מקל פול

Doctor U

New member
מקל פול

שלום מסטר. אני חדש בפורום. נהניתי לקרוא את ההודעות ואת ההדרכות באתר. אין ספק שהעצות שנתת שיפרו את משחקי, ועל כך תודה. אני נוסע בקרוב לחו"ל, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לקנות מקל פול טוב. התקציב שעומד לרשותי הוא עד 500 $. תוכל להמליץ לי?

9ball master

New member
שלום דוקטור...

דבר ראשון, מה שרבים שוכחים זה שמקל צריך תיק נשיאה שיגן עליו, כך שיש לקנות תיק איכותי (בייחוד שרוצים לקנות בסכום מכובד שכזה) כך שהשאלה הראשונה שלי היא האם התקציב הוא גם עבור תיק? או רק עבור מקל. אם אתה קונה גם תיק אז ההמלצה שלי היא תיק שיכול להחזיק 2 קטות(butts) ו 4 (או מינימום 3) קנים (shafts), הסיבה היא שתיק יכול לשרת אותך לזמן ארוך מאד ואם בעתיד תרצה מקל פתיחה ומקל הקפצה ואולי גם אקסטרא שאפט אז כדי כבר לקנות תיק טוב מראש ומספיק גדול. כמו כן רצוי שלכל חלק יהיה צינור PVC מרופד משלו ושניתן יהיה להכמיס את קת המקל (joint) בצורה שההברגה תהיה כלפי מעלה. לדעתי הקניה הכי משתלמת בקטע של תיק זה Instroke Premier מדובר בדגמים אשר עשויים וייניל במקום עור כך שהם זולים משמעותית והם נחשבים לתיקים שמספקים את ההגנה הכי טובה. אני אישית יש לי אחד כזה שאני מעדיף אותו על תיק עור עבודת יד שעלה לי $400... instroke premier בגודל 2x4 יעלה לך דרך אתר קניות באינטנט $143 (במקום $179 שבדרך כלל יעלה בחנות) אם זה מעבר לתקציב אז יש תיק של חברת Giuseppe שאמנם הפנים שלו זה לא צינורות PVC אלא תבנית ספוג אך לדעתי הוא הכי איכותי מכל התיקים בסגנון הזה, 2x4 יעלה לך פחות מ $100 שנית, חובה, חובה, חובה
לקנות מגיני מחבר (joint protectors) מדובר באביזר חובה לשמירה על הברגת המקל, לפעמים חנויות יתנו זוג חינם בקניית מקל אך לרוב מדובר בתוספת מחיר (מתחיל בסביבות ה $10) אוקיי, אז לאחר התוספות הנ"ל נשארנו עם $400 (בהנחה שהלכת על ה Giuseppe), עכשיו השאלה היא מה אתה מחפש במקל? עד כמה חשוב לך עיצוב המקל, אם בכלל? עיצוב המקל זה דבר שיכול לייקר את המקל משמעותית ורק שתבין שאם תיקח שני מקלות של אותו יצרן בעלי אותו משקל ואותו סוג מחבר, שניהם ישחקו כמעט אותו הדבר! אני אומר כמעט כי אם שיטת ההרכבה של קט המקל היא שונה משמעותית אז זה גם ישפיע על איך שהמקל ירגיש. השאלה השנייה היא האם אתה מעוניין במקל שמתקדם טכנולוגית, כלומר מקל שמיוצר בצורה יחודית כך שהוא מצמצם את אפקט ההתזה? אם העיצוב לא חשוב ואתה כן מעוניין במקל שמתקדם מבחינה טכנולוגית אז Predator הוא התשובה! ובמתיחת תקציב קלה של פחות מ $50 אז ה 5K-1 הוא המקל בשבילך.... כך בחשבון שהוא מגיע עם שאפט 314 בקוטר 12.75 מ"מ ואם אתה רוצה להחליף ל Z שהוא עם קוטר של 11.75 מ"מ אז יש להוסיף כ $20. כמו כן ניתן לשלב שאפט של פרדטור עם מקל של חברה אחרת ואולי להוזיל עלויות או לפחות לקבל מקל מעוצב יותר.... בכל מקרה אני ממליץ לך לבצע את הקנייה מאצר אינטרנט ולא מחנות כי זה יוזיל את העלות ב 20% לפחות ואני מאד ממליץ על http://www.seyberts.com הם מאד אדיבים ומקצועיים והקניה דרכם בטוחה ב 100% אם הכיוון שלך הוא שונה ואתה לא צריך תיק למשל אז רק תגיד ונמשיך משם.

