מקרה מבית הספר

crovee

New member
מקרה מבית הספר

היום בשיעור חינוך התקיים דיון בין המורה לשלוש תלמידות שהבריזו משיעור כפול בשביל להתכונן למבחן שהיה לנו מיד אחרי השעתיים האלה. אז הן הלכו הביתה או משהו להתכונן, וחזרו למבחן. המורה שמהשיעור שלה נעדרו התלמידות דיווחה למחנכת, והמחנכת החליטה להוריד לתלמידות 10 נקודות מהמבחן שנערך באותו היום. כשהתלמידות רצו למחות על העניין המחנכת תקפה אותן בצורה פשוט זוועתית, אנוכית, חסרת כל הבנה ובמיוחד- כזאת תקיפה שאפילו הבן אדם הכי גס רוח בעולם היה מתבייש בה. היא פשוט צעקה עליהן במשך חמש דקות והן ישבו והקשיבו לה, אחר כך כבר התחילו להיפלט שטויות מהפה שלה, והן התחילו לריב איתה. כל השיעור היה ויכוח ענקי, עד שלקראת סוף השיעור המורה ניסתה להרגיע עניינים ולהעביר הכל למישור שקט ורגוע יותר. תלמידה אחרת מהכיתה, שלא קשורה לעניין הרימה את היד והמורה נתנה לה אישור לדבר. היא פתחה בצורה הכי מכובדת, מתחשבת והכי רצינית שיש- "המורה, אני הולכת להעביר ביקרות ואני לא רוצה שתיעלבי או משהו בסגנון, זה בסדר אם אני אגיד את זה?" המחנכת בתגובה ענתה לה- "כן, בטח, אני מפנימה וזה בסדר. אני לא נעלבת". התלמידה החלה להגיד למורה בצורה מנומסת ומתורבתת שהיא, בתור מחנכת אמורה להיות טיפה יותר גמישה עם התלמידים שלה ודרושה לה טיפה יותר הבנה והתחשבות- אבל עוד לפני שהיא סיימה את המשפט המורה התפרצה לדבריה (שזה דבר שאותנו מחנכים כנגד זה) בצעקות עד לשמיים, התחילה לצעוק עליה שהיא מדמיינת, שהיא ממציאה, ועוד בנוסף היא אמרה לה שהיא מאוד מאוד פגעה בה ושהדבר לא היה במקום. התלמידה כל זמן הצעקות ניסתה להרגיע אותה ולהסביר לה שהיא רוצה לתת לה דוגמא, ושתקשיב לה, אבל המחנכת לא הקשיבה. אחרי שהיא נרגעה, התלמידה אמרה לה "בואי אני אתן לך דוגמא: בנוגע למבחן באנגלית..." ויצאה החוצה כשהיא בוכה. המחנכת כמובן, בלי לשים לזה יותר מדי לב, המשיכה לצעוק על הכיתה. לפי דעתי מחכנת אמורה להוות דוגמא- אין ספק שמחנכת גם היא בן אדם, וגם היא מסוגלת לאבד עשתונות מדי פעם. אבל יש הבדל בין לאבד עשתונות, לבין להגיד לתלמידים שלה "אנחנו (המורים) מעליכם" מה עוד שחלק מהתתמחות שלה בתחום הלימודים הוא לדעת להתמודד עם מצבים כאלה. ובטח שזו היא לא דוגמא. מה אתם חושבים על העניין?

טאלנה

New member
זאת פשוט חוצפה!!

בחיים לא שמעתי על דבר כזה..! זה היה אצלנו במקיף??? אני חושבת שהיא הייתה צריכה לפחות לקבל קצת ביקורת ולא להתפרץ! היא ממש לא הייתה צריכה לעשות אתה זה!!! בושה וחרפה!!! ודרך אגב... המורים ממש לא מעלינו... ואנחנו לא מעליהם... כולם שווים..!

Papito

New member
אוףףף!!!!../images/Emo46.gif

ושוב פעם אני יגיד את זה !!! למה אני אף פעם לא נמצא במקומות האלה!!!

crovee

New member
זה בהחלט היה הדבר הכי מגעיל ששמעתי

בחיים שלי. ועוד דברים כאלה שיוצאים מהפה של המחנכת שלי... זאת שאמורה להראות לי כיצד מתנהגים במערכת חינוכית ולהוות לי דוגמא... עוד שניה הייתה מתפחלצת לנו מול העיינים. הבנות חשוב על להגיש תלונה נגדה... אבל אז הן פחדו שהיא תתנקל להן... זה אמור להיות בכלל? אנשים במסגרת בית-סיפרית אמורים לפחד להביע את הדעה שלהם?

