מקינטה Bialetti Brika 2/4

elad1980

New member
מקינטה Bialetti Brika 2/4

שלום רב,
אני מבין שחזרו לשווק את הבריקה בארץ ואני מעוניין לשדרג את עצמי מהמקינטה דמה שמשרתת אותי שנים רבות מאוד. אני מבין שיש 2 או 4 כוסות. אשמח את המלצתכם לגביי מקומות אטרקטיביים לקנייה בחיפה, מחיר מומלץ וכן האם מומלץ 2 או 4 כוסות?
בתודה מראש!

elad1980

New member
כירת בישול חשמלית קרמית

עוד שאלה: האם אפשר להשתמש בבריקה על כירת בישול חשמלית קרמית?

dudi4321

Active member
2 זה מינימום

ותבחר לפי השימוש. אם אתה ואדם נוסף שותים כמות כפולה כל אחד קח את ה4. אחרת רק ה2 מנות מתאימה.
ממש כמו שאתה מזמין בבית קפה, רק שאפשר או 2 או מנות קפה.

לא מומלץ כיריים קרמיות למרות שאפשר על הקצה כדי שהידית לא תישרף. אני מכין כשאני לא בבית על כירים חשמליות IR שהחום במגע (ולא בקרינה כמו בקרמיות). הכי טוב זו להבת גז ההכי קטנה עם מתאם לקומקום ושהקפה מתמלא אני מקטין הלהבה.
בכל מקרה תתחדש.

תמיר 8

New member
הבעיה שלי עם בריקה

אני שותה כיום ממקינטה רגילה המיועדת לכוס אחת.התוצר כ40 מיליליטר ואיני מעוניין ביותר לכל מנה.היתרון כמות קפה טחון קטנה יחסית.בבריקה התוצר כ60 מיליליטר ,אבל כמות הקפה הטחון כפולה.בעבר היתי משליך לכיור כ20 מיליליטר.יוצא שעבורי לאותה מנה הבריקה דורשת טחינת כמות כפולה.

הבעייה שלי עם בריקה..

שהיא OVERRATED באופן פרוע להחריד.ץ... אני בכלל לא מתלהב מהתוצר של הבריקה ותמיד לאומת מקינטה רגילה , הוא נראה לי שרוף ולא ממש טעים לי...

oferlev9

New member
הבעייה שלי ......

עם מקינטות באופן כללי שהן OVERRATED לגמרי:
שיטת ההכנה המבוססת על קיטור בטמפרטורה של למעלה מ 100 מעלות יוצרת קפה שרוף. ולא חשוב עם זה בריקה או כל מקינטה אחרת.
כל מכונה פשוטה עם משאבה תיתן תוצאות טובות בהרבה מכל מקינטה , גם אם הקפה קלוי בבית וטחון ממש לפני ההכנה
כל זה משני לעומת הקיטור ששורף את הקפה

מר בחור צעיר!!!!

תן כבוד למקינטה, היא מכשיר עם המון מסורת וכבוד, ובכלל ההשוואה מול מכונת אספרסו אינה נכונה , ראשית כי התוצר בסוף הוא שונה ושנית כי אין מה להשוות בין מחיר המקינטה ומחיר מכ' אספרסו ומה היחס בין עלות לתועלת.
יהיה נכון להגיד שלטעמך ולתפיסת עולמך האספרסו יותר מתאים.

ובוא אני יאתגר אותך יותר (ואפילו אעצבן אותך מעט)גם קרמה היא OVERATED

oferlev9

New member
מה שבטוח זה שצעיר אני לא .......

במיוחד היום

לגבי כל השאר אני לא בטוח........................

oferlev9

New member
איטלקים שותים אספרסו בבתי קפה באופן יום יומי

והרבה פחות בבית ממקינטה

Lechoke Lames

New member
אפרופו איטלקים...

ה-☕ שלהם הוא מאוד overrated. כגודל הציפיה, כך גודל האכזבה.

Yehuda Badihi

New member
לגמרי לא מסכים. לטעמי האספרסו שלהם ב90% מהמקר

ים מעולה. נכון, בקפוצ'ינו הם מאכזבים אבל לא באספרסו. האספרסו הוא חלק מהתרבות המקומית ולהוציא אספרסו לא טוב זו פגיעה אמיתית בכבודו של הבריסטה. לך יש טעם מאד ייחודי בקפה. אתה גם מתנגד להוספת רובוסטה לתערובת. זה הטעם שלך שיוצא מהכלל לא של האיטלקים.
גם המקינטה היא חלק מהתרבות האיטלקית ובכל בית יש מספר מקינטות בגדלים שונים.
אני מסכים לגבי חוסר החשיבות של הקרמה עבור הטעם אבל יש לה חשיבות לפחות בשני נושאים לא פחות חשובים: היא מעידה על טריות הקפה ועל חום המכונה - קרמה סמיכה מעידה על קפה טרי וקרמה שאינה בהירה מעידה על מכונה וופורטופילטר בחום הנכון.

knappertsbusch

New member
קרמה היא בהחלט over-rated

היתרון של המקינטה הוא משהו שקשה להסביר לצרכן הממוצע בעולם הצרכנות המשוגע שלנו -
היא תחזיק מעמד גם אחרי שתמות. הן מבחינה מכאנית והן מבחינת קונספט.

עוד דבר חשוב!!!

באירופה אין כיריים מגז. יש רק כיריים חשמליות / אינדוקציה.
מקינטה מיועדת לכיריים חשמליות, היא מתחממת פי 3 יותר מהר ככה בהשוואה לגז,
וכך נמנעת שריפת הקפה. עוד משהו שאני שובר את הראש בשביל להסביר לפרובינציאליים, אבל יוק.

oferlev9

New member
העקרון של מקינטה הוא לחץ קיטור

לא משנה אם זה גז או חשמל - בכל מקרה זה מעל 100 מעלות ......

knappertsbusch

New member
הכי גרוע זה להבת גז

כמו שכתבתי בתגובה למטה, מקינטה מיועדת לשימוש עם כיריים שטוחות לגמרי,
חשמליות או אינדוקציה או מה לא. היא לא מיועדת לכיריים על גז, למרות שזה מה שכולם עושים ב-א-ר-ץ,
והיא מפיקה תוצאה טובה יותר על כיריים חשמליות.

באירופה אין כיריים על גז. פשוט אין.

חייב לציין שאני עושה מקינטה על כירה חשמלית...

ואכן הטעמים השרופים פחות מורגשים.
אבל חייב לצאת חוצץ לגבי הקביעה הלא מאוד נכונה כי אין כיריים מופעלי גז באירופה, זה לא הכי נכון, זה מאוד תלוי איזור והיכולת של האיזור לקלוט תשתיות מסויימות, אתה כמעט לא מוצא גז במרכזי הערים העתיקים או המשומרים, אתה מוצא המון שימוש בגז במעגלים החיצוניים יותר כאשר הייתה יותר מחשבה על תשתיות מודרניות, כמו שכונות חדשות שתוכננו אחרי מלחמת העולם השנייה ופרברים חדשים.

למעלה