הפרדטור וכמה בירורים ובקשות

לא שזה כל כך חשוב לי אבל להגיד שהוא לא מעוצב זה האמא של כל האנדרסטייטמנטס כאילו אמרת שהוא לא מעוצב ונכנסתי למתמונה וציפיתי לראות מין עיצוב פשוט אבל לא משהו שפשוט אין לו עיצוב :p משעשע. בכל מקרה אם כבר בפול עסקינן תוכל גם לייעץ לי מהוא מחיר הבסיס למקל איכותי באמת? כלומר מקל מושקע אבל לא בהכרח החדש ביותר טכנולוגית? והעיצוב ממש לא משנה... דבר נוסף אתה יכול להרחיב על מקל ברייקים? מה מהווה מקל ברייקים טוב מה ההבדל בין מקל רגיל למקל ברייקים האם מומלץ\לא מומלץ להשתמש במקל משחק לברייק (כלומר האם הוא פשוט יתן ברייק פחות טוב או שיש סכנה למקל עצמו) גם במקל איכותי וגם באחד פחות איכותי שנקנה בארץ.

9ball master

New member
תשובה

ל Viking יש מקלות ברמה טובה מאד, הם מיוצרים בארה"ב ויש להם דגמים שמתחילים באזור ה $160 (מחיר retail) גם McDermott מיוצרים בארה"ב והם באותה איכות של viking פחות או יותר אבל הם שונים מאד בעיקר בגלל בשוני שבמחבר ופרופיל השאפט. גם להם יש מקלות שמתחילים באזור ה $150. העיניין הוא ששתי החברות הנ"ל התחילו להוציא מקלות זולים יחסית על מנת להתמודד עם התחרות מאסיה ולדעתי הדגמים הממש זולים שלהם לא באותה איכות של דגמים קצת יותר יקרים (אפילו הגיע שמועה לאזני שהדגמים הזולים של mcdermott מיוצרים בסין) יש גם הבדל בשיטת הבניה בין הדגמים הזולים ליקרים יותר (מ $250 וצפונה). לדעתי אם אתה מעוניין במקל מאד איכותי בהשקעה של אזור ה $250 אז לטעמי Pechauer זה הבחירה הכי איכותית אך שוב במחיר הזה תקבל מקל ללא כל עיצוב. ל Joss יש גם מקלות באיכות גבוהה ובמחירים שמתחילים מ $200 וצפונה (פספסת את הסט שהיה לי למכירה....) כך את כל אחד מהמותגים הנ"ל ושים עליו shaft של predator ויש לך מקל שבנוי בצורה איכותית וגם מתקדם טכנולוגית בעלות של סביבות $450 ובנוסף יש לך אקסטרה shaft (המקורי של המקל). כמובן שהמחירים הם לפני משלוח ומיסים. מקל פתיחה - יש כמה מאפיינים אשר חשובים למקל פתיחה טוב: 1. משקל - מקל קל ניתן להניע מהר יותר ולכן ניתן לייצר פתיחה טובה יותר, ההמלצה שלי היא לא יותר כבד מ 19oz 2. השאפט - למקלות פתיחה המודרנים יש שאפט קשיח יותר ממקל משחק זה מושג על ידי פרופיל קוני (taper) יותר לינארי (ראה תמונה מצורפת) הפרופיל הקשיח נותן מצד אחד יותר עוצמה למכה ומצד שני יאריך קצת את חיי השאפט. 