מקום לדייג מקל בתל אביב

falson

New member
מקום לדייג מקל בתל אביב

שלום,
אני חדש בפורום ועברתי לא מזמן לתל אביב מצפון הארץ.
אהבתי ללכת לדוג בחוף טנטורה(חוף דור).

הלכתי לדוג במרינה(סלעים לכיוון הים הפתוח) בתל אביב.דייג חלש מאוד.
מכירים מקום טוב יותר?

shragam

New member
תבדוק את רידינג על השובר כלפי חוץ במקומות

שונים.
יש גם את אזור המזבלה ביפו (הפארק שבדרום נמל יפו)
יש תקופות חלשות ויש תקופות טובות יותר.
יש את חוף תל ברוך, תעשה טיפול במקומות שרשמתי ותתרשם מהשטח

falson

New member
תודה,יש עוד המלצות?מישהו ניסה במקום שציינתי(א

אזור המרינה?

השמ

New member
מרינה ותל ברוך

לא מאירים לי פנים כבר הרבה זמן, אז אני לא יודע אם זה רק אני או....

אבל שווה לבדוק עוד מקומות.

כל האופציות של רידינג ,נמל תל אביב ,

חוף מציצים , מרינה תל אביב , דולפינריום . נמל יפו , שובר המזבלה , עד גבול בת ים , מהווים לי את שטח הדייג עשרות בשנים .כל המקומות האלה , עשירים בדייג בורי , (אם אתה דג בוס ויודע את העבודה כמובן ),אבל מה שנכון נכון , לדעת להכיר את המקומות ,לא פחות משפיע על הדייג מהידע של הדייג עצמו .המידע הזה הוא כללי כמובן , לא ברור מה זה דייג מקלות , תבהיר את עצמך ,אולי אוכל לתת לך עצה שימושית או שתיים .מה זה דייג מקלות ?

falson

New member
דייג עם מקל הכוונה לבוס.ניסתי את אזור המרינה,

היה די יבש.האם הדולפינריום נמצא בסוף הטיילת?

בוא נחדד דברים

יבש זה פונקציה של הרבה מאד דברים ולאו דוקא מצביע על יובש מבחינת דגה .

אני לא מכיר אותך והדברים לא מכוונים לאו דוקא מתוך כוונה להקניט , אבל רק כדי להמחיש , יבש יכול לבוא גם מתות חוסר ניסיון , חוסר התמדה , חוסר מקצועיות , תדירות יציאות נמוכה ביותר , חוסר סבלנות , חוסר ריכוז , ועוד וכיוצא בהללו .
עכשיו השאלה איפה אתה רואה את עצמך בתמונה הזו ,מה אתה מתכוון , רוצה , מוכן , ויכול להשקיע כדי לראות תוצאות .

לדוגמא , כדי להגיע לרמה סבירה בדייג בורי עם בוס , אתה חייב לשאול את עצמך , האם אתה בכלל בנוי לזה לשבת כ4,5 שעות ,בסבלנות גדולה וריכוז עליון , במקום אחד , להתנתק מכל העולם ,ולחזור על זה שוב ושוב , לפחות כפעם בשבוע , ללא הגבלת זמן ?

ושוב , מאחר ואני לא מכיר אותך ,לא רוצה להוסיף דברים בינתיים , אבל זה אחד ההיבטים החשובים שבלעדיו , היובש כהגדרתך , ישאר יובש .

אז תחשוב על זה בינתיים .

falson

New member
יבש הכוונה שבקושי היו אכילות

אני מאזור הצפון.מגיל צעיר אני הולך לדוג.היתי הולך לכנרת,נחל הירדן בריכות בעמק וברמת הגולן .הציוד בוס ורולר שהייתי זורק(בשפה מקצועית-בולונז?).פתיונות :בצק ותולעים.
לים אהבתי ללכת לחוף דור(טנטורה)אהבתי את השובר גלים (קראנו למקום האי של טנטורה),המקום היה חי והדייג היה טוב ומעניין.ציוד:בוס ובצק.
סבלנות יש למכביר.גם אם לא הייתי חוזר הבייתה עם שלל נהנתי מעצם היציאה לדייג וזה מה שחשוב.
עברתי לא מזמן לתל אביב ואני גר בבוגרשוב לכן המרינה קרצה לי ולשם הלכתי.אני רגיל לשובר גלים בטנטורה,מקום חי עם בורות וצמחייה.במרינה ישבתי על הסלעים לכיוון הים.בקושי היו אכילות.כמובן שאלך שוב ואנסה את מזלי.כמו שכתבתי הכייף בדיג זה לאו דווקא השלל שחוזרים איתו אלא הרוגע והשקט ועצם היציאה לדייג.

