מקרה מבית הספר

Bunny F

New member
לי קרה מקרה דומה

אני ועוד כמה הברזנו משיעור כדי ללמוד למבחן בהתחלה רצו לנו לתת אפס על המבחן הזה אבל בסוף גילינו שקיים חוק כזה שאסור למורים לפסול את המבחן או להוריד ציון הדבר היחיד שמותר להם לעשות במקרה כזה הוא לא להחזיר את המבחן לאותו התלמיד ביום שהוא מחזיר לשאר הכיתה והתלמיד יכול לקבל את המבחן רק בסוף הרבע.

PunkInDrublic

New member
אני חושבת....../images/Emo108.gif

שהמורה הזאת פשוט בהמה חסרת תרבות וגסת רחו. לא צריך לתת לאנשים כאלה להיות מורים, ובטח שלא להיות מחנכים. (חינוך...כביכול..)
חבל. ורד

טוב.. כלוחם ידוע לזכויות התלמיד,

בכמה מקיפים.. אני חייב להגיד כמה דברים. א. זכותם של תלמידים להעדר משיעורים (וכן, אני מדבר על מקיף ו´..) עד המכסה המותרת.. שזה אם אני לא טועה 3 העדרויות לשליש\מחצית\רבע\. ולכן, במידה והתלמידות לא עברו את המכסה של ה3 העדרויות (אפעלפי שאני בספק...), אי אפשר להוריד להן ציון לגביי זה... ואפילו אם כן, זאת בטח לא ההחלטה של המחנכת שלכם. ב. עם כל הכבוד למחנכת שלכם, ולכך שהיא איבדה את העשתונות, אני לא רואה שום סיבה לכך שהיא תעמוד מול כל הכיתה שלכם, ופשוט תצרח עליהם בלי סיבה, עניינים כאלה אפשר לסגור ב4 עיניים בלי צורך "לתת דוגמא" לשאר הכיתה. לא נאה, ולא יאה. ג. לגביי התלמידה שניסתה לקיים דיון מתורבת, אני מאמין שהמורה עדיין הייתה בלחץ בגלל המקרה, והריב עם שלושת התלמידות המבריזות. אבל שוב, זה לא נותן לה שום זכות להתפרץ על התלמידות שלה בצורה כזאת. ד. לגביי התנקלות של מורה לתלמיד שמתלונן? אוי, ואני חוזר, אוי ואבוי למורה הזה. כי כשאני אסיים איתו, הוא לא ילמד... בכלל. התנהגות כזאת במערכת החינוך הישראלית לא צריכה לעבור בשתיקה, וכמה שזה קשה, צריך לקום ולהביא להם את זה בפנים. אין ברירה, רק ככה באמת נגיע לשיוויון. ובנימה אופטימית זו, אסיים במשפט של מרטין לותר קינג: I HAVE A DREAM!.. וכל החרא הזה...

crovee

New member
שוקו יקר...

זה בהחלט מה שאמרתי. איך יכול להיות שתלמיד יפחד להגיש תלונה נגד משהו שקרה לו, או על משהו שהוא רוצה למחות עליו? מערכת דפוקה.

MishaB7

New member
חבל מאוד שזאת רמת המורים

חבל מאוד שזאת רמת המורים המגיעים ללמד בבתי ספר ובתיכונים, יש מורים ויש מורים אך לרוב, בימינו, מורים רבים לא מגיעים למקצוע ההוראה בגלל אידיאולוגיה זו או אחרת אלא בגלל שזאת האפשרות האחרונה שלהם לעבודה, "לא הלך לי כל-כך טוב בלימודים באוניברסיטה...אז לפחות אני אלך ללמד בבית ספר או משהו...". לקבל תעודת הוראה זה לא סיפור רציני ולכן מי שמגיע בסופו של דבר ללמד בבתי ספר הם, איך נגיד בעדינות, לא האליטה של המוחות במדינה. לדעתי ניתן לפתור בעיה זאת במתן תמריצים (כסף כמובן) לסטודנטים הצעירים שיעדיפו ללכת ללמד בבית ספר מאשר לעבוד בחברת הייטק, תהליך כזה כמובן יכול לקחת שנים רבות והשקעה רבה מצד המדינה אבל זה לבסוף יביא יוקרה למקצוע ויביא את האנשים הנכונים לעסוק בהוראה. לי, למזלי היו מורים טובים לאורך כל הדרך. גם אלה שלא כל-כך הערכתי בזמנו, בדיעבד, אני יכול להגיד שהיו מורים טובים. בקשר לתופעה של הברזות לפני מבחנים, גם אצלנו זה היה כך, והיו גם מורים שנתנו להתכונן בזמן השיעור שלהם למבחן שיש בהמשך היום.

Eddiez

New member
צריך לראות את כל התמונה!

טוב תיראו אני בעיקרון בעד שיתנו יום חופש ךפני מבחנים גדולי או שלפחות כמה שעות חופש! אבל, וזה אבל גדול! אנחנו נמצאים בתוך מסגרת בית ספר ולכן במסגרת כמו בכל מסגרת אחרת יש חוקים וצאיך לכבד אותם, אני לא תומך במורה שצעקה כי אני נגד שאנשים יצעקו אחד על השני כי בסופו של דבר אנחנו גדלים ככה וזה לא טוב אבל אני גם לא תומך בבנות שהבריזו מהשיעורים, ואם הבנות האלו היו מתכננות לעצמן את הזמן הן היו יכולות להיבחן בלי השעתיים האלו ועובדה שרק שתי תלמידות ברחו ולא נכנסו ואני מאמין שהן לא היחידות שיש להן לחץ והן היו צריכות את הזמן הזה!! בקיצור, חברה כל עוד אנחנו נמצאים בתוך מסגרת שישי בה חוקים צריך לכבד אותם וזה לא משנה אם אנחנו צודקים או לא זה עניין של לדעת לכבד חוקים! ואני כמתנב במשא"ז לא תמיד כל החוקים שחלים עלי מתוך אוהב אותם אבל אני מנסה לכבד אותם כי החוקים האלו לא נעשו סתם אלא יש להם מטרה!!!

crovee

New member
אם תסתכל בשאר ההודעות

תגלה שאף אחד מאיתנו לא מסכים עם הבנות ולא מצדיק אותן. אבל מצד שני, מורה שהיא כביכול התבנית החינוכית שלנו, אמורה להוות לנו דוגמא טובה יותר מדברים כאלה.

למעלה