מקום מפוקפק.

MS6

New member
ראיתי כמה פעמים שחיטות

ואפילו פעם אחת החזקתי חיה לפני שחיטה... אין מה להשוות לבני אדם.

אנטוליו

New member
אז משהו לא בסדר או איתי או איתך.

אני לא יכול לראות רצח או התעללות בבעלי חיים. לך זה לא אכפת, לעומת זאת מזעזע אותך המתת חסד של ילוד בעל מום אך אותי זה לא. האם האדם הוא לא חיה, ואולי אפילו הגרועה שבהן? לאחד משנינו חסר חוש הפרופורציה והיכולת להסתכל על המציאות בצורה אובייקטיבית, ללא משוא פנים.

אשרת

New member
כנראה שלך זה חסר..

אם אין לך שום בעיות מצפוניות להרוג תינוק בן יומו עקב מום, שייתכן ויהיה זה אפשרי לתקן אותו, אבל לעומת זאת אתה לא ישן טוב בלילות אם הרגו חיה כלשהי...

אנטוליו

New member
נו, כמובן ציפיתי בדיוק לתשובה כזו.

לשנינו השקפות עולם שונות ולגמל הרי קשה לראות את דבשתו.

אשרת

New member
אני אגיד לך משהו לגבי..

נולדתי עם לא מעט מומים, והאמת היא שהרופאים לא ממש נתנו לאמא שלי יותר מדי סיבות להיות אופיטימית.. ותראה, איזה פלא.. אני חיה, אני בריאה, אני לא נופלת נטל על אף אחד (חוץ מאשר על בעלי
)... אז גם אנשים שיתן לטפל במומים שלהם צריך להרוג? לגבי החולים כרוניים או מיואשים, שיעשו מה שהם רוצים, אישית אני תומכת בהמתת חסד בתנאי שהחולה מסכים לה ומודע למה שהוא ביקש.

אנטוליו

New member
אני שמח שהתגברת על המומים שלך.

אך יש מומים, גופניים או נפשיים, שאי-אפשר להתגבר עליהם, לכן רצוי היה להקים ועדות של מומחי גנטיקה שיפסקו בכל מקרה בנפרד.

אשרת

New member
מום נפשי?

רוצה אולי לספר לי עליהם? שמעת על תרופות? על טיפולים פסיכיטריים שנועדו לאנשים שמזלם לא שפר עליהם כמו שהוא שפר עליך במקרה? אגב, על מה שלי היה , לא היו עולים עליו באותם ועדות גנטיקה, משום שזאת לא היתה שום בעיה גנטית...

sh00sh

New member
אבל גם

כאלו שנפגעים בשלב כלשהו בחייהם וכתוצאה מכך הופכים לבעלי מומים חסרי מרפא, גם הם הופכים לנטל על החברה. למה לא לעשות טובה לכולם ולהרוג גם אותם?

אנטוליו

New member
יש הבדל בין תינוק בן יומו שעדיין

אלמוני ומשפחתו עוד לא הספיקה להתקשר אליו, ובין אדם מבוגר יותר, בעל קשרים משפחתיים ואחרים. אם הוא חסר מרפא ולא רוצה להוות נטל על עצמו ובני משפחתו- יש לכבד את רצונו.

אשרת

New member
כאשתך תוליד את ילדך..

אתה תראה שאיך שהוא יוצא לה מהבטן, היא נקשרת אליו.

אנטוליו

New member
יש הורים שאף נוטשים את ילודם בבית

חולים כשמתברר להם שהוא פגום. גם במקרה זה צריך להשאירו?

sh00sh

New member
באמת מה הקשר?

רוב האנשים נקשרים את הילד שלהם כבר מהרגע הראשון שבו הוא נולד. במשך מספר החודשים שהוא היה ברחם היתה למשפחה תכניות וחלומות בשביל הילד הזה.זה הילד שלהם, יצור חי ונושם, לא איזה צעצוע שאם הוא דפוק אז זורקים לפח.

אנטוליו

New member
הקשר הוא שאלה שכן לוקחים את ילדם

הפגום הביתה אחרי הלידה- סובלים ונשחקים משך הזמן והם דורשים שהמדינה, קרי משלם מסים, ישתתף באחזקתם.

