מקור המתמטיקה

atheist22

New member
מקור המתמטיקה

הנושא המאוד חשוב לדעתי גלש לעמוד השני, אז החלטתי להעתיק את ההודעה החדשה שלי גם לכאן. וזאת בתשובה ל-bralon1 שכתב כי המתמטיקה היא השפה האנושית הכי מתומצתת ויעילה שקיימת. איך אתה יודע שזאת השפה הכי מתומצתת? השאלה הזאת היא חלק מהותי מהעניין. השאלה היא כמובן גם שפה מתומצתת למה, כיוון שתופעות שונות ניתנות לייצוג טוב בדרכים שונות. אגב יש שאלה קשורה לנושא: כאשר אנחנו מפתחים תיאוריות פיזיקליות שמתארות את הטבע, ככל שהתיאוריות שלנו נעשות יותר טובות, כך הן נעשות יותר קשות להבנה ופחות אינטואיטיביות. זה בדיוק ההפך ממה שפיזיקאי ממוצע היה מצפה. השאלה היא למה זה קורה? במקרה הזה דווקא יש לי תשובה טובה. היקום פועל לפי חוקים כלשהם. בהינתן החוקים האלה היקום התפתח, נוצר כדור הארץ ובני האדם התפתחו במהלך של אבולוציה. המוח האנושי נועד כדי למצוא אוכל, להימנע מטורפים, למצוא בני זוג ולהתמודד אם מצבים חברתיים. המושגים שבהם המוח חושב הם אלה שמתאימים להתמודדות עם מצבים אלה, ואין שום סיבה שניתן יהיה לתאור בפשטות ובצורה אינטואיטיבית את חוקי הטבע הבסיסיים בשפה של המוח האנושי. אנחנו פשוט מתחילים מתיאוריות שאותן יותר קל לנו לבטא בעזרת הכלים שלנו ולאט לאט מתקרבים לאיך שהטבע באמת פועל. עכשיו בקשר למתמטיקה, זה לא ממש ברור לי עד כמה היא מושפעת מצורת הפעולה הסובייקטיבית של המוח שלנו ועד כמה היא מושפעת ממשהו יותר יסודי. אני חושב שזה עניין שחשוב לחקור אותו, ובמידה רבה זאת היתה המהות של השאלה שלי. אגב כדי להגיד שהמתמטיקה היא באמת "פשוטה", צריך להפוך אותה למשהו שמחשב יכול להבין. צריך לבטא אותה בצורה סטנדרטית ומומלץ גם לבנות תוכנה שיכולה להחליף את המתמתיקאי (ולזה היום אנחנו כלל לא מתקרבים). זה אגב תחום שמאוד מעניין אותי והייתי רוצה לראות דיון או קישורים בנושא.

bralon1

Member
תגובה...

רק שתדע שהנושא שפתחת יגלוש קצת לפילוסופיה יותר מאשר מתמטיקה (שזה נושא הפורום). עכשיו רק שתדע אני לא היחידי שטוען את זה (בקיץ קראתי את ספרו הפופולארי של הפיזיקאי מארי גל מן בשם הקווארק והיגואר אשר גרם לי להסתכל על מתמטיקה ופיזיקה בצורה קצת יותר שונה). עכשיו אינני באמת יודע אם שפת המתמטיקה היא השפה הכי יעילה לתיאור הטבע, אבל אם היא לא, אז מדוע הפיזיקאים משתמשים בה כדי לתאר את הטבע? ד"א המתמטיקה לפי דעתי נמצאת גם בדברים אחרים, קראתי פעם אחת שיש לה שימוש במוזיקה הודית (אבל נראה לי שזה שימוש באריתמטיקה ולא יותר מזה).

אזכור שונה של "הקשר" בין

מתימטיקה ומחשבים(!). מה דעתכם על ה"פילוסופיה" של אלגוריתם המשחק נים?

bralon1

Member
נים אנומה לי.... ../images/Emo13.gif

אני בדר"כ משחק דמקה במחשבי, האם תוכל להביא לי קישור עם תיאור בעברית בנוגע למשחק? (מצטער על חוסר הידע במשחק הזה).

זה "משחק" פשוט מאוד. למי שלא

שמע: נים - משחק סיני עתיק. הוא נחמד מאוד, אבל... אבל היום הוא לא מעניין בתור משחק, כי האלגוריתם שלו ידוע ופשוט מאוד. אז למי שלא מכיר, אפשר להציע בתור חידה למצוא את האלגוריתם, ואח"כ לומר - מה זה קשור למחשבים? ובכן, המשחק: יש על השולחן מספר מסויים של ערימוֹת גפרורים, ובכל ערימה מספר מסויים של גפרורים. המספרים ידועים, מותר פשוט לספור. משחקים שני אנשים. כל אחד בתורו מוציא החוצה כמות כלשהי של גפרורים מאחת הערימות (מינימום גפרור אחד, מקסימום את כולם. מאיזו ערימה שהוא רוצה, אבל רק מאחת). מנצח זה שהוציא את הגפרור האחרון מהשולחן.

למעלה