מקרה ושאלה

מקרה ושאלה

עצרתי עם אבא שלי בתחנת דלק והוא נכנס לקנות הפוך בבית קפה במקום, נכנסתי אחריו וראיתי שבשלט כתוב שהמקום פתוח בשבת, הסתכלתי סביב וראיתי שמגישים במקום בשר. כיוון שידעתי שאבא שלי מקפיד על זה ואכפת לו, ניגשתי אליו ויידעתי אותו בעניין. הוא קצת התפלא, הסתכל סביב וכדי לא לפגוע במוכרת קנה את הקפה וזרק אותו בחוץ לפח.

השאלה שלי היא אם אתם, בתור כאלה שלא מאמינים, הייתים עוזרים לבנאדם שמאמין בדבר שלדעתכם זו שטות גמורה? כלומר לי אישית ממש לא אכפת בשר-חלב וכו' אבל היה אכפת לי בשביל אבא שלי שלא יאכל לא כשר. מה דעתכם על זה?

היו פה דיונים בעבר

דעתי אם זה לא מילתא דעבידא לאיגלויי ולבוא לידי מריבה
אז לא אגלה, יאכלו ענוים וישבעו, הרי הוא במילא לעולם לא יידע.

סלח לי

לא הבנתי , למה הפרעת לאביך לשתות קפה הפוך?
הרי אביך לא ילד...., הוא יודע שתתנות דלק פתוחות בשבת, ושאוכלים שם מה שאוכלים, ואם אני זוכר נכון המכונה היא אוטומטית והכלים המוגשים הם חד פעמיים התחשק לו קפה הפוך תן לו לשתות קפה הפוך...

עזוב ציניות לרגע

עניין השבת לא מפריע לאבא שלי. כמו שאמרת אחרי הכל זה מכונת קפה וכוסות קרטון. אבל כשעל הקיר כתוב בגדול שמנת היום היא עוף והמקום הוא לא כשר בצורה מובהקת, אני יודע שזה מפריע לו. חוץ מעניין של כשרות, מבייש אותו לעמוד עם כיפה בחנות שמוכרת לא כשר ואני יודע שהוא אמיתי בעניין הזה. אני יודע שפוטנציאל הציניות פה גדול אבל תנסה להתמקד בשאלה שלי לרגע, טוב?

תשמע חביבי

אני לא חושב שזו שטות כפי שכתבה המנהלת לעיל, להיפך אני חושב שהשאלה הזו מעסיקה לא מעט חבר'ה כמוך. וסה"כ היו לך כנראה כוונות טובות למנוע מאביך מבוכה כאיש חרדי או דתי.
מה שניסיתי להבין למה זה בכלל הפריע לך(למה זה יכול להפריע לאביך הבנתי,)ללא כל ציניות מה איכפת לך מה אביך עושה ?

זה בדיוק העניין

זה לא מזיז לי את הפופיק מה יש באוכל ובכל זאת היה אכפת לי בשבילו. אני לא יכול להסביר לך למה מהסיבה הפשוטה שאני בעצמי הופתעתי מזה. כמו שאתה רואה אני לא היחיד שנוהג ככה, אז אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בדבר שטבוע בנו ויוצא מדי פעם החוצה. העובדה שבכלל שמתי לב שלא כשר שם מוכיחה את זה. כמו קטע שיש לי שבחורה נוגעת בי בדרך אגב ובתגובה ראשונית אני נרתע מזה. רק רציתי לשמוע מחברי הפורום מה הגישה שלהם בעניין הזה

אני רק מוצא לנכון לייעץ לך

לעבור מעט על היסטוריית ההודעות של הניק "קסיוס קליי9" בפורום, כדי שתבין מי הטיפוס אתו אתה מתדיין, על מנת לחסוך ממך עגמת נפש אפשרית בהמשך.

babylon_a1

New member
האמת שגם אני לא קראתי

הרבה הודעות שלו

למה ? כל מה שכותבים הוא / אתה מגיב להיפך ?

שמע חביבי

אני מבין את הגישה שלך, שאיכפת לך בשבילו, וזה נחמד. אני מנסה להבין את התופעה הזאת, לדוגמא, אם חרדי ייכנס עכשיו למסעדה שאינה כשרה לחלוטין במנהטן ויבקש קפה הפוך, לאף אחד זה לא ייראה מוזר ובוודאי ששום מלצר לא יעיר לו "אדוני כאן לא כשר" אפילו עם הוא יבקש לאכול ספגטי ברוטב(יש פה כמה שאוהבים ספגטי...) זה לא יזיז לאף אחד.
אני מניח שבארץ, כבר יימצא מי שיעיר לאותו חרדי שהוא "התבלבל" והמקום לא כשר, זה יכול להיות המלצר או אפילו בעל המסעדה בעצמו, אולי זה מה שהפריע לך?
אם תלך לחוף הים , תראה לא מעט חרדים ודתיים שם, מתענגים על הים ולא נראה שהעובדוה שבחורות רבות מסתובבות שם בלבוש מינמלי ביותר מפריע להם. אולי הם אפילו נהנים ממה שיש שם לראות(סה"כ כידוע, בנות ישראל הן היפות ביותר שיש..)
האם מפריע לך שחרדי ישתזף לו להנאתו בחוף כזה?

אתה לא מבין

לא מפריע לי שהוא עושה משהו ש״אסור״ לו, הפריע לי משהו שאני יודע שהיה מפריע לו אם הוא היה שם לב. פשוט שימשתי עיניים בשבילו

הבנתי חמוד

שאתה רצית למנוע מאביך להכשל במה שנראה בעיניו כאסור, השאלה שלי היא עקרונית, אם נניח היית מלצר במסעדה כמו שציינתי, והיה נכנס חרדי שנראה כמו אביך, ומבקש קפה הפוך או מנה ספגטי ומשלם לך במקום, זה היה מפרע לך?
הייתה אומר לו , "כאן לא כשר" או שזה לא היה מזיז לך...

כשאמרתי שטות

התכוונתי לדקויות של סוג הקפה ולא חלילה לנושא החשוב של פותח ההודעה.

למעלה