחלויות (ונפרק אותם, כמובן, כדי שלא ימותו אנשים) המדינה תמשיך להחזיק מעמד יפה מאוד ואולי אפילו יותר טוב.

תודה רבה

עד עכשיו חשבתי שסרבנים מסרבים לשרות ע-ק-ר-ו-נ-י בצה"ל לא רק להגנה על התנחלויות... אז כנראה שטעיתי ותודה שהבהרת לי עיניין זה... אבל... ההתנחלויות הן חלק מהמדינה! אין מה לעשות! זה אפילו טוב מאוד! כי גם ככה יש לנו מדינה קטנה ואם נוותר על ההתנחלויות היא תקטן עוד יותר! וחוץ מזה מה מפריע לך להגן על התנחלות או על תל אביב או שוק מחנה יהודה? במה זה שונה?

[אורן]

New member
בבקשה...

האנשים שמתנגדים לשרות עקרוני בצה"ל הם לא הסרבנים- הם פצפיסטים. ההתנחלויות הן לא חלק מהמדינה אלא שטחים כבושים וגם לפי החוק הבין לאומי ההתנחלויות אינן מוגדרות כחלק מהמדינה.

begone

New member
צר לי, אבל צר לי

מכיוון שכל הסיפור שלך איננו מגובה בהוכחות מוצקות, לא נותר לי אלא להגיד לך בצער "אני לא מאמין לך". מאוד קל לספר סיפורים ("תשמעו חברים סיפור מהחיים") אבל בדיוק כשם שאני לא מוכן לקבל את אמיתות מעמד הר סיני, אני לא מוכן לקבל את אמיתות הסיפור שלך. תצטרך להביא הוכחות מוצקות בשביל לשכנע אנשים רציונליים. ההודעה שלך היא בגדר הסתה לא מבוססת.

The_Mighty_Perr

New member
המ...

בס"ד אם מה שאתה אומר אכן קרה... אז האנשים ההם הינם "תתבישו לכם!...אתם לא יוהדים!". רק שאלה קטנה מה זה חרדי? ומה זה דתי כיפה שחורה? אני תמיד חשבתי שכיפה סרוגה זה דתי-לאומי וכיפה שחורה זה חרדי? אז מה ההבדל בין כיפה שחורה לחרדי? בברכה....

איילת1974

New member
יש לי ידיד טוב, שלא רק ששרת בשטחים

הוא היה בין אלה ששמרו על הרב לוינגר ותלמידיו. הרב ותלמידיו היו יורקים על אלו ששמרו עליהם וקוראים להם בשמות גנאי לרבות מאצים, הורגי היהדות וכד´. אני לא מדברת כאן על דתיים או לא, זו התנהגות חסרת כל מוסריות, ולא משהב עם המתנהג כך הוא יהודי, נוצרי, מוסלמי, בודסיטי, פאגני, אטאיסט וכד´.

למעלה