מקור "חדש" לגנאלוגיה

א77

New member
מירי...

קודם אספר לך סיפור. מישהו הגיע לרב וביקש דרך תשובה עבור חברו שחטא בחטא חמור. אך הוא בוש מלהתיצב בפני הרב ולספר על כזו עבירה חמורה שחטא... השיבו הרב: תמיהני על חברך, הרי יכול היה להתייצב בפניי ולומר כי "חברו" שחטא באותו חטא חמור, מתבייש להתיצב בפני, ולכן שלחו אלי... אבל זה בהומור, מקווה שלא תיפגעי, למרות שאינך מכירה אותי עדיין. ולעניין, אז הנה המדובר. עייני בכל השרשור. ומסרי ד"ש ליהושע. חבל שאינו יכול להשמיענו מנעימותיו כאן בפורום.

א77

New member
ואמרי לו

שדברנו כאן רבות על אבות אבותיו... אפילו תמונות מקבריהם היו כאן. ואוליי מנהל הפורום החביב [חביב, כוונתי גם המנהל וגם הפורום
] תמה למקרא שורות אלו. מיהו קמפינסקי. מיהם זקניו. וכו' וכו'. אז ארנון. זה גם מציאה מסוג של חנה של דני. שיבוא בברכת ברוכים הבאים, נפרוש לו את השטיח האדום.

קמפינסקי

עוד קמפינסקי חשוב, זה מוצאו מברלין, בירת גרמניה. ארכיטקט מפורסם יהודי גרמני שהתישב בחיפה, תכנן בין השאר את בית החולים "הממשלתי" כיום בי"ח רמבם. היה ידיד של הורי.

../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo20.gif

שלום לך
ראשית, כדאי לך להתחבר לכאן לא כ"אורח", כי אם להירשם למערכת, כך תוכל להשתמש במסרים אישיים כדי להתכתב עם אנשי הפורום באופן פרטי (אם יש צורך) וכדי להנות יותר מן הגלישה בפורום. הדיון בנושא קמפינסקי נמצא כאן, תוכל לקרוא בו ואם יש צורך - לשלוח הודעה ל"בת של". בכל מקרה, נשמח לשמוע כאן על התפתחויות בעניין. אני בטוח שדרך גילוי המשותף ביניכם - וגם אם לא יהיה משותף כרגע - נלמד הרבה.
ארנון

א77

New member
לאט לאט

בת קול מחפשת קרובי משפחה, ביניהם קמפינסקי שזה אביה. מצאתי כנראה קשר לקמפינסקי אחד, שאשתו היא נכדה של... אז איני יודע אם אותו קמפינסקי מעוניין להיחשף כאן, ולהיות פעיל. אבל מאחורי הפרגוד, אני יכול להוסיף לך אותו, כקשור לבית רוזי'ן, מצד אשתו כמובן. אז הבת של, כמעט ואינה בתמונה. מקווה שהבהרתי היטב.

eliyhu

New member
קמפינסקי

אם זכרוני אינו מטעני היה גד קמפינסקי מקיבוץ שדות-ים שהיה מנהל חברת הספנות של הקיבוץ המאוחד.

א77

New member
הקמפינסקי המבוקש הינו מלודז'

וגם מוצאו של הקמפינסקי המנהל של מירי, הוא מלודז'.

