מקפיצה

esunshine

New member
מושגים לפרוייקט../images/Emo65.gif

אך משתמשת בזכרוני בלבד...אם יש צורך אפתח חומר.. בחרתי בשלושת האוצרות לפי הרפואה הסינית מדובר ב- ג´ינג, שן וצ´י. השן הוא המרכז הרוחני של הלב, מייצג את הלך הרוח והנפש של האדם.
הג´ינג בדרך כלל מולד, קשור להיבט הכלייתי של האדם. משפיע על העצמות המוח, השיער התפתחות תקינה ועוד.
הצ´י מה שנהוג לכנות באופן פשטני אנרגיה הוא למעשה הרבה יותר מאנרגיה. הצ´י הוא החיות שמסביבנו ובתוכנו. ללא צ´י אין חיים...
אז שיתפתי אותכם באוצרות..שהם בהחלט אוצרות לפי הראייה הסינית ובתפיסתי. אדם ללא צ´י..אינו אדם..אדם חסר שן...כמו פרח קמל..ואדם ללא ג´ינג כמו דג ללא עצמות...
סוף שבוע נעים

לא בטוח שזה שייך דוקא לכאן...

אבל היה בפורום אמנויות לחימה דיון א-ר-ו-ך על "מה זה צ´י". מצאתי אותו בקישורים שלנו, יש כאן בין השאר משהו שכתבתי אז. קצת ארוך, אבל אולי זה יעניין מישהו...

nitzano

New member
מוסג לא מושג ......

בהחלט הסבר מרתק . מנסיוני ,קשה ביותר להסביר מהו צ´י והדרך הטובה ביותר היא לחוש בו . מבחינת התפיסה הסינית ,צ´י הוא חומר במצבי צבירה שונים , מן הטהור שבשמיים לעכור שבאדמה , ניגודים אך משלימים ממש לפי תאורית yin -yang . אם נשווה את רעיון הצ´י לתאוריה שפיתח איינשטיין בנוגע לחומר ומסה הרי שכל חומר הקיים ביקום הינו צ´י או אנרגיה . לצ´י במצבי צבירה שונים תכונות שונות . צ´י הוא הכח המניע את הדם ומפקדו והינו מוכל בתוך הדם - כמו כן יכול להפוך לדם (ע"פ ספר הקיסר הצהוב). צ´י נמצא בכל פינה בגוף ומכונה בשם האיבר בו הוא עובר או פועל - צ´י הטחול ,צ´י הכבד וכו... נ´ק חשובה עליה פוסחים רבים ,ניתן לשלוט ולכוון את תנועת הצ´י בגוף בעזרת ה´אי´ (רצון/כוונה) הנובע מן ה´שין´ (מודעות/לב) דבר המתורגל באימוני צ´י גונג .

