מקווה שתסלחו לי!

שלומי טוב. אני לא מחומם

א. דבריי לא כוונו אליך באופן אישי. אתה בנאדם מקסים! וגם לא כלפי אחיך שאותו אני לא מכיר. כתבתי זאת כלפי כולם, כדי להבהיר את המסר. ב. קיבלתי. אם חוץ מלהשקיע בקשר עם המשפחה ולוותר על הרבה דברים הוא זורק משפט פה ושם כדי לנסות להראות להם כמה שהם טועים אז זה מעולה. רק שההקשר של התגובה שלך היה על דברי בולאק החביב שאמר דברים אחרים לגמרי.

'שום סיבה בעולם?' אנשים מה עובר עליכם!!

אלו הם חיים של בן אדם שאתם מחלים עליהם חוקים של פאקצה שעושה תנאים לערס שהתחיל איתם בקניון. אתם רוצים לקחת אחריות על הניתוק של סוהיזו מהמשפחה שלו בגלל הפרנציפ כיתה ג' הלא שפוי של מר בולאק?! בנדיקט, משפחה היא אכן הערך הגבוה ביותר, יש כאלו שמלכתחילה לא זכו לכזו, רחמי עליהם. אבל יש כאלו שכן, כמוני וכמו סוהיזו, ונכון שמהתיאורים שלו הם כנראה עשו מספר טעויות לאורך הדרך, אבל אני די בטוח שגם מר סוהיזו בעצמו לא טלית שכולה נצנצנים. תסתכלו סביבכם, אתם חושבים שדוסים לשעבר הם עוזבי המסורת היחידים בעולם?? אנחנו ב2012, הקתולים, המוסלמים, ההינדים, הבודהיסטים ומי לא, מוצאים עצמם פולטים מליוני צעירים עצמאיים מחשבתית שאומרים ביי ביי למסורת סבא סבתא. ואצלהם כמו אצלנו האמא והאבא מתעצבנים ואולי אפילו עושים איזה טקס תיקון נשמה, צועקים 'הוולולולו' מקריבים כבשה, עגל, נערה בתולה, לא יודע, אבל בתכל'ס, בסופו של דבר... החגים מגיעים והילדים, זה עם תרבוש, זה עם כיפה וזה עם מגבת - חוזרים הביתה. רבים עם האחיות שלהם, מרימים את האחיינים שלהם, מחמיאים לאמא על האוכל ואולי קורצים זה לזה כשהאבא תוקע בקרן של חיה מתה, או מנענע ענף לולב. אם תשאלו אותי, כל אחד צריך להלחם בכל דרך- ללבוש דברים מוזרים, למלמל מילים (במידה מסוימת, תרגעו:), ולשחק ראש קטן בשביל הזכות להיות חלק מחממה משפחתית. כּוּלַה מסורת! בחייאת דינק. כל כך טיפשי וילדותי להיות הצדקן ההוא שנעמד ואומר משהו כמו "לא! האל שלכם לא קיים! כי... ארנבת לא (או כן) מפריסה פרסה!" להוריד את הכיפה בדרמטיות.. "תקבלו אותי ככה! או שאני הולך" אתם יודעים שאני צודק. שתקו. סוהיזו, שנינו יודעים שיש לך משפחה נהדרת, מריבות עם האחים תמיד היו ותמיד יהיו, אבל בסופו של דבר, אלו הם! שיהיו לצדך ולא הניקים הצינים האלו מהפורום [לא הוכח מדעית שבנדיקט היא אדם אמיתי בכלל- אפיל פגשתי אותה וכל הזמן היתה לי תחושה שהיא נשלטת מרחוק על ידי איזו תוכנת מחשב מדירת נשים ומפרקת משפחות זדונית]. עזוב אותך מ"האמת שלי" ומפרנציפים, אתה יודע את האמת, אתה חופשי מבפנים ומבחוץ ואתה חי את החיים שלך. אתה הילד הגדול עכשיו. תעשה כל מה שצריך בשביל להשאר חלק מהמשפחה שלך.

וואלה כשאתה שם את זה ככה...

pokeret

New member
טמבל

מסכימה איתך בגדול. ורות בנדיקט היא יצור נפלא, אל תזהם ת'פה כשאתה מדבר עליה:)

uri80

New member
זה תלוי. לעיתים אם אתה רוצה שיכבדו אותך, אתה

צריך לדעת לעמוד על שלך. זה אומר שאין צורך ליצור ויכוח מיותר מכל דבר ולהתריס בכוונה גם כשאין צורך, אבל זה גם לא אומר שיש להתבטל בפני אחרים או להעמיד פנים כל החיים. כל מקרה לגופו.

