מקצועות נידרשים

davidk1

New member
מקצועות נידרשים

לחברי הפורום, אני מניח שמאסתם מלענות לשאלות בנושא הגירה ואני מתנצל בפניכם, ובכל ומאחר ואין לי כתובת אשתמש בשרותכם. שאלותי מתייחסת לסיכויי מציאת תעסוקה: הנני בעל ניסיון של 25 שנה במקצועות התעופה, הן בתחום הטכני והן בתחום הלוגיסטי. אני עובד בחברת אל-על, בנוסף הנני בעל תואר BA במנהל עסקים, ותואר הנדסאי. אישתי מנהלת מכירות בענף הנדל"ן והצלחה יפה כמשווקת, האים לדעתכם מקצועות אלו מעניקים ניקוד גבוהה והאים הם נידרשים בקנדה? ביקרנו אשתקד בטורונטו, ובפסח נבדוק אפשרויות במונטראול, אבל לא הצלחנו לחוש את דופק שוק העבודה. תודה ושבת שלום

Taz Mania

New member
שחור ../images/Emo54.gif

המצב בתחום התעופה על הפנים. איר קנדה מפסידה כסף ומפטרת עובדי קרקע. בומבדייר פיטרה אתמול מאה חמישים איש בטורונטו. נדל"ן בצמיחה אבל יש הטוענים שהבועה תתפוצץ בקרוב. Taz

gozala

New member
Taz אנא פרט נמק והסבר../images/Emo127.gif../images/Emo132.gif

אותי זה מעניין ואני מתכוונת לשני הנושאים שהעלית. אם לדעתך זה לא מעניין את אנשי הפורום, אשמח לקבל הודעה פרטית. א. לגבי איר קנדה: הם לקחו לאל-על את הקו למונטריאול ובגלל זה טורונטו הפכה לשער הכניסה/יציאה היחידי לקנדה לנוסעי אל-על ולי אישית זה סיפור מההפטרה לתכנן כל נסיעה בגללם כי אני טסה רק עם אל-על. ב. מחירי הנדל"ן עלו ב-Kitchener בתוך חצי שנה ב-30%, במונטריאול בית משוגעים כזה.... טירוף מערכות! אם זו בועה ויש לך מאמרים בנושא, אשמח לקבל קישורים. תודה מראש

gozala

New member
מצאתי כתבות בענייני נדל"ן ../images/Emo127.gif

ומצאתי גם כתבה המתייחסת ל-Air Canada, לא מצאתי את עניין הבועה. מה שכן ביקשתי כאן ממישהי שהיא מתווכת בטורונטו שתכתוב מניסיונה בפורום לטובת כל השואלים והרוצים להגר. באשר אלי, אני בטוחה שאם לא אתעצל ואכנס לאוקיינוס המידע אמצא את מבוקשי, פעם עליתי על טבלה שבה עלייה וירידה במחירי הרכוש בכל קנדה באחוזים. אני פשוט כבר מסתחררת מרוב מידע וממילא בשלב זה לגבי, זה כבר לא ממש רלוונטי, פשוט מעניין אותי. רוצה קישורים?

שםבקור

New member
כן בשימחה

אשמח לקבל כמה קישורים בתחום הנדל"ן. והבועות הקיימות או לא. תודה!

NewCanadian

New member
הכל ספקולציות

מצד אחד יש כאלה שאומרים שמחירי הדירות יפלו כשתעלה הריבית ושממילא עברו מזמן את כושר הקנייה של הציבור. בטורונטו (ואני מניח שגם בערים אחרות) יש גם המון התחלות בנייה שיסתיימו בשנה הקרובה וחלקן לא נמכרות כל כך בקלות. מצד שני, אחרים מסתכלים על ההגירה לעומת עתודות הקרקע ואומרים שהמחירים בערים הגדולות דווקא ימשיכו לעלות בטווח הרחוק כך שהשקעה לטווח ארוך, זה עדיין כדאי. לפי דעתי האישית, מי שצריך דירה ויכול לקנות, כדאי לו לקנות עכשיו (ולא לשכור) ולהנות משיעורי הריבית הנמוכים.

