מקצבי פלויד

הוא קביל לטעמם של הנשאלים

ומעיד על הפופולריות שלו. הוא אינו אומר דבר על משקלו האמיתי של קולינס כמתופף. מעניין? תלוי את מי.

אין שום בעיה - עוד הוכחה

הנה עוד רשימת 100 המתופפים הגדולים, מסודרת לפי ז'אנרים מוסיקליים - והפתעה: פיל קולינס מופיעה גם בה, לצד ג'ינג'ר בייקר, ג'ון בונהאם, מיטש מיטשל, קית' מון, איאן פייס, רינגו סטאר וכל הנאשמים הרגילים. וכאילו כל זה לא מספיק: משאל המתופף הגדול ביותר של כל הזמנים - ושוב מוזכר שמו של פיל קולינס ברשימה הקצרה הזאת. מספיק הוכחות בחצי שעה?

אלו אינן "הוכחות"

אף אחד מה"משאלים" שהבאת אינו "הוכחה" לכך שפיל קולינס הוא מתופף גדול, או אפילו טוב. באשר לשני האחרונים: הראשון הוא אתר עלום שלדבריו שואל מתופפים מזדמנים מיהם המתופפים המוערכים עליהם. בהעדר שקיפות המתודולוגיה, קשה לדעת כמה "הצביעו" במשאל הזה, ומיהם "מצביעים" אלו בכלל. הרשימה השניה היא, שוב, אתר עלום של מאן דהוא השואל את הגולשים לדעתם. מה זה מוכיח? כלום.

אז מהן הוכחות?

כיצד אני יכול להוכיח לך ולשאר הגולשים שפיל קולינס הוא אחד מן המתופפים הגדולים של עולם הרוק? נראה שאף אתר או משאל לא מספקים אותך.

ראשית כל, אין שום "הוכחה" כזו

מכיוון שלא מדובר במדע; זו אמנות. שנית, לו היה קולינס נחשב למתופף דגול בעיני מתופפים נחשבים אחרים, ובעיני המבקרים הרציניים, אז היינו יכולים לדבר על קונצנזוס באשר לחשיבותו. כל שהבאת עד עתה, אינו מעיד על קיום דעה כזו, ולו אף כדעת מיעוט. פיל קולינס הוא אכן אמן פופולרי מאוד, אחד מהאמנים הכי פופולריים בפופ בעשורים האחרונים, אך זה אינו הופך אותו ל"אושיה" ברוק. מאידך, זכותך וזכותם של אחרים בשרשור הזה להחזיק מקולינס כאחד מגדולי המתופפים; איש, אשה וטעמם.

The Albatross

New member
זו הגדרה רקורסיבית ../images/Emo6.gif

"לו היה קולינס נחשב למתופף דגול בעיני מתופפים נחשבים אחרים" מי הם אותם מתופפים נחשבים אחרים? איך אפשר להתקבל לאליטה הזאת? והאם נחשבים זהו לא תואר סובייקטיבי?

thezanani

New member
טוטאל מ.ש.ל

קיבלת חינוך רוסי. אל תשקר! גם אני מרקע דומה.

