מקסום רווח מחיסכון

ספרנו1

New member
מקסום רווח מחיסכון

כרגע החסכונות שלי מושקעים בפיקדונות בבנק, והבנתי שאני יכול לקבל עליהם אחוזים גבוהים יותר אם אשקיע בתעודות סל (או אופציה נוספת ,ששכחתי את השם שלה). חבר אמר לי משהו באיזור ה5% לשנה.
יש לציין שאני סטודנט ולכן לא גובים ממני עמלות על ביצוע פעולות מסוג זה.
לאור האמור לעיל, היכן הייתם מציעים לי להשקיע את הכסף שלי (בהשקעה בטוחה)?
תודה

paretomc

New member
אתה יכול לקחת סיכון גבוה יותר ולקבל יותר

פקדון בבנק היינו כמעט נטול סיכון. הסיכון היחיד הוא שהבנק יקרוס והמדינה לא תתערב.
תעודת סל צמודה למניות או מטבעות או סחורות כאלה ואחרות, ולכן חשופה לסיכון גבוה יותר.
הבחירה בידך איזו רמת סיכון וסיכוי לבחור

ספרנו1

New member
אני ניגש לבנקאי

ואומר לו שאני מעוניין להשקיע סכום כסף שלי בתעודת סל? האם יש אחת ספציפית שכדאי לי לבחור בה, או שהוא יסביר לי עליהן?
האם זה נחשב השקעה מנוהלת או השקעה עצמאית? כי אני מחפש כזו מנוהלת.
&nbsp
תודה רבה!

bp9mk6

New member
קצת סדר

1. ניירות ערך (תעודות סל כמו שאמרת, קרנות נאמנות, אג"חים ועוד) זה לא מוצרי קסם שאתה משקיע את הכסף שלך ומקבל אוטו' 5% ריבית בסוף השנה. זה סיכון. כמו שאתה מרוויח אתה יכול להפסיד. בינתיים מהמשבר ב2008 השוק רק עלה אבל אתה לא באמת יכול לחזות את העתיד.
2. אתה ניגש אליו עם השם/מספר הניירות שאתה רוצה לקנות. לא מומלץ להשקיע רק בנייר אחר, בניית תיק השקעות זה דבר מורכב שתלוי בהרבה גורמים. אסור לפקידים לייעץ לך מה לקנות, אם יש לך סכום גדול (משתנה בהתאם לבנק), נראה לי בממוצע זה מאזור ה100K אתה יכול להיעזר ביועץ השקעות.
3. גם אני סטודנט, ולפחות בלאומי אתה עדיין משלם מכירה קניה ודמי אחזקה. 50% שלמרות שגם אחרי ההנחה - יותר זול להשקיע דרך בית השקעות. שוב- תלוי איזה סכום אתה משקיע
4. אם אין לך כח להתעסק בזה, אולי שווה לך לקנות פוליסת חיסכון (תקרא בגוגל). אמנם אתה משלם דמי ניהול אבל עדין רוב הסיכויים שתקבל תשואה יותר גבוהה מאשר בפק"מים בבנק..

ai21

New member
תעודת סל - זה תיק מנוהל באופן אוטומטי

כל פעם שמישהו מבקש לקנות אותה - מנהלי התעודה קונים את המניות המרכיב את אותו ממוצע,
וכל פעם שמישהו מבקש למכור אותה - הם מוכרים את המניות.
וכל פעם שמשנים את המדד, הם משנים את הרכב התיק באופן מתאים.
באופן כזה - הרווח שלך דומה לעליית המדד.

זאת לעומת "תיק מניות מנוהל" שבו בוחרים חלק ממניות הנמצאות במדד מסויים - ומנסים להרוויח יותר מהממוצע.
תמורת זאת - הם לוקחים עמלה עודפת.
אם העמלה העודפת גבוהה יותר מהרווח העודף (מעל הרווח של המדד) - הרווחת.
אבל כיוון שבממוצע זה לא קורה - רבים חושבים שעדיף להישאר עם תעודת הסל.

לשאלתך - אתה ניגש לבנקאי ומבקש תעודת סל בתחום מסויים (למשל על מדד ת"א100 בישראל, או מדד דומה בחו"ל).
או שתיגש עם השם המלא של התעודה, והמספר שלה.

למעלה