Taz Mania

New member
כלכלה ../images/Emo41.gif

כלכלה שייך למדעי החברה ולא מדעים מדויקים, לכן ברור שיש ספקולציות. ככלל, עדיף לקנות מאשר להשכיר.
איר קנדה: מחיר המניה ירד מ 8.10 ל 3.17 Air Canada traffic falls 2.1 percent in January http://biz.yahoo.com/rc/030211/airlines_aircanada_traffic_1.html Air Canada stock plunges on uncertain outlook http://biz.yahoo.com/rf/030207/airlines_aircanada_stock_3.html Air Canada to discuss cuts at regional carrier http://biz.yahoo.com/rf/030211/airlines_aircanada_union_2.html

Dry Martini

New member
יש הבדל

יש הבדל בין תכנון לספקולציה. ההבדל ברמת אי הודאות בקבלת החלטות.

gozala

New member
העובדות בשטח הן...../images/Emo4.gif

שלפני 4 שנים נסעתי לקנדה בעקבות פירסום בידיעות (הפסיקו אם זה אגב, כנראה שאנשים לא טמנו ידם בצלחת והלכו לברר בעקבות המדור הקבוע שהיה) על כך שמחירי הרכוש שם זולים במיוחד, כמובן שגם נתנו מחירים בפועל... הייתי ביררתי, ראיתי, חזרתי עם ערימת עיתונים וחומר למחשבה. מה שהיטה את הכף לחובה אז, היו שתי עצות ששמעתי להן (לא יודעת אם להצטער): אחת שמחירי השכירות הם לא כדאיים והשניה: (בטלפון) מכר של מכרים מטורונטו "מבין עניין" שהציע לי לא לפעול. עברו שנתיים שלוש: חזרתי שוב לאחר בירורים (הפעם באינטרנט) וטלפונים ושוב נראה היה שעדיין כדאי (הכל יחסי כמובן תלוי היכן מוכרים ומה קונים עם אותו קפיטל)... ושוב חזרתי לאחר חדשיים הפעם על מנת לפעול ושומו שמיים: המחירים בטיסה כלפי מעלה, הדולר הקנדי מתחזק ועוד ועוד גורמים שהם בעלי משמעות כשחושבים בסדר גודל כזה. בכל אופן תמיד מעניין לשמוע מה יש למקומיים לומר. כלכלית: אם הריבית תעלה המחירים ירדו. גם בארץ היה סיפור כזה: ב-95 (ואני אוספת מאמרים מהעיתון על מנת להאמין שאני לא הוזה) היו המחירים בארץ מטורפים, בלי שום יחס לכושר השכר במשק. התחילו להשוות למחירים בחו"ל... כולנו היינו "מיליונרים" על הנייר, והנה נפלנו לבור שאת התחתית שלו עדיין לא רואים. אז כמובן שיש כאן מעין חוק של כלים שלובים ומה שעולה יורד וההיפך, השאלה באיזה גובה של הגל קנדה נמצאת עכשיו והיכן השיא שממנו צפויה ירידה (כמובן). זה שיש שם בלי סוף שטחים לבניה, זה שבונים שם מחומרים זולים (לפחות את הקוטג'ים בהליכי בניה, כמעט הייתי אומרת שבונים אותם מקרטון, ככה זה נראה לי), הרבה מאוד גורמים ומשתנים יש כאן. מדובר כאן בהשקעה. אגב ברגע שתעלה הריבית המטבע יתחזק ואז החלפת המטבעות תעלה יותר. בכלל שמעתי שם באיזו תכנית רדיו שמתכוננים להחליש את המטבע באופן מגמתי, בינתיים קורה בדיוק ההיפך. כבר מכביד לקרא אורך כזה, אז אסתפק בכך בינתיים. תודה על התגובה בכל אופן.