את סותרת את עצמך שוב ושוב

"לא מדובר במדע; זו אמנות" אם סרט כלשהו זוכה באוסקר, זה לא אומר שום דבר? אם אמן מקבל ציון לשבח מטעם ועדת פרס ישראל - אין לזה משמעות? אם פיל קולינס מוכר מליונים - אין בכך הכרה באמנותו? "פיל קולינס הוא אכן אמן פופולרי מאוד" איך את יודעת את זה? הרי מדובר באמנות, לא במדע... "אך זה אינו הופך אותו ל"אושיה" ברוק" מי קובע מיהו אושיה ומיהו לא אושיה? יש ועדת אושיות? האם את קובעת מיהו אושיה ומיהו לא? מי האיש הזה? "זכותך וזכותם של אחרים בשרשור הזה להחזיק מקולינס כאחד מגדולי המתופפים" אף אחד לא יכול לקחת את הזכות הזאת ממני, בכל מקרה. אני הבאתי לך מספר הוכחות רציניות שהציבור הרחב (=העולם) חושב שפיל קולינס הוא אחד מגדולי המתופפים אי פעם. את לא הבאת אף הוכחה שסותרת את מה שהבאתי. גם הבאתי לך ציטוט של מייק פורטנוי (שזכה פעמים רבות בכל מצעדי המתופפים האפשריים בארה"ב) שאומר שהוא העריץ את קולינס בשנות השבעים - אבל גם זה לא טוב מספיק בשבילך. את טענת בתחילה שקולינס "הוא לא מתופף טוב". עצם העובדה שהוא מופיע במצעדי מתופפים היא הוכחה שטעית. רק מתופפים טובים מופיעים במצעדים האלה. אבל למה לא להודות שטעית? למה לא לעשות לי קצת טוב על הלב? את יודעת איזה אושר זה יגרום לי אם תודי שטעית? בבקשה, תגידי "כן, גם אני טועה לפעמים". זה אנושי לטעות. זה לא נורא. לא יקרה שום דבר אם תודי בזה.

מורנא007

New member
...

מעבר לביצת הצפרדעים הקטנה
בפורום השכן, השמות ההם לא מוכרים. מייק פורטנוי (המתופף של להקת דרים תיאטר) הוא אדם די אלמוני לחלק מאנשי הרוק ובמיוחד לאלו שמתעניינים ברוק משנות ה- 60-70. עד כה עיתוני הרוק הגדולים לא כתבו על דרים תיאטר למעט שורות אחדות בגליון מלפני שנה. כשיוצאים מפורומי הרוק המתקדם לפורומי רוק, ראוי להתחשב בחוסר הידע ולפעמים בחוסר הרצון לדעת על אותן להקות אלמוניות (שלך הן לא אלמוניות). אני מסכים שקולינס שייך לגדולי המתופפים ומכבד את אלו שדעתם שונה.

אני מזכירה לך שוב את סעיף 5 בתקנון

וזוהי התרעה שניה. מעבר לכך, אני חושבת שהדיון מוצה, וכל אחד מאיתנו אמר/ה את שיש לו או לה, לעניין פיל קולינס.

avki

New member
../images/Emo45.gif הוא ללא ספק מתופף גדול, ולא רק

בגלל ההופעות הוירטואוזיות שהוא דפק בסיבוב הופעות של ג'נסיס בשנות ה-90, או בסיבובי ההופעות של Brand-X

איפה בדיוק עברתי על התקנון?

כתבתי "ציף - אפילו את לא יודעת הכל. היית מאמינה?". יש שם תפוז מחייך, בשם אלוהים. איפה עברתי על התקנון? איפה? אסור לשלב הומור בהודעות?

סבבה - בתיאוריה

אבל זה לא הוגן: את הודעת ההתראה אליי את שלחת באופן פומבי, לעיני כל הפורום. רק לאחר כשהעליתי טיעון הגנה לגיטימי לגמרי, את מבקשת שהדיון הזה לא יתנהל באופן פומבי. איפה ההגינות הבסיסית? אם הגינוי פומבי, גם הנימוק צריך להיות פומבי. ומה זה בכלל סעיף 5 לתקנון? עברתי על התקנון ואין שם בכלל מספרים

שוב, אנא שלח הערות אדמינ' במסרים.

הודעות נוספות שלך ברוח זו, תמחקנה. התקנון ממוספר.

dondons

New member
היייתי שמח אם היית

אומרת " סתאאאם....." אחרי ההצהרה הזאת! ןאולי את צודקת , הוא לא מתופף טוב, הוא מתופף ענק..!!!

dondons

New member
לא צריך סימוכין כתובים...

כל מה שצריך הוא זוג אזניים ששומעות.

למעלה