הובלת הצ´י ע"י הכוונה - אפשרי אבל מ

מסוכן! אני מכיר לפחות 5 תיאוריות שונות לגבי "איפה זורם הצ´י", וכולן מתוך הרפואה הסינית (בעור, מעט מתחת לעור, בשרירים, צמוד לעצם, במח-העצם ומעט מעל לעור). אני מכיר לפחות 5 "מפות" שונות של מיקום המרידיאנים (המפה הסינית הקלאסית, המפה של מסונגה (12 המרידיאנים גם בידיים וגם ברגליים), המפה המוקדמת של אנדו (CV ו-GV גם בידיים וברגליים, ובנוסף לכל מרידיאן יש תת-מרידיאן, כאשר -לדוגמא- תת-המרידיאן של הלב ביד עובר צמוד למרידיאן הריאות ביד), המפה המאוחרת של אנדו (בנוסף לכל הנ"ל יש גם 12 "SUPER VESSELES" - מרידיאנים מיוחדים שמאפשרים להפוך צ´י פתוגני לצ´י "טוב"), והמפה של המסאג´ התאילנדי (רק 10 מרידיאנים). אני מכיר לפחות 4 תיאוריות שונות על כיוון הזרימה במרידיאנים: 1. במרידיאנים YIN הזרימה היא מלמטה למעלה וב-YANG מלמעלה למטה, כאשר כל מרידיאן הוא "צינור" בין השמיים לאדמה והצ´י נכנס לגוף בנקודה אחת ויוצא ממנו בנקודה אחרת; 2. הזרימה היא ב"מערכת סגורה", בכיוון קבוע, כאשר הצ´י מסיים במרידיאן אחד הוא עובר למרידיאן אחר, לא יוצא מהגוף ולא נכנס אליו אלא דרך הנשימה והאכילה; 3. הזרימה היא במערכת סגורה, אבל כיוון הזרימה משתנה לפי שעות היממה; 4. כל המרידיאנים קיימים בכל הגוף - אורכיים, רוחביים וספיראליים, יוצרים רשת כל-כך צפופה שאפשר למצוא צובו של הריאות מילימטר ליד LI-4, ושל המעי-הגס מילימטר ליד LU-1. אני מכיר לפחות 3 מפות שונות של רפלקסולוגיה של כף-הרגל - מערבית, סינית וקוריאנית. בקיצור, יש המון תיאוריות שונות המדברות על "איך הצ´י זורם". ומכאן השאלה: איך תדע לאן לכוון אותו
ושאלה נוספת: מדוע בכלל צריך לכוון אותו
האם אי-פעם נדרשת לכוון את מחזור הדם שלך? האם אי-פעם נדרשת לכוון את מהלך המזון במערכת-העיכול שלך? לדעתי האישית, הכוונת הצ´י ע"י המחשבה אפשרית - אבל מסוכנת, כי קשה מאוד - אולי בלתי-אפשרי! להיות בטוח שאתה מכוון אותו כמו שהוא באמת אמור לנוע. כיוון הצ´י ע"י המחשבה דומה לעבודתו של שוטר תנועה - ושוטר שלא ממש יודע מה הוא עושה יכול לגרום לפקק, שאף רמזור מקולקל לא יגרום! אחת מ"אחיותי" לטאי-צ´י (תלמידה של המורה שלי) למדה 4 שיעורים של שיטת צ´י-קונג כלשהי, בהם היה עליה לכוון את הצ´י בצורה מסויימת. במהלך השיעור השלישי התחילו אצלה רעידות, סחרחורות ובחילות. היא שאלה את המורים מה לעשות, ונאמר לה פשוט להמשיך ולהתאמן. המורים נחשבו לטובים בתחומם (תלמידים של מנטק צ´יה, למי שמכיר). במהלך השיעור הרביעי, זה קרה שוב. היא שאלה מה לעשות, אמרו לה להמשיך ולהתאמן, והיא סיימה את השיעור בלי הכרה, עם עויתות קשות, בבית-חולים (באוסטרליה). התופעות הנ"ל נמשכו מעל חצי-שנה אחרי שהיא הפסיקה לחלוטין להתאמן! המורים שלה באוסטרליה לא ידעו מה לעשות עם זה. התופעות החלו לרדת רק אחרי שהיא התחילה ללמוד טאי-צ´י אצל המורה שלי, אליו הגיעה כדי לחפש פתרון לבעיה. לפי השיטה שלנו, לא מכוונים כלום - עושים תנועות משוחררות ככל האפשר, נושמים רגוע, מתרכזים בטאן-טיין והגוף יעשה לעצמו מה שהוא צריך לעשות. אני לא אומר שאין דרכים אחרות לתרגל צ´י-קונג - אני אומר שדרכים אחרות עלולות להיות מסוכנות.