3. הטיפ - ככל שהטיפ יותר קשה יותר אנרגיה תעבור לכדור הלבן, עד לפני כמה שנים היו משתמשים בטיפ מעור שעבר תהליכים על מנת להקשיח אותו, היום מאד נהוג להשתמש מטיפ שעשוי מפנוליק או בקאליט (חומרים מבוססים פלאסטיק) שהם מאד קשים. החיסרון של טיפים אלו שצריך סטרוק ממש טוב על מנת לשלוט בכדור הלבן בשבירה. היתרון - לא צריך לתת מכה ממש חזקה על מנת להשיג תוצאה טובה. ישנם שחקנים מקצועיים שיש להם שני שאפטים למקל הפתיחה, אחד עם טיפ מעור ואחד עם טיפ מפנוליק גם בגלל שב IPT אסור להשתמש עם פנוליק (טום סטורם השוודי נזרק מתחרות ה IPT האחרונה בגלל שימוש בטיפ אסור) וגם בגלל שלפעמים שחקנים לא מרגישים נוח עם טיפ מסויים אז יש את שתי האופציות. בשנים האחרונות המקלות המשולבים לפתיחה והקפצה נהפכו למאד פופולארים, יש להם יתרונות אך גם חסרונות.(כמו לכל דבר אחר בחיים). 4. מחבר המקל - רצוי עץ לעץ אם אפשרות לטבעת חיזוק צרה מפנוליק או עץ קשיח, מה שחשוב ששטח המגע בין החלקים יהיה עץ. השילוב של משקל קל ומחבר עץ לעץ מאפשרים לשחקן שליטה טובה יותר במכה בגלל שעוצמת המכה באה מהסטרוק ומהגוף של השחקן ולא מהמקל. בעקרון אין שום סיבה שתמנע ממך להשתמש במקל משחק על מנת לבצע את מכת הפתיחה, שחקנים השתמשו באותו מקל במשך שנים עד שהתחילו להשתמש במקל נפרד, חלק מהשחקנים עדיין משתמשים באותו מקל, קורי דיואל לדוגמא שידוע בגלל הפתיחה החלשה (אך המדוייקת) שלו משתמש באותו מקל. אם מדובר במקל איכותי אז הבלאי לשאפט לא יהיה מורגש כל כך מהר כמו עם מקל זול (למרות שהכל יכול לקרות, עץ הוא לא תמיד צפוי). הבלאי המיידי הוא לטיפ שיאבד את צורתו מהר יותר עקב מכת הפתיחה ויהי צורך לסדר אותו ואף להחליף אותו לעיתים תכופות יותר. בוא נגיד שאם אתה לא מתחרה רציני ואין לך את האקסטרה כסף לפנק את עצמך במקל פתיחה אז מקל מועדון יספק אותך בהחלט! כך גם תשמור על המקל שלך מבלאי מהיר. דעה אישית על מקל פתיחה: למרות האמור למעלה, אישית אני מעדיף מקל פתיחה עם שאפט שהוא קצת פחות קשיח ויותר גמיש, יש לי מכת פתיחה מספיק חזקה (ובנוסף את הטיפ הפנולי) כך שאני לא צריך את האקסטרה עוצמה ואני מרגיש שיש לי יותר שליטה במכה עם שאפט גמיש (שוב, זה רק העדפה אישית שלי) לאחר שעברתי מספר רב של מקלות פתיחה, אני חושב שהמקל הנוכחי שלי הוא הטוב ביותר שהשתמשתי בו עד היום: Predator BK2 משקל - 17.9oz עם נקודת שיווי משקל של 18.75 אינטש מקצה המקל (הרחב) המקל מגיע עם שאפט 314 של פרדטור שמיועד לפתיחה, ה taper שלו קצת יותר קשיח משל ה 314 הרגיל אך בגלל המבנה שלו הוא עדיין יותר גמיש משאפטים אחרים של מקלות פתיחה. ובנוסף הוא מאפשר דיוק מירבי במכת הפתיחה. הטיפ הוא פנוליק אשר מופרד מה ferrule (החלק הלבן) ע"י רפידת Carbon Fiber.

תודה על הבירור

אבל כשהייתיחסת לויקינג ומק'דרמוט במאתיים דולר נניח התייחסת למקל שלאחר מכן יהיה רצוי לקנות לו שאפט של פרדטור? כלומר בשביל שאפט שעולה כמו המקל המקורי....עד כמה חשוב יהיה החלפת השאפט? והחברות האלה כולן בנויות עם אותו חיבור? כי אני ראיתי כבר מספר רב של חיבורים על מקלות וחברות מסויימום שאי אפשר להחליף את השאפטים שלהם עם חברה אחרת נניח

9ball master

New member
לא...

