מקור "חדש" לגנאלוגיה

א77

New member
ולא רק זה

בצילום דיגיטלי או מצלמה רגילה אינך חייב להצמיד את המוצג לעדשה. וממילא אתה תופס גם עומק. וכו'. ניתן לצלם בכל זוית רצויה. הנה דוגמא לתנ"ך ישן מכריכת עור. ובקיצור: בסריקה אתה מצלם אותיות. בצילום אתה מצלם את כל המוצג. יש לו הרי גם סידור תפילה...

א77

New member
אני מבחין בתגובת ארנון "לאט לאט"

בקשר לשימור. אז גם סכנת התפוררות בצילום, אינה קיימת כמו שהיא קיימת בסריקה. בצילום אין צורך כאמור "לפרק" את המסמך בכדי להצמידו לעדשה.

wow1

New member
חשבתי שאם יש לי סורק הגעתי אל

המנוחה והנחלה. המכשירים האלקטרונים האלה שיש לרכוש ואח"כ ללמוד לתפעל עם כל התוכנות הנילוות אליהם לא נגמרים אף פעם. כל הזמן צריך להיות בתנועה על מנת לא להשאר מאחור ולהפסיד את היתרונות שהמכשירים הללו מציעים. פעם ( לפני המהפיכה התעשיתית
) זה לא היה כך. איל.

א77

New member
אבל... גם לסורק יש פלוסים

לעומת המצלמה. אם אינך מתמחה טוב בצילום. הרי כי הסורק מצלם חזיתי ביחס שווה. לא כמו המצלמה. הזוית או הצד הקרוב למצלמה הינו מוגדל יותר. אבל לי זה לא מפריע... תישן טוב, ואל תרוץ לקנות מצלמה דווקא בגלל זה.

eliyhu

New member
סורק

הסורק הוא למעשה מכונת צילום לתוך במחשב אני למשל סרקתי את כל החשבוניןת וכו' במקום לשמור בתיקיות אני שומר בתוכנה מיוחדת , ובאותה צורה גם יכול לשלוח תמונות או מסמכים

שרה המל

New member
ל zogu : בקשר לשימור חומר ישן

אם תמצאי מכתבים או חומר אחר, שחשוב לך לשמר אותו - יש אצלי (עוד מאז קורס-הארכיונאים שהשתתפתי בו) - רשום, כי במוזיאון ארץ-ישראל בתל-אביב, עושים עבודות-שימור לאנשים פרטיים. כמו-כן רשום אצלי שמה של גב' אסתר-אלקלעי מארכיון אוניברסיטת-תל-אביב, כמומחית לשימור ושיקום ספרים וחומר ארכיוני. אז אם את מוכנה להשקיע כסף בנושא - נראה לי שזו הדרך הנכונה. שרה

zogu

New member
עבודת שימורים

רשמתי -תודה. אולי יש לך טלפון של הגב' אסתר אלקלעי מארכיון אוניברסיטת ת"א נראה לי שזה בעל ערך... יום אחד, משהו יעשה עם זה משהו רציני ו/או ליד ושם....וכו'

א77

New member
לא יפה...

אתה ח י י ב לצלם/לסרוק ולהציג בפנינו. את הסידור, מכל כיוון אפשרי. את המכתבים ומה לא... תשמע חבר. אני הייתי מתחיל לצלם את כל הניירות והמעטפות מכל כיוון, שיהיו מתועדים במחשב. פרט לעבודה סבלנית, איטית ומבוקרת, של שימור החומר. כולל הדברה ועטיפה בניילון לדוגמא. מאד מאד מתאפק לא לעבור על אחד מהלאוים שבעשרת הדברות "לא תחמוד".
החמדה בין כך לא תועיל. הלוואי ואזכה בכזו זכייה.

zogu

New member
צילום/הורס

הצילום הורס את הכתוב. אחת הבעיות היא שהם אכולים , פריכים, וקריעים מכל נגיעה שהיא... אני חושבת מה עלי לעשות בנידון כרגע... לפני שאוציא אותם לאויר העולם (מוזיאון?...) למכירה פומבית? (בחלום! זה נכס היסטורי משפחתי) איך שומרים דבר כזה...

א77

New member
אל תעבדי על כולם ביום אחד.

שמרי על איפוק, קחי גלולה נגד סקרנות יתרה. רכשי לפחות מאתיים ניילונים לאיחסון עמודים. (אני מכיר ניילונים של שני חברות, אל תתקמצני, קני את הטוב יותר, את היותר רך) פתחי את הדף הראשון העליון. בעדינות. הכניסי לשקית. קיפולים מהודקים, השאירי כך, רק מה שנפתח בקלות פתחי. אל תיישרי בכח. תני להם להתישר מעצמם לאט לאט בתוך הניילונים. אל תחטטי במסמכים שאינם מטופלים כרגע. סגולה גדולה לקילקול מסמכים אלו, זה החיטוט הראשוני. ו... אחרי שתשלימי את העבודה, ואפילו חלק ממנה, דאגי שהניילונים יהיו פתוחים במעט, בעזרת תחיבת חפץ כעין מקל כביסה, (למה דווקא אטב? כי יש כאלה עשרות בבית. אבל כל חפץ יעיל למטרה זו). ועכשיו כשהאוצרות בניילונים, פתחי הניילונים כשהם אחד על השני, ופתחי כל הניילונים לאותו כיוון, רססי ב-K600 אבל לא בכמויות ממוקדות על הניירות עצמם. אלא בצורה מפוזרת ודלילה. אם זה לא היה דיי. אז חזרי על הריסוס שוב, לאחר יום לפחות. שקיות הניילון ישמרו על שלמות הנייר, ואף אם הנייר מתפורר, אזיי הוא יהיה מפורר בצורה מסודרת, כפאזל מסודר, העיקר שהמסמך יהיה קריא במקסימום האפשרי. מקווה שהוספתי משהו.

zogu

New member
אתה קולט...