nitzano

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo8.gif

מה שכתבתי לא יוחס אל דבריך . ואתה לבטח מכיר כבר דעתי על הכוונת צ´י .כמו כן תרגול טאי צ´י הוא הכוונת צ´י ,גם אם לא חשבת "אני מניע את הצ´י במרידיאן ..." אלא "אני דוחף יריב בלתי נראה ..." .הכוונה שבאחיזת בועת סבון בין הזרועות גם היא הכוונת צ´י .שמירת מודעות בדאן טיאן היא הכוונת צ´י !! למעשה כל תנועה מכוונת מניעה את ה´אי´ וצ´י . *** אני מכיר לפחות 5 תיאוריות שונות לגבי "איפה זורם הצ´י", וכולן מתוך הרפואה הסינית (בעור, מעט מתחת לעור, בשרירים, צמוד לעצם, במח-העצם ומעט מעל לעור). **** ע"פ הסינים הצ´י זורם בכל מקום ,אך מכונה בשם שונה לכל אזור בו הוא זורם או על סמך איכותו ותפקודו . אינני מכיר את כל הווריאציות אלא רק חלק מהסיניות ,אם הבאתי לכך שתפרטן אז הרווחנו .

nitzano

New member
עוד נקודה

הזרימה היא במערכת סגורה, אבל כיוון הזרימה משתנה לפי שעות היממה; אני חושב שבלבלת . כל שעתיים יש מרידיאן בו זורם המון צ´י (תרגום קלוקל) .זו אמנם מערכת סגורה אך אינה סותרת את זרימת הצ´י בכל הגוף וגם לא את תתי-המרידיאנים לסוגיהם ,אינני רואה כל סתירה .

הפעם דוקא לא - בפירוש דובר על כיוונ

כיוונים משתנים, ולא על השעון הביולוגי - אבל בעצם, גם זו סיבה טובה לא לעסוק בהכוונת צ´י, כי אם תכוון צ´י לכבד בשעה של הטחול... כתבת: "כמו כן תרגול טאי צ´י הוא הכוונת צ´י ,גם אם לא חשבת "אני מניע את הצ´י במרידיאן ..." אלא "אני דוחף יריב בלתי נראה ..." .הכוונה שבאחיזת בועת סבון בין הזרועות גם היא הכוונת צ´י ." איזה מזל, את כל הדברים האלה לא עושים אצלנו...
כתבת: "שמירת מודעות בדאן טיאן היא הכוונת צ´י !! " נכון - אבל כשמתרכזים בטאן-טיין, בלי לנסות לעשות איתו שום דבר, התוצאה היא שהזרימה בגוף מתחזקת בכללותה, והולכת "מעצמה" לאן שצריך - הרי אפשר להשוות את הטאן-טיין ל"לב של מערכת הצ´י" (וכאן לב=משאבה, לא שום דבר אחר), שחיזוק פעולתו משפר את זרימת הצ´י בכל הגוף, ולא רק במקום מסויים. כתבת: "ע"פ הסינים הצ´י זורם בכל מקום ,אך מכונה בשם שונה לכל אזור בו הוא זורם או על סמך איכותו ותפקודו ." נכון - אבל אם בא אלי מישהו עם מיגרנה, אני לא אטפל בצ´י שזורם בעץ שצומח מול הקליניקה שלי - אני אטפל באדם שהגיע אלי
. והנקודה הבסיסית שלי היתה, שבכל מקום בגוף זורמים בו-זמנית כל סוגי הצ´י! אחרת, אם "הצ´י של הכבד" זורם רק במרידיאן של הכבד, מה יוצא לציפרניים? (הכבד מראה עצמו בציפרניים) ושוב, מכאן, שאלת מליון הדולר: איך תדע לאן לכוון את הצ´י? ויותר חשוב: האם בכלל צריך לכוון אותו? כתבת: "ואתה לבטח מכיר כבר דעתי על הכוונת צ´י ." המממ, אה, תראה, אה...
תזכיר לי?