pitam15

New member
תנסה את יפו

בנמל לכיוון הים, הכניסה לשם קצת מסובכת, אבל אתר דייג שווה, יש מעט דרומית משם את איזור המזבלה, גם מקום טוב, אני בדרך כלל דג באיזורים האלה, גם נמל תל אביב מקום נחמד, אבל לדעתי האישית יפו איזור דייג יותר מעניין

"בקושי היו אכילות" :

אפשר להעביר מסביב לזה דיון שלם , אבל בוא בגדול ננסה לתאר מה ניסית לדוג , כי אם אתה מדבר על בורי למשל , זו תורה בפני עצמה , סרגוס היא תורה בפני עצמה , וכו" , וכו" . אתה מדבר באופן כללי מדי , וקשה לנחש אם אתה בתחום מסוים , או מחכה למה שבא על המזל .

לי היה למשל לפני מספר ימים מצב של חוסר אכילות , (בדייג בורי כמובן ), מייד התאפסתי על עצמי , שינית את עומק הקרסים ,והבורי התחיל לצאת במחול ראווה , כאילו הזמנתי אותם לפי משקל .כמו שאתה יכול להבחין , אני ממוקד .

haim1b

New member
פיראט יקר- בקשה לי אליך..

אתה מקצוען אמיתי בדיג בוס [אומר את זה עם כל הערכה]
אם אתה יכול ומוכן לרכז חלק מהידע שלך לכתוב, משהו כמו מאמר [נשמע לי מחייב מאוד] בנושא דיג בורי, דיג סרגוס, ועוד כל מה שיוצא לך על החכה.

מאמין שכולם ילמדו מזה המון.

לפי ההגבות שלך לשאלות נראה לי לפחות שיש לי עוד המון מה ללמוד, לצערי אנחנו לאו יוצאים יחד לדיג אז לפחות בהתכתבות.

תודה רבה
חיים

haim1b

New member
אל תגיד את זה

תכתוב או לא
שתהיה בריא עוד הרבה שנים
וזמנך חחחחח יש עוד המון דגים בים שממתינים לך שתוציא אותם לאור....

חג שמח

תודה ,

אם יש שאלות ספציפיות אני מוכן לענות בכייף ככל שהידע מצוי בידי, מאמרים זה כבר סרט אחר , בשביל זה יש לכם מנהל פורום וסגנו חברו ,הקודם בתפקיד .כמדומני לשניהם יש ניסיון בהחזקת בוס ביד וכתיבה
.אני בטוח שעם קצת מאמץ והשקעה יעשו זאת טוב ממני ,רק תבקש .
חוץ מזה יש דברים בדייג בוס שאי אפשר להמחיש במאמר ,אלא צריך להגיע אליהם לבד לפי הניסיון וההרגשה ,במשך הזמן .

מאמרים הם אך ורק לתאור כללי , אבל למעשה, לא תצא מזה דייג .
מאמר לא יכול לצייד אותך בתכונות מסוימות שדייג טוב צריך שיהיו לו , אם אין בך אותם .
ואלו תכונות שלוקח שנים לפתח .
אתה לא יכול לקרוא מאמר אינטרנטי ,ולצאת לדוג . זה לא עובד כך .
אבל אם קיימות בך התכונות והאופי הנדרש , מורה טוב יעשה אותך דייג ויתן לך כלים מתאימים להמשך התקדמות והצלחה .

דומה הדבר ללימוד מוסיקה בגיל מבוגר .
אם לא עשית את זה בגיל צעיר , עכשיו זה מרוץ נגד הזמן ,או שיש לך את זה ,או שלא לא .
שום מאמר לא יהפוך אותך למוסיקאי .

חומר למחשבה .

לוקוס4

New member
וואלה פירט

אתה צודק אבל אנחנו מנסים לעזור לחדשים ולהקנות להם מהידע והוותק של כל השנים הכשרון והחוש קיימים במי שבאמת אוהב דייג בשביל זה אנחנו כאן תמשיך לעזור לכולם שיהיה לך אחלה יוםן

אין מה לעזור ,אין למי לעזור

בפורום הזה יש מעט מאד דייגי בוס , רובו ועיקרו מושתת על דייג זירזור , ודברים אחרים .

דייג הבוס משגשג אבל בים , לא על בימה זו . פורום זה לא מצדד בדייג בוס

רבות כבר נכתב על דייג בוס ,ואת כל החומר ניתן למצא באינטרנט . פשוט לגגל וזה בא . אין טעם לחזור על הכל כל פעם מההתחלה .

