מקלט FUTABA ושלט SANWA

om133

New member
מקלט FUTABA ושלט SANWA

שלום, האם שלט של SANWA ידע לדבר עם מקלט FUTABA. תודה

אבל שניהם מדברים יפנית, לא?

או שגם הם עברו לדבר סינית בניבים שונים

I t a y l

New member
משדרי RD6000 סופר וRD8000

יכולים לעבוד עם מקלטי פוטבה ! צריך לשנות משהוא קטן בתפריט בסה"כ.

pimaa

New member
לא FM1 ו FM2

לפחות מנסיוני, עבדתי עם RD8000 ומקלט futaba בלי בעיה, לכל אחד מהטיסנים/מסוקים בזכרון אפשר לבחור גם שיטת שידור. נכנסים לאופציית MOD באותו טיסן, האפשרויות הן PP (שזה PPM או FM עם +shift), האפשרות הבאה היא PPR שזה negative shift- זה מה שאתה צריך לבחור. אם השלט כולל PCM אז יהיו אופציות PCM 1 ו PCM2 אבל זה לא משנה

yany11

New member
pimaa צודק התבלבלתי

לגבי הגביש, זה לא יתאים חייב שהשלט והגביש יהיו מאותו יצרן.

pimaa

New member
מתבלבלים, קורה. לגבי הגבישים:

גביש סנווה בשלט/מקלט סנווה, גביש פוטבה בשלט/מקלט פוטבה, לא לערבב גבישים!

abirdh

New member
אז אם רוצים להטיס עם sanwa

והמקלט של פוטאבה אני צריך להשים את הגביש של סנווה במקלט של פוטאבה ולשנות את הmod בשלט?

לא, לכל חברה יש את הגבישים המתאימים

לכל חברה יש את הגבישים המתאימים לה. אתה צריך לקנות גביש שיהיה באתו התדר של השלט שלך (אותו ערוץ) ולשנות את ה-Mod בשלט.

abirdh

New member
זה ברור. זה לא מה ששאלתי...

אם אני מערבב שלט סנווה ומקלט פוטאבה האם אני צריך לערבב גביש מתאים לסנווה וגביש שמתאים למקלט של פוטאבה... או שזה יהיה שני גבישים של סנווה... יש לי כאב ראש

בכל מקלט-גביש המתאים לו.

גביש של סנוואה במקלט של סנוואה. גביש של פוטבה במקלט של פוטבה. אם תנסה להרכיב גביש של סנוואה מקלט של פוטבה - לא יעבוד ויש סיכוי שידפוק את הגביש. קאפיש?

abirdh

New member
קאפיש, בעצם אתה סוטר את דברי pimaa

לפי דבריו הבנתי שהוא מדבר מנסיון. ניסית להפעיל מקלט פוטאבה עם משדר סנווה? כי אתה אומר שזה לא יעבוד, ואפילו ידפוק את הגביש. תודה מראש. שאלה אישית
כמה טיסנים ריסקת?

קרא שוב

לא כתבתי שאסור לתפעל מקלט של פוטבה עם משדר של סנוואה - הרי כל השרשור בא להבהיר כיצד לעשות זאת. כתבתי שרצוי לא להרכיב |הגדש|גביש של סנוואה במקלט של פוטבה. לצייר לך ציור?
כדי לפשט את העניינים - נניח שיש לך מקלט של פוטבה (עם גביש של פוטבה מותקן בו) בתדר מסויים, ונניח שהשלט של הסנוואה שלך נמצא באותו התדר (שנקבע ע"י גביש נוסף הנמצא במשדר, גביש יעודי של סנוואה) ... ע"י שינוי ה-Mod תוכל לגרום למשדר (סנוואה) לדבר עם המקלט (פוטבה)... יש? הערה קטנה, המקלט חייב להיות FM ולא PCM, מכיוון שלכל חברה יש שיטות קידוד PCM שונות.

למעלה