מקום מפוקפק.

אנטוליו

New member
מקום מפוקפק.

נתבשרנו היום שמדינת ישראל תופסת מקום ראשון בכמות ילדים עניים בין המדינות המפותחות. בזכות מי הגענו למקום מפוקפק זה? בזכות מגזרים מסוימים שלא עושים חשבון ומרביצים כמות בלתי מבוטלת של ילדים שאחר כך נופלים לנטל על משלם המסים ולא יודעים מה לעשות איתם. מגזרים אלה לא מאפשרים לנו להשתלב במשפחת מדינות משגשגות ומושכים אותנו אחורה, אל רמת החיים של העולם השלישי. ואחר כך הם מתבכיינים: הילדים רעבים, המדינה חייבת להפריש עוד ועוד לתמיכות ולסעד. הכסף הזה נלקח מכיסו של משלם המסים, קרי שלי ושלך. רק אתמול, לפני שפורסם הדו"ח הזה, כתבתי בפורום "חופש": "בארצות המערב נשמרת רמת הילודה הרצויה. אנשים מביאים מעט ילדים אך הם איכותיים יותר וניתנים להם חינוך והשכלה מעולים על מנת שהם יוכלו לתרום לחברה בהתבגרותם. לעומת זאת, בארצות העולם השלישי אנשים נחשלים ופרימיטיביים, ויודעים לעסוק רק בסיפוק יצריהם המיניים המידיים, מבלי לחשוב על המחר. כתוצאה מכך נולדים הרבה ילדים מיותרים, החיים בתנאי עוני, רעב, מחלות וזוהמה. את זה אנו רוצים כאן?"

MS6

New member
אז אתה רוצה לטרנספר את ערביי ישראל?

Dan Chazan

New member
אתה מחפש שותפים לדבר עבירה?

מה הקשר. דובר על עידוד צימצום ילודה. לא על עונש מוות למשפחות מרובות ילדים. אני גם חושב שהמדינה חייבת להיות ניוטרלית בהקשר עם תכנון המפשחה שזה ענין לחפש הפרט. היום יש מדיניות של עידוד ילודה.

sh00sh

New member
מה אתה רוצה

להגביל את מספר הילדים לכל משפחה? אולי במקום להתלונן על זה שבאים ילדים לתוך מחלות ורעב, נשאל את עצמנו למה יש אנשים שצריכים להגיע למצב כזה של עוני?

אנטוליו

New member
אחת הסיבות לעוני ואולי העיקרית שבהן

זה קיום משפחות מרובות ילדים.

Dan Chazan

New member
סיבה חשובה בהרבה היא מערכת חינוך

שלא עונה על הצרכים.

yeshgvul222

New member
האם אתה יליד ברית המועצות?

אצל רבים מהציבור הזה אפשר למצוא השקפת עולם כלכלית-חברתית ברברית שמטילה את האחריות לעוני על העניים במקום על המנגנונים שמנצלים אותם. זו תגובת נגד למדיניות בברית המועצות, שנחשבת סוציאליסטית (אבל למעשה היסוד הבולט בה לא היה סוציאליזם מודרני אלא דיכוי)

אנטוליו

New member
מודה באשמה. האם אדם שעושה הרבה

ילדים אשר הופכים אחר כך לנטל על המדינה, האם הוא לא אחראי לעוני שלו, אלא "מנגנונים שמנצלים אותו?" ומה עם הדיכוי הדתי כאן בארץ? איך זה משפיע על רבים מהציבור כאן?

sh00sh

New member
אז אולי תסביר

מה לדעתך צריך לעשות?... אני רואה שיש לך רעיונות יצירתיים

אנטוליו

New member
יש לי הרבה רעיונות יצירתיים.

