מקרה ושאלה

sceptic1

New member
זה לא סוג הקפה,

זה אופן ההגשה, איך את משווה בכלל?! קראת משהו מההודעה שלו?
וזו בכלל לא שטות זה עניין עקרוני מאוד.

למה את מתייחסת בכלל?

הבנת הנקרא

בכלל לא מעניין סוג הקפה, ולא אופן ההגשה, אלא אופן ההכנה שלו, אני צריך להאכיל בכפית?

sceptic1

New member
זו הייתה מעידה חד פעמית,

אני לא הולך להכנס לדיון הזה.

סילחי לי אבל לא הבנת

ההודעה לא עוסקת בסוג הקפה , או בשאלה אם הוא טעים או לא, אלא בעובדה שאדם הקונה קפה בתחנת דלק , המוכר מכין לו אותה במכונה מיוחדת לכך ולא מבשל את הקפה בפינגן על אש קטנה או מרתיח על הגז. כל הכלים הם חד פעמיים ואין בעיה של כשרות, זו הייתה הכוונה. זה בכלל לא מעניין אם זה קפה הפוך, שחור או נס קפה, אם הוא ממכונה אוטומטית או שהמוכרן מכין לו
בכל מקרה אין כאן כלים שאמורים להיות בעיה לשומר כשרות...

התייחסתי כבר בהודעה

הראשונה שלי, שכל אחד יודע שתחנות דלק פתוחות בשבת, מן הסתם גם אבא שלו יודע זאת. התחנות שאינן עובדות בשבת הן מועטות מאוד, הרוב פועל בשבת, ובמוצ"ש תראי שם גם דתיים וחרדים מתדלקים ורוכשים מוצרים, מקופסת סגריות וקפה ועד מוצרי צריכה שונים

יוגי379

Member
ואהבת לרעך כמוך

כל כך פשוט

במידה ואתה היית באותו המצב, (לא מצב כזה אלא כזה שבאותה מידת החשיבות עבורך)
האם היית מעוניין שיעירו לך או יותר נכון יאירו לך ?
אני מניח שהתשובה חיובית ולכן תשובתי חיובית...הייתי מאיר את עייניו

כן, אני מספרת אם קורה משהו כזה.

לא אכפת לי בכל הנוגע לכשרות, אבל אם למישהו שאני מכירה כן אכפת ואני רואה שהוא עומד לאכול משהו לא כשר, אני אומר לו. כי אני מכבדת אותו ואת דרך החיים שהוא בחר לו ואני לא מתכוונת לקלקל לו.

אגב..

זה בדיוק כמו שאחד מהחברים הצמחונים או הטבעונים שלי יעמדו לאכול מאכל שאני יודעת שיש בו בשר\דגים\חלב\ביצים. אני אגיד להם את זה כי אני יודעת שחשוב להם לא לאכול מוצרים כאלו.

nurick

New member
לא בטוח מה הייתי עושה אם זה היה אבא שלי

אבל כשזה היה חבר אני מודה שלא אמרתי לו, אגב אין איזה סיפור כזה שמה שלא יודעים לא כואב? (בטל בשישים?)

sceptic1

New member
לדעתי זו שאלה שאין לה תשובה,

מצד אחד אתה עושה מה שאבא שלך היה רוצה שתעשה עבורו ואתה מכבד אותו, מצד שני, אם לא היית אומר לו לא היה נגרם כל נזק או צער. אני לא רואה איך אפשר להכריע בשאלה מהסוג הזה.
אני אישית במקרים כאלה עושה מה שאני מרגיש באותו רגע.

N0Way

New member
בתמונה האידיאלית - בוודאי שהייתי עוזרת

לאדם שמאמין, גם בדברים שאני לא מאמינה בהם.
כך^ הייתי שמחה להגדיר את עצמי, אבל בעקבות שרשורים קודמים בנושא פיתחתי קצת יותר מודעות להתנהגות שלי בנושא,
וכבר קרה ש'תפסתי' את עצמי לא מתנהגת בדיוק באופן האידילי הנ"ל:
שמתי לב שדפוס ההתנהגות יותר התאים לתבנית הבאה: אם מדובר בענין שזכור לי כחמור מאוד או כדבר שאינו מאוד חמור ולי אין שום הפסד מהענין או שההפסד קטן - איידע את המאמין,
אם ייגרם לי הפסד בינוני ומעלה בנושא לא חמור - לא איידע.

למעלה