אם הבן שלך היה מגיע הביתה ערום כביום היוולדו

היית מקבל אותו? ומה אם היה מגיע לשמחות משפחתיות ויושב ליד שולחן הכבוד ערום כביום היוולדו? ברור שלא! יש גבול מה באנדם יכול להכיל. אז אצל כל אחד יש גבול אחר. אצל ההורים שלך זהו הגבול. גבול לא צודק אולי, אבל אפשר להבין אותם. אז במקום להיפגע ולשחקותה ברוגז, אפשר להתעלות ולשחקותה הבוגר הסלחן. בהצלחה

אז מה? גם אתם רוצים קשר עם הבגדים?

שיט. שכחתי להוסיף את השורה הזו כטיעון בומרנג נגד מיסטר בולאק החביב.

את ההקצנה הזו שלך ניתן לקחת לקצה ההפוך:

אז למה לא להשאר אנוס בתוך החברה החרדית כדי לרצות את המשפחה?

יש דברים שאי אפשר להכיל

ויש דברים שכן. לכל אחד, גם לנו וגם להורינו, יש את הגבול שלו להכלה. התכוונתי שכל אחד יעשה את החושבים עם עצמו איפה גבול ההכלה שלו במבט תועלתי וינסה להשאיר בצד את רגשות הצדק.

ואם הבן לא מגיע עם זקן ארוך והויזן זאקן

וספודיק ויורק על בחורות ערומות זה חולירע?

מהרגע הראשון היה ברור

שהכל שאלה של מידתיות, לא הצלחתי להבין על מה יש טעם לנהל דיון.

צודק. אבל

בכל זאת כדי לעורר אנשים מחלומם ומרגשות הצדק שלהם, לא מספיק לומר שהכול מידתי אלא צריך להסביר ולהמחיש.

סוהיזו

New member
תנו לי רגע להסביר!

אני לא שחקן ולא אתחפש בשביל שום דבר כשאני מגיע לבקר את המשפחה, אני אגיע עם השיער הארוך שיש לי ומכנס קצר ג'ינס או מה שזה לא יהיה וחולצת טריקו עם כיתוב משוגע, אני לא צריך שיאהבו אותי רק בגלל איך שאני בא אליהם לביקורים. את ההורים אני אוהב ורק לאחרונה יכולתי לדבר הרבה יותר פתוח על מה שקורה איתי בחיים יכולתי לדבר איתה על הטיול שלי בתאילנד יכולתי לדבר איתה על בחורות שהכרתי וכו' אני מרגיש שכל זה התחיל אחרי שאמא התחילה ללמוד באיזה קורס שהיא החרדית היחידה שם בין קבוצה של חילוניות ואמא סיפרה לי שכמה פעמים מעט מן הנשים שם ניסו לעקוץ אותה על היותה חרדית והבנתי שאני הגאווה המוסתרת של אמא כשהיא סיפרה לי שאחת מהנשים "צעקה עליה ואמרה לה מה את מבינה בכלל בחילונים?!" ואמא ענתה לה יש לי בן חילוני והיא אפילו מחזיקה תמונה שלי כחילוני. את מה שכתבתי הוא מכוון אל בני המשפחה אחים ואחיות שעדיין שופטים אותי ואומרים שאני הורס את הבריאות להורים, ושעכשיו האח הכי צעיר מתחיל להמאס לו מהישיבה וההורים פוחדים שהוא הולך בדרך שלי ואם הוא ילך בדרך שלי ההורים ימותו. כמובן שצחקתי שככה הם לוקחים את זה קשה ואז התחלתי להסביר לה שיש כזה דבר בעולם בחירה חופשית ואם מישהו לא נוח לו לחיות בדרך שמכתיבים לו שיתנו לו את זכות הבחירה, וברגע שאותו בן משפחה אמר אנחנו אולי נאלץ לנתק איתך קשר כי גרמת לאחיך לעזוב את דרך האמת, פרצתי בבכי ונשבעתי לו באלוהי ישראל שאם אחי הקט יחזור בשאלה וילך בעקבותיי ובעקבות זה ינתקו איתו קשר אני אהיה לו לאבא ולאמא ולמשפחה ואדאג לו לכל מה שרק יצטרך
! ואיחלתי לו בכל ליבי שיפתח לו המוח יום אחד והוא יבין שלא כולם חייבים ללכת בדרך שמכתיבים להם! יום טוב לכולם!

למעלה