שםבקור

New member
בהתאם לעובדות

לדעתי עדיין המחירים בארץ, לפחות באזור המרכז, מטורפים ולא קשורים ליכולת השכר. בתור חצי מזוג צעיר עם שכר ממוצא וללא עזרה מההורים. דירה נראתה לי הר לא קטן לטפס עליו. וזו אחת מהסיבות שהירגיזו אותי ביותר וגרמו לחשוב על התאוררות של כמה שנים במקום אחר. בקשר לבתים מקרטון, זה היה עוד מקובל עם החיסכון היה מגיע לצרכן. אבל הם עולים כאילו היו עשויים מחומרים אמידים יותר. ומה איכפת לקבלן לבנות ביית מחומרים שבעוד עשר שנים תצתרך להחליף חצי מימנו כי הוא נרקב??? סוס טרויאני קטן, והבטחה להכנסה עתידית מעולם לא הזיקו למישהוא. גם לא נראה לי סביר שפה קראו לפורד פוקוס כבר 13! פעמים לתיקון ובאירופה אולי פעם אחת. פעם חשבתי שהשירות פה יותר טוב היום אנלא בטוח שהיצרנים המקומיים לא דואגים שתהיה להם הכנסה מחלקי חילוף ושירות. אבל זה כבר נושא אחר.

gozala

New member
../images/Emo45.gif נכון בשני הכיוונים ../images/Emo127.gif../images/Emo82.gif

המחירים בארץ עדיין בלי שום יחס ליכולת המחיה, זה נכון. סתם סיפור לדוגמא: חברה של בתי שהיא ובעלה מרוויחים ה ר ב ה, קנו לעצמם דירה והתחייבו ל-25 שנות משכנתא והפכו לעבדים. מי ערב שמחר עם הקמת המשפחה וב-25 השנים הבאות יעמדו בתשלומים האלה? אני בגלל זה (בין השאר) דוחפת את ילדי החוצה! כי במחיר דירה אחת בארץ, אני יכולה לסדר אותם בחוץ! באשר לחומרי הבניה בקנדה... מכיר את הסיבית? המלמין? מדובר בנסורת עץ עם דבק. לבידים שמהם מנגרים ארונות וריהוט. ראיתי שם קוטג'ים בשלבי בניה מאותו סוג של חומר: פסולת עץ מודבקת. אז מבחוץ יגיע ציפוי לבנים ומבפנים קירות גבס (שהם נוחים מאוד כשלעצמם, שיפוץ שם זה לא הסיוט בארץ). אין הצדקה מבחינת המיסים, עלות הקרקע וחומרי הבניה לעליית המחירים בקנדה, אבל מדובר כאן בהיצע וביקוש: אם אתה מחפש לראות נכס ומנסה להתקשר ואומרים לך בטלפון שהוא... נימכר, המחירים כנראה לא מרתיעים.

Dry Martini

New member
מחירי נדל"ן בטורונטו

מחירי הנדל"ן בטורונטו בעיקר פונקציה של הקרקע. בתוך העיר אין עתודת קרקע לבניה ולהקמת בית חדש יש להוריד משהו ישן. אי לכך, המחיר נגזר בראש וראשונה מהמיקום. יש אימרה בענף הנדל"ן ששלושת הגורמים החשובים ביותר הם: מיקום, מיקום ומיקום. יש אזורים בעיר בהם מחיר הקרקע מוערך בהרבה מאות דולרים לפיט מרובע (square feet אם העברית לא יצאה לי ברורה) כך שמחיר חלקה לבית באזורים אלה יכול לטפס לתחום המיליונים (נא לשים לב לשימוש בלשון רבים שאינו בטעות). חומרי הבנייה לא צריכים להדאיג אותך, להיפך, החומרים האלה מבודדים היטב כך שבפועל הרבה יותר חם ונעים בבתים כאן כשמינוס 20 מעלות בחוץ מאשר בישראל כשפלוס 10 בחוץ. הבעייה העיקרית היא סכנת שריפות אך אפשר לנקוט בכמה אמצעי זהירות למיזעור הסכנה.

gozala

New member
לגבי חומרי הבניה ../images/Emo45.gif../images/Emo82.gif../images/Emo127.gif