תסמכו עלי שאם יום אחד יקום פורום לדייגי בוס בלבד , אתמוך בו מכל ליבי , אבל במצב הקיים , כתבנו די והותר , ולי אישית בטח אין עיניין לחזור כל פעם מחדש על מה שכבר נכתב וידוע . מי שיתאמץ מעט ימצא , אם יהיו שאלות הבהרה , אנסה לעזור .

מה זה שווה שאפשר לכתוב מילים כאלה

כאשר בים כל אחד זאב לעצמו ?

אתה רוצה לומר שהאינטרנט של כולם , ושיש לך אפשרות לעשות בו ככל העולה על רוחך ,
כי לפי המצב בשטח , העובדות מראות אחרת .הפורום הוא בסך הכל לשכת מודיעין כללית של כל העוברים ושבים ,אבל בים כל אחד והמטר המרובע שלו .
אבל אתה צודק ,הפורום הוא של כולם , זה בסך הכל לישכת מודיעין אינטרנטית , עם פקידים ועוברים ושבים .
לעזור ?
כן, למה לא , נחמד לפעמים לשבת להעביר זמן , אתה רוצה לבטא את הכוונות שלך לעזור בלכתוב מאמרים ?, תעשה את ,למה לא .
אם יש עוד מתנדבים , קדימה לעבודה , תכתבו , הפורום שלך כולם ,תמלאו אותו במאמרים , תראו לנו מה מביא את הפורום להיות של כולם . למה רק סיסמאות ?
אני את שלי תרמתי ולא פעם אחת . איפה זה ? למה לא רואים את זה ? כמה וכמה מאמרים על דייג בוס לסוגיו השונים .
עכשיו תורכם .
הפורום של כולם ? איפה זה כולם ?מי זה כולם ?
מי תרם כאן מאמר בפעם האחרונה ?
מי בכלל מראה פה נכונות להכיר אחד את השני במציאות , לא משנה מי דג מה ואיך . סתם להכיר , פורום .לא נקיטת יוזמה , אלא סתם כוונה , נכונות כלשהיא
אין . כל אחד בעינינים שלו , אף אחד לא מוכן להפסיד זמן מהדייג שלו , ובכלל למה זה טוב ?
אז עכשיו תגיד לי אתה ,מה זה כל זה אם לא לישכת מודיעין . יש לישכת מודיעין של אגד , של דן של ההסתדרות , ויש גם תפוז . אנשים מאחורי מסך זכוכית .מה ההבדל . אחד הולך אחד בא , שואל שאלה ,מקבל תשובה ,הולך הלאה לדרכו , אחד אחר בא .
כשהוא מגיע עם המרכול שלו למים , אין לא אפילו שמץ של זיכרון ומושג מי עזר לו ומה .

אח שלי , בוא ואגלה סוד קטן . אני בא מהעולם האמיתי של הדייגים , שם אין פורום ואיןבטיח , שם באמת יש אחווה ורעות דייגים אמיתית שלא חווים בשום פורום והאמת שגם לא זקוקים לשום פורום .
לפני שנחת מבול המחשבים והאינטרנט בכל חדר בכל בית ובכל חור , היה עולם אמיתי של דייגים .אני עדיין שריד מהעולם ההוא.
בעיני , כל ההתעסקות בדוחות דייג ,תמונות וכל השאר , נראה כמו בדיחה אחת גדולה וגרועה . דייג חובבני צריך להיות משהו איטי ורגוע ,לנפש ולנשמה . ברגע שאלפי עיניים רואות תמונות ומגילות , זה גורם להם להשתגע ומתחיל מרדף מתוך תאווה של סיפוק עצמי . זה להגיע למטרה מסוימת ולהשיג משהו , להראות לכל העולם כמה גם אני שווה משהו , זה תחרות עם ההוא , תחרות נגד הזמן ,אין בזה ולא כלום לנפש ולנשמה , אין מרגוע , זה לא הדייג שאני מכיר .
אבל אם אתה אומר שהפורום של כולם ? וואלה ? אתה יודע מה ? אני מוסיף ,כן , זה גן השעשועים של כולם .

לוקוס4

New member
כל מה שאתה אומר אולי נכון...

אבל איש איש באמונתו יחיה אני עדיין חושב שצריך לעזור לכל מי שמבקש עזרה ותאמין לי שאני מהשריד העתיק שאתה מדבר עליו אבל כל החיים יש מה ללמוד ולכן האינטרס הוא דו צדדי להבין ולדעת כל אחד קונה מה שהוא רוצה מהפורום הזה אבל זו המטרה לא? התגובה שלי מאוחרת כי עכשיו חזרתי מהים מצטער בכל אופן שיהיה לך אחלה שבת

למעלה