מקצבי פלויד

Liorking

New member
מקצבי פלויד

בתקופה הפסיכדלית שלהם, נדמה לי שאני שומע הרבה שבירות משקלים. למשל, Let There Be More Light נשמע לי ב-5/4 או 9/8 (ספרתי אבל אני לא בטוח). רק רציתי לדעת באלו מקצבים הקטעים האחרים באלבומים האלה (Piper, Saucerful). נ.ב. אני יודע ש-Money במקצב 7/4

האם למישהם יש תשובה לשאלה

מעבר לתשובות שהועלו ב-3 הפעמים הקודמות בהן שאלה זו נשאלה בפורום?

אם אני לא טועה יש

אסטרונומי דומיין אינסטולטר אוברדרייב וזה כרגע מה שעולה לי אבל אני לא בטוח בזה חח

Liorking

New member
אתה בטוח?

מה המקצב של Astronomy Domine? הקטעים Pow R Toc H, Take Up Thy Stetoscope And Walk נשמעים לי במקצבים אסימטריים. יכול להיות שזה סתם תיפוף טוב. מי שאמר שניק מייסון הוא לא מתופף טוב צריך לשמוע את הקטעים האלה. Let There Be More Light נשמע לי ב-5/4 או 9/8. Set the Controls גם נשמע לי אסימטרי.

נראה לי...

הם באמת אסימטריים ומייסון מתופף טוב אבל חוזר על עצמו המון! הוא בעצמו אמר שהדבר שהוא הכי מצטער זה שלא למד כדי לקבל טכניקות שימו לב שרוב האלבומים אלו אותם מקצבים חוץ מהראשונים...

vegetable man

New member
כל השירים בתקופה ההיא

פשוטים וברורים מבחינת המקצב. הפסיכלדיה גם לאו דווקא באה לידי ביטוי בקטע של המקצבים, כשמדובר בפינק פלויד. כל השירים שנקבת הם 4 תיבות פשוטים שכאלה. מדי פעם היה Scarecrow או See-saw - שלשות כאלה, אבל לא משהו "מתוחכם". דווקא ווטרס אבל לשבור ולשנות מקצבים יותר בהמשך, אם זה ב-Money, בהמשך ב-Mother, או ב-Two suns in the sunset מהפיינל קאט למשל... ואם הזכרתי את Mother - דייב גילמור לא הצליח לגרום לניק מייסון לתפוס את המקצב, והם נאלצו להיעזר במתופף מהצד, מה שגרם לווטרס לאמץ את הרעיון שלא צריך את השאר יותר ויותר, למרבה הצער.

vegetable man

New member
מסובך ולא טרויאלי

וגם מסתבר שהיה בלתי אפשרי גם לניק המסכן. כשרוג'ר שר בבתים(לא בכל השורות, אך כמעט בכולן)-המקצב הוא 5/8 ומייד כשהוא מסיים לשיר המקצב 8/8, וכך לסירוגין כל הבית. בפזמון המקצב 3/4 (כמו ולס כזה...), ובסולו 4/4

FunkyMonk

New member
ווי אתה בטח ממש מוכשר

אם משמיעה אתה מוציא את המשקלים ככה בלי בעיה. למצוא משקל לשיר זה ממש לא כזה קל וזה גם ממש לא רק לפי התיפוף. זה שהמתופף עושה שטויות זה טוב ויפה, אבל זה לא אומר כלום. (ומייסון די גרוע בתכלס) שמע את פיל קולינס מתופף בג'נסיס, בהחלט אחד הטובים, אבל אפילו בשירים במקצבים פשוטים הוא מתופף כמו משוגע. למצוא מקצב זה משהו שצריך לשבור עליו את הראש, זה לא משהו שסתם שומעים. ואאל"ט מאני זה 7/8, או לפחות ככה אני הוצאתי את זה.

Liorking

New member
בגלל זה שאלתי!

ולא השוויתי את מייסון לפיל קולינס, רק אמרתי שהוא כן מתופף טוב ויש לו תיפופים ממש טובים בקטעים מסוימים. ניסיתי לספור את Let There Be More Light ועוד כמה ובגלל זה שאלתי.

afon

New member
בהחלט

נחשב אחד מאושיות הרוק. הוא יצא עם לד זפלין להופעות במקום בונזו אחרי שבונזו התפגר. ומי שיכול למלא את המקום של בונזו חייב להיות מתופף טוב.

לא בהכרח

קולינס אינו מתופף טוב, ומעולם לא שמעתי עליו כ"אושיות הרוק" - זה פשוט לא נכון.

Shakty

New member
ציף מותק - את טועה

בראש שלך פיל קולינס הוא איש של בלדות רוק מתקתקות ונוטפות - אני ממש לא מסמפט את תקופת הסולו שלו. אבל כשהוא היה בג'נסיס - הבן-אדם פנומן על התופים.

melancholy man

New member
כל אחד ומה שהוא שומע

זה למשל מה ששמע עליו הבחור מאתר ה BBC (אבל זה בטח רק הוא...): and Collins also earned the respect of his fellow musicians as a technically brilliant drummer. http://www.bbc.co.uk/cgi-perl/music/muze/index.pl?site=music&action=biography&artist_id=6461 אז נכון שטכניקה זה לא הכל, ואתר ה BBC הוא לא חזות הכל (רחוק מזה, למרות שהוא טוב והחומר שהם מוציאים מה Encyclopedia of Popular Music הוא נפלא ואמין), אבל אי אפשר לקחת ממנו את מה שכן יש לו. אני האחרון שיגיד דברים טובים על פיל קולינס, אבל הוא בהחלט מתופף מעולה, אחרת קשה להבין למה כל כך הרבה אומנים שכן נחשבים ל"אישיות רוק" (מה שזה לא אומר) השתמשו בשרותיו לאורך השנים.

