מקור תחושת 'המגיע לי'

שרונה44

New member
מקור תחושת 'המגיע לי'

יש הרבה קבוצות מהגרים בטורונטו, אבל אני לא מכירה עוד קבוצה כמו הישראלים (כמובן לא כולם...אבל חלק גדול) שבה רווחת תחושת 'המגיע לי'. מיד כשהם מגיעים לקנדה הם מצפים שהממשלה, הרשויות או הקהילה היהודית לעזרתם. הם תמיד מרגישים שרוצים לנצל אותם. כשהם נכנסים לחנות, ולא מקבלים את מבוקשם, מיד הם כועסים ומבקשים לדבר עם המנהל וכו'. כולם חייבים להם. מהגרים אחרים שאני מכיר ממדינות אחרות גם נתקלים בקשיי ההגירה, אבל יש להם איזו הכרת טובה בסיסית לקנדה שפותחת את שעריה ומתירה להם את האפשרות להתחיל בדרך הקשה של השתלבות בה. ודרך אגב המצב בישראל היום בטחונית וגם אחרת הוא קשה יותר מאשר הרבה מדינות אחרות מהם מגיעים מהגרים, אז לכאורה הישראלים היו צריכים להכיר טובה יותר מכולם. מה מקור ההבדל? אין לי מושג

Cuteguy

New member
תקשיבי שניה...

אני לא ממש נוטה לרשום בפורום הזה אבל אני קורא בו דיי הרבה ויש לי שאלה אליך: לא נמאס לך כל הזמן לרשום ביקורות על ישראלים? בחיי שכל הודעה שלך קשורה לכמה שישראלים הם כאלו וכאלו....נשמע כאילו שמבחינתך זה בושה להיות ישראלי בכלל! אולי תתאפסי קצת?!

alon114

New member
קראת את המחשבות שלי

או להיפך..... תיכף עוד יגידו שאנחנו אותו בן-אדם!

medalssy

New member
מה פה קורה פה?

בשירשור הקודם התחלת נושא ונראה לי שיקבלת תשובות מספקות ולכן העדפת לקפוץ נושא,אני באמת מציע לך לקחת אוויר ולארגן מחדש את מחשבותייך,ואים את באמת מתביישת להיות ישראלית ו\ או יהודיה אני מציע לך לחפש אולי פורןם שנקרא פורום שונאי ישראל אני בטוח ששמה תמצאי אוזן קשבת לכול הזבל שיוצא לך מהפה ,ולכול שאר החברה פה אני מאד מצטער שאני נאלץ לרדת לרמה זאת אבל פשוט קפצו לי הפיוזים איתכם הסליחה שבת שלום

dana banana

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif and one more thing..

btw you cracked me up "Israel hate forum...." ha ha ha, ):Trust me there are planety of those unfortenatly... FOR all of you who response to Sharona ... LET IT GO SHE IS A BORED WOMAN WHO NEEDS SOME ATTENTION (TOO BAD SHE AND NEEDS TO GET ATTNETION FROM THE FORUM) dont reposnd to her messgaes... leave her alone ... have a great night and dont forget we are still Israelies and will always be even if we'll live here 50 years!!!! PROUD ISRAELI!!!!!!

medalssy

New member
dana banana

רציתי לומר לך שאת אחלה ואים את במונטראל במוצאי שבת בואי למסיבה ונשמח להכיר אותך וזה גם לכול שאר החברה במונטראל תבקשו בדלת את מאיר או אלונה ונשמח להכיר אותכם אל תשכחו שזה רק 5 דולר שתיה חופשית כול הליה וגם כיבוד קל דרך אגב המסיבה לאוהבי ישראל והעם היהודי בלבד(והמבין שלא יזמין את עצמו) להתראות במוצאי השבת

alon114

New member
עוד פעם...

תגידי, את עושה עוד משהו בחיים שלך חוץ מלמצוא כל דבר מגעיל אצל הישראלים? אז נכון, הרבה ישראלים באים בגישה הזו. החכמים יותר משנים את הגישה מייד עם הגיעם לקנדה, ואצל חלק זה לוקח יותר, בסוף כולם לומדים לסמוך קודם כל על עצמם. אבל למה, למה כל ההודעות האנטי-ישראליות האלה שלך? ועוד בפורום ישראלים? או שאת פשוט מחפשת פרובוקציות כי את יודעת שהרבה אנשים יגיבו. פעם כתבת לי שאני צריך ללמוד היסטוריה. תלמדי גם את קצת. במשך כל שנות קיום העם היהודי, מתי שהיינו מפולגים - סבלנו. כשהיינו מאוחדים - ניצחנו. די כבר עם השנאה העצמית הזאת!!!

babajos

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

babajos

New member
אחותי יש לי הצעה בשבילך

עושה רושם שכל החברים והמכרים הישראלים שלך "(כמובן לא כולם...אבל חלק גדול)" הם באמת אנשים בעיתיים ולכן הייתי מציעה לך שני דברים :להחליף לאלתר את החברים שלך"(כמובן לא כולם...אבל חלק גדול)", או להתקרב אליהם יותר וללמד אותם איך להיות בני אדם, מה את אומרת?