nitzano

New member
כוונה והכוונה

גם אני יוצא נגד הכוונה והזרמה במרידיאן או בכיוון כלשהוא אך המחשבה שהנך דוחף גוף דמיוי המתנגד לדחיפה מזרימה לאזור היד צ´י .רקשהצי זורם בצורה טבעית (גם כך אמור להגיע ליד) ואתה רק מחזק תנועתו ומזרזה ,טאי צ´י בלי הכוונה הוא ריקוד רייק .אין צורך להכווינו במדוייק ,הוא יגיע לבד ,רק צריך לקבוע יעד ,את הדרך הוא יבחר לבד . **** איזה מזל, את כל הדברים האלה לא עושים אצלנו... **** מזל ????? ** והנקודה הבסיסית שלי היתה, שבכל מקום בגוף זורמים בו-זמנית כל סוגי הצ´י! ** שלילי ,כאשר הצ´י נכנס לכבד הוא יקרא צ´י הכבד ,צ´י הכבד אינו נמצא בטחול ,אך אותו צ´י הכבד שנכנס טחול יקרא צ´י הטחול .צ´י מגן זורם מחוץ לערוצים או כלי הדם ,והמזין זורם בתוכם ,אין לערבב . אינני יודע אם אתה מתעסק במרידיאנים ודיקור אך כל זה מתישב נהדר ללא סתירות .אולי נשמע מה אומרים אחרים ?

אחרים מוזמנים להצטרף../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

כמובן שזה לא מזל, אלא תכנון שהוא תוצאה של הבנה עמוקה) של אדם חכם מאוד (וכך מובן שלא אני...). בשיטה שלנו, מתחילים עושים את הקאטה בלי לדמיין כלום - לא התנגדות של מיים, לא טכניקה, לא כלום - אחרת קשה להשיג שחרור. רק אחרי שמתרגלים "על ניוטרל" כמה שנים, והגוף (והכוונה!) כבר משוחררים, אפשר להתחיל להכניס "כוונה" לאימון. מה שמונע מהטאי-צ´י שלנו להיות "ריקוד ריק", הוא תרגול פושינג-הנדס, סטיקי-הנדס ויוהו (יישום) מהשיעור הראשון, מצד אחד, וצאן-צ´ואן (עמידות) מצד שני. (אתה בטוח שאנחנו בפורום הנכון לדיון הזה?
) כתבת: "...כאשר הצ´י נכנס לכבד הוא יקרא צ´י הכבד ,צ´י הכבד אינו נמצא בטחול ,אך אותו צ´י הכבד שנכנס טחול יקרא צ´י הטחול ." נכון, אני מסכים - אבל אתה מדבר על האיברים, ואני מדבר על המרידיאנים. בשיעורי טאו-שיאצו, אנדו הראה איך הוא לוחץ על נקודה על מרידיאן הריאות, ומקבל תגובה כאילו הוא לוחץ על כל מרידיאן, לבחירתו! הוא טוען - ויכול להוכיח! - שאפשר להגיע לכל מרידיאן דרך כל צובו. ההסבר שלו לכך, הוא שחוץ מהמרידיאנים הסינים ה"קלאסיים", קיימת בגוף עוד רשת של מרידיאנים נוספים - אורכיים, רוחביים, ספיראליים ותת-מרידיאנים - כל-כך הרבה, רשת כל-כך צפופה, שבכל מקום שתשים אצבע, תוכל למצוא מרידיאן של כל איבר! אנדו מצטט את היראטה סנסאי, שטען שהנקודות ה"קלאסיות" המשמשות באקופונקטורה הסינית, הן הנקודות בהן המרידיאנים האורכיים-רוחביים-ספיראליים של אותו איבר - מצטלבים; אבל אפשר להגיע אל כל מרידיאן דרך כל נקודה בגוף, כי אם אתה לא לוחץ על האורכי תגיע אליו דרך רוחבי, ועם לא דרך רוחבי אז דרך ספיראלי, ואם לא דרך ספיראלי אז דרך תת-מרידיאן... ובעצם אין לזה סוף. למיטב הבנתי, צובו איננו "בריכת אנרגיה", אלא נקודה בה אפשר להשפיע על האנרגיה של איבר כלשהו - או כל איבר אחר. (ניסיתי להראות את זה במפגש הפורום, לא יודע אם הצלחתי) אם אתה רוצה להזיז אדם ממקומו, אתה יכול לדחוף אותו או למשוך אותו, לבצע עליו נעילה או הטלה, או לתפוס לו באוזן ולמשוך אותו - במונחים של אמנויות לחימה, כל "נקודת תורפה" שתשפיע על כל הגוף ולא רק על האיזור בו אתה פוגע, תהיה נקודה "נכונה", מבחינת הדיאגנוזה של הטיפול-קרב. אבל אתה יכול להזיז אדם שלם דרך יד או רגל, חזה או גב, דחיפה או מכה, הטלה או "דים-מאק" - כל זמן שאתה משפיע על האדם השלם, אתה "מטפל" נכון, ולא משנה על איזה "מרידיאו" אתה עובד. כך בלחימה, וכך בדיוק גם בטיפול. כך לדעתי האישית, נכון להיום, 13.12.02, ובעוד שבוע-שנתים אני בהחלט עשוי לשנות את דעתי...