יום אחד נסעתי עם חברה של חברה לראות שכונה של קרוואנים, פשוט מתוך עניין שלי. הגברת לא התעצלה ויחד נסענו כאמור לראות... תוך כדי נסיעה דיסקסנו את חומרי הבניה. היא לא טמנה ידה בצלחת וקיבלתי הרצאה שלמה. גם לגבי השריפות (למרות שאמורים במקרה של "רכבות" לבודד שהאש לא תתפוס את כל הרכבת) אבל גם עם כל החומרים האלה: אני בטוחה שהם מבודדים, אין ספק בזה בכלל, הם גם שומרים על החום ומותאמים לסביבה כמו שצריך. מה שהיא העלתה היה משהו אחר לגמרי: שאנשים תופסים הרבה יותר סרטן בגלל כל החומרים המעורבבים והסינטטיים האלה שאותם נושמים ואיתם חיים. אבל כאן אפשר להיכנס לנושא אינסופי: ממה ניתן לקבל סרטן: גם כל שקיות הניילון בהן המזון ארוז, קופסאות השימורים ואין לזה סוף: כל חומרי הפלסטיק הם במבנה שלהם דומים מאוד להורמון הנשי (אסטרוגן) וגורמים לסרטן השד אצל נשים, סרטן אחר אצל גברים, לידת ילדים מטושטשי מין באחוזים הולכים וגדלים ו.... זה כבר נושא שונה לחלוטין אז אסתפק.

Dry Martini

New member
בטיחות

בדקתי את הנושאים האלה לעומק לפני שקניתי בית (לא שיחה אירעית עם חבר). אלה הממצאים: 1) נעשה בעבר שימוש בסוג חומר מבודד בשם "צמר זכוכית" (glass wool או בשמו האמיתי silica fibers) שהוכר כחומר מסרטן (cancerogenic) והשימוש בו הופסק בשנות השמונים. להזהר לכן בבתים ישנים. 2) סוג של גבס המשמש לקירות גבס כולל חומרים פולטי גז הראדון (Radon) המסרטן מאד. גם בזה נאסר השימוש מזמן בכל צפון אמריקה. 3) הסכנה הכי גדולה: חדירת גז ראדון מהקרקע באזורים מסויימים. הסכנה בעיקר במרתפים (עוד סיבה לא לשכור דירות מרתף). יש לאתר את התופעה ואפשר לטפל אם כי לפעמים זה יכול להיות די יקר. לגבי שריפה, חשוב להשתמש בחומרים לא דליקים, בעיקר ל: שטיחים, וילונות ריפוד הרהיטים. וכמובן, להקפיד על תקינות מערכת החשמל. בזה לא לחסוך!

Go West

New member
צפירת הרגעה

טורונטו נמצאת בסיכון נמוך מאד מבחינת ראדון בגלל הרכב הקרקע. מחקר גדול על כל קנדה מצא רק ב- 0.1% מהבתים רמות ראדון בשיעור מסוכן.

gozala

New member
גם בממ"דים בארץ יש ראדון ../images/Emo129.gif

ואנשים לא ממש מודעים לכך, חבל שבזמנו לא שמרתי מאמר שהיה בעניין ב"ידיעות", ואלה בהרבה בתים חדרי-ילדים. הייתה תקופה שבני בנה מבנים מגבס והשתמשו בחומר הבידוד הזה, סיבי זכוכית. יותר גרוע: על מנת לחסוך הגלילים היו מגיעים ללא ציפוי, הפסקתי את זה ברגע שהבנתי במה המדובר. הוא פשוט לא יכול היה להימנע מלנשום את החומר תוך כדי עבודה. אז מסתבר שיש מוקשים בבתים בקנדה, תודה על התשובה היסודית - לטובת כולם. לא היה עולה בדעתי לחשוב על כך אפילו.

Go West

New member
בארץ בעיית הראדון חמורה ביותר

בגלל ריבוי פוספאטים.

gozala

New member
בפעם הבאה שתבקרו...../images/Emo127.gif

קודם כל קנו עיתונים מקומיים (בפרט בסוף השבוע) ואז יש לכם לוחות דרושים מכל הכיוונים, כך תרגישו את שוק העבודה! בנוסף (וזה באמת חוזר על עצמו כאן) גשו לשגרירות קנדה ובקשו טפסי הגירה (או ויזת הגירה), איתם מגיעה חוברת מפורטת המסבירה איך למלא ובנוסף רשימת מקצועות נידרשים. ועוד: כנסו לאתרי ההגירה באינטרנט, גם מהם ניתן להוריד טפסים ורשימות מקצועות נידרשים... מה הבעיה בכלל? ועוד: כנסו לקישורים בפורום והוציאו חומר דרוש שהוגש לאחרים. והנה אתר לדוגמא!

למעלה