מקדש מהשמים

pembencipolisi

New member
לפי החרדים , אם אלהיהם מסוגל לברוא מקדש בשמים

הוא גם מסוגל להוריד אותו שלם אל הארץ ללא נזק. רק יש לתמוה אודותיהם , הכיצד נאלשו בוני מקדש יהוה בשכם , הנזכר בספר יהושע פרק כ"ד , לבנותו בעצמם , ובוני מקדש שילה ובוני שני מקדשי ירושלים לבנות מקדשיהם בעצמם , וגם הורדוס נאלץ לאמן כהנים במלאכת הבניה כדי שיבנו את שפוציו במקדש ? מענין אף אחד ממקדשים אלה לא ירד מן השמים.

eyalnadav

New member
המקדשים שנבנו ע"י אדם -נחרבו

ומקדש ע"י הבורא לא יחרב ולכן לא יהיה עוד מקדש רביעי (כי -3 לא יחרב). זה אחת הסיבות המדרשיות שמשה לא נכנס לארץ כאדם הדיוט לא כמנהיג כדי שלא יבנה את בית המקדש - כי מעשה ידיו של משה לא היו נחרבים .

עבר זמנו בטל קורבנו !

אם ``למלאת דבר יהוה בפי ירמיה.. למלאת 70 שנה, בשנת 1 לכורש.. לכלות דבר יהוה בפי ירמיהו`` קשה היה להוציא את הגלות מהיהודים, ואף לא בנו את הבית כפי שנצטוו, מה לעשות ונאמר ``גדול יהיה כבוד הבית *הזה האחרון*``

סגירת פינה

ישנן 3 דעות לגבי ביהמ"ק ה3 2 מהתלמוד שאומרות שהמשיח(ממשלת ישראל) או הגלויות יבנו אותו +ישנה דעה אחת של רש"י (שלה יש משקל פחות ביחס לתלמוד מה גם שהרמב"ם לא הסכים איתה) שביהמ"ק ירד בנוי מן השמים פשוט..

פלגיה

New member
אבל כולם אוהבים את ה"ירד מהשמים"

זה נורא נחמד שאפשר לשבת בשקט ורק להסתכל במופע זיקוקין מרהיב.

eyalnadav

New member
להזכירך המקדש יהיה בסוף

אחרי מלחמת גוג ומגוג ,ואחרי בוא המשיח ואחרי קיבות גלויות, מי שישאר יהיה אדם צדיק, את חושבת שכולם יזכו לראות איך המקדש יורד? ההנחה שנראה את המקדש יורד מהשמים היא הנחה מוטעת , איפה ראית זאת?

eyalnadav

New member
יש דעה אחת שמחולקת ל-2

אם ישראל יהיו צדיקים המקדש ירד מהשמים , ואם לא המקדש יבנה ע"י אדם , פשוט מאד וזה "סיבת המחלוקת" בין רש"י לרמב"ם

eyalnadav

New member
על מה בדיוק האיקס?

שזה יהיה בדור האיקס? שהמקדש יהיה של הנוצרים בצורת צלב (איקס של האנגלים - גורג)? אני מציע שלמד את הנושא ברצינות ולא תפריח מגדלים(מקדשים ) פורחים באוויר

בסג

New member
../images/Emo26.gif

איקס על זה שאתה חושב שאין מחלוקת בין רש"י לרמב"ם בנושא הזה כי כולם מסכימים על החלוקה שכתבת. רש"י כתב בהווא אמינא ב-2 מקומות דבר כזה. אבל, בעשרות מקומות אחרים (פירושים לתנ"ך ולתלמוד) רש"י כתב מפורשות (במקומות שהם מסקנה ובכלל) על מקדש בידי אדם. תמיד. אתה יכול לראות טעימה מעשרות המקומות האלו בחוברת צפיה, גליון ד', במאמר בנושא. פשוט יש מצווה לבנות מקדש - וזהו. כולם מסכימים לזה; גם רש"י וגם הרמב"ם. ואפאחד מהם לא חושב ברצינות על מקדש מן השמים. ואם כבר מדברים על נוצרים, דווקא בחזון יוחנן חופיע תיאור דומה למקדש מן השמים. גם על זה תוכל למצוא בצפיה ד' שם. "אני מציע שתלמד את הנושא ברצינות ולא תפריח מגדלים (מקדשים) פורחים באוויר"

eyalnadav

New member
אני מציע לעיין שוב

יש 2 מקורות לכך - בגמרא בראש השנה -שם מובא ענין מקדש מן השמים בפסח לענין קורבן העומר, ויש במסכת סנהדרין פרק חלק את השאר. מומלץ ללמוד את מפרשי הרמב"ם מאין המקור שלו לבנין בית המקדש. אני לא מכיר את החוברת , ואין לי נגישות להשיג אותה, כך שאני לא יכול להגיב על מה שכתוב שם. לפחות אתה מסכים איתי , שיש דיעה מוצקה שאומרת שהמקדש ה-3 יבנה בידי שמים

בסג

New member
עיינתי הרבה פעמים, זה בסדר.

המקור של הרמב"ם זה התורה. זה לא כל כך מסובך, הרמב"ם כותב את זה בעצמו "ועשו לי מקדש" וכו' וכו', בספר המצוות ובמשנה תורה, לא צריך ללכת רחוק. צריך להביא ראייה מהפרשנים למצוות השבת אבידה? לאיסור לרצוח? ולגבי ההסכמה שבינינו - יש פה איזו בעיה של הבנת הנקרא. לא כתבתי שיש דעה מוצקה כנ"ל. כתבתי שהנוצרים מתארים מקדש מן השמים. אתה קורא להם "דיעה מוצקה"? אתמהה.

למעלה