כשאתה קונה מקל של יצרן מסויים אז השאפט הוא אותו שאפט אם זה מקל ב $200 או $2000 ההבדלים תמיד יהיו ב butt. החיבור הוא לא אותו חיבור, כל יצרן משתמש במה שמתאים לו, סתם לדוגמא - ל mcdrermott יש סוגי חיבורים סטנדרטים. ל viking יש 6 סוגים!! שאף ניתן להזמין את המקל עם חיבור אבר מאשר המקורי של המקל (מצריך המתנה של חודגש בערך כי בונים מקל חדש עבורך) בעיקרון יש מספר מחברים סטנדרטים בתעשייה וכמה שפחות סטנדרטים אבל בשימוש של חברות שמוכרות הרבה מקלות, predator מוכרים גם רק shaft-ים והם מכינים מראש כאלו שמתאימים לרוב המקלות הפופולארים ולסוגי המחברים שלהם, הם גם מוכרים shaft "חצי מוכן" שאין לו הברגה ואז איש מקצוע יכול להתאים את ה shaft במיוחד למקל שאתה רוצה.

מעניין אז בעקרון יש 2 סוגים של חברות

כאלה שמתמחות ב butt אבל מספקות גם שאפט איכותי כמו מקדרמט וכאלה שמתמחות בשאפט? תקן אותי אם אני טועה כי אם לחברה שהטוח מחירים ומוצרים שלה נע בין 200-2000 דולר כמו שאמרת וההבדל רק ב butt אז זאת ההתמחות שלהם אני תמיד חשבתי שהשאפט הוא החלק המרכזי וחהשוב ביותר והbutt הוא משני בשביל איזון משקל ותחושה

9ball master

New member
לא בדיוק

אין כאן עניין של התמחות, חברה שמייצרת מקלות ביליארד מתמחה בייצור כל חלקי המקל... השאפט הוא החלק הכי חשוב וכל חברה מייצרת את השאפט שלה לפי ההבנה שלהם ושמתאים להם. הגיוני ביותר שחברה מסויימת תשמור על סטנדרט מסויים ותציע את אותו שאפט על כל המקלות, ה butt הוא משני והסיבה שיש מבחר כל כך גדול הוא על מנת לספק בחירה עבור לקוחות שיש להם טעם שונה וכמובן יש את נושא האספנות. predator הייתה החברה הראשונה שהוקמה למטרה אחת בלבד והיא לייצר את השאפט הכי טוב שאפשר, הם אפילו לא ייצרו מעולם את ה butt של המקלות שלהם אלא עובדים עם חברות אחרות שמייצרות להם את ה butt (מלבד הסדרה של predator2 שמיוצר כולו במפעל של פרדטור בפלורידה). הסיבה שיש מקל שלם תחת המותג predator היא סיבה שיווקית בלבד שהוכיחה את עצמה כנכונה. מאז צצו עוד כמה חברות שהחלו לייצר רק שאפטים וכמובן שגם חלק משאר היצרנים קפצו על העגלה בשנים האחרונות ומציעים בנוסף לשאפט הסטנדרתי גם שאפט "משופר". איזון משקל ותחושה הם שני פרמטרים מאד חשובים שאסור לזלזל בהם!!

הבנתי תודה רבה

לדעתי מה שאני אעשה זה אקנה את המקל היחסית בסיסי אבל בטוח הטוב של ויקינג או אחד האחרים שאמרת ואשמור לי את האופציה לקנות שאפט של פרדטור בעתיד :) וכמובן נרתיק נשיאה

Doctor U

New member
תודה

תודה, מסטר. כמובן שאני צריך גם תיק, ונראה כי ההצעה שלך מתאימה לי. העיצוב פחות חשוב לי, ושמחתי לשמוע שהמקלות המתקדמים טכנית שכתבת עליהם באתר הם במסגרת התקציב שלי. שוב, תודה.

למעלה