שרונה44

New member
מדוע הגעתי לקנדה

אני נולדתי בישראל, וחייתי את ההוויה הישראלית שנים רבות : בית ספר, צבא, אוניברסיטה, עבודה וכדומה. ההויה הזו היתה מובנת ומוכרת לי והייתי רגילה אליה. לא היגרתי לקנדה בגלל סלידה מההויה הישראלית, אלא מסיבות אחרות. אבל לאחר שהגעתי לקנדה, לאט לאט הבנתי שדברים יכולים להתנהל אחרת. שאפשר לעמוד בתור, שאפשר לומר 'תודה' ו-'סליחה', שאפשר לדבר בשקט ולא לצעוק. ברור לי שהיום, אפילו אם אחזור רק לביקור קצר בארץ, יהיה לי קשה הרבה יותר עם המנטליות המקובלת בארץ. אני חוזרת שוב. אני כמובן לא מדברת על כולם. יש הרבה ישראלים אדיבים, מתחשבים וצנועים שאיכשהו נבלעים בתוך הרוב הדי צעקני ומרפקני.

babajos

New member
שרונה'לה זה מאוד פשוט

יש דבר אחד שלא למדת מהקנדים או יותר נכון מהיהדות, הוצאת לשון הרע, כבר דברנו על זה והתגובה האחרונה היא בעצם המשך וזה נקרא הקרטריונים של שרונה מכה בשלישית, לשמחת כולנו הרשימות מתקצרות ובסוף אולי כולנו נלמד לאהוב את כולנו.ומה שניסינו לאמר זה שבכל מקום יש מכוער ויופי זה אופנה מתחלפת ומשהו ריגעי, כי קנדי עם כל הנימוסין שלו ילך למרוקו או אפילו לנאפל ואף אחד לא יבין את הגינונים שלו, כי שם הגינונים אחרים וגם הם יפים, ומה שבסה"כ הראית לנו ? סוגי גינונים, ובישראל את אומרת בעצמך "ההויה הזו היתה מובנת ומוכרת לי והייתי רגילה אליה. לא היגרתי לקנדה בגלל סלידה מההויה הישראלית, אלא מסיבות אחרות" זאת אומרת שכל עוד היית בישראל זה היה בסדר, ומה, רק בגלל שעזבת את ישראל פתאום שש מליון ישראלים טועים ושרונה ונועה הצדיקות היחידות שנשארו, הישראלים כולם התכערו? פה למדת לשנוא את הבית שלך שפעם אהבת ואת מעידה על כך, לא חבל? הלוואי ותחזרי לאהוב אותנו זה יעזור לכולנו וגם לך.

dana banana

New member
You keep amazing me

with your messages.... Just when you came to Canada you realized that there are words like "sorry and please" we don't teach them in Israel? Israel is not perfect there is good and bad but dont forget that the Canadians don't have suicide bombers, terrorists etc... so why are you compering?? its funny you wrote "only when I came to Canada I realized that we can act different" and what you didn't know the words PLEASE in israel? i ALWAYS said thank you and excuse me no matter where I lived so I guess that makes me "non israeli" according to you and very Canadian... right? think about it Proud Proud Israeli... :)

formersusan

New member
את כך-כך צודקת, שרונה

יש אנשים שמגיעים למקום ומיד מצפים שיתנו להם, ויהיה זה "סל קליטה" או עזרה כלשהי מהקהילה היהודית, מישאלים שנמצאים במקום, ואפילו מהממשלה. ואז כשזה לא קורה הם מתעצבנים ומתחילים להשמיץ. האמת, פאתטי. מי שחושב שכל חייו יוכל להסתמך על עזרתם של אחרים - הוא באמת אדם חלש ופאתטי. אני מאמינה שכל אחד חייב לסמוך רק על אדם אחד: הוא עצמו. רק ***אני*** אחראית לחיי, לשיפור עצמי, לשיפור מצבי הכלכלי, ומציאת האושר האישי שלי. אני ולא אחרים. לעולם לא אצפה מאנשים, ובטח שלא מזרים גמורים שיושיטו לי עזרה על בסיס מה? איזו אמונה דתית משותפת לכאורה? איפה נשמע כדבר הזה? ההנחה שעומדת בבסיס מושג ההגירה היא שברגע שאת מגיעה לחופי מדינת היעד, האחריות לניצול ההזדמנות הנפלאה שניתנה לה נופלת עלייך בלבד. אם תצליחי - תצליחי בזכות עצמך ולא בזכות אחרים.

dana banana

New member
OOPS FORMERSUSUAN SPELLING MISTAKE

CAN IT BE????????? CHECK OUT THE TITLE...( Maybe Sharona is right or not but the point is that EVERY RELIGION EVERY CULTURE AND EVERY RACE have people with good /bad manners, nice people, people who take advantage etc... so why for god sake we have to point out only Isralies, if someone from outside will read it they will think Israelies are "walking monsters" and that is NOT THE CASE Shabat Shalom P.S I hope that this time you will "allow" me to write in CAPS.. ha ha ha

למעלה