מקצבי פלויד

Glcok

New member
מתופף דגול

לדעתי הוא איאן פייס, המתופף של דיפ פרפל. רק לשמוע אותו ב-Burn ולהתפעל. מדהים.

afon

New member
אני מתנצל

יהי זכרו ברוך. היה מהטוב שבבחורינו.

מייסון לא גרוע....

הוא גם לא טוב אבל לא גרוע יש לו פיל וחוש קצב מדהים! רק חסרה לו טכניקה ותחשוב שהוא לא למד בחיים אז אני רוצה לראות אותך מנגן על תופים ולומר אחר כך שהוא גרוע... (אין נימה כועסת רק מציב עובדה אז לא התכוונתי להעליב אף אחד)

לא רק זה

אני חושב שאפשר לאמר שהוא אפילו מתופף טוב, ואני אקצין ואומר שהוא המתופף האולטימטיבי בשביל הפלויד. הם לא צריכים מתופף וירטואוז מהסיבה הפשוטה שאף אחד מהפלויד הוא לא וירטואוז, זה החיבור בינהם שעושה את המוזיקה לכל כך מיוחדת. אני אוהב את הקטעי מעברים שהוא עושה, לדעתי שומעים אותם הכי טוב בAHM וEchoes

צודק

הוא פשוט הצלע הרביעית שלהם זה לא פינק פלויד בלי מייסון ואני לא חושב שמישהו יוכל למלא את התפקיד שלו בדיוק כמוהו... אני מקווה שעכשיו העברתי את המסר שלי כמו שצריך חחח

Shakty

New member
גילמור לא וירטואוז ? אז למה כל

פסטיבל כיטרה שמכב את עצמו מנסה להחתים אותו ? בחייאת... וגם ריק רייט עם החינוך למוסיקה קלאסית שלו נתן הרבה מאוד לפלויד... זה לדעתי מה שמפריד את הילדים מהגברים פה - ובגלל זה אני מאוד את את קינג קרימזון למרות שהם פרוג ואת גונג - כל נגן שם הוא גם סופר וירטואוז אבל גם לא טכנוקראט.

תשמע

אני לא כל כך בקיא בהגדרה של וירטואוז אבל יהיו פה המון שיסכימו איתי שגילמור הוא לא נגן עם טכניקה מהטובות בעולם והוא לא המציא שום דבר חדש בעולם הגיטרה, הדבר שמאפיין אותו (לטעמי לפחות- על זה אפשר להתווכח) הוא הסאונד החם והמדוייק שהוא מוציא מהגיטרה שלו, וזה הדבר שלדעתי הוא תרם לפלויד. שום וירטואזיות, רק רגש. ומה הקשר אם אפשר להבין בין זה שהוא לא וירטואוז לזה שכל פסטיבל גיטרה מנסה להחתים אותו? גילמור הוא אחד מנגני הגיטרה המוכרים והמרגשים בעולם (אני לא רוצה להיכנס למילה "טובים" כי אני בכלל לא בטוח בזה וחוצמזה יש הרבה פרמטרים לפי איך מגדירים טוב ולטעמי זה הכל קשור בטעם אישי). ואני גם אודה לך אם תסביר לי איך רייט הוא וירטאוז ואיך זה מפריד בין את הילדים מהגברים פה.

FuryUri

New member
לגילמור אין טכניקות?

פףף... הדבר היחידי שאין לגילמור זה מהירות כמו שיש לכל הנגני מטאל האלה (שלפי דעתי, הנגינה שלהם זה לא נגינה, זה סתם לנגן מהר ובלי רגש, אבל זו רק דעתי :p). ואני מניח שאם בא לו הוא יכול לנגן מהר, כי כדי לנגן מהר מספיק, זה לא דורש המווווווווווווווווון תירגול. זה דורש תירגול, זה נכון, אבל אם לי(אני לא ממש, אבל אני גם לפעמים עובד על המהירות, כי אני יודע שזאת טכניקה שצריך לעבוד עליה, כי אם לא עובדים עליה אז באסה...) ולחברים שלי יש זמן לשפר מהירות ולהגיע למהירויות נורמליות-גם לגילמור היה מספיק זמן לזה. אני מניח שהסיבה היחידה שלא שומעים ממנו סולואים במהירות האור היא נורא פשוטה- הוא לא אוהב לגן במהירות האור (ואני מבין אותו לחלוטין).

dondons

New member
לא ממש....

גילמור פשוט לא מסוגל לנגן מהר, נכון שזה לא מעניין אותו אבל הוא מאוד מודע למגבלות שלו. זה ציטוט מהמילים שלו..." "קיבלתי" אצבעות מסויימות, יש דברים שהן לא מסוגלות לעשות ויש דברים שהן עושות הכי טוב..." זה בעיניי כ"כ נכון. וזה לא נכון שאין לא טכניקה, יש לו טכניקה שהיא שלו המתיחות הכ"כ מדוייקות וה"גוסט נוטס" שלו הן החתימה שלו.

wommer

New member
במה התכוונת במשפט

"זה לדעתי מה שמפריד את הילדים מהגברים פה " ????

Shakty

New member
יש להקות\אמנים שהוירטואוזיות זה

הדבר היחידי שיש להם למכור (כמו יאנגווי מאלמשטיין למשל) - שאר הרוח עושה את ההפרדה בין הילדים לגברים. יאנגווי יכול לרדת ולעלות סולמות במהירות האור וזה לא יזיז אצלי כלום... מצד שני מר SLOWHAND יתן איזה שני צלילים ואני כבר מרגיש פרפרים בבטן.

Shakty

New member
לא אמרתי שאצלך זה לא כך - פשוט כתבת

בצורה גורפת שאף אחד מהפלוידים לא היו וירטואוזים - וזה היה קצת קיצוני ושגוי בעיני.

למעלה