מקדמי חיכוך...

asher_al

New member
מקדמי חיכוך...

שלום רבותי המלומדים... לצורך עבודה, אני מהנדס מכונות, אני מחפש מקדם חיכוך סטטי ודינאמי של האופציות הבאות: 1. פליס (הבד שעשוי מסיבי PET) על פוליסטירן. 2. פוליקרבונט על פוליקרבונט. 3. אצטל על פוליקרבונט. יש לי מקדמים עבור אלו, אך מקדמים אלו הם כתוצאה של הנחות עם הפחתות שונות, (ככה בד"כ מהנדסים נוהגים אם אין תשובה מדוייקת). אני הייתי מבקש אם אפשר לקבל את המקדמים המדויקים יותר של 3 הסעיפים. בברכה אשר

2_be

New member
ברוך הבא אשר ../images/Emo140.gif

מכיוון שאני לא בתחום של הנדסה מכנית אני רק יכולה להפנות אותך לידידנו גוגל. ניסיתי לחפש, אני חושבת שבקישור הראשון (שאני לא יכולה לפתוח, כי המחשב שלי איטי מידי) אולי תמצא מידע לגבי הפוליקרבונט (אם לא פשוט תרפרף על שאר הקישורים..). באופן דומה אני מניחה שניתן למצא גם לגבי הפליס.

New member
מזכיר לי בדיחה

שלוש אנשי מדע נתבקשו למדוד את נפחו של כדור אדום וקטן כשבידיהם רדיוסו של הכדור המתימטיקאי מוציא מתוך ספר את הנוסחא לחישוב נפח כדור ע"פ רדיוסו, מחשב ומוסר את התוצאה. הפיזיקאי מוציא כוס כימית עם סימון נפח, ממלא אותה עד לחצייה, מכניס את הכדור ומוצא את נפח המים שנדחה ע"י הכדור ומוסר את התוצאה כנפח הכדור. המהנדס מסתכל על הכדור ומוציא מתוך מגירה דף שכתורתו "טבלת נפחי כדורים אדומים קטנים ע"פ רדיוס"... אבירם

למעלה