friend9

New member
מקור "חדש" לגנאלוגיה

מצאתי בג'ואישגן שרשור מעניין על מקור בלתי קונבנציונלי לפרטים גנאלוגיים: כיפות עם כיתוב, מתנות לאירועים (בר מצווה, נישואין וכו') עם הקדשות הכוללות שמות, תאריכים ומקומות. רוב המתנות שנזכרו הן ספרי תפילה (מברכונים וספרוני תפילה ועד מחזורים מפוארים). אם למישהו יש סיפורים הקשורים לזה - נשמח לקרוא. אם למישהו עדיין אין - קדימה לחפש בבוידעם. 1. Hi there, I haven't seen too much written on this subject. I have recently uncovered a hoard of yamulkes that my father has saved over a course of 50 years. All contain names of at least the groom sometimes both the bride and groom the date and location. Same thing goes for Bar and Bat Mitzvah's. Has anyone else found these usefull as genealogy tools? Also does anyone know when the practice of inscribing names on yamulkes began? Of course I will continue the tradtion Regards, D Pitchon NY 2. Actually, I posted something about this a while back. In clearing out my mother's apartment, I came across a box of yarmulkes from various occasions. I recognized most of the names in them and was able to fill in some people and significant dates on the family tree. Along with the yarmulkes, I found a stack of benchers, small books containing Grace AfterMeals in Hebrew and English, also given out at bar mitzvahs and weddings. These were also stamped with the names of the celebrants and dates (and places!) and were helpful. Best, Nurit 3. In some Orthodox circles a common practice these days is to have souvenir "bentschers": booklets with the Birkat HaMazon (Grace after Meals) and sometimes a collection of zmirot (Shabbat table songs). I have a fair-sized collection of these from bar-mitzvahs and weddings. I don't know how far back this practice goes. Robert Israel [email protected] Vancouver, BC, Canada 4. Thanks to D Pitchon for such an interesting, and obvious, resource. I went to my "bag" of souvenirs of weddings and bar/bat mitzvahs, and even some from memorial services (shloshim). All of these things have been sitting around forever and I really never thought of them as a tool. I have many more back in the US in storage My review today actually gave me some missing exact dates of weddings and deaths, and full names of some children (including their Hebrew names). This is the headwear equivalent of the box of photos in the closet! The main difference is that these are labeled The ones (black suede) for the shloshim (30-day memorial services after death) I have not seen anywhere other than the Iranian community in Los Angeles. I'm sure you started many Genners running for their storage bins of kippot collected over the years. Best wishes Schelly Talalay Dardashti JFRA Israel [email protected]

מעניין מאוד. האם מישהו כאן שמע כבר

על פריטים כאלו? האם למישהו יש פריט כזה להציג לנו? ארנון

שרה המל

New member
כן, אני תמיד

לוקחת "ברכון" אחד למזכרת מחתונות משפחתיות, או מ"בר-מצוות". ובהחלט שאבתי מידע יותר מאוחר על תאריכים מן הדברים האלה. עכשיו אני מבינה - שזהו כנראה מנהג של דתיים בלבד... חבל. אם צריך - אפשר לסרוק ולפרסם אחד כזה. אבל יש כל-כך הרבה, שלא בטוח שכדאי. שרה

zogu

New member
הפתעות מה"בוידם.."