אשרת

New member
אני לא זוכרת שאמא שלי דרשה משהו

מהמדינה. אבל אם מדברים על זה, האם חשבת שאותם הורים שכן לקוחים את הילדים 'הפגומים' שלהם הביתה, עובדים ומשלמים מיסים למדינה, ותורמים את חלקם למדינה.. אז לדעתך, זה בסדר , שהחברה תקח מאותם אנשים את כספם, אבל לא תעזור להם במצוקתם? לא תתן להם תמורה? יש גבול עד לאן המדינה יכולה לדחוף את אפה לעניינה של האזרחים, וההחטה אם להביא ילד או לא להביא ילד לעולם מכל סיבה שהיא- היא לא עניינה של המדינה, בדיוק שלא עניינה להחליט עבורי מה לאכול ומה לא לאכול.

אנטוליו

New member
בינתיים המדינה עושה את מה שאת רוצה

ואף מעודדת ילודה של ילדים מיותרים ולא איכותיים. את המחיר נשלם אנחנו, אזרחי המדינה: הפשע, השחיתות, האלימות, הטפילות, השימוש בסמים, בקיצור, ההפקרות- גואים ומשתוללים. הפכנו לסדום ועמורה. אין מספיק שוטרים, בתי הסוהר, שופטים, תקציבי הרווחה למיניהם לכל העבריינים, משתמטים ופרזיתים. ואת אומרת שדאגה לאיכות האדם היא לא מעניינה של המדינה! ושוב אני אומר: מניעת ילודה של של ילדים מיותרים היא צעד ראשון בכיוון זה.

אשרת

New member
מה זה איכותי?

אתה יכול להגדיר איכותי כדבר מסויים, ואדם אחר יגדיר איכותי כדדבר אחר. שנית, נחמד לדעת שאתה שמת את עצמך בתפקיד הטבע וכי יש לך את הכלים להחליט מי כן יזכה לחיים ומי לא יזכה לחיים. שלישית, אם אתה חושב שעל ידי סינון ביזארי שכזה אתה תצליח למנוע עבריינות, אז יש לי חדשות בשבילך. את התיאוריה של לומברזו שטען שאפשר לזהות עביירנים על פי צורת/גודל הגולגלת שלהם הפריכו וממזמן, עבריינות אינה גנטית, ואינה עוברת בהכרח בתורשה. אני חשובת שמניעת ילודה של אנשים בעלי דעות גזעניות כמוך היה יכול לחסוך לפחות את מותם של 6 מיליון בני אדם , שבמקרה בני הדת היהודי, שאתה יוצא נגדה... , אבל נו, אתה כנראה חושב שהם היו עבריינים, מסוממים , הזבל של החברה.. שיהיה לך לבריאות, ובהצלחה עם קידום הדבר הזה.

אנטוליו

New member
אני רואה שלקחת את העניין באופן אישי

ואת גם תוקפת אותי אישית, כנראה בהעדר נמוקים אחרים. אני גזעני בדיוק כמוך: כשאת הולכת לקנות סחורה בחנות האם את לא בוחרת את הטוב והאיכותי ביותר?. כנ"ל בקשר לבני אדם- יש איכותיים יותר ויש שפחות. למה לא לטפח את הראשונים ולדאוג שיהיו כמה שפחות נחותים? אני מציע לך לפנות ללימודי האאוגניקה, אני רק לא יודע איפה מלמדים אותה. אני חושב בכל אופן שאפשר להעלות את איכות של בני אדם בדיוק כמו שמעלים איכות של גידולי שדה וחיות המשק, אך לשם כך צריך לשנות את התפיסה המוטעית שאדם הוא משהו מיוחד, נזר הבריאה, שעומד מעל לחוקי הטבע. אדם הוא חיה ככל החיות ולאו דווקא המוצלחת שבהן. אם היו נותנים לי הזדמנות- הייתי עושה סדר בחברה שלנו ומדינתנו הייתה יכולה לשמש לדוגמה בפני כל העולם. בדיוק כמו שלי קוואן יו עשה בסינגפור.

MS6

New member
שונה לחלוטין...

הכוונה היא ממש לא כמו שאתה חושב. הכוונה היא להפוך את העם העברי הגלותי לעם מתקדם ונאור... לא ע"י מעשים קיצונים כמו שלילת זכויותיהם של חלקים מהעם אלא ע"י חינוך העם למה שנכון וצודק לפי התפיסה הבית"רית.

למעלה