אולי זה בגלל שהוא נותן שרותיו בזול?

יותר ברצינות: מרבית האמנים מבני דורו משתמשים בנגני ליווי אותם הם מכירים אישית מזה שנים רבות, אנשים מחוג חבריהם ומכריהם. ראו את גילמור, שבאלבומו החדש משתמש בנגנים שאת חלקם הוא מכיר מהילדות (דיק פארי, וויל ווילסון, בוב קלוז) ואחרים הם חברים שלו מזה למעלה משלושים שנה (פיל מנזנירה, לדוגמא). זה אך טבעי שהם יפנו לחברים. קולינס, כנראה, הוא חבר של רבים. או שהוא באמת נותן את שרותיו בזול. כסף הוא כבר לא צריך.

melancholy man

New member
טוב זה בטח לא בגלל שהוא יפה...

תראי, אפשר להגיד שאת לא אוהבת את קולינס (גם אני לא) אפשר להגיד שאת לא אוהבת את ג'נסיס (שוב, גם אני לא), אפשר אפילו להגיד שבישראל מיחסים לג'נסיס הרבה יותר גדולה מהרבה מקומות אחרים (בטח יותר מבארה"ב או באנגליה של אחרי שנות השמונים) אבל להגיד שקולינס הוא מתופף חסר מעוף או משעמם, זה קצת הגזמה, אישית, אני מכיר מאוד מבקרים שכתבו משהו רציני על מתופפים ברוק, בלי להזכיר אותו (אפשר כמובן להגיד שיחסית לנגני ג'אז הוא חסר מעוף, אבל אז איפה עומד מול כל אלו דיב גילמור או ג'ף בק?). לעצם העניין, אני מניח שלרובנו יצא להעסיק חברים, איכשהו אני בספק אם אל דה מיולא, אריק קלפטון, ט'ין ליזי, ביבי קינג, רוברט פלאנט, המי, פול מקרטני (וגם ג'ולי אנדרוס, אדם אנט וטיירס פור פירס) שיכולים לבחור באמת כל מתופף עלי אדמות, יבחרו כולם שוב ושוב באותו בן אדם כי הוא חבר שלהם, יש גבול כמה נחמד בן אדם יכול להיות (ואני בספק גדול אם דווקא פיל קונילס הוא נגן התופים המקצועי כי זול בעולם, במיוחד שהוא שווה כלכלית יותר מכל האמנים ברשימה (כנראה חוץ ממקרטני). אני לא אוהב את קולינס, הוא בעיקר משעמם אותי, אבל גם אם כל מה שהוא היה עושה, זה להשתתף באלבומים של אחרים, זה עדיין היה מספיק בשביל לפחות, להגיד שהוא "אושייה" ובטח בשביל להגיד שהוא מתופף "טוב", הוא בטח מתופף יותר טוב ממני...

האם תוכל להפנות אותי למבקרים

כאלו? אשמח לקרוא. אולי אלמד משהו חדש. אגב, גרהאם ברוד, שינגן עם ווטרס בהופעה כאן, הוא מתופף אולפן נודע, שהופיע בעשרות אלבומים של אמנים שונים, ממייק אולדפילד ועד וואם!, מאלקסיס קורנר ועד שירלי באסי. האם הוא "אושייה" ברוק? עד היום לא שמעתי דבר של פיל קולינס, כמתופף, שיצביע על היותו דגול. הוא סביר, לא יותר מכך.

melancholy man

New member
אוקי הבנתי

בניגוד לכמה מהשתתפים בדיון הזה, אני מתקשה לראות את הסיבה לקיומו... לעצם העניין, ולמרות שהשתמשתי במילה הזו, אני עדיין לא מבין מה זה "אושייה ברוק", אבל לא חשוב. בקשר ליכולותיו של קולינס כמתופף, הטענה הייתה שהוא לא מתופף טוב מן הסתם, אם כ"כ הרבה אנשים שבאמת יכולים לקחת כל אחד כמתופף בחרו אותו לתוופף עבורם, אזי הוא כנראה מתופף טוב (ושוב אני מוכן להמר שהוא לא מתופף זול) לפחות לדעתם של כמה מהשמות היותר גדולים בעולם הרוק (וכמה מהפחות טובים) מן הסתם, טוב לפחות כמו המתופף שמופיע עם ווטארס. בקשר לקישורים ומאמרים, אני אוגד או אוסף כאלה, ומן הסתם אין לי אותם, אני מתקשה לזכור מאמר שקראתי על מתופפים שלא הזכיר אותו, אבל אולי זה אני. בכל מקרה, את משחק הציטוטים והקישורים יש כאן מי שמשחק טוב ממני ואשאיר את זה למומחיים בכל מקרה, הבנתי את דעתך, אני מניח שגם דעתי הובנה, ישפטו הקוראים בעצמם בזכות אוזניהם ומקורות הקריאה שלהם.

למעלה