מקלדת המגע בחלונות 10 rs3, rs4

arseny92

Well-known member
מנהל
מקלדת המגע בחלונות 10 rs3, rs4

האם מישהו חוץ ממני נתקע בבאג מוזר של מיפוי המקשים לאותיות הלא נכונות במקלדת המגע העברית?

ניתן להפעיל את הלחצן בתפריט של שורת המשימות

יש לסמן upvote ולהוסיף תגובה למשוב זה ב-Feedback Hub
https://aka.ms/Dzc0ek אם חובים את זה גם... לא כדאי שהדבר הזה יישאר לא מטופל בגירסת קהל רחב של עדכון הסתיו 16299 , כי שם זה גם קורה, 163xx ו-17xxx של הגרסא הבאה (rs4) בזמן הזה *כרגע* לא שונים משמעותית כלל ממה שיוצא בשבוע הבה

arseny92

Well-known member
מנהל
שמת לב שאת הפידבק הזה כתבתי לפני שבועיים, וזה עדיין לא נפתר?

לצערי רוב הבקשות שמגיעים במשוב עוברים triage לטיפול כ-work item רק לאחר שמלא משתמשים דווחו בעניין זה או אחר, להלן ה-upvotes...
אחרת המשוב פשוט מאורכב ללא טיפול, ובעת מציאת באג שכזה ממש לפני הפצה המונית של עדכון יוצרי הסתיו(?) יגרום ליחסי ציבור לתמיכה גרועים... אז כדאי שהטיפול ייכנס לעדכון הקומולטיבי (KB) הקרוב לפחות...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הניסיון שלי עם בעיות כאלה שהן נפתרות

&nbsp
דיווחתי על כמה פגמים שאני ראיתי ולא ראיתי שראו בעיניין ממשק עברי בעיקר..והן תוקנו ויש זמן לתקן באגים ...עד שיגיע העדכון ואני לא בטוח שיגיע בדיוק ב17 לחודש..:)

arseny92

Well-known member
מנהל
הבאג באמת קשור למקלדת ה"עברית" בלבד, אין ב "עברית (סטנדרט)"

כפי שמצורף יש להוסיף את מיפוי המקלדת בהגדרות שפה, להוריד את הסטנדרטית מהרשימה ואז לבדוק את המקלדת

הבאג של מיפוי המקשים קורה רק במקלדת המגע, ואינו קורה עם אותו מיפוי "עברית" במקלדת הפיזית (שכרגע אצלי (מחשב נייד כפי שאולי שמת לב, לפי הסוללה בתמונה בראש השרשור) חלק ממקשיה לא פועלים כראוי, אין מקום בשולחן למקלדת חיצונית [וממילא המקלדת החיצונית היחידה בביתי עם ממשק ps/2, אז...], הזמנתי מקלדת פנימית חלופית, אך עד שהיא תגיע יקח קצת זמן, אז ביינתיים נאלץ להשתמש בעכבר ומקלדת מגע...)

בינתיים הלילה עדכנתי ל-17017, הדבר לא טופל :/

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שמע זה רק סבלנות

&nbsp
אני כרגע לא בתוכנית לדווח..במחשב החדש קניתי ווינדוס.
&nbsp
הישן כבר עברתי לווינדוס רגיל האמת אני לא בטוח אם שם אוכל לחזור לתוכנית פעם ניסיתי ולא הצליח..
בכל מקרה ההערכה שלי במקסימום שאחרי שהסופית תצא אם תשאר הבעיה אז יתלוננו רבים..והיא תתוקן עם איזה עידכון..ההנחהה שלי שעובדים על זה עם עוד שפות ואל תשכח השפה שלנו יחסית נדירה וקטנה..
אני גם מעולם לה הבנתי מה ההבדל בין שתי העברית אני מאשר את הרגילה ואנגלית ארה"ב וזהו...
אין לי מחשב נייד לבדיקה של מגע שם בכלל...כך שרק סבלנות אני יכול להציע :)

arseny92

Well-known member
מנהל
אם אתה נכנס למחשב ע"י חשבון מיקרוסופט,אתה יכול לחזור לתוכנית

