מקל סבא

quick155

New member
מקל סבא

ראיתי בגג הבית, שהקבלן הכין מקלות סבא להולכת צנרת המיזוג וכן עבור דוד השמש מצינורות ביוב (ניקוז מי דולחין) בעזרת שימוש בזוויות ליצירת הכיפוף.

האם צינורות מהסוג הנ"ל מתאימים להתקנה גלויה ועמידים בפני קרינת UV?

האם יש תקן לכך? אני מניח שזה אמור להיות צינור שחור יצוק (מחומר עמיד שמותאם להתקנה חיצונית) עם כיפוף של 180 מעלות.

בתמונה שצרפתי נראה אפילו שזווית הקימור אינה מספיקה ובמקרה של גשם מלווה ברוחות יחדרו מים במורד הצינור.

אשמח לשמוע ממי שמבין ואם אפשר לצרף את התקן או דוגמא לצינור מקל סבא תיקני.

תודה

benny99

New member
תצבע

תוכל ליצבוע בעזרת צבע חיצוני מסוג טופגג וסופרגמיש לדוגמא
ככה יהיה לך עוד שכבת הגנה מעבר לאטמים בחיבורים
הייתי ממליץ לסתום את הפתח בגלל גשם המגיע עם רוחות צד

quick155

New member
תודה על העצות, אבל ראשית אני רוצה לדעת אם

מה שהקבלן עשה הוא תיקני.

כי אם לא, אני רוצה שהוא יתקן ויבצע זאת כמו שצריך.

benny99

New member
תראה

1. בהרבה בניינים ישנים רואים צינורות ביוב חיצוניים כך שאני לא חושב שיש איתם בעיה של עמידות בשמש uv וכד

2. בקר לתיקניות, תבדוק מול חברת המזגנים, למשל בתדיראן יש הנחיות מהחברה כיצד לעשות את המקל סבא וכל מתקין מורשה תדיראן חייב לעשות כך, יהיה לל קל למצוא את המידע באינטרנט כפי שאני עשיתי

3. בסך הכל נראה בסדר אבל אני לא איש מקצוע

אצלי עשו עם צינור שרשורי גמיש גדול, שאחרי ההתקנה ליפפתי אותו בבד וצבעתי במספר שכבות של צבע חיצוני

quick155

New member
ביצעתי חיפוש, אבל לא נתקלתי בדגם "תקני"

של מקל סבא.
אומנם יש הנחיות לגבי החובה להתקנת מקלות סבא, אבל מעבר לכך שמדובר בצינור מכופף (כמה מכופף???) והצורך בהתקנתו על הגבהת בטון לא ראיתי פרטים או הנחיות נוספות.

בחיפוש של תמונות בגוגל, נתקלתי בהמון מקלות סבא (לקשישים) והמעט שהיו בהקשר של בניה היו מהסוג שהתקינו אצלי.
תיקני או לא? אני לא ממש יודע.

benny99

New member
מקל סבא

חפש בגוגל את המדריך למתקין של תדיראן תחת השם: מדריך למתקין תדיראן"
זה בפורמט pdf
בעמוד 16 יש הסהר על מקל סבא

quick155

New member
בני תודה, מצאתי, אבל המשכתי לחפש ומצאתי עוד

כמה תכתובות ופרטים בנושא ואני מביא אותם לכאן כך שאולי יסייעו לאחרים...

בגדול, בצינורות הפלסטיק השחורים הם אלה שמוגדרים כעמידים בפני קרינת UV.
במידה ורוצים (לאחר מעשה) למגן צינור אפור, יש לעטוף אותו בשרוול. לא ממולץ לצבוע שכן ככל הנראה הצבע אינו מחזיק מעמד...

סוגי צינורות...
בתאריך: 19/04/2009 16:24:27
תוכן ההודעה:

כתום - עשוי פוליווינילכלוריד pvc מיועד לקוי ביוב וניקוז , מותר להנחה תת קרקעית

אפור - כנ"ל , אך מיועד לתקשורת , כבלי חשמל וכו´

אפור שני - עשוי פוליפרופילן בצפיפות בינונית - מיועד לשפכים , ניקוז וכו´ -התקנה רק חשיפה ( פריקה ) - לא תת קרקעית ולא בתוך יציקת בטון

צינור שחור - פוליפרופילן בצפיפות גבוהה hdpe מיועד לשפכים , ניקוז , תקשורת , כבלי חשמל וכו´.
מותר להתקנה חשיפה ( פריקה ) וגם ניתן ליציקה והנחה תת קרקעית - נחשב ל"מלך" של ענף. אותו צינור עמיד קרני שמש uv נחות בכמה תכונות אחרות כגון: עמידות בלחץ וטמפרטורה וכו´ ועל כן בחוץ מומלץ להשתמש בצנרת פלדה עם ציפוי בטון מבפנים.

בברכה,
ולאד דובין-מהנדס יועץ
www.dubinflow.com

רשר

Well-known member
מנהל
בעת ביצוע החיבור הוסף זוית 45 להשלמת הכיפוף

כרגע עד החיבור סגור עם נילון,

אתה צודק בדאגתך לאורך חיי הצינורות בשמש, לכן צבע בחומר איטום לגג בגוון לבן (פוליגג,,, והרשימה שהעלו לפני)

צנרת להכנות מיזוג בגג בטון

ככלל , צנרת פלסטיק אפורה , אינה מיועדת לחשיפה לשמש אלה אך ורק בתוך מבנה .עם הזמן הצנרת נפגעת מהשמש ומתפרקת .
צנרת שרשורית אינה מתאימה היות וקשה מאוד לבצע על הצינור איטום עמיד לאורך שנים .
צנרת הכנות מיזוג באתרים שלי , מבוצעת מצינור מתכת מגולוון המקובץ לתקרת הגג לפני ביצוע בטקל .
היתרון במתכת מגולוונת הוא , עמידות לאורך שנים רבות ואפשרות ביצוע הלחמה של יריעות איטום .
קיים פרט כזה באתר של חברת באיטום ואם איני טועה מופיע פרט כזה גם בפרט הכנות מיזוג של מכון התקנים .
בברכה,
תדמור ערבה

יוסיזיו

New member
מקל הסבא המגלוון מצוין אבל ישים רק לצנרת

בקוטר דק יחסית המתאים למזגנים קטנים ולבינוניים כשלאלו האחרונים רק לצנרת אדומה רכה שמגיעה בגלילים ללא בידוד ומבודדים בשטח.
למזגנים גדולים ולצנרת המגיעה מבודדת בגלילים זה לא מתאים מאחר והצנרת קשיחה מידי ולא עוברת בקשת והכנסה בכוח מעוותת אותה וגורמת למה שאנחנו אנשי המיזוג מכנים "קנאקים" (חצי שבירה) ואחר כך בביצוע החיבורי פלר למזגן הצנרת קשיחה מידי לצורך ה "פלר" התקין ונוצרות דליפות גז שבגז החדש 410 רק בעייתיות יותר בגלל הלחצים הגבוהים מאד..
מה שאני עושה זה ציפוי של הצנרת הפלסטית בפיברגלס (פילקוט של יעקובי) אוטם גם לבטון ועמיד לשנים רבות,יקר אבל שווה ואפשרי ליישם גם על מים!!.

למעלה