אסתי123

New member
קינסיולוגיה

מפנה למאמר מקוצר על קינסיולוגיה. אשמח לענות על שאלות. כול-טוב http://www.dryang.co.il/metaplim/ArticlesDic.asp?status=2&category=14&rec_code=98

m_katzmann

New member
צאקרות

מערכת שדות אלקטרו מגנטים לאורך עמוד השידרה המוזנות הן מהשדה המגנטי של האדמה והן מאנרגיית היקום ותפקידה לאזן ולחזק את הגוף הפיזי, הרגשי והרוחני. צאקרת הבסיס: מיקום: בבסיס עמוד השידרה רגש:פחד השפעה על מערכת רבייה קריסטלים מאזנים: טורמלין שחור, בלדסטון, אמטיסט, רובי צאקרת הטבור: מיקום: מתחת לטבור צבע: כתום רגש: שנאה קריסטלים מאזנים: קרניליאן, רוזקוורץ, אמבר לפידוליט מקלעת השמש: מיקום: מעל הטבור ומתחת לסרעפת צבע: צהוב רגש: כעס קריסטלים מאזנים: לפידוליט,פרידוט צאקרת הלב: מיקום: מאחורי הלב צבע: ירוק רגש: תסכול קריסטלים מאזנים: רוזקוורץ אוונטורין, אמרלד צאקרת הגרון: מיקום: מאחורי הגרון צבע: כחול רגש: עצב קריסטלים מאזנים: אגת תחרה כחולה עיין שלישית מיקום: בין שני גבות העיניים צבע: סגול, אינדיגו רגש: אומללות קריסטלים מאזנים קרניליאן, כסף, לפיס,ספיר אקווה מארין. צאקרת הכתר: מיקום בקודקוד הראש צבע: לבן-כסף קריסטלים מאזנים:זהב, ספיר צהוב ואמטיסט . עוד על צאקרות באתר מהות האדם: www.human.too.co.il

מקפיצה ../images/Emo105.gif

ראית תודה לכל אלו שתרמו מושגים , עוד מושגים ובעיקר אלו שנראים לכם טריאוואלים ביותר יתקבלו בברכה.. ניתו לשלוח לי גם במסרים ו/ או במייל - העיקר שיגיע
. שבוע גשום קריר ונעים
לכולכם.. יעל