האינסידר אם זה אותו חשבון... לגבי האקטיבציה, המערכת תופעל ע"י הרישוי הדיגיטלי מהחשבון, אם המערכת היא אותה edition
ראה פה : סעיף 3 ותמונה : http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/253/182605046/מחשבים/חלונות_-_Windows_ודפדפנים
&nbsp
או שאתה מתכוון שהצטרפת לאינסידר, אבל זה אומר לך שטבעת ה-skip ahead סגורה כך ש"רק" אינך יכול לקבל rs4? (ו-17017 יצאה לטבעת המהיר הרגילה גם בכל מקרה, אז אי גישה ל-skip ahead כבר לא רלבנטית)
&nbsp
ה-16299 "סופית" בעצם טכנית יצאה כבר, וניתן להתקינה מהטבעת ה-release preview בהגדרות insider program, תקבל את אותה מערכת 16299 ;)
ביום שלישי כולם מקבלים את אותו הדבר שיצא לטבעת הנ"ל כפי שדווח בהודעה הזו https://aka.ms/S1r4sa (עדכון ב-10/10), ולאחר התקנה מקבלים את העדכון ה-KB4043961
&nbsp
לגבי מחשב נייד, לא חייב, ניתן לנסות את הרפרודוקציה גם עם עכבר ומחשב שולחני, צריך רק להציג את הלחצן פתיחת מקלדת..
&nbsp
ההבדל בין שני העברית היא שהסטנדרטית תומכת בהקלדת ניקוד (caps, ואז shift עם מקשי השורה העליונה עם המספרים, כולל ~, _-,+=) רק ביישומים כמו וורד, והעברית השניה מאפשרת לנקד כך בכל מקום אפשרי במקלדת הפיזית, ומהות הבאג זה כשכותבים רגיל עם המיפוי הזה על מקלדת מגע, המקשים שולחים לשדה ההקלדה את התווים הלא נכונים
&nbsp
ואכן ככל הנראה הבעיה תישאר לזמן מה, אז יתלוננו רבים... לגבי עבודה עם עוד מלא שפות אני יודע, אבל זה שהבעיה הופיעה רק לפני כחודש (ככל הנראה אין את הבאג הזה בעדכון האביב 1703) סותר את הדבר ותורם לכך שאוטוטו יהיו המון מתלוננים.... לקראת הפצה המונית ממש לא כדאי שיהיו באגים כאלה (או שהיית מעדיף להתקע עם באג שחוויתי שבו המערכת היתה לא מזהה כלל ליבות נוספות למעבד? את זה ( https://aka.ms/Walqxi אפשר לקרוא אבל נא לא לסמן upvote לפה מאחר וזה טופל ) אגב תיקנו כבר בעדכון אינסידר מהיר הבה לאחר שדיווחתי)
&nbsp
אומנם אני משתמש כבר קצת יותר משלושה שנים באינסידר מהיר, לי לא ממש מפריעים באגים קריטיים, אבל אם אני מוצא ממש לפני הפצה המונית של עדכון גדול, באג שככל הנראה יכול להפריע למשתמש קצה שאינו אינסידר, אני מנסה לקדם טיפול בבאג כזה לפני תחילת הפצה, רק שניסויים לקידום שכזה לעיתים לא ממש עוזרים ואז נהיים הרבה מתלוננים
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
רק סבלנות

&nbsp
וסבלנות :)
&nbsp
אני כבר לא אנסה לחזור לאינסיידר אין טעם כעת כמה ימים לקראת..איני רואה את הבעיה לכן איני יכול לדווח ..שוב סבלנות הכל יסתדר:)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היה באג

