מקצבי פלויד

קולינס אחד מגדולי המתופפים

קולינס נחשב לאחד ממתופפי הרוק הגדולים של כל הזמנים. הוא היה חבר בלהקת הג'אז-פיוז'ן Brand-X והפגין שם וירטואוזיות גדולה. הוא גם היה חבר ג'נסיס עוד לפני פרישת גבריאל, ובין השנים 1970-1977 לערך הוא הפגין יכולות גבוהות ביותר. הנה הוכחה - מקום הכבוד שלו באתר דארמר-וורלד. עוד הוכחה - הודעה של מייק פורטנוי בפורום שלו, אחד המתופפים עטורי-הפרסים ביותר בהיסטוריה של הרוק (מלהקת דרים ת'יאטר): In the last issue of Modern Drummer (April 2001) I talked about MANY drummers who I grew up listening to...(both Phil Collins and Chester Thompson were on that list) A more detailed answer about Phil can be found in that article, but I will say that I LOVE his drumming in the 70's before he was a pop star! (most especially on Foxtrot, Selling England and The Lamb ציף, אפילו את לא יודעת הכל - היית מאמינה?

Shakty

New member
המשפט בסוף הוא מיותר - לא צריך לנגח

סתם רק כדי לנגח - זה ברור שהיא לא יודעת הכל - היא מעולם לא התיימרה להוות שום אותוריטה של ידע בתחום (שלא כמוך) אז הפוסל במומו פוסל.

כל אחד והטעם שלו...

בלי להתנהג כמו ילדים קטנים ואינפנטילים ובטח שלא אתה אורי...

זה לא קשור לטעם

מי שמכיר את בראנד-אקס יודע שפיל קולינס הוא מתופף גדול, אבל מי שרק מכיר את קולינס מן הקליפים של שנות השמונים, חושב שזה "עניין של טעם".

וואלה...

ואתה אומר שאני מכיר את קולינס מהקליפים של שנות השמונים? אני מכיר טוב את בראנד אקס וכן לא כל אחד חייב לאהוב אותו כמתופף יכול להיות שלדעת מישו איך שהוא מתופף לא נראה לו, מה לעשות יש כאלה אז לך אין זכות לבוא ולומר שזה לא ענין של טעם ואני מבקש ממך תוריד את האף...

אבל אני צריך את האף בשביל להריח...

"אני מכיר טוב את בראנד אקס וכן לא כל אחד חייב לאהוב אותו" אני אמרתי שכל אחד חייב לאהוב אותו? בסך הכל אמרתי שהוא נחשב לאחד מגדולי המתופפים, שהוא וירטואוז (אין ויכוח על זה) ושהרמה המקצועית שלו גבוהה מאוד. חייב לאהוב אותו? ממש לא. תאהב את מי שאתה רוצה.

אתה יכול להריח גם כשהוא לא מורם

נכון לא כל אחד חייב לאהוב אותו וזה עניין של טעם, לא כל אחד מגדיר אותו כעל מתופף גדול ומטורף וגם זה ענין של טעם , אני חושב שהוא מתופף אדיר אבל אם אדם אחר לא חושב ככה , מי אמר שהוא חסר ידע בנושא?

אני מעריך את קולינס

אבל כל אחד והטעם האישי שלו וחוץ מזה מה אתה עושה לי מבחן?!? נמק?? תן דוגמא וצטט למה קולינס טוב? חחח

עוד הוכחה, והפעם די מרשימה

משאל קוראים משנת 1998 של רשת ABC אוסטרליה על "המתופף הגדול ביותר בכל הזמנים". ברשימה מופיעים ג'ון בונהם, קית' מון, ביל ברופורד, ג'ינג'ר בייקר, מיטש מיטשל, לארס אולריך, רינגו סטארר, ו.......פיל קולינס (!!!). וזה מתוך חיפוש שלקח לי בערך 10 שניות. המשאל (שוב)

נו, באמת...

