מקווה ומבינה

גאיה ק

New member
מקווה ומבינה

ומקווה שמבינה טוב..שאף אחד כאן...לא גר בנתניה ו/או ביקר בה דווקא היום. יופי!

אלמרה

New member
אני דוקא כן גר בנתניה

והייתי אמור להיות שם בקניון אלא שהתעכבתי בביתי וכששמעתי את הפיצוץ החלטתי שאשאר בבית...

שקדיה100

New member
טוב שכולכם פה

ובריאים ושלמים ומסוגלים לקפוץ זה על זו... יאללה, אלמרה, הבוקר לבית הכנסת, לברך הגומל, כמו כל מרוקו שמכבד את עצמו.

אלמרה

New member
אני? בית כנסת? חחחח לא רע....

אין לך מושג כמה רחוק אני מביקור בבית כנסת... לא אלך ולא הייתי מאז ביקורי בקיץ במרוקו שם ראיתי כמעט את כל בתי הכנסת בכל הערים הגדולות אבל אין לי שום שיח ושיג עם אלוהים בכלל... שלא גמל ושלא יגמול, ושיניח לי כבר.

אל גומל

התפישה שהאל גומל למי שעושה, נוהג, כראוי,היא תפישה נוצרית במהותה.אמנם גם אצלנו היהודים אפשר להבחין בה,אבל לפחות יש מספר גדול של מתנגדים לתפישה הזו. אם אכן האל קיים, הוא לא קיים כקבלן משנה בשבילנו. וודאי שאין הוא צריך לגמול לנו על מעשינו "הטובים". היה תנא בשם אלישע בן אבוייה,שכפר באל,רק משום שנכזב מהתפישה הזו שהאל אכן גומל.

magy

New member
קבלן משנה?.........יפה....

יום אחד, הוא יעניש אותי קשות על כל המילים הבוטות שהטחתי בו. ויראה לי האגנוסטית, שיש שם השגחה עליונה.... ושחייתי בטעות כל חיי........ אם יש אלוהים אם יש אלוהים בשמיים הוא בטח רשע וסדיסט אם יש אלוהים בשמיים הוא ליצן מטורף או ארטיסט איך הוא מעז, קבלן חטאים לסקול נשמות טהורות דמינו מקיז בכל הצבעים וממאיס את חיינו עד כלות כמו במבחן זורק ציונים מה הוא חושב לעצמו? נראה אותו באותם מצבים כיצד יעמוד לו כוחו? בבני התמותה השתלח מכבר אבל בתמימים , במיוחד הרוע מוכתר כתליין בכיכר ממית במקצב המצעד הוא דורש ש"נעשה ונשמע" אך איננו דורש בשלומנו עוד מכתיב לתפילה ומצווה ומצליף בשוטים על גבינו כינוהו "חנון ורחום" הוא נוטר ונוקם בכל דור קראנו אליו כדי לקום הוא חירש ושוטה , הגיבור! אם זו אהבה וחמלה עלייך אני מוותרת הֵעַלם והבֵא , במחילה השגחה מכובדת אחרת

חשבון פשוט

נניח שיש אלוהים ונניח שאכן הוא מתחשבן עם בני האדם. אזי לכשתמותי את תענשי קשות אבל לאחר ריצוי העונש את תזכי לחיי גן עדן,תאכלי מבשר הלוייתן ושור הבר, בראד פיט יהיה בן לוויתך ובא לציון גואל. לעומת זאת אם אין אלוהים הרי זכית בכל אלו כבר כאן,מבלי לשלם בעונש ולכשיגיע יומך את פשוט תתפוגגי אל הכלום. מסקנה עדיף לבחור במה שבטוח.

magy

New member
אפשר להחליף?../images/Emo3.gif

אני מעדיפה את ריצ'ארד גיר..... בראד פיט אחר כך.......

magy

New member
או גיר או שאחזור בתשובה

ואז אקבל בדיוק מה שאני רוצה

למעלה