על כך אפשר לכתוב ספר שלם, עבודת מחקר, דוקטורט. אני מבין ששאלתך נוגעת לצמצום הילודה. בתור ההתחלה יש צורך להקים ועדות אשר ידונו וישקלו המרכיבים הבאים לקבלת היתר להבאת הילד לעולם: יכולת ההשתכרות, בדיקה גנטית, לבל ייוולד ילד פגום, רמת ההשכלה של ההורים ויכולתם הפיננסית לתת לילד תנאים נאותים, בקיצור, צריך לעודד הבאת ילדים איכותיים אשר יוכלו לתרום לחברה בעתיד ולא להזיק או ליפול לנטל עליה כמו שקורה בהרבה מקרים היום. יש לבטל הפריה מלאכותית כדרך מיותרת ומזיקה להתחכם לטבע. יש לעודד את פתוח של ענף מדע מיוחד שדן בהשבחת הגזע האנושי, אאוגניקה, אשר הוזנח אך ורק בגלל שעסקו בו מדענים גרמניים בשנות ה-30. הרי הם עסקו גם בפתוח מנועי הסילון, אז מה - נפסיק לטוס במטוסים? ביטול ועדות להיתרי בצוע ההפלות- לאפשר חופשי ועל חשבון המדינה. לבסוף, הרשו לי להביא את הקטע הבא בעיתון שקראתי רק היום: "בבני ברק, בין הערים העניות בישראל, שיעור הילודה גבוה ועקב כך גם מספר רב של ילדים הזקוקים לחינוך מיוחד בהשוואה לערים אחרות. תחום החינוך המיוחד כולל מספר רב של מגבלות המקשות את התפתחות הילד: החל מליקויי למידה קלים , פיגור קל וכלה באוטיזם ופיגור קשה." כל זאת רק מאשר ומחזק את הטענה שלי: משפחות מרובות ילדים מהווים עול מיותר על החברה ועל המדינה. אם בדרך הנס בני ברק וישובים דומים לה היו נעלמים מהמפה- המדינה, ויחד איתה כולנו, היינו רק מרוויחים מכך.

sh00sh

New member
אז אתה אומר

שלמשפחות עניות לא תהיה זכות להביא ילדים? למה? כי הילדים שלהם לא יגדלו ב"היי סוסייטי"? כי לא יהיה להם מחשב ופלייסטיישן? אז מה?! יש כל כך הרבה משפחות שמצבן הכלכלי באמת לא הכי מזהיר, והילדים שלהם מאושרים ויש להם משפחה חמה ואוהבת וטוב להם עם מה שיש להם. יש משפחות שבקושי גומרות את החודש, ויש להם 4,5,6,7 (ויותר) ילדים, ובכל זאת אם תשאל אותן הן יגידו לך שטוב להם בחיים. איזו זכות יש לך להחליט כמה ילדים תוכל כל משפחה לגדל? אני חושבת שכל משפחה שרואה שאין לה אפשרות כלכלית להביא עוד ילד,שלא תביא, אבל בטח שלי, או למדינה, אין זכות להתערב בהחלטות שלהם.

אנטוליו

New member
אם אין למדינה זכות זכות להתערב

אז גם אין זכות לבקש ממנה לשאת בהוצואת.

MS6

New member
איום ונורא....

איום ונורא שאדם חושב ככה. הגבלת ילודה על אנשים במצב סוציו-אקונומי נמוך? מה זה השטויות האלה? אני לא רוצה לעשות השוואות אבל לטעון למען "השבחת הגזע האנושי".. הדבר מעלה זכרונות מפחידים. אגב שמעתי גם טענת דברים נגד העדה המרוקאית, אז כנראה אצלך זה שילוב של שנאה לכל מה שלא לבן או "חסר פגם גנטי"... אמממ.. מאיפה זה מוכר לי?

אנטוליו

New member
למה אתה לא רוצה שבני האדם

יהיו ברמה. הרי אפילו אצלך, בכרטיסך האישי, אתה מצטט: "בדם וביזע יוקם לנו גזע גאון ונדיב ואכזר!" איום ונורא!

sh00sh

New member
השבחת הגזע?

אולי יש לך רעיונות גם לגבי סגירת מפגרים במקומות מבודדים? ומה עם נכים? עיוורים? למען חברה בריאה רצוי שלא יהיו, כדי שלא יהפכו ל"נטל" על השאר.

טוב שלא הגזמנו

מדובר על דבר פשוט מאד: הסברת נושא תיכנון המשפחה בקרב שכבות חלשות, תוך הבהרה פשוטה: כל מי שרוצה להביא ילדים אין ספור למצב של עוני מחפיר, שלא יבוא אחר כך בדרישה שאני אפרנס אותם. "החלטת להביא ילדים כמה שאלוהים ייתן לך? תפנה לאלוהים שיאכיל את ילדיך.

אנטוליו

New member
אני רוצה להבין: קשה לך לחיות בלי

מפגרים ומוגבלים? אם נדאג שייוולדו רק ילדים בריאים ואיכותיים, בהתאם לתורת האאוגניקה, לא יהיה צורך ברוב המוסדות, כגון: למפגרים, למוגבלים, לנרקומנים, לבתי הסוהר וכו'. אתה לא רוצה בכך?

MS6

New member
לנרקומנים?

מה הקשר? ידוע מראש שאדם הולך להיות נרקומן?

למעלה