&nbsp
מקלדת זעירה הייתה הסתדר לבד איני יודע איך..לגבי הניקוד שאמרת באמת אני לא מבין בזה אם אני צריך לנקד אני משתמש באתר לניקוד שמוצא ברשת...כך שאיני יודע אם זה הסתדר..
&nbsp
אולי מישהו שמשתמש יכול לענות :)

arseny92

Well-known member
מנהל
בלי קשר לניקוד כרגע, אם אתה לוחץ במקשים של המקלדת שעל המסך

(מקלדת מגע) הפתוחה מלחצן הצגתה בשורת המשימות, כאשר העברית בהגדרות איננה הסטנדרטית (וב-17017 זה כבר קורה גם עם הסטנדרטית, איזה ביזיון), חלק מהמקשים מקלידים לך אל תוך השדה שאתה מקליד עליו (למשל בתגובה להודעה) פולטים לך את התו הלא נכון: במקום "ת" יוצא ",", במקום "ץ" יוצא "." (כלומר יש לך למעשה פסיק ונקודה פעמיים נוספים בנוסף למקשי ה".", "," הרגילים ואין לך "ת" ו"ץ"), במקום "ף" יוצא ";", ואגב כדי להקליד "ף" במצב זה ללא שימוש במקלדת הפיזית (ששם הדבר לא קורה), צריך ללחוץ על "123&" ואז על ";", כלומר מיפוי המקשים בחלק מהמקשים במקלדת המגע התהפך

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לא נראה לי בעיה כללית

&nbsp
אני כעת מקליד עם הוירטואלית ללא שמץ של בעיה ✌:-$
&nbsp
no problem
&nbsp
עד כה בוירטואלית
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מה שאומר כנראה בעיה נקודתית אצלך..תשמע מאחר והיה עידכון גדות שיש לו הורדה מסודרת
&nbsp
אני מציע פשוט תתקין מחדש ..זה מהיר יותר פשוט יותר מאשר לנסות למצוא פתרונות נקודתיים לבעיה שלך..
&nbsp
https://support.microsoft.com/he-il/help/4026528/windows-reset-or-reinstall-windows-10
&nbsp
הדרך על כל מקרה...ואם תחליט תעשה התקנה נקייה כולל מחיקת המחיצות של ההתקנה ..שיהיה נקי וחדש הכל ...:)

arseny92

Well-known member
מנהל
והאם זה קורה גם כשמותקנים לך מספר שפות להקלדה?

והתקנה מחדש זה כל כך אופייני ל-Windows 9x: כל בעיה קטנה = :format c
אם לא אמצא איפה הבעיה, ממה היא נובעת, ואיך לשחזרה, איך אתה מצפה שזה יתוקן? אתה ככל הנראה לא מבין את מהות השימוש בתוכנית ההתנסות, זה התפקיד של כל אינסיידר כבודק תוכנה לחפש באגים ופתרונות אליהם, אחרת הבאג יגיע לרמת סבירות תקרית אצל משתמש קצה, משתמש קצה לא יחפש פתרונות אובייקטיביים, אלא יתלונן לתמיכה, ואז נסיים עם מה שהיה עם Windows Vista: עקרונית המערכת היתה בסדר, אבל אופי הנגשתה לשוק הרחב היה נורא גרוע ועוד כשרוב משתמשי קצה היו משתמשים בפנטיום II... ויסטה נתנה דחיפה לשוק ההתקנים עקב ה-system requirements הגבוהים, בלעדיה עדיין היינו יושבים על מחשבים של המאה הקודמת!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש כבר גרסא רשמית

&nbsp
מה שאני אומר תתקין מחדש תפתור את הבעיה תמשיך בתוכנית..אם אתה לא רוצה אתה שואל בפורום הלא נכון שאל בפורום של אינסיידרים עצמם..
&nbsp
פה אני מביא פתרונות מעשיים לבעיה! שמתאים גם לקוראים אחרים שרואים את זה ..הום או בחיפוש בגוגל בעתיד...
&nbsp
אתה בקטגוריה אחרת פשוט....תפנה שם לפורום :) הכי טוב.
שבת שלום :)
&nbsp

למעלה