תשובה
ל Viking יש מקלות ברמה טובה מאד, הם מיוצרים בארה"ב ויש להם דגמים שמתחילים באזור ה $160 (מחיר retail) גם McDermott מיוצרים בארה"ב והם באותה איכות של viking פחות או יותר אבל הם שונים מאד בעיקר בגלל בשוני שבמחבר ופרופיל השאפט. גם להם יש מקלות שמתחילים באזור ה $150. העיניין הוא ששתי החברות הנ"ל התחילו להוציא מקלות זולים יחסית על מנת להתמודד עם התחרות מאסיה ולדעתי הדגמים הממש זולים שלהם לא באותה איכות של דגמים קצת יותר יקרים (אפילו הגיע שמועה לאזני שהדגמים הזולים של mcdermott מיוצרים בסין) יש גם הבדל בשיטת הבניה בין הדגמים הזולים ליקרים יותר (מ $250 וצפונה). לדעתי אם אתה מעוניין במקל מאד איכותי בהשקעה של אזור ה $250 אז לטעמי Pechauer זה הבחירה הכי איכותית אך שוב במחיר הזה תקבל מקל ללא כל עיצוב. ל Joss יש גם מקלות באיכות גבוהה ובמחירים שמתחילים מ $200 וצפונה (פספסת את הסט שהיה לי למכירה....) כך את כל אחד מהמותגים הנ"ל ושים עליו shaft של predator ויש לך מקל שבנוי בצורה איכותית וגם מתקדם טכנולוגית בעלות של סביבות $450 ובנוסף יש לך אקסטרה shaft (המקורי של המקל). כמובן שהמחירים הם לפני משלוח ומיסים. מקל פתיחה - יש כמה מאפיינים אשר חשובים למקל פתיחה טוב: 1. משקל - מקל קל ניתן להניע מהר יותר ולכן ניתן לייצר פתיחה טובה יותר, ההמלצה שלי היא לא יותר כבד מ 19oz 2. השאפט - למקלות פתיחה המודרנים יש שאפט קשיח יותר ממקל משחק זה מושג על ידי פרופיל קוני (taper) יותר לינארי (ראה תמונה מצורפת) הפרופיל הקשיח נותן מצד אחד יותר עוצמה למכה ומצד שני יאריך קצת את חיי השאפט. 3. הטיפ - ככל שהטיפ יותר קשה יותר אנרגיה תעבור לכדור הלבן, עד לפני כמה שנים היו משתמשים בטיפ מעור שעבר תהליכים על מנת להקשיח אותו, היום מאד נהוג להשתמש מטיפ שעשוי מפנוליק או בקאליט (חומרים מבוססים פלאסטיק) שהם מאד קשים. החיסרון של טיפים אלו שצריך סטרוק ממש טוב על מנת לשלוט בכדור הלבן בשבירה. היתרון - לא צריך לתת מכה ממש חזקה על מנת להשיג תוצאה טובה. ישנם שחקנים מקצועיים שיש להם שני שאפטים למקל הפתיחה, אחד עם טיפ מעור ואחד עם טיפ מפנוליק גם בגלל שב IPT אסור להשתמש עם פנוליק (טום סטורם השוודי נזרק מתחרות ה IPT האחרונה בגלל שימוש בטיפ אסור) וגם בגלל שלפעמים שחקנים לא מרגישים נוח עם טיפ מסויים אז יש את שתי האופציות. בשנים האחרונות המקלות המשולבים לפתיחה והקפצה נהפכו למאד פופולארים, יש להם יתרונות אך גם חסרונות.(כמו לכל דבר אחר בחיים). 4. מחבר המקל - רצוי עץ לעץ אם אפשרות לטבעת חיזוק צרה מפנוליק או עץ קשיח, מה שחשוב ששטח המגע בין החלקים יהיה עץ. השילוב של משקל קל ומחבר עץ לעץ מאפשרים לשחקן שליטה טובה יותר במכה בגלל שעוצמת המכה באה מהסטרוק ומהגוף של השחקן ולא מהמקל. בעקרון אין שום סיבה שתמנע ממך להשתמש במקל משחק על מנת לבצע את מכת הפתיחה, שחקנים השתמשו באותו מקל במשך שנים עד שהתחילו להשתמש במקל נפרד, חלק מהשחקנים עדיין משתמשים באותו מקל, קורי דיואל לדוגמא שידוע בגלל הפתיחה החלשה (אך המדוייקת) שלו משתמש באותו מקל. אם מדובר במקל איכותי אז הבלאי לשאפט לא יהיה מורגש כל כך מהר כמו עם מקל זול (למרות שהכל יכול לקרות, עץ הוא לא תמיד צפוי). הבלאי המיידי הוא לטיפ שיאבד את צורתו מהר יותר עקב מכת הפתיחה ויהי צורך לסדר אותו ואף להחליף אותו לעיתים תכופות יותר. בוא נגיד שאם אתה לא מתחרה רציני ואין לך את האקסטרה כסף לפנק את עצמך במקל פתיחה אז מקל מועדון יספק אותך בהחלט! כך גם תשמור על המקל שלך מבלאי מהיר. דעה אישית על מקל פתיחה: למרות האמור למעלה, אישית אני מעדיף מקל פתיחה עם שאפט שהוא קצת פחות קשיח ויותר גמיש, יש לי מכת פתיחה מספיק חזקה (ובנוסף את הטיפ הפנולי) כך שאני לא צריך את האקסטרה עוצמה ואני מרגיש שיש לי יותר שליטה במכה עם שאפט גמיש (שוב, זה רק העדפה אישית שלי) לאחר שעברתי מספר רב של מקלות פתיחה, אני חושב שהמקל הנוכחי שלי הוא הטוב ביותר שהשתמשתי בו עד היום: Predator BK2 משקל - 17.9oz עם נקודת שיווי משקל של 18.75 אינטש מקצה המקל (הרחב) המקל מגיע עם שאפט 314 של פרדטור שמיועד לפתיחה, ה taper שלו קצת יותר קשיח משל ה 314 הרגיל אך בגלל המבנה שלו הוא עדיין יותר גמיש משאפטים אחרים של מקלות פתיחה. ובנוסף הוא מאפשר דיוק מירבי במכת הפתיחה. הטיפ הוא פנוליק אשר מופרד מה ferrule (החלק הלבן) ע"י רפידת Carbon Fiber.