מה שאתה אומר... אני פתחתי זוג עיניים של לוקוס כשמצאתי את זה, הייתי המומה... זה יושב אצלנו ואנחנו עוד מנסים להבין, לקלוט.. לתרגם ולפרש את הכל... את החתול הכנסנו הבייתה, והעלנו לבוידם לחפש אחר עכברים שמתרוצצים שם... חכה תן להתארגן.. ולחשוב.. לעכל.. ולטפל ב"כבודה"... אני מבטיחה שאחרי הכל- אם רק אבין את ההסברים של ארנון לביצוע כל הפעולות ששאלתי אותו לגבי המחשב "אוציא לאור" את הדויוקומנטים..

לאט, לאט...

ראשית, אירחנו כאן לפני כחודש וחצי את מר בני הספל, שהוא מומחה לשימור. אני חושב שכדאי לך לקרוא את סיכום האירוח, רבות מן השאלות שאת מעלה - נענו שם כבר. אם יש לך (או לאחרים כאן) עוד שאלות אליו, תוכלי לפתוח כאן שרשור תחת הכותרת "שאלות לבני הספל" ואני אזמן אותו לענות. הוא יעשה זאת בשמחה, כפי שציין עם תום האירוח. בקשר לסריקה - אני, חלילה, לא אבקש ממך לסרוק מסמכים שנוטים להתפורר, אני חושש מדי לנזק להם ושימור הנייר חשוב עשרות מונים מסיפוק הסקרנות שלי...
אם יש לך דברים אחרים שאת יכולה לסרוק ולהראות לנו - אני לא חושב שאוכל להסביר לך מכאן כיצד לסרוק, זה תלוי מאוד באיזה סורק יש ובאיזו תוכנה יש. לגבי הפקס - התכוונתי שתשלחי לי מעין "מאמר" בנושא הממצאים שלך ו/או המחקר שלך, כדי שתוכלי לחלוק אחרים במידע שצברת ובדרכי השגת האינפורמציה. נראה לי שהשגת מידע בדרכים שהיינו שמחים לדעת עליהן. ביי, ארנון

א77

New member
מדוע?

לכאורה, גם אם יש המתנגדים לניילונים, הרי, אין את הוכחת השימור לשנים בניילון. שהרי הניילון אינו קיים כ"כ הרבה זמן, שנאמר עליו אין חכם כבעל נסיון. הניילוטן בכ"א אוטם. אם לא ידוע מפורשות על חומרים המזיקים לנייר מרכיבי הניילון. יש כמובן דבר אחד חשוב מאד בניילון, כמו בכל וואקום. יש לנקות את הנייר ממזיקים ומשחיתים, לפני הסגירה. האיוורור הנו מאד בריא, אבל האטימות כולאת את הנייר, והוא במצב מעין חניטה, וממילא אינו צריך לנשום. ובקיצור עמוד זה אינו חי. הוא לא חי, גם לא ימות. הוא לא ימות כי הוא חנוט...

כוכה

New member
החומר הכימי ממנו עשוי הניילון

אוכל נייר ידוע. להשתמש במעטפות מוכנות או להכין לבד מגליונות נייר לבן נטול עץ.

ניילון

הארכיואר שהתארח אצלנו הזכיר מעטפות שקופות מחומר פלסטי מיוחד שאינו מזיק לניר. בעוונותי (מפני שחשבתי רק על CD וכאשר קבלתי את התשובה שלי עזבתי) אינני זוכר את החומר.

שרה המל

New member
הסיפור מאד מרגש

והוא מזכיר לי איך מצאתי את מכתביו של הסבא שלי. יש כאן סיפור-משפחתי אמיתי, שיכול להספיק להרבה מפגשי-משפחה מרגשים, ל"עבודות שורשים" של תלמידים, וגם לכל מה שקשור ב"יום-השואה" ובנסיעות לפולין וכו'. בקיצור - המון תוכן. ובוודאי תגלו עוד תגליות-משפחתיות מסביב . האם מישהו מכם שולט בגרמנית? בהצלחה! שרה

הסידור מאוד יפה...../images/Emo63.gif

אושריכם שהיתה לכם סבתא שקימה בכם מיצוות וסיפרת לבנך שלך חנה גונן שיר לסידור סידור יקר סידור נהדר שמור על ישראל מכל מישמר שהרי הודך לא בעטיפותיך אלא במילות הוד תורתך מפי גדולים וקטנים תשמע ברכתך שלך חנה גונן

א77

New member
קיבלת חשק?! ../images/Emo6.gif

בעקבות הרשמיות שארנון העניק ל
שלך. העיקר שכולנו נהנים.

zogu

New member
מסעות לפולין

אני לא ממש שולטת בשפה. רק לוקחת מילה פה ועוד כמה מילים מוכרות,קצת שמיעה, קצת דמיון... ומכל "הסלט" עם קצת דמיון מצליחים להרכיב את הפזל. לפעמים מצליחים יותר...

למעלה