dudi adler

New member
רייקי

נחלק את המילה ´רייקי´ לשני חלקים. ריי=אוניברסאלי , הכל , אלהים... קי=אנרגיה,כוח(צ´י) הכוונה היא לכוח המניע ומפעיל את הכל-הכוח שגורם לאלקטרונים להסתובב בלי הפסקה , מניע את הכוכבים ושומר על מיקומם , כל הכוחות הפיזיקאליים , הנפש שלנו על המונחים השונים וההגדרות השונות שלה... הרייקי הינו שיטה שאמורה לקדם את מצבו הפיזי והרוחני של המתרגל , עד למצב של הארה. במערב,מדגישים את יכולת השימוש ברייקי לצורך ריפוי עצמי וריפוי הזולת. את הרייקי גילה מחדש,או פיתח ד´´ר מיקאו אוסואיאיש רוח יפני,בתחילת המאה העשרים. על מתרגל הרייקי לשנן מספר עקרונות:´´רק להיום אל תכעס,אל תדאג,והיה אסיר תודה. עבוד קשה והיה אדיב לאחרים´´ ניתן להתחבר לרייקי ולהעבירו דרכינו,כהילינג, לעצמינו ולאדם אחר. שיטות העברה:ניתן להקרין רייקי מכפות הידיים, מן העיניים,במבט, מן העין השלישית, מצ´אקרת ה
, בנשיפה ועוד.
ניתן לטפל במגע או במרחק מה מן הגוף. ניתן לשלוח רייקי למרחק אין-סופי. ניתן לשלוח רייקי לצמחים לבע´´ח לדוממים ועוד... ברייקי היפני מודגשת הדרך הרוחנית בעוד שברייקי המסורתי-המערבי,רוב המתרגלים מדגישים את דרך הריפוי. ישנם פיתוחים של הרייקי ושינויים בהם נקטו אנשים שונים. לימוד הרייקי המסורתי-מערבי, מתבצע בשלושה או בארבעה שלבים:א.רייקי 1בשלב זה לומדים על ההסטוריה של הרייקי,הצ´אקרות,דנים בכללי הרייקי, לומדים דרכי טיפול בעצמינו ובזולת ועובריםחניכהבה מורה הרייקי מבצע פעולה שמסייעת ללומד להפתח לאנרגיית הרייקי, כך שיתחיל תהליך רוחני ופיזי של שיפור. לאחר החניכה,יכול האדם להעביר רייקי ולטפל... ב. רייקי 2 בשלב זה לומדים שיטות טיפול נוספות, לומדים להקרין רייקי למרחק אין-סופי, ולומדים באופן מפורט יותר על דרכים בשימוש ובמיקוד האנרגיה. במערב משתמשים לשם כך בסמלים, בעוד שביפן לא מודגש עניין הסמלים. לומד הרייקי עוברחניכהנוספת, שמגדילה את יכולת ההתפתחות... ג. רייקי 3-4(שלב המאסטר) יש מורים המחלקים שלב זה לשניים:1=מאסטר מטפל, 2=מאסטר מורה. בשלבים אלה לומד האדם דרכים נוספות לשימוש באנרגיה,(ע´´י סמלים נוספים...)אם האדם רוצה ללמד,הרי שהוא לומד מה ללמד וכיצד.הוא עובר חניכהנוספת או 2, ולומד כיצד לבצע חניכה לזה שילמד ממנו. דודי
רייקי מאסטר. ממליץ בחום לבקר באתר´´ מעיין האור´´ של נמרוד קדם. האתר הרחב והמעמיק ביותר שקיים בעברית.

