פרק מ-ד-ה-י-ם !!!
אין מילים אחרות לתאר אותו. פשוט יצירת מופת. למזלי לא היה בבית אף אחד חוץ מאח שלי (שידע שאני רואה את הפרק) אחרת היו דופקים בדלת חדרי לפחות שלוש פעמים לשאול אם הכל בסדר שם (כי זה בדרך כלל מה שההורים שלי עושים כשאני צועקת על הטלויזיה). אז מאיפה להתחיל?! הפרק בכללותו פשוט מדהים. סיימתי את הצפייה בחלק הראשון במתח, אבל גם בתחושה שאני לא בטוחה לאן הם מנסים ללכת עם הכיוון. והנה בפרק הזה, הכל פשוט מסתדר ומתיישב כמו בפאזל מושלם - מתגלה שאותם חורבות שטיאלק רצה לכבוש מחביאים בתוכם את התקווה לגלקסיה כולה, דניאל מצליח לעזור להציל את המצב למרות שהוא זה אשר נחטף ורצו להשתמש בו להרוס את כולם, בעל מתגלה כבחור הטוב (על כך עוד בהמשך) והמשכפלים סוף סוף מנוצחים! המשחק מדהים, מכל החזיתות. המבטים הרצחניים של טיאלק פשוט הפחידו אותי. אמנדה טאפינג בתור המשכפלת הייתה פשוט מדהימה! אפילו הקול שלה שונה, היא פשוט בפאזה אחרת לחלוטין. ג'ק לוקח את העניינים לידיים ולוחם למען הבסיס שלו, נאלץ לקחת החלטות הרות גורל (ושם את בטחון צוותו לפני חייו שלו). דניאל המסכן - כן, הוא שוב נחטף, וכן הוא *שוב* מת...אבל אתם קולטים מה שהוא עשה בפרק הזה? הוא היה זה שבסופו של דבר הציל את כולם, והדרך שבה הוא הצליח להערים על המשכפלת ולקחת שליטה על המצב...המשחק של מייקל שאנקס היה מדהים ללא ספק - מזמן טענתי שכשהוא משחק את הרשע הוא עושה את זה בצורה מדהימה. וכפי שצויין פה, הסצינה כשהוא תפס את היד שלה הייתה פשוט כל כך עוצמתית...חבל"ז! ובעל - אני חייבת לציין (ואני לא מאמינה שאני אומרת את זה!) שאני מחבבת את הבחור. נכון, הוא חתיכת מניאק שעשה לג'ק מה שהוא עשה בפרק Abyss, אבל אני חושבת שהפעם הכותבים החליטו לשחק איתנו קצת. בניגוד לפעמים האחרות, בהן הגאולד הרשע היה חד מימדי לחלוטין וכל מה שהוא רצה היה לשלוט בעולם כולו ולא משנה מה התוצאות, פה מציגים לנו גאולד רב מימדים. אני לא יכולה להגיד בלב שלם שבעל גורם לי לרצות להרוג אותו בכל פעם שאני רואה אותו, יותר מכל דבר אחר - הוא מסקרן אותי. הוא נותן לצופים את התחושה שיש משהו נוסף מתחת לפני השטח, שהוא לא סתם גאולד טיפש שרוצה להרוג את כולם, שיש גם משהו אחר שמסתתר שם. ואני חושבת שהפרק הזה היה הפרק שהבהיר את זה היטב - כן, יש לו אג'נדה אחרת, וכן יש לו אפילו חוש הומור, והוא מוכן לעזור לאויבים שלו כשזה משרת את מטרתו (ואני לא מדברת על לעזור כמו שיו עשה בעבר, הפעם בעל ממש עזר להם...ואתם יודעים מה - יש לבחור אפילו טיפה של חוש הומור. ברור שיש משהו אחר בבעל, הוא מזכיר אדם אנושי יותר מכל גאולד אחר. השורה התחתונה? פרק פשוט מדהים. מבחינת המשחק, מבחינת הדמויות, מבחינת האפקטים ויותר מכל - מבחינת העלילה. הצופה בפרק באמת יושב על קצה הכיסא ולא יכול אפילו לדמיין את הרגע הבא. לא, זה בכלל לא היה ברור בפרק הזה שבסוף הכל יסתדר לטובה והטובים ינצחו ויזכו להלחם יום נוסף. וכן, דניאל מת בסוף, אבל עוד לא שמענו את המילה האחרונה מהבחור. מעניין לשים לב לעובדה שהצוות התפצל לחלוטין במטרה לנצח במלחמה הזו - דניאל על הספינה עם המשכפלת (האם כבר ציינתי כמה מדהימים היו הקטעים האלה?!), טיאלק לוחם בספינה מעל הכוכב, סם על הכוכב, ג'ק בכדור הארץ...אז הצוות לא היה ביחד, אבל עדיין, בזכות שיתוף הפעולה של כולם, הם ניצחו את הקרב...ואולי אפילו במערכה כולה. פשוט פרק מדהים בכל המובנים. אין מילים אחרות לתאר אותו. kinspirit שמרגישה שהיא עדיין לא הצליחה להגיד את כל מה שעובר לה בראש עכשיו