Superdror

New member
מה כבר היית עושה ?:)

וחוץ מזה, תגובה קצת לעניין: בפעם האחרונה שדבר כזה קרה בבית ספרי, כלומר, שתלמיד הבריז מ-2 שיעורים על מנת להתכונן למבחן, רכזת השכבה הוציאה אותו מהכיתה ומנעה ממנו מלהבחן - אני לא אכנס לדיון אם זה בסדר להוציא תלמיד ממבחן בגלל זה, הדעות יהיו חלוקות. שנית, למה לא לתת למורה לצעוק, לנבוח, להתעצבן ואז להתייחס אליה באדישות ולשאול ברוגע שאין כמוהו - "סיימת לצעוק?" או "סיימת לנבוח?", לדעתי זה הדבר הכי מעצבן ומרתיח בעולם, אני מדבר מנסיון, ראיתי מורה מחליף צבע בגללי (שולה ספקטור!) :)

crovee

New member
לרגע לא ערערתי

על החלטתה להוריד להן 10 נקודות מהמבחן. זה, אפשר להגיד, מגיע להן. אבל לצעוק, ולהגיע לרמה כזאת נמוכה? מילא הן היו עונות לה בחוצפה או משהו בסגנון... אבל הן שתקו בחמש דקות הראשונות, והיא עדיין צעקה. זו לא צורה לארגן עניינים ולהשליט סדר ונכונות ללמוד בכיתה.

אני הגעתי הביתה

וראיתי את המכתב משולה ספקטור להורים שלי
היא שלחה לי מכתב הביתה.. לא כיף לי.. רעה!!!

crovee

New member
ואני אישית נעלבתי

כי את משתמשת במילה "גוש" לציין את האהבה (אהמ אהמ, ציניות) שלך כלפי אנשים.

מיש

תראי, כשאת אומרת גוש-זה במשמעות של חיבה (נראה לי). וכשאני קוראת לאנשים אחרים גוש... זה לא
וכמה שעות ממתינה????????

Black Cat

New member
אני לא מאמינה שזה קרה

איזו מורה מוטמטמת חסרת תרבות ! טיפשה !! כמו שאלון אמר, חבל שלא הייתי שם.....

Dafnana

New member
ביג דיל..

אני לא מבינה, זה היום הראשון שלכם במערכת החינוך של ישראל?

punktx

New member
זה לא דבר חדש.

למורים יש סמכויות וחלקם מנצלים זאת לטובתם, ואם נרצה או לא- זה פוגע בנו. ביה"ס הוא לא מוסד דמוקרטי שמעודד חופש התבטאות או מתן ביקורת כלפי מעלה, ואין לנו מה לעשות נגד זה. אני לא מצדיקה את זה, אני רק מציינת עובדות. מה לעשות- המערכת מסריחה. למי איכפת. סהר.

crovee

New member
לא טענתי ואני לא אטען שאמורה להיות

דמוקרטיה בשטחי בית הספר, אבל האווירה הלימודית נדפקת לגמרי כשהמשטר הוא כזה- שואף לדיקטטורה. כבר מזמן עברנו את הזמנים שבהם למורים יש זכויות שלנו אין- כלומר יש להם את הזכויות להלשיט סדר, אבל לא יותר מזה- בטח ובטח לא לקלל תלמידים שלה שפורום שכזה ולגרום להם לבכות. הדבר היחיד שזה גורם לכיתה זה התרחקות אחד מהשני ומהמחנכת עצמה. אמממ... אפילו בשיעורי פסיכולוגיה לימדנו אותנו שהיום אין שום דיסטנס בין מורה לתלמיד. יש מרחב מאוד מאוד מצומצם בין עמדתו של המורה לבין מקומם של התלמידים. וזה מה שמראה שכבר לא קיים הבדל כל כך משמעותי בין המורה לתלמיד. אולי זה לטובה ואולי זה לרעה. אבל כשתלמיד מתרעם ככה על מורה עושים מזה חתיכת סימפוזיון... וכשמורה מגיעה לרמה כזו, שהיא שפל המדרגה- כולם שותקים. וזו, בערך דוגמא לחוסר צדק וחוסר שיוויון שכולם מדברים עליו כל כך. אמא שלי- מורה כבר 23 שנה, אפילו היא לא מצדיקה את העניין. והיא אחת המורות היותר קשוחות שאני מכירה.

Superdror

New member
מסקנה.....

אל תתנו למורים להגיע למצב הזה שהם מרימים את קולם. ושוב, אדישות זה דבר גאוני. אין כמו מורה שצועק עליך בטירוף ואתה עונה לו "מה ?" "סיימת?" :")

למעלה