גם לנו זה קרה.... בעת פינוי "הבוידם"- נמצאה מזוודה עמוסה בניירות אכולי עש... פתחנו מתוך סקרנות לשמה, ובתור "נברנים" ידועים לשמם שומו שמיים... לא האמנו למה שגילינו.... ערימת מכתבים צהובים, שאם לא מספיק זהירים ועדינים- הכל נקרע רק מלהסתכל עלזה. הניירות עליהם היה כתוב, היו כל כך דקיקים (כמו נייר אורז- למי שיודע מה זה). על כל פנים, התחלנו לעלעל- הכתב היה מסודר ונקי, כתוב בגרמנית . חוויות משפחתיות מתקופת עליית הנאצים, שנכתבו לא"י, לאבי ואחיו התאום, שעלו יחד לא"י (באונייה "גלילאה"..) מסופר שם בצורה הכי אוטנטית על המתרחש בגרמנייה בתקופת עליית הנאצים וכל מה שקורה- כמו בסרט בלהות. ממש מצמרר.....בררררר על המעטפות עדיין רשום "פלסטינה". בין השאר- נמצא ספר תפילה- עטוף עור- ושלם. בתוכו הקדשה " לנכדי האהוב.. אני מאחלת לך הצלחה בדרכך החדשה- או במסע החדש- לארץ הקודש... אל תשכח את סבתך שאוהבת אותך מאוד...." ספר התפילה הועבר אליי עם הקדשה כהמשך לרצף מקבלי הספר, ולהעבירו לדורות הבאים לפי הבנתי לאחד מילדיי. הספר מהמאה וחצי הקודמת. בתוך הספר יש תמונה של הגברת המיוחדת הסבתא של הסבתא....שלי.! המעניין הוא שכנראה אותה סבתא יקרה- שרדה את המחנות והועברה לשוויצריה קצת לפני סוף המלחמה... איש מבני המשפחה לא נשאר בחיים. רק אותה צדיקה שיש ממנה עוד מכתב ובו היא מספרת לאבי ב- 1945 על כל מה שקרה לבני המשפחה, איך ניספו במחנות ולאילו מחנות נישלחו. יש המון תיאורים קשים, וסיפורים. הדבר המעניין השני הוא שאבי לא נתן לי ליד את ספר התפילה לפני מותו- הוא כנראה הקדיש אותו עוד בחייו- לי, וידע כפי הנראה גם למה. ובאמת הספר הגיע - "ממש נפל לידיי"- כמו שאומרים. אני מציעה גם כן לחפש במקומות "מוזרים" ולפתוח מזוודות ישנות... גם כדי לוודא שאין עכברים/חולדות!

רוצים לראות../images/Emo70.gif

האם יש אפשרות שנזכה לראות תמונה של אותו ספר, של אותם מכתבים, של אותה תמונה
יש בדף המאמרים, קטיגוריה בשם "סיפורי מחקר", שם אפשר למצוא סיפורים על גילויים מעניינים שמעשירים ומפרים אותנו וגם גורמים לנו להשראה... אני בטוח שיש לך מה להוסיף לשם, ולכן אם תרצי - אשמח מאוד אם תשלחי טקסט להכניס לשם. כל תמונה תתקבל בשמחה. אין סגנון מחייב. אין תוכן מחייב. רק מה שתרצי. ארנון

zogu

New member
בשמחה הייתי עושה זאת

רק שהעניין הוא שאני לא כל כך שולטת במחשב וכל מה שקשור "לפריקיות" כמוך למשל. אתה ודאי רואה שאני מתקשה בכניסות ויציאות לאתרים ומהם בחזרה. אני צריכה יותר שעות מחשב, ותרגולים אקרובטים- כמוך.

את לא צריכה לשלוט בשום דבר, רק

לכתוב את זה בקובץ פשוט של טקסט (וורד, "כתבן" אוכל דבר אחר) ולשלוח לי בדוא"ל. ואם גם זה עדיין מקשה עלייך (אני בטוח שאעזור לך במה שצריך, כדי שתתגברי על הפחדים האלו. יש כאן עוד כמה שהצילחו להתגבר...
) - גם פקס או מכתב יתקבלו בברכה. הכל, לטובת שיתוף הפעולה בין חברי הפורום. ארנון

zogu

New member
סריקה במחשב?

תסביר לי איך סורקים למחשב את הניירות הללו... מה סדר הפעולות

א77

New member
מנסיוני...

אני מאד ממליץ על צילום במצלמה דיגיטלית. ואחסנה במחשב. פעם אחד השתמשתי בסורק, היום אני מסתדר יותר טוב, יותר פשוט, ותוצאות מושלמות.

wow1

New member
זאב שלום! אז מה מסקנתך ? האם

צילום דיגיטלי ופריקה למחשב מביאים לאיכות תמונה גבוהה יותר? לפחות מבחינה אחת נראה שצילום דיגיטלי עדיף והיא שניתן להסתדר עם מסמכים גדולים מ A4 גודל המסך(במימד האורך) של סורקים ביתיים. איל.

למעלה