משאל קוראים של תחנת טלוויזיה אוסטרלית? משנת 1988? כולל רינגו? (הייתי מסכימה על קית' מון וג'ינג'ר בייקר. ויש עוד רבים שאינם ברשימה). קולינס הוא מתופף משעמם, חסר מעוף ובוודאי לא "אושיה" ברוק. לו הוא היה נחשב למתופף טוב, בעיני המבקרים, גם אם אינו לטעמי - מילא. אבל הוא גם לא זה.

הבאתי לך עוד דוגמה למטה

מלבד העובדה שהבאתי לך עוד דוגמה (ממש עכשיו), יש לי שאלה: א) האם את מכירה את הרכב הג'אז-פיוז'ן Brand-X ? ב) האם את מכירה את אלבומיה של ג'נסיס מן השנים 1970-1977? (כי התשובה 'לא' על שתי השאלות יכולה להסביר את הדעה לפיה הוא 'חסר מעוף'). הנה שוב - רשימת מאה הגדולים, פיל קולינס מקום 32, ניק מייסון מקום 84.

נו באמת 2

הרשימה שקישרת אליה הורכבה ע"י מאן דהוא באיזה אתר אינטרנט. מה זה אומר? כלום. קרא בעיון את ה-disclaimer למטה. נחשפתי ל-brand x בשלב כלשהוא. לטעמי, אין דבר יותר משעמם בעולם מג'אז-פיוז'ן. כן, אני מכירה את האלבומים של ג'נסיס, אם כי אני מתרחקת מהם כמו מאש, מזה שנים. הערתך בסוגריים היא קטנונית, ואינה במקום. ושוב, הרשימה שהבאת איננה אלא העדפותיו האישיות של בעל האתר. אין בה ולא כלום.

מורנא007

New member
Neil Peart מקום ראשון ../images/Emo13.gif

ישנן רשימות כאלה למכביר ברחבי האינטרנט. אולי תסכימו שאתם חלוקים בנושא? אין טעם לוויכוחי כן - לא.

משאל של בי-בי-סי זה מספיק טוב?

הנה משאל משנת 2005 שתוצאותיו פורסמו גם באתר של BBC, אולי תחנת הטלוויזיה והרדיו החשובה בעולם. והתוצאות - פיל קולינס במקום חמישי (!): Best drummer 1. John Bonham (Led Zeppelin) 2. Neil Peart (Rush) 3. Keith Moon (The Who) 4. Cozy Powell (Black Sabbath, Rainbow) 5. Phil Collins (Genesis) 6. Ginger Baker (Cream) 7. Ian Paice (Deep Purple) 8. Roger Taylor (Queen) 9. Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters) 10. Eric Carr (Kiss) הקישור: http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/4669597.stm

לא גם זה לא מספק אותי

סלין דיון היא הזמרת הנמכרת ביותר בעולם, כמדומני. או שמא זו מריה קארי. פיל קולינס הוא אמן מהפופולריים ביותר, בעשרים וחמש השנים האחרונות. הוא מכר עשרות מיליוני עותקים מאלבומיו, כמדומני. קהלו יודע שהוא מתופף, מכאן איזכורו ברשימות האלו.

זה בכלל לא קשור

לא הגולשים הרכיבו את הרשימה, אלא עורכי המשאל. ואם הגולשים מסתמכים רק על הפופולריות של קולינס, זה לא מסביר כלל את כל המתופפים שנבחרו, מכיוון שרובם די אלמוניים לפופר הממוצע. צר לי, אבל משאל של 3,500 מאזיני רדיו הוא קביל מבחינה סטטיסטית וכל השמות שנבחרו הם ראויים לחלוטין. אם הבי-בי-סי פירסם את תוצאות המשאל (ואגב, הוא לא היה היחיד - קראתי על המשאל הזה בהרבה מקורות אחרים), הרי שהוא רלוונטי ומעניין גם יחד.

למעלה