קונוטציות
שלום, אני קורא\ת כאן מדי פעם, אבל עדיין לא כתבתי כאן עד עכשיו. נקודה למחשבה: לכל מילה יש קונוטציה, שהיא מעבר לפירוש המילוני שלה. "אלימות" היא הפעלת כוח, אבל מי שמכנה הפעלת כוח במילה "אלימות", מבטא\ת גישה שיפוטית כלפיה. למשל, כשפושע\ת מפעיל\ה כוח על אזרח\ית אנחנו נוטות\ים להגיד שהיא\הוא אלימ\ה. כששוטר\ת מפעיל\ה את אותה מידת כוח כלפי פושע\ת רובינו לא ישתמשו במונח "אלימות". מילים עם קונוטציות שליליות יכולות לעורר תגובות חזקות מאוד בפורום הזה, במיוחד כאשר משתמשות\ים בהן כדי לתאר פרקטיקה מינית או ביטוי מגדרי של א\נשים. למשל, לא כדאי לומר על אישה טרנסית שעברה ניתוח תחתון שהיא עברה "סירוס". באופן דומה, לא כדאי לומר על גבר טרנס שעבר ניתוח עליון שהוא עבר "כריתת שד". יכול להיות שמבחינת ההגדרה היבשה, הנפוצה בזרם המרכזי של האוכלוסיה המונחים האלו הולמים, אבל מבחינת הקונוטציה לא. למילה "סירוס" יש קונוטציה של השחטת גוף, של נישול מכוח, וזה לא נכון לגבי נשים טרנסיות, שעבור חלקן ניתוח כזה דווקא משחרר מסבל, ומעצים. דוגמא נוספת, המונח "מעשה סדום" באופן מילוני ומשפטי מתאר מין אנאלי (וד"א גם אוראלי), גם כאשר נעשה מבחירה ובהסכמה. עם זאת, לא כדאי לומר לזוג אוהבות\ים שעושות\ים מין אנאלי שהן\ם מבצעות\ים "מעשה סדום" זה בזה, כי יש למונח הזה קונוטציה מאוד שלילית. באופן דומה, עבור א\נשים שאוהבות\ים בדס"מ, הדברים שהן\ם אוהבות\ים לעשות אחת\ד עם השני\ה אינם נעשים מכוונה להרוס או לפגוע, אלא ביטוי למגוון רחב של רגשות חיוביים (אמון, התמסרות, חוויה משמעותית בסיטואציה מוגנת). כאשר איש\ה בוחר\ת לעבור חוויה משמעותית, אני בעד לתאר אותה במונחים שהיא\הוא בוחר\ת להשתמש בהם, גם אם החוויה עצמה מעוררת בנו רגשות אחרים מאשר עבור אותה\ו איש\ה. אני לעולם לא אומר לאישה טרנסית שעוברת ניתוח תחתון שהיא עברה סירוס, לעולם לא אומר לזוג הומואים (לצורך העניין, גם לא-הומואים יכולים לעשות מין אנאלי) שהם עושים מעשה סדום, ולעולם לא אומר למי שאוהב\ת בדס"מ שהיא\הוא אלימ\ה (אלא אם כן היא\הוא במקרה גם מפעיל\ה כוח ע"מ לפוגע באחר\ת). אני מסכימ\ה שהמין או המגדר של סווינג לא משנה לדיון. אבל הייתי שמח\ה אם לפחות כאן, בפורום הזה שבו ספציפית כתוב שהוא מיועד (גם) לבדס"מחות\ים, לא נשתמש במונחים שיפוטיים כלפיהן\ם, ונתאר את הדברים שקשורים בהן\ם במונחים שבהם הן\ם בוחרות\ים להשתמש.