dudi adler

New member
רפלקסולוגיה../images/Emo24.gif

המילה רפלקסולוגיה באה מן המונח REFLECTION הווי אומר:מצב כפות הרגליים וכפות הידיים משקף את מה שקורה בגופינו ובנפשינו. לכל איבר יש אזור המייצג אותו בכף הרגל ובכף היד. ישנם סימנים המסיעים לנו ´´לקרוא´´ את מה שקורה בגוף ובנפש. דוגמאות:כאב בנקודת הלחיצה, עור קשה, עור מתקלף, עור יבש, עור לח, צבעים שונים(לבן, אדום, צהב...) טמפרטורה באזור הרפלקס, חריצים, נפיחות, פטרת, גרד ועוד ועוד... על ידי שימוש בטכניקות מגע ולחיצה ניתן לטפל במגוון רחב מאוד של בעיות גופניות ונפשיות עם תוצאות טיפוליות יפות.(להוציא מקרים בהם נדרשת התערבות כירורגית כמו ניתוחים וטיפולי שיניים.הטיפול במחלות קשות כדוגמת סרטן,יהיה תומך בלבד לרפואה מערבית ובכלל, מטפל אחראי יעבוד תמיד תוך שיתוף פעולה עם רופא מערבי). מטפל טוב יכול להוציא מן המיטה אדם עם ´´גב תפוס´´ בטיפול אחד בלבד. כמו כן יוכל לאזן יתר לחץ דם - איזון שיתחיל להמדד מייד בסיום הטיפול הראשון. את הרפלקסולוגיה פיתח: ד´´ר ויליאם פיצג´רלד רופא אא´´ג אמריקאי בשליש הראשון של המאה העשרים. הוא הבחין שחלק מן האנשים שניתח החלימו מהר מאחרים או שסבלו מפחות כאבים מאחרים. הוא ראה שהם לוחצים לעצמם באופן אינטואיטיבי על אזורים מסויימים בגוף. הוא שם
שאנשים עם בעיה דומה לוחצים במקום דומה. הוא קרא לשיטה שפיתח בשם" ריפוי אזורי´´ ואכן היו נקודות לחיצה בכל הגוף. ד´´ר פיצג´רלד חילק את גוף האדם לעשרה קווי אורך = מרידיאנים(שונים מאלו הסיניים). אם נמשיך ,מכל בהן של כף הרגל, קו שיגיע עד לראש, נקבל עשרה מרידיאנים, שבהם זורמת האנרגיה(הצ´י, קי, פראנה, נפש...). אם ניקח לדוגמא את קו האמצע היוצא מן הבהנים הגדולים, הוא יעבור וייצג את מע´ המין, שלפוחית השתן,לבלב, קיבה, לב, בלוטת התריס, גרון וראש. מספרים שד´´ר פיצג´רלד ידע להרדים את עצבי הפה והפנים על ידי שימוש בנקודות לחיצה בכפות הידיים, כך יכלו מטופליו לעבור טיפול שיניים בלי להשתמש בחומר מאלחש. ביחד עם ד´´ר פיצג´רלד,עבדו רופאים ותרפיסטים שונים שהמשיכו ופיתחו את השיטה. עם הזמן הם ראו שניתן לטפל בתחילת המרידיאנים(כפות הרגליים והידיים) ולהשיג תוצאות טיפוליות ואבחנתיות טובות מאוד. היום מטפלים הרפלקסולוגים כמעט אך ורק בכפות הרגליים והידיים. הרפלקסולוגיה שאנו מכירים היום הינה שילוב בין עבודתו של ד´´ר פיצג´רלד לבין שיטות ריפוי עתיקות שמקורן כנראה במזרח אסיה. לימוד הרפלקסולוגיה מתבצע היום ב2-3 שלבים: שלב ראשון לרמת רפלקסולוג מוסמך הלימודים נמשכים שנה, שבמהלכה לומדים רפלקסולוגיה, אנטומיה פיזיולוגיה ופתלוגיה, החייאה, ומבצעים סטאז´ במהלכו מבצעים שנים עשר טיפולים לאדם מסויים, רושמים את מהלך הטיפול ומגישים עבודת סיכום. שלב שני לרמת רפלקסולוג בכירלימודים הנמשכים שנה, במהלכה לומדים רפלקסולוגיה, ממשיכים ללמוד אנטומיה פיזיולוגיה ופתלוגיה. לאחרונה החלו בתי ספר רבים ללמד שנה שלישית לדרגת רפלקסולוג מומחה-דרגה שאינה רשמית עדיין. דודי אדלר
רפלקסולוג בכיר מומחה

למעלה