מקלחון זכוכית

מיכלקו

New member
מקלחון זכוכית

אני עומדת לקנות אמבטיון (=מקלחון לאמבטיה), והזכוכית השקופה מצאה כן בעיני הרבה יותר מהמחוסמת. זה שזה שקוף ו"יראו לי" לא מפריע לי, אני רק חוששת מזה שהזכוכית תמיד תראה מלוכלכת כתוצאה מטיפות מים שישאירו סימנים. אני לא טיפוס שינקה כל יום, ומאד חשוב לי שזה ייראה נקי כי מדובר בחדר האמבטיה הראשי של הבית, והאמבטיה ממוקמת ממש בכניסה אליו. למישהו יש מקלחון או אמבטיון כזה? מישהו יודע או ראה עד כמה זה נראה נקי? אם זה מתלכלכך כמו השמשה של הרכב למשל, אני אוותר.

Rשף

New member
מתלכלך !

אמנם זה תלוי באיכות המים שלך, אבל כמעט תמיד יהיו סימני מים, גם על זכוכיות לא שקופות.

יש מחוסמת שקופה

אולי לא אצל החברה שראית . אבל החיסום איננו פוגע בשקיפות. ממליצה על פלסטיק איכותי כי גם פירורי הזכוכית המחוסמת (כשנשבר) נורא כואבים כשיחפים (מישהו ראה את מת לחיות 2, בשדה התעופה? - זכוכית מחוסמת!!) אם את חייבת זכוכית אז רק טריפלקס (שלוש שכבות: זכוכית-פלסטיק מדביק- זכוכית) כמו חלון קדמי של מכונית ואז לא מתרסק לרסיסים פוצעים. היופי חשוב אבל גם טיפה פרקטיות.

אכן!!

היא שאלה על הלכלוך . לכלוך תמיד יהיה (שאריות שמנוניות של הסבון יחד עם אבנית. הכי הרבה רואים על שקוף. קצת פחות מזה על "אטום" הרבה פחות מזה על משהו עם דוגמא. אגב, נכון לגבי כל חומר. על ריצוף קרמיקה חלק רואים כל פירור לעומת רצפה "מקושקשת" אני, אישית, מבחינה בטיחותית , לא ממליצה על אף סודג של זכוכית בחדר רחצה. ושיסלחו לי כל המעצבים... יתכן, לכשאזמין אורחים לארוח בחדר הרחצה, אשנה מדעתי... ועד אז אני ממליצה על פלסטיק "מקושקש"... עכשיו עניתי על הכל , רשף? חוץ מזה יש ויכוח על 1 או 2 (מת לחיות). הזכוכיות היו במגדל, טוען הבעל שלי ואז זה 1...

מיכלקו

New member
את יכולה להמליץ על חברה

ספציפית שעושה מקלחוני טריפלקס (כמובן משהו איכותי וטוב ולא יקר...) מה דעתך באופן כללי על הומלי ועל א.א מראות?

batt

New member
זכוכית שקופה אומר שמיד אחרי

המקלחת תיקחי חומר לניקוי חלונות או מראות (השפריצר הכחול הזה) לתיז ולנקות כך לא ישארו טיפות ולא סימנים זה הפתרון היחידי אם רוצים שישאר יפה.

מצטרפת לדעה בעניין הלכלוך

לא יעזור כלום מקלחון שקוף מאבד מהר מאד את היופי שלו בגלל לכלוך מטיפות ושאריות סבון עדיף לקנות מראש משהו לא שקוף. בחנויות השקוף נראה מקסים, אבל שם הוא לא נרטב.

Rשף

New member
גם זכוכית אטומה מראה לכלוך

הזכוכית האטומה למעשה שקופה למחצה וגם עליה רואים (פחות) את כתמי המים והסבון.

מיכלקו

New member
נו אז מה הפתרון?

השתכנעתי שמפחיד מידי לשים זכוכית, בפרט שמדובר באמבטיה של ילדים קטנים. והשתכנעתי ששקוף וגם לא לגמרי שקוף יתלכלך, ואני לא טיפוס שיעמוד כל יום (בעצם גם לא כל שבוע) לנקות. בכל זאת אני צריכה משהו יפה כי האמבטיה ממש בולטת בכניסה לחדר. חוץ מזה, החדר מעוצב כל כך יפה שחבל לי להרוס עם איזה וילון בד.

Rשף

New member
לשים זכוכית...

מבחינת הילדים אין בעיה-זה בטוח לגמרי (פינות מעוגלות, וסוג זכוכית מתאים), ומבחינת נקיון עיטורים או זכוכית אטומה יאפשרו לנקות פעם בחודש או יותר-מניסיון (וגם מסנן נגד אבנית בבית יעזור
). למה חייבים לסגור את האמבטיה ? אצלי אין וילון או מקלחון ויש מופ מוכן בפינה לספוג את מעט המים שהשפריצו.

adigreen

New member
לנו יש מקלחון זכוכית שקופה

כבר שנתיים. אחרי המיקלחת מנקים את הזכוכית עם מגב שמשות. הוא מוריד את רוב טיפות המים. פעם בשבועיים מנקים עם חומר בשם דורגול של יעקובי משהו בסביבות 20 ש"ח לבקבו. המיקלחון ניראה מבריק ונוצץ כמו חדש. אבל אני לא מצליח להיפטר מבעיית העובש החוזר ומופיע בעיקר בחיבור בין הקיר לריצפה. פעם בשבועיים מנקה עם אקונומיקה אבל כמו להכעיס זה חוזר וחוזר. מה עושים?? אלעד

Rשף

New member
מאווררים יותר טוב...

באמבטיה הנוכחית שלי האוורור מעולה-זה חדר גדול ולרוב עוברת דרכו בריזה קלה- כבר שנתיים אין טיפת עובש. באמבטיה הקודמת המצב היה הפוך- קטנה וחלון שפונה לפיר כביסה התוצאה עובש פראי

יונתן 28

New member
שימו סיליקון נגד עובש

יש סיליקון שעובש לא צומח עליו והוא קצת יותר יקר מסיליקון פשוט ויש גם חומד של סנו ששמעתי שעוזר מאוד בהצלחה

Rשף

New member
כבר דובר על זה רבות

סיליקון "נגד עובש" פשוט עמיד לקצת יותר זמן החומר של סנו דומה לאקונומיקה, ויעיל באותה מידה.

למעלה