מקום מפוקפק.

אנטוליו

New member
מי משתמש בסמים? מי שלא טוב לו

והוא רוצה לברוח מהמציאות. ולמי לא טוב? לאלה שגדלו במשפחות לא טובות, להורים שלא ידעו איך לגדל את ילדיהם.

MS6

New member
ממש לא נכון..

יש הרבה מאוד מקרים של "ילדים טובים" שהתמכרו לסמים.. סמים חוצים גבולות של עושר ועוני, זוהי הבעיה של כולנו בדיוק כמו שתאונות הדרכים זוהי בעיה של כולנו.

sh00sh

New member
אני

ממש בעד התקדמות מדעית בתחום הרפואה, ולצמצם את מספר הילדים שיוולדו עם מומים כלשהם. אין עם זה שום בעיה. אבל למשל- לאסור על אשה שבזמן ההריון גילו שהילד יוולד עם פגם כלשהו- ללדת את הילד- ממש לא! וכמו כן, לא להגביל את מספר הילדים לפי מה שנכון בעיניך. כי אם אתה חושב שמשפחה בעלת תקציב x יכולה לגדל מספר מסויים של ילדים, יתכן ואותה משפחה תחשוב שהיא דווקא מוכנה לחיות בפחות מזה ולהביא ילד נוסף.

אנטוליו

New member
אני עדיין חושב שגם אם הילד יוולד

פגום, לטובתו, לטובת הוריו ולטובת המדינה רצוי יהיה להרדימו מיד, אלא אם כן אתה רוצה שיהיה כמה שיותר סבל בעולם.

sh00sh

New member
זה בדיוק מה שאמרתי מקודם

אם כך אתה גם בעד "להרדים" (=להרוג) נכים, עיוורים, מפגרים, אוטיסטים, או כל בעלי מגבלה אחרת שעלולים לעכב את התפתחות הגזע האנושי ו"להביא סבל לעולם"? כל מי שאינו מסוגל לתרום למדינה או לחברה אין לו זכות קיום?

אנטוליו

New member
מי אני שאחרוץ גורלות?

אך הרי מקובל , למשל, בקשר לחתולי הרחוב לסרס, לעקר או להרדים את אלה שאין דרך אחרת לעזור להם. את זה עושים אגודות של חובבי חתולים מתוך אהבה, לא שנאה ואכזריות. ומה שטוב לבעלי חיים, למה זה לא טוב לבני אדם? האם הם לא אותם בעלי חיים, אולי אפילו יותר גרועים מהחתולים?

sh00sh

New member
לא זה לא אותו דבר

נכון, אנשים שאוהבים חתולים גורמים לכך שהחתולים לא יוכלו להתרבות, מכיוון שהם יודעים מה יהיה סופם של החתולים שיוולדו- ימותו ממחלות או יידרסו. וזאת מכיוון שהם חיים ברחוב ואין איש שידאג להם או יאכיל אותם. אם אותו בעל חיים היה מבויית, גם לי נראה די אכזרי לסרס אותו בלי שום סיבה, אלא אם כן האדם שעושה את זה יודע שבמיקרה שיוולד לחיית המחמד שלו גורים הוא יזרוק אותם לרחוב ולא ידאג להם. המצב לא דומה אצל בני אדם. כאן מדובר על מיקרה שבו הילדים יגדלו במשפחה אוהבת אך באמצעים דלים. זו אינה סיבה לא להביא ילד, וההשוואה שלך לא נכונה. את מה שאתה אמרת (לגבי חתולי רחוב) אפשר להשוות אולי להורים שיודעים שמיד כשיוולד הילד הם ינטשו אותו. ועל זה אני מוכנה להסכים- שאין כל סיבה ללדת את אותו ילד.

אנטוליו

New member
זה לא הוגן.

כשאת כותבת: "כאן מדובר על מיקרה שבו הילדים יגדלו במשפחה אוהבת אך באמצעים דלים. זו אינה סיבה לא להביא ילד"- אני לא יודע בדיוק אם את מתכוונת לילד בריא או בעל מום קשה. אך גם אם הוא בריא ומשפחתו דלת אמצעים, הוא יגדל בעוני ומחסור, יפול לעול על החברה, יכול להדרדר לרחוב ולא יוכל לקבל את החינוך הראוי אלא אם מישהו אחר, קרי משלם המסים, יממן אותו. זה לא הוגן.

sh00sh

New member
זה לא נכון

ישנם אנשים רבים שבילדותם חיו בתנאים קשים ביותר- בעוני רב ובמחסור בדברים בסיסיים ביותר. ולמרות זאת- כיום הם חיים ברמה גבוהה מאוד, משכילים בעלי משרה מכובדת, בעלי משפחה וילדים. חיים בעוני אמנם נותנים לילד נקודת פתיחה קשה יותר מאשר לילדים אחרים, אבל זה עדיין לא קובע את עתידם באופן חד משמעי- שידרדרו לפשע ויחיו ברחובות. אתה רוצה לקבוע את גורלם עוד לפני שניתנה להם הזדמנות.

אנטוליו

New member
אני מסכים שיש אנשים שהסתדרו

למרות תנאי פתיחה קשים, אך הרי תסכימי שרוב עבריינים, נרקומנים וסתם הולכי בטל שחיים על חשבון משלם המסים- מוצאם משכבות סוציו- אקונומיות נמוכות. למה לעודד ילודה אצלם, למה לחפש בעיות? חסר אנשים על פני כדה"א?

sh00sh

New member
ממש לא מסכימה

נרקומנים אינם באים רק משכבות סוציו אקונומיות נמוכות. התמכרות לסמים אינה קשורה בהכרח למצב כלכלי, ישנם בני נוער רבים ממשפחות אמידות ואף עשירות שנפלו קורבן לסמים ולפשע. ואף אחד לא מעודד ילודה בשום חברה. זו החלטה הפרטית של כל אחד מה מספר הילדים שהוא מביא. ולידיעתך- אצל חרדים, למשל, לא יעזור לך להגביל את מספר הילדים, כי: א. בשבילם זו מצווה להביא ילדים רבים, ואני רוצה לראות מישהו בכנסת שיעז לחוקק חוק הגבלת ילודה אצלם (אם על גיוס לצבא כולם מתקפלים מולם, אין מה לדבר על מיקרה כזה בכלל!) ב. הם לא משתמשים באמצעי מניעה (איסור השחתת זרע לבטלה, או משו כזה). אתה רוצה להוציא נגדם גם איסור על קיום יחסי מין?

אנטוליו

New member
בכל זאת יש לי הרושם שרוב עבריינים

ונרקומנים באים משכבות חברתיות נמוכות. אי אפשר לאסור על קיום יחסי מין, אך יש אמצעים אחרים, למשל, כמו ביטול קיצבאות ילדים החל מהילד השלישי. מי שבכל זאת ימשיך להביא ילדים- לקחת אותם ממנו. אני יודע שזה אמצעי דרסטי ואנטי דמוקרטי. בארצות המערב אין צורך לנהוג כך כי הרי שם האזרח הממוצע מודע ושולט על יצריו, לעומת זאת, בארץ כמו שלנו, עם מגזרי אוכלוסין נחשלים רבים, אין דרך אחרת אם אנו לא רוצים למצוא את עצמנו ברמה חיים של העולם השלישי. אם הדבר היה תלוי בי, הייתי אפילו מצווה על עיקור וסירוס של של אוכלוסיות בלתי רצויות, בדיוק כמו שאנו עושים לחתולי רחוב. לדוגמה. בסופו של דבר, הרי אדם חיה כמו שאר החיות. תוך דור-שניים היו מתמעטים עשבים שוטים רבים אצלנו, אך אני מודע לכך שאני נשמע הזוי כי אני מקדים את זמני בהרבה שנים.

sh00sh

New member
סירוס אנשים?!

טוב, יש לי הרגשה שאנחנו כבר הרבה מעבר לאי הסכמה פשוטה. שלא לדבר על כך שהאידיאולוגיה שלך מקבילה בתחומים רבים עם האידיאולוגיה הנאצית הגזענית. "אוכלוסיות בלתי רצויות"??... אני חושבת שכל ויכוח נוסף בעניין מיותר, מכיוון שערכי המוסר הבסיסיים שלך ושלי שונים לחלוטין.

אנטוליו

New member
עבורך כל האוכלוסיות רצויות?

עבריינים, מסוממים, טפילים, מפגרים מתקבלים אצלך בברכה? בגלל המוסר הצבוע כמו שלך העולם נראה כפי שהוא נראה.

sh00sh

New member
מה זה "מתקבלים בברכה"?

ברור שזה לא כחלק רצוי מעולם אידיאלי ומושלם, אבל מה לעשות שלא כולם נולדים מושלמים בעולם? אז מה נעשה? נהרוג אותם? בודאי שלא! נעשה ככל יכולתנו שכמה שפחות יוולדו כך ואם כבר נולדו נעשה מאמץ לשקמם, ואם זה בלתי אפשרי נקבל אותם כפי שהם.

אנטוליו

New member
אין אף אדם מושלם, אך צריך לשאוף אל

השלמות. אין צורך להרוג אך אפשר לעשות יותר במניעת לידות של ילדים פחות איכותיים ואת זה בדיוק אני מציע. איכות עדיפה על פני כמות, כמות באה על חשבון האיכות לפי חוקי הטבע.

אשרת

New member
ומה יקרה עם כאלו ...

שנולדו בריאים, ואז כתוצאה ממחלה או תאונה הם הפכו לנכים , אז אתה מציע לשים אותם בתוך מוסדות מיוחדים או להוציא אותם להורג שחס וחלילה המדינה לאתצטרך לטפל בהם ולא יהיה לך רע בעינים?

אנטוליו

New member
זה כבר עניין אחר. אני מתכוון לאלה

שרק נולדו, בני יומם, בעלי סימנים מובהקים של מומים למיניהם. לטובת כולם רצוי שהם לא יחיו. כמו כן, אני מציע להתיר המתות חסד לאלה שחפצים בכך, כגון חולים כרוניים קשים או מיואשים מהחיים בכלל. עם רע להם, למה לתת להם לסבול? למה צריך לאלץ אדם לקפוץ מהגג, מתחת לגלגלי הרכבת או לרסק את הראש עם הכדור, אם אפשר לעזור לו לצאת מהחיים בצורה מכובדת, ע"י זריקה, ללא כאבים ותחת השגחה רפואית?

MS6

New member
בגלל שיש אנשים שיצטערו על כך בעתיד

יש הרבה מאוד אנשים שברגעי משבר חשבו על התאבדות אבל לאחר מכן התאוששו.. מה שאתה מציע הוא דבר מסוכן מאוד. חולים כורניים ניחא, אגב להרוג תינוקים בני יומם זהו דבר פשוט מזעזע וחסר כל רגשות, למרות הפגם שלהם, קשה ככל שיהיה...

אנטוליו

New member
אם זה מזעזע אותך, מעניין אם אם אתה

אוכל בשר. אתה יודע איזו דרך עוברת חתיכת בשר עד שהיא מגיעה לפיך? ביקרת פעם במשחטה או בית המטבחיים, או לפחות, צפית בסרטי הוידאו באינטרנט על מה שמתרחש שם? בטח